İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Maşaallah, iri bebek sınıfında.
Benim de iri doğdular ama sonradan hep az kilolu olarak büyüdüler.
Gerçi küçük oğlumun graves hipertiroid hastası olduğunu öğrendik.
16 aydır ilaç kullanıyor, tiroid hormonu düzenlenmeden kilo alamaz dedi doktor.
5 kat fazla kalori harcıyor vücudu dedi.
geçmiş olsun Rabbim şifasını versin canım..

tühh kötü olmuş geçmiş gün ama keşke dursaymışın gerçekten...
benimki de zoraki sezaryen oldu.. 1,5 gün normal beklendi sancı vardı bol bol ama açılma ilerlemedi, sonra bebek sıkıntıda diyerek acil sezaryene aldılar... sağlıkla kavuştuk şükür 38+3teydi ..sancılarım 10dkda bire indiğinde gitmiştim.
Sezeryan da zor ama en azından başka çaren yokmuş

Maşaallah, iri bebek sınıfında.
Benim de iri doğdular ama sonradan hep az kilolu olarak büyüdüler.
Gerçi küçük oğlumun graves hipertiroid hastası olduğunu öğrendik.
16 aydır ilaç kullanıyor, tiroid hormonu düzenlenmeden kilo alamaz dedi doktor.
5 kat fazla kalori harcıyor vücudu dedi.

Keske benim vucutta 5 kat kalori harcasa. Bende tam tersi.

Ben nisan ayında kürtaj oldum :bicak:bu adet bitimi soğan kürü denemeye karar verdim bakalım iyi gidiyor içebiliyorum :KK50:şifa niyetiyle işe yararsa sende dene bide folik alıyorum diyetede başladım en az 10 kilo vercem kararlıyım :sampiyon:70 kiloyum :mad:

Bilmiyorum ben biraz sakiniyorum bu kur olaylarinda ama yemeklerimin arasina biraz corek otu serpistiriveriyorum bu aralar. Misal sabah tostun ustune koydum, az once yogurduma ekledim biraz.

Allah razı olsun canım, bütün hastalar şifa bulsun inşaallah
Amin canim insallah
Sezeryan da zor ama en azından başka çaren yokmuş
Zor tabi ki her seyin normali makbul:))
İki haftadır rüyalar da rüyalar, bakalım regl olduktan sonra da devam edecek mi merak ediyorum:)
Ben de sık ruya goruyorum.. hayir olsun insallah.. gecen hamileligimde de bebegimin oldugunu gormustum tabi o zaman bilinc alti diyorsun.
Hamileyken de emzirdigimi gormustum.. maalesef kurtajla sonuclandi..:KK64:

Keske benim vucutta 5 kat kalori harcasa. Bende tam tersi.
Seninki hipo değil mi?
Onda da tam tersi kalori yakımı az oluyor ama inan hiper çok daha ciddi bir sağlık sorunu
Kalp atımı 150'ydi oğlumun, tansiyonu 14,5 9,5 çıkıyordu.
Bir hafta fakültede yatırdılar, çarpıntı için dideral, tiroid için de thyromazol başlandı.
Tedavi edilmezse birkaç yıl içinde kalp yetmezliği yapardı dediler.
Hem sizin ilacınız ömür boyu kullanılırken, hipertiroid ilacı en fazla 2 yıl kullanılabiliyor.
Çünkü karaciğere tahribat yapıyor.
2 yıl içinde değerler düzelmezse ya atom ya ameliyatla tiroid bezi çıkarılacak.
O zaman da tiroid bezi olmadığı için tiroid yetmezliği yani hipotiroid hastası olacak ve ömür boyu sizin kullandığınız ilacı kullanacak.
Yani hipertiroid hastalarının iyileşmiş hali, hipotiroid hastası olmaları demek oluyor:110:

Amin canim insallah

Zor tabi ki her seyin normali makbul:))

Ben de sık ruya goruyorum.. hayir olsun insallah.. gecen hamileligimde de bebegimin oldugunu gormustum tabi o zaman bilinc alti diyorsun.
Hamileyken de emzirdigimi gormustum.. maalesef kurtajla sonuclandi..:KK64:
Vücudumuzun şu an kendini hamile sandığı kesin:KK45: ama gerçek mi o yakında belli olacak:)

