Aynı hastanede takip eden iki doktor ve çelişen yorumlar. Doktorların yorumları bile birbirinden farklıyken senin kafanın karışması çok normal. Havuz yöntemi çok pahalı bir tüp bebek tedavi şekli canım. O yüzden bizler gibi rezervi az hastaların tedavisi,rezerv durumu normal olup tüp bebek deneyenlerden çok daha maaliyetli oluyor ve klinikler seviyor bizler gibi hastaları ne kadar çok opu o kadar kazanç. Bir gün Aret Hocanın kliniğinde muayene sıramı beklerken bir hastayla konuşmuştuk 1 yıldır tedavide olduğunu havuz yöntemi denendiğini yaklaşık 40.000 tl ye yakın ödeme yaptığını söylemişti sağlıklı 3 yumurtaya ulaşabilmek için. O konuşmadan sonra muayene olmadan gitsemmi diye düşündüğümü hatırladım
Evet cnm aynen oyle. Doktorlar bile farkli bilgi veriyor. Hatta bugunku doktor sasirdi digerinin veridig bilgiye. Anladim ancak benim normalde kendiliginden bile 1 ya da 2 yumurtam olabiliyor her ay. Benim oyle bir havuz yontemi ile 1 sene gecirmeme gerek yok. Bugun bir baska doktora gittim hidrosalpenks icin. Kadin dedi ki biz yumurtaliklara dokunmiycaz. Neden yumurta rezzerviniz etkilensin ki dedi. Tüpu aldirmaniz sart ve biz eskiden semra hoca ile laparaskoopi yapar sonra da tup bebegi yapardik dedi. Tesadufen bu doktor da semra hocanin eski asistanlarindanmis :) artik tup bebek yapmiyorum dedi. Dunya kucuk. Tesadufe bakinAynı hastanede takip eden iki doktor ve çelişen yorumlar. Doktorların yorumları bile birbirinden farklıyken senin kafanın karışması çok normal. Havuz yöntemi çok pahalı bir tüp bebek tedavi şekli canım. O yüzden bizler gibi rezervi az hastaların tedavisi,rezerv durumu normal olup tüp bebek deneyenlerden çok daha maaliyetli oluyor ve klinikler seviyor bizler gibi hastaları ne kadar çok opu o kadar kazanç. Bir gün Aret Hocanın kliniğinde muayene sıramı beklerken bir hastayla konuşmuştuk 1 yıldır tedavide olduğunu havuz yöntemi denendiğini yaklaşık 40.000 tl ye yakın ödeme yaptığını söylemişti sağlıklı 3 yumurtaya ulaşabilmek için. O konuşmadan sonra muayene olmadan gitsemmi diye düşündüğümü hatırladım
Canım bu güzel bir haber gerçekten çok sevindim bence şu an çok stres ve baskı altındasın kastın kendini ondan görünmedi diğer yumurta ve kullandığın iğnelerle de varolan diğer yumurta tepki gösterdi istenilen ölçüde büyümeyerek. O zaman şimdi nasıl bir yol çiziyorsun canım kendine önce ameliyat sonra tüp bebek mi yoksa önce yumurta toplama ameliyat sonra tüp bebek mi?Evet cnm aynen oyle. Doktorlar bile farkli bilgi veriyor. Hatta bugunku doktor sasirdi digerinin veridig bilgiye. Anladim ancak benim normalde kendiliginden bile 1 ya da 2 yumurtam olabiliyor her ay. Benim oyle bir havuz yontemi ile 1 sene gecirmeme gerek yok. Bugun bir baska doktora gittim hidrosalpenks icin. Kadin dedi ki biz yumurtaliklara dokunmiycaz. Neden yumurta rezzerviniz etkilensin ki dedi. Tüpu aldirmaniz sart ve biz eskiden semra hoca ile laparaskoopi yapar sonra da tup bebegi yapardik dedi. Tesadufen bu doktor da semra hocanin eski asistanlarindanmis :) artik tup bebek yapmiyorum dedi. Dunya kucuk. Tesadufe bakin
