İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Haftaya inşallah cnm ama hastaneden cok emin degilim halen. Medical Park'ta olucak ama pek memnun kalmadim. Bilmiyorum onceki hastaneye mi devam etseydim diyorum sen ne durumdasin? Erkek miydi seninki de?

Hayırlısı olsun inşallah. Bayramdan önce gelecek oğluşun demek ki. Hastane konusu hep koronadan dolayı bizim elimizi kolumuzu bağladı. Bende orda mı burda mı diye çok tereddüt ettim. Sonuç itibariyle eve en yakını tercih ettim. İnşallah hepimizin hayırlı güzel sonuçlanır hastane serüvenimiz.

Bizimde 1 ayımız var ama o iş belli olmuyor işte.
Evet bir oğluşta bize geliyor. İsmi belli oldu mı senin? Biz hala isimde takılı kaldık.

Hayırlısı olsun inşallah. Bayramdan önce gelecek oğluşun demek ki. Hastane konusu hep koronadan dolayı bizim elimizi kolumuzu bağladı. Bende orda mı burda mı diye çok tereddüt ettim. Sonuç itibariyle eve en yakını tercih ettim. İnşallah hepimizin hayırlı güzel sonuçlanır hastane serüvenimiz.

Bizimde 1 ayımız var ama o iş belli olmuyor işte.
Evet bir oğluşta bize geliyor. İsmi belli oldu mı senin? Biz hala isimde takılı kaldık.
Bu sene cok erkek bebek var. Kizlar baya az gibi. Isim dusundum hatta anne karnindaki bebekle ismi ile konusmak gerekiyormus aklinda bulunsun. Sadece esimin ailesi fazla adapte olamadi o isme. Ben de esime dedim sen de bir isim koy, iki ismi olsun diye. Onlar da oyle 2 isim koymaya sicak bakmiyorlar. Cok ilgincler. Damak zevklerinden tut herseyleri ortak. Iki isim mi istemezük. Illa bu Arapça isimlerden filan koyulsun isterler halbuki cok da mutedeyyyin insanlar degil de Anadolu'da aliskanlik tabii. Cuma ismi bile konusuldu. Tabii o da bir isim ama ne bileyim Cuma bebek diyince de bi degisik oluyor :anneadayı:

Çok doğru yazmışsın canım çok iyi hatırlıyorum o isyankar durumlarını çok yazmasam da iyi takip yapıyordum o zamanlar. ama dediğin gibi çocuğu olanla olmayanın duyguları bir olmuyor tabi. Benimde bir oğlum var çok şükür. Allahım hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin tüm hamişlere inşallah. Bebiş İsteyenlere de en kısa zamanda nasip olsun. :KK200:
Evet canım ve hepiniz beni sabirla dinlediniz o zamanlar. Teselli ettiniz. Allah razi olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin. Isteyen kimsenin kucagini bos birakmasin

Bu sene cok erkek bebek var. Kizlar baya az gibi. Isim dusundum hatta anne karnindaki bebekle ismi ile konusmak gerekiyormus aklinda bulunsun. Sadece esimin ailesi fazla adapte olamadi o isme. Ben de esime dedim sen de bir isim koy, iki ismi olsun diye. Onlar da oyle 2 isim koymaya sicak bakmiyorlar. Cok ilgincler. Damak zevklerinden tut herseyleri ortak. Iki isim mi istemezük. Illa bu Arapça isimlerden filan koyulsun isterler halbuki cok da mutedeyyyin insanlar degil de Anadolu'da aliskanlik tabii. Cuma ismi bile konusuldu. Tabii o da bir isim ama ne bileyim Cuma bebek diyince de bi degisik oluyor :anneadayı:

Senin durumun benden beter çıktı. Ee sonuç sen ne koyacaksın. Onlar bir isim bulamadı mı? Bazı isimler var arapça ama Türkçe gibi bilinen artık. Onlar neyse de yeni çıkanlar biraz tuhaf oluyor. Öyle değişik şeyler var ki. İsim mevzusu bayağı sorunlu.