Bir rüyalar bir rüyalar:KK70:
8 aylık hamileyim rüyamda, ıssız bir yere arabayı parketmeye çalışıyorum.
İndim hızlı hızlı giderken bir aile kavgasının ortasında kaldım, silahla ateş ediliyor hem de pompalı tüfekmiş.
Karnıma doğru biryerden vuruluyorum.
O sırada yanıma kadınlar geliyor, hastaneye gidersen sezeryana alırlar, biz seni doğurturuz diyorlar.
Karnıma bastırıyor, bak şimdi doğacak diyor, kaçıyorum.
Sezeryansa sezeryan olsun, en azından nerden vurulduğumu bulur doktorlar diyorum.
112'yi arıyorum, ordan da kimse gelmiyor, koşturuyorum.
Bşr hastane odasında doğum yapan 2 kadının yanında 3. Boş yatakta yatacakmışım.
Başkalarıyla nasıl yatıcam falan derken benim iki oğlan, odadaki bir bebeği seviyorlar, bizim bebek sanmışlar.
Bebeğin annesi kızıyor, daha ben almadım onu kucağıma, bırakın diyor.
Küçük oğlum çok üzülüyor, ama ben onun adını bile koymuştum, bizim o diyor.
Oğlum bak bizim bebeğimiz karnımda, birazdan o da gelecek, onu seversin diyorum.
Beşiğin etrafına karton parçalarına 6, 7 yere isim yazmış, tabela gibi beşiğe yapıştırmış ama ismi okuyamıyorum.
Bu kadar rüya:)
:KK70:
Ayyyy hayrolsun inşallah film gibi mübarek :KK48: peki ben şunu merak ettim kızmıydı bebek acaba :süslü:

Seninki hipo değil mi?
Onda da tam tersi kalori yakımı az oluyor ama inan hiper çok daha ciddi bir sağlık sorunu
Kalp atımı 150'ydi oğlumun, tansiyonu 14,5 9,5 çıkıyordu.
Bir hafta fakültede yatırdılar, çarpıntı için dideral, tiroid için de thyromazol başlandı.
Tedavi edilmezse birkaç yıl içinde kalp yetmezliği yapardı dediler.
Hem sizin ilacınız ömür boyu kullanılırken, hipertiroid ilacı en fazla 2 yıl kullanılabiliyor.
Çünkü karaciğere tahribat yapıyor.
2 yıl içinde değerler düzelmezse ya atom ya ameliyatla tiroid bezi çıkarılacak.
O zaman da tiroid bezi olmadığı için tiroid yetmezliği yani hipotiroid hastası olacak ve ömür boyu sizin kullandığınız ilacı kullanacak.
Yani hipertiroid hastalarının iyileşmiş hali, hipotiroid hastası olmaları demek oluyor:110:
Aynı rahatsızlığı bende atlattım 2yıl ilaç kullandım kontrol kontrol geçti gitti çok şükür Rabbim şifa versin

seheryeli77 seheryeli77 Marjo Marjo

Dr bana 13 Aralık bat demişti takvimden sayarak ama yanlış saydı sanırım. 15 gün saymış. İğneden sonraki 14. Gün olmam lazım. Geçen ay da öyle olmuştu zaten. Yani bat bugün. Yarın da olmazsam yeni bi test yaparım. Yapmadım bugün.
Alışverişten geldik az önce. Eşim poşet taşıtmıyo ölecek heyecandan. Yav yok bişi ağrım var zaten regl olacam diyom, ya varsa düşsün mü çocuk diyo :)) sabah kaldırdığım koliden haberi yok :)))

seheryeli77 seheryeli77 Marjo Marjo

Dr bana 13 Aralık bat demişti takvimden sayarak ama yanlış saydı sanırım. 15 gün saymış. İğneden sonraki 14. Gün olmam lazım. Geçen ay da öyle olmuştu zaten. Yani bat bugün. Yarın da olmazsam yeni bi test yaparım. Yapmadım bugün.
Alışverişten geldik az önce. Eşim poşet taşıtmıyo ölecek heyecandan. Yav yok bişi ağrım var zaten regl olacam diyom, ya varsa düşsün mü çocuk diyo :)) sabah kaldırdığım koliden haberi yok :)))

Agriya takilma, adet agrisi ile gebelik agrisi tamamen ayni. Normalde duzenli midir adetin? Tam zamaninda gelir mi?

Turk erkeklerinin de bu ozelligi guzel, esleri hamile oldu mu ustlerine titriyorlar. Benim esimin dunyadan haberi yok boyle konularda.

X