Canım kullandığımız diş macunlarından kadın pedlerine yediğimiz yiyeceklerden içtiğimiz su şişesine kadar herşey bizleri bu hale getirdi. Bundan yaklaşık 8/10 sene kadar önce okuduğum bir araştırma yazısında kullandığımız diş macunlarının içinde bulunan bir maddenin zamanla insanları itaatkar yaptığına dair bir yazı okumuştum ve kullanılan kadın pedlerinin kısırlığa sebep olduğunu ve talk pudrasının kansere yol açtığını ve ve daha bir sürü şey inanamamıştım ama şimdi biliyorum ki hepsi kapital düzenin özellikle üzerinde düşünülerek kafa yorularak kasıtlı bilinçli bir şekilde insanları önce hasta edip sonra da daha çok hastalık sahibi olması için kurgulanan bir düzen olduğuna kanaat getirdim. Benim annem hipertansiyon hastası ve yaklaşık 30 yıldır ilaç kullanıyor yaklaşık bir 10 yıldır da şeker hastası çok ilginçtir tesadüfen bir profesörün bir yazısıyla karşılaştığımda yine şaşırdım hatta bu kez korktum ürktüm açıklama şöyle idi tansiyon ilaçlarının içinde bulunan bir maddenin (aslında biliyordum bu maddenin adını ancak şuan unuttumMaalesef sömürülüyoruzAsıl sorun bu kadar insanın kısır olmasının temeli nedir? 30 yılda bebek aldıran bir nesilden bebek arayan nesle nasıl dönüştük
Aslında tüp bebek merkezleri ilk denemede olumsuz olanın tedavisini diğer denemelerde bedava yapsa, böyle bir kanun çıksa. O merkezlerde şimdiki gibi mi işlem yapılır yoksa çok daha özenli işlem mi yapılır.
Eğer bunun cevabı kesinlikle çok farklı olursa bu iş ticarettir.
Henüz hiç bakılmadı ki yumurtalarıma. Kesin bu konuda da sıkıntı yaşarımBisey sorucam peki rezervinde azalma oldu mu ameliyat sonrasinda
Anladim. Ne zaman basliyorsun tup bebege peki?Henüz hiç bakılmadı ki yumurtalarıma. Kesin bu konuda da sıkıntı yaşarım
Bu sabah kontrole gittim. Tam hastaneye girdim. Oyle yogun bir akinti geldi ki allah allah noluyor dedim cetrotide kullanmasam yumurta catladi diyecegim o derece. Neyse muayeneye girdim. Hakkat yunurta catlamak uzereymis. Tahlil yaptilar. Sonucu bekliyoruz. Ovitrelle verdi. Belki bugu catlatma ignesini yapicam. Zaten yumurta kendi kendine catlayacaksa niye catlatma ignesi yapiyorum onu da anlamadim
Doktor diyor ki tek yumurta varmis zaten buyume potansiyeli olan ve kendi kendine catlamak uzere dedi. Dedim cetrotide kullaniyorum catlmasin diye niye kullandim madem? Fsh yuksek oldugundan kendi kendine catlayabilirmis. Begendiniz mi siz bu isi arkadaslar?bearnguin Senella C Capanin Gururu Teyom
Evet ama cetrotide kullanmama ragmen kendi kendine catlayabilir dedi doktor. O zaman kullanmasaydim madem cetrotide. Neyse yarin opu olucak. Cok korkuyorum. Uyutulmak korkutuyor beni. Nasil oluyorOvitrelle aslında catlamama iğnesiymiş. Yani yumurtayi 36 saat sonra çatlamasını sağlayan. Biz çatlama diyoruz demişti merkezdeki hemşire. Peki son durumun ne oldu? Oldun mu opu mu olacaksın. Inşallah hakkında en hayırlısı olur canım. Allah yardımcın olsun.
Evet ama cetrotide kullanmama ragmen kendi kendine catlayabilir dedi doktor. O zaman kullanmasaydim madem cetrotide. Neyse yarin opu olucak. Cok korkuyorum. Uyutulmak korkutuyor beni. Nasil oluyorSenella 15 dk filan suruyormus sanirim. Hayatimda ilk defa narkoz alicam.
