İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Amin.. MASLOW.. Doktorun yetersizligi sanirim... Ileri yaşta gebelik gerçeklestigi icin aslinda tavsiye uzerine gittigim bir doktordu.. Ama en gec 16. hafta da gormesi gereken sikintiyi 30 . haftada farketmesi yetersizligini dusunduruyor tabii.. Ama bilmiyorum ki erken ogrenmis olsaydim ne olurdu... Yavrum bizi secmis bize bircok seyi ogretti onunla cok ama cok mutlu olduk hic umutsuzluga dusmemistik o bizi guclendiren unsurdu tek avuntum evet üc ameliyat bobrek tasi problemlerimiz oldu cok hastane gunlerimiz oldu ama cok sukur kisitlanmadi yaşamı o durumda olup hareket edemeyen cocuklarimizi gordum hastanelerde gerci saglikli dogup farkli sebeplerle yataga bagimli kalan nefes almak icin cihaza mecbur kalan evlatlari da gordum... hep sukrettim.. zorun da zoru oluyor... hepimiz kaderimizi hayatta farkli deneyimlerle yasiyoruz 3 kisa yila biz omrumuzu sigdirdik ondan oncesi ve sonrasi yokmus gibi :KK43:... o yuzden sizlerde biliyorsunuz tabii tavsiyem gebeliginizi perinatoloji uzmani takip etsin ve dogumunuzu guvendiginiz doktora ve tam tesekkullu bir hastanede gerceklestirin konfordan cok daha onemli.. bizim sorunumuz dogum oncesi farkedilmeseydi oglumuzu bir kac gun icinde kaybedecektik...

Civan perçemini hangi zamanda içtiniz adetliyken veya bitiş sonu gibi. Miyositol nekadar kullandınız acaba tşk ederim, hayırlı olsun hamileliğiniz darısı bize inşallah

merhaba, civam perçemini sadece bir kere denedim 7 günlük bir süreçte, aktarın aban dediği şekilde kullandım, ama adet öncesi mi sonrası mı emin ol hatırlamıyorum şu an, ama adet görmeden kesinlikle böyle bir deneme yapmadığıma eminim, aynı şekilde soğak küründe de adeti görmeden ağzıma sürmem bu tür kürleri . miyositolü sürekli kullandım kürtaj olup ilk adeti gördükten sonra dzüenli kullandım yanı en az 6-7 ay kullandım demektir bu da. Ayrıca miyositolde kullanmaya başladığım ayda yumurtanın büyüme ağrısını falan hissediyordum, başka bir ilaç tavsiye edildiğinde bunu hissetmemiştim mesela, miyositolun etkılı olduguna ınanıyorum ben kendımce.

:KK16:Durumumuz benzerlik gösteriyorsa olur tabi canım .tüp bebekte bir folikülün dominant ilerlemesi,yani birinin önden gitmesi sorunu var, tüm foliküller eşite yakın büyüyemiyor.Böyle bir durumun var mı canım senin de ? Semra hoca foliküllerin eşitce büyümesini sağlamak için tüp bebekten bir önceki ayda nasıl bir yol izliyor , bunu merak ediyorum canım.
Soyle ki... benim amh dusuktu ancak ultrasonda cok sayida yumurta oluyordu. Cok sayida derken pko'lular gibi degil. Ultrason gorunumu iyiydi yani ancak tup bebek tedavisinde sadece bir yumurta gelisti ve digerleri yeterli buyukluge ulasamadi. Iki kez denendi. Ikisinde de ayni sey oldu. Hicbisey yapilamadi. Hele ki ilk denemede o kadae yuksek dozlara cikildi ki yaklasik 10.000 TL sırf ignelere gitti. Ilave olarak da psikolojim baya bozulmustu