Valla anne karnında oğluşum diye konuşuyorum genelde hoşuma da gidiyor.

Senin durumun benden beter çıktı. Ee sonuç sen ne koyacaksın. Onlar bir isim bulamadı mı? Bazı isimler var arapça ama Türkçe gibi bilinen artık. Onlar neyse de yeni çıkanlar biraz tuhaf oluyor. Öyle değişik şeyler var ki. İsim mevzusu bayağı sorunlu.

Valla anne karnında oğluşum diye konuşuyorum genelde hoşuma da gidiyor.
Yeni isimleri onlar da istemiyor Arapca bile olsa da ben hep Metehan, Alparslan, Gökalp vb. Isimleri begeniyorum. Onlar da ya esimin babasinin ismi(baba yasiyor bu arada) ya da dedesinin ismini istiyorlar. Bakalim ne olucak
Doktor oyle dedi. Ismi ile hitap etmelisin artik gec bile kalmissin dedi ama sen bilirsin tabii. Ben Mete diyorum artik degismez herhalde

1 sene onceki mesajlarina denk geldim kendisinin siz oyle sitemkar mesaj yazinca ancak kendisi bahsettiginiz gibi umut kiran mesajlar yazmamis hic. Bu topigin 1 adet isyankqri vardi. O da bendim. Bu hali anca yasayan anlar. Suan topikte 3 buyuk cocugu olup da 1 tane de bebis gelsin diyen arkadaslar var. Sizce onlar halden anliyor mu?! Ileri yasta olup hic cocugu olmayan kadinlarin dertlestigi topige gelip 3 cocugu oldugu halde toy genc kizlar gibi cocugu olmayanlardan hamile kalmak icin tuyo beklemek ne kadar vicdanli bir davranis sizce? Kimseyi korumak haddim degil ama ben yapamazfim acikcasi. Hic cocugu olmayan, o duyguyu tadamayan kadinlara gelip de ne takviyeler kullaniyosunuz , benim 3 cocugum var ama 4.yü istiyorum vs yazamazdim.
O yuzden birakin dertleselim. Hic kolay degil bu surec. Belki biraz daha gecikse oğlum sinir hastasi olacaktim ki bu da esimin ve cevremdekilerin yorumu ve dogru. Tam zamaninda geldi Allah'a sukur. O yuzden bizim halimizden anca biz anlariz. Biz de cocuklari olup da bebegi olsun diye dertlenen bir kadinin halinden anlayamayiz. O yuzden kimse kimseyi elestirmemeli
Hak veriyorum sana haklısın o arkadaşın 36 yaşındayım benden geçti demesi beni incitti ve benim gibi düşünen burda yüzlerce kişi vardır 36 yasinda evlenen insanlar var veya daha evlenememis insanlar.... benden geçti demesi düşüncesizce yazılmış bir söz hala aynı şeyi düşünüyorum. Allah menepoza girene kadar ve hatta bazen menepoza girdiğinde bile kadınlara doğurganlık vermişse kimseye laf söylemek düşmez. benden geçti diyecek kafaya sahipsen burda bı umut bebek isteyen ustelik senden yaşça büyük ve hala anne olmak umuduyla yaşayan insanların olduğu yerde o cümleyi solemeyeceksin.
Senin dediğin şeylere de kesinlikle hak veriyorum başta söylediğim gibi daha fazla uzatmayayım Allah olmayanlara versin olanlarda kenarda beklesin bı zahmet