Oyle dusunuyorum cnm. Once muayene olucam. Dun de bugun debaya akinti var. Ben bir doktora soemustum. Ovitrelle yapilsa da kendi kendine catlayabilir demisti baska yerdeki baska bir doktor. Bari oyle olucaksa biz kendimiz biseyler yapardik. Ne biliym. Simdi bu yumurta da bosa gidecek boyle olursa diye yazarken hastaneden aradilar. Oncesinde muayene oluyormus. Eger yumurta varsa opu olucakmis. Ey allahim ya. 1 yumurta icin basima gelen... bir de fazladan ilaclar aldim araya bayram girecek diye. Cunku daha kullanicaksiniz bu ilaclari demislerdi. Onlarda kaldi elimde. Bidaha da igneli dusunmuyorum. Burada devam edrsem bence bunlar da bu isi uzatikca uzaticaklar gibi geliyo. Senin durum nedir bu arada?Onda bişey yok rahat ol. Bende ilk defa opu da almıştım. Korkuyordum ama o an zaten hazırlanıyorsun hep biseyler oluyor çok anlamıyorsun. Inşallah güzel bir yumurtan olur olgun olur hemen döllenir ve sana bebe olur. Amin.
Aslında yumurtanın çatlamasını bilmeleri lazımdı. Bayağı büyüdü o zaman catliycak kadar. Opu dan önce muayene olup baktır yumurtana. Catladiktan sonra boşa opu yapmasınlar.
Cnm. Ben bu mesaji neden yeni gordum. Senle benim rezerv durumumuz berede ise ayni. Benim de sagda bi tane vardi. Solda ise 3 kucuk vardi bu ay. Sadlgdaki guc bela buyudu ancak soldakiler gelismedi. Onlar da buyuse ne iyi olurdu ancak.igneler hem ocagima.incir agaci dikti hem beni mahvetti hem de fayda etmediHayır canım bende kendime havuz yapılır diye düşünüyordum. Bende hep 1 yumurta olurdu muayene de, klomen kullandım tek yumurta catlatma iğnesi kullandığım ay tek yumurta büyüdü.
Benim Amh 0.34 rezervim ortada.
Neyse bahceci de onca iğneye tek yumurta büyüdü. Zaten o ıgneler olmasaydı da benim o tek yumurtam kendi kendine büyüyecekti. Benim iğnelerde psikolojim bozuldu, göğsümde kistimsi şeyler cıktı. Kısaca yaramadığını hissettim.
Neyse burdaki muayene de ise gene sağ da 1 yumurta gördü solda da çok küçük var dedi. Bir tane de 27mm yani gecen aydan kalan folikül kesecigi dedi (yani yumurta atilmis kesecigi kalmis boş) Dedim gene bir yumurta ile girecem anlaşıldı. Ama hic degilse daha az maliyetle atlatırım. Sonra ilacı kullandıkça o küçük büyüdü peşinden bir küçük daha cıktı. Ilaç kestik kendi halinde büyütmeye devam etti. Son opu saatine kadar en küçüğünün dahi büyümesini bekledi. Bence ıgneler baskiluyordu bende. Hap ve kendi haline bırakması (birde bi vitamin verdi yumurta geliştirici imiş o da fayda etmiş olabilir) işe yaradı. Yani 3.gün çok yumurta görmedi.
Oyle dusunuyorum cnm. Once muayene olucam. Dun de bugun debaya akinti var. Ben bir doktora soemustum. Ovitrelle yapilsa da kendi kendine catlayabilir demisti baska yerdeki baska bir doktor. Bari oyle olucaksa biz kendimiz biseyler yapardik. Ne biliym. Simdi bu yumurta da bosa gidecek boyle olursa diye yazarken hastaneden aradilar. Oncesinde muayene oluyormus. Eger yumurta varsa opu olucakmis. Ey allahim ya. 1 yumurta icin basima gelen... bir de fazladan ilaclar aldim araya bayram girecek diye. Cunku daha kullanicaksiniz bu ilaclari demislerdi. Onlarda kaldi elimde. Bidaha da igneli dusunmuyorum. Burada devam edrsem bence bunlar da bu isi uzatikca uzaticaklar gibi geliyo. Senin durum nedir bu arada?
Cnm. Ben bu mesaji neden yeni gordum. Senle benim rezerv durumumuz berede ise ayni. Benim de sagda bi tane vardi. Solda ise