Merhaba arkadaşlar. doğal yoldan gebe kalmaya çalışan dostlara kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Belki sizlere de fayda sağlar. gerçi bende yaradı ama devamı gelmedi. önümüzdeki ay 43 yaşıma giriyorum.son iki yılda iki olumsuz tüp bebek deneyimim var ve geçen ay doğal yoldan hamile kaldım. yumurta takibi yapıyordum ovulasyon kiti ile. yumurtlama gününden bir gün sonra coraspirin ve progestan hapını fitil olarak her akşam yatarken kullanmaya başladım. yumurtlama ve döllenme olsa bile rahim yeterince kalınlaşmıyorsa ve rahimdeki kan akımı yeterli değilse tutunmanın olmadığını çok yerde okumuştum ve herhangi bir zararının olmadığını da öğrendim ve o ay denedim hamile kaldım mucize gibi bir şey yani. tüp bebek deneyecektim tekrar ve corona nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştım. ama gebelik kesesi gelişmesine rağmen içinde embriyo büyümedi bir türlü. sebebi de yaş nedeniyle yumurta kalitesinin düşük olmasıymış. sonunda kürtajla alınması gerektiği boş gebelik olduğu söylendi. çok büyük hüsran ve yıkım oldu benim için ama döllenme ve rahimde tutunma olduğunu görmüş oldum. bu cuma kendiğinden düşmezse kürtaj olacağım. yumurta kalitesi içinde çook vitamin takviye vs kullandım ama bende işe yaramamış demekki vitaminler. umarım Allah kimsenin emeklerini boş çıkarmasın.

Merhaba arkadaşlar. doğal yoldan gebe kalmaya çalışan dostlara kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Belki sizlere de fayda sağlar. gerçi bende yaradı ama devamı gelmedi. önümüzdeki ay 43 yaşıma giriyorum.son iki yılda iki olumsuz tüp bebek deneyimim var ve geçen ay doğal yoldan hamile kaldım. yumurta takibi yapıyordum ovulasyon kiti ile. yumurtlama gününden bir gün sonra coraspirin ve progestan hapını fitil olarak her akşam yatarken kullanmaya başladım. yumurtlama ve döllenme olsa bile rahim yeterince kalınlaşmıyorsa ve rahimdeki kan akımı yeterli değilse tutunmanın olmadığını çok yerde okumuştum ve herhangi bir zararının olmadığını da öğrendim ve o ay denedim hamile kaldım mucize gibi bir şey yani. tüp bebek deneyecektim tekrar ve corona nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştım. ama gebelik kesesi gelişmesine rağmen içinde embriyo büyümedi bir türlü. sebebi de yaş nedeniyle yumurta kalitesinin düşük olmasıymış. sonunda kürtajla alınması gerektiği boş gebelik olduğu söylendi. çok büyük hüsran ve yıkım oldu benim için ama döllenme ve rahimde tutunma olduğunu görmüş oldum. bu cuma kendiğinden düşmezse kürtaj olacağım. yumurta kalitesi içinde çook vitamin takviye vs kullandım ama bende işe yaramamış demekki vitaminler. umarım Allah kimsenin emeklerini boş çıkarmasın.

Geçmiş olsun , ilkkez mi hamile kalmışsınız..

Merhaba :halay:benim iki oğlum var 17-15 yaşlarında sat 7 şubat korunarak hamile kaldım kalmadan önce diyet bol proteinli bi beslenme şekli ve günde en az 4000 adım atıyordum 5 kilo verdikten sonra hamile olduğumu anladım planlı değildi ama çok sevinip çok heyecanlandım hamile kaldığım ay sabahları kalkar kalkmaz yarım limonlu su içtim en geç 7:30 da 2 yumurta 7 zeytin salatalık domatesle kahvaltı yaptım mutlaka hurma yedim 1 tane ara öğünlerde akşam yemeğini saat 17:30 da bitirdim akşam çayın yanında 2 kayısı ve 2 incir yedim bol su içtim tabiki böyle beslendiğim ay hamile kaldım 2.5 aylık olana kadar bekledim ama kalp atışı alınamadı rahmimde ne olduğu anlaşılamayan bebeğe giden kan akışını kesen bi kese gibi görünen bişey tesbit edildi ve malesef kürtaj oldum Mayıs’ın 15 şinde kontrolüm var patolaji sonucum çıkcak ben hiç bebek düşünmezken nasıl aklıma düştü nasıl bebek istiyorum anlatamam yaşam şeklimi değiştirmem etkili oldu gibi geliyo bana yardımcı olalım inşallah birbirimize :anne:

Merhaba bende aynen senin durumundayım 3 kızım var 18 14 ve 7 yaşlarında şimdi çocuk isteği geldi normal yolla gebe kalamadım 6 ay klomen kullandım olmadı şimdi gonal f önerdi doktorum yaş 39 bende de bebek isteği çok fazla Rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Artık yildim 2 senedir doğal yolla olsun diye her yolu deneyerek uğraştım ama olmuyor.biraz kaderciyim, olmuyorsa sebebi vardır derim .Allhtan hep hayırlısını diledim .allha şükür çocuğum var rabbim ona huzur sağlık versin.2 yildir 2.kardes istedim olmadı olmuyor istemeyenlerin oluyor isteyenlerin olmuyor.tüp bebeğe gidecektim, dedim ki ;Allah vermiyor belli,demek ki tüp te yapmana gerek yok.verseydi normal yolla verirdi zaten... zorlama! geçen ay karar vermiştik gidecektik,adet günümü bekliyordum.. ilk defa olmayacak şey oldu reglim 5 gün erken geldi dedim ki rabbim gitme mi diyorsun bana şükürler olsun bu şekilde mi bana gitme diyorsun çok ilginçti....velhasıl tuptende vazgeçtim bu ayda denedim normal regle 3 gün var test negatif çıktı olsa silikte olsa çıkardı diye düşünüyorum uzun yazdım kusura bakmayın konuşmak istedim sadece

Ya allaskina buraya ne yazıyorsun o zaman insanların umutlarını hayaklerini enerjilerini emmeyin ya sizin umudunuz enerjiniz hayat piriltiniz yoksa tek bir umudu olanların enerjisini yok etmeyin 36 yaşında ilk cocugunu kucağına alanlar var yaşlı mi demek istiyorsunuz bu ne dusuncesizkiktir.40 yaş üstü gebelikler için bu sayfa zaten artık teknoloji gelişti 30 kusur yaşlar ileei yaş olarak görünmüyor benden geçti de ne demek ya sizden geçmiş evet bence hiç uğraşmayın böyle şeyler yazipta insanların azabını bozmayın

Ya allaskina buraya ne yazıyorsun o zaman insanların umutlarını hayaklerini enerjilerini emmeyin ya sizin umudunuz enerjiniz hayat piriltiniz yoksa tek bir umudu olanların enerjisini yok etmeyin 36 yaşında ilk cocugunu kucağına alanlar var yaşlı mi demek istiyorsunuz bu ne dusuncesizkiktir.40 yaş üstü gebelikler için bu sayfa zaten artık teknoloji gelişti 30 kusur yaşlar ileei yaş olarak görünmüyor benden geçti de ne demek ya sizden geçmiş evet bence hiç uğraşmayın böyle şeyler yazipta insanların azabını bozmayın

Soyle ki... benim amh dusuktu ancak ultrasonda cok sayida yumurta oluyordu. Cok sayida derken pko'lular gibi degil. Ultrason gorunumu iyiydi yani ancak tup bebek tedavisinde sadece bir yumurta gelisti ve digerleri yeterli buyukluge ulasamadi. Iki kez denendi. Ikisinde de ayni sey oldu. Hicbisey yapilamadi. Hele ki ilk denemede o kadae yuksek dozlara cikildi ki yaklasik 10.000 TL sırf ignelere gitti. Ilave olarak da psikolojim baya bozulmustu
Maslow merhaba
Bizim yaşlarda tüp tedavisi sırasında bir yumurta genelde önden gidiyor.Bunu önlemek için drlar tüp tedavisinden önceki ay ya cyclo başlatıyor ya da 21. gün den itibaren climara bant veriyor , kimileri ise lucrinli tedavi uyguluyor diye biliyorum.Bunlardan herhangi biri sana uygulanmış mıydı canım? Semra hoca ikinci yolu izliyor demişti bir arkadaş.

X