Olanlarda kenarda beklesin demek kimseye düşmüyor. Allahın kime ne verip ne vermeyeceğini kimse bilemez. 3 bebesi olan 4.yü isteyebilir. Hiç evlenmemiş olan çocuk istemeyebilir mesela.
Benim bir cocugum var Allah öncelikle ona sağlık sıhhat versin ikinciyi düşündük ama olmadı cunki ben hep şunu derim Allah'ım önce olmayanlara ver cunki geç evlenmiş çocuğu olmayan o kadar çok kişi var ki ben hemen kavuştum ama 2 yıl bekledim diğer çocuk için olmadı ve zorluğunu o kadar iyi anladım ki o yüzden Allah'ım olmayana ver benim var rabbim sen uygun görürsen hayırlısıyla banada ver dedim iyigunler

Ben bilemem kimsenin durumunu tabiki. Yazdıklarını okudum şimdi daha olumlu düşünebiliyorum.
Bir taraftan birilerini eleştirirken aynı duruma düşmeni istemedim.
Beni bilen bilir önce olmayana dedim ben de hep. Rabbim ne zaman kime uygun görürse o zaman nasip ediyor istersen 40 üstü ol.

Kızlar ben 44 yaşına girdim 4 defa tüp denedim daha önce yazmıştım 3. de tutmustu ama 12 haftaya yaklaşırken kalbi durmustu en son ocak ayında 0.05 amh 51 fsh ile tekrar tedaviye başlamıştım tek yumurta vardı o da 18 mm iken çatlamışti.Hep aynı doktorda denedim Ankara dayım şimdi istanbul a gitme durumum var.İstanbul a gidersem Sema Kahraman da tekrar tedaviye başlama niyetim vardı şu sıralar instagramda bülent Traş in sayfasında bizim yaşlarda yüksek fsh düşük amh ile hamile kalanları görüyorum. Napcan noktasinda kararsızim sizin de tavsiye edeceğiniz doktor lar var mı Ankara ve İstanbul olabilir .Maddiyati takmiyorum yeter ki iyi bir doktor olsun.Bana fikir verirseniz sevinirim.

Kızlar ben 44 yaşına girdim 4 defa tüp denedim daha önce yazmıştım 3. de tutmustu ama 12 haftaya yaklaşırken kalbi durmustu en son ocak ayında 0.05 amh 51 fsh ile tekrar tedaviye başlamıştım tek yumurta vardı o da 18 mm iken çatlamışti.Hep aynı doktorda denedim Ankara dayım şimdi istanbul a gitme durumum var.İstanbul a gidersem Sema Kahraman da tekrar tedaviye başlama niyetim vardı şu sıralar instagramda bülent Traş in sayfasında bizim yaşlarda yüksek fsh düşük amh ile hamile kalanları görüyorum. Napcan noktasinda kararsızim sizin de tavsiye edeceğiniz doktor lar var mı Ankara ve İstanbul olabilir .Maddiyati takmiyorum yeter ki iyi bir doktor olsun.Bana fikir verirseniz sevinirim.
İki doktorda da tedavi görmüş bir arkadaş belki sana daha yardımcı olabilir canım karşılaştırma yaparak. Covid sürecinden dolayı tedavide İstanbul'u devre dışı bırakmak zorunda kaldım.Semra hocaya muayene olmuştum ve çok profesyonel geldi bana.Yaşımız aynı canım , geçen yıl yaşımı duyunca yüzünü ekşitmesi hoşuma gitmemişti ama en azından şunu yaparız bunu yaparız şunu şunu elde ederiz şeklinde aşırı toz pembe bir hava çizmeyip gerçekçi yaklaşıyor insanı demoralize etse de.
Bülent hocanın aşırı yoğun , reklamı da bol , hastası da.Bülent hoca ile görüşmeniz sürekli muayenelere girmesi zor.Biraz prp düşkünü.Semra hoca prp den çok medet ummaz ,prp yi abartmaz.
Ben olsam Semra hoca da şansımı denerdim canım.
Tabi Semra hoca da baştan sona tedavi göre arkadaşlar da önerilerini paylaşırlar.
Ankara da arkadaşım Recai Papuççu ya gidiyor , ondan memnun ve güven duyuyor .

1 sene onceki mesajlarina denk geldim kendisinin siz oyle sitemkar mesaj yazinca ancak kendisi bahsettiginiz gibi umut kiran mesajlar yazmamis hic. Bu topigin 1 adet isyankqri vardi. O da bendim. Bu hali anca yasayan anlar. Suan topikte 3 buyuk cocugu olup da 1 tane de bebis gelsin diyen arkadaslar var. Sizce onlar halden anliyor mu?! Ileri yasta olup hic cocugu olmayan kadinlarin dertlestigi topige gelip 3 cocugu oldugu halde toy genc kizlar gibi cocugu olmayanlardan hamile kalmak icin tuyo beklemek ne kadar vicdanli bir davranis sizce? Kimseyi korumak haddim degil ama ben yapamazfim acikcasi. Hic cocugu olmayan, o duyguyu tadamayan kadinlara gelip de ne takviyeler kullaniyosunuz , benim 3 cocugum var ama 4.yü istiyorum vs yazamazdim.
O yuzden birakin dertleselim. Hic kolay degil bu surec. Belki biraz daha gecikse oğlum sinir hastasi olacaktim ki bu da esimin ve cevremdekilerin yorumu ve dogru. Tam zamaninda geldi Allah'a sukur. O yuzden bizim halimizden anca biz anlariz. Biz de cocuklari olup da bebegi olsun diye dertlenen bir kadinin halinden anlayamayiz. O yuzden kimse kimseyi elestirmemeli
3 çocuğum var benimde ama 4 yıl önce eşimi kaybettim 1 yıl önce de yeniden evlendim eşim daha önce hiç evlilik yapmamış ve çocuğu yok ama çocukları o kadar seviyor ki çocuklarıma o kadar güzel babalık yapıyor ki anlatamam. Birbirimizi çok seviyoruz ve ona bir çocuk vermek istiyorum sevginin özü üveyi olmaz ama canımdan çok sevdiğim eşimin de babalık duygusunu tatmasını istiyorum ki hakkediyor ön yargılı olmayın lütfen.

İğneye hemen başladın mı? Kalp atışından sonra mı başlattı doktorun. Bu kimyasallarda iğne çok önemli bence.

İmzandaki grama baktım 2 Gr. Allah'ın mucizesi 1 Gr 2 Gr 0.5 cm 1.0 cm diye diye ne günler saydık.
hemen başladık canım doktor kontrolünden sonra

öncesinde de hergün coraspin alıyordum zaten

İki doktorda da tedavi görmüş bir arkadaş belki sana daha yardımcı olabilir canım karşılaştırma yaparak. Covid sürecinden dolayı tedavide İstanbul'u devre dışı bırakmak zorunda kaldım.Semra hocaya muayene olmuştum ve çok profesyonel geldi bana.Yaşımız aynı canım , geçen yıl yaşımı duyunca yüzünü ekşitmesi hoşuma gitmemişti ama en azından şunu yaparız bunu yaparız şunu şunu elde ederiz şeklinde aşırı toz pembe bir hava çizmeyip gerçekçi yaklaşıyor insanı demoralize etse de.
Bülent hocanın aşırı yoğun , reklamı da bol , hastası da.Bülent hoca ile görüşmeniz sürekli muayenelere girmesi zor.Biraz prp düşkünü.Semra hoca prp den çok medet ummaz ,prp yi abartmaz.
Ben olsam Semra hoca da şansımı denerdim canım.
Tabi Semra hoca da baştan sona tedavi göre arkadaşlar da önerilerini paylaşırlar.
Ankara da arkadaşım Recai Papuççu ya gidiyor , ondan memnun ve güven duyuyor .
Teşekkür ederim ben de Semra hoca ya daha yatkinim Ankara da da Recai Papuççu yü da dusunebilirim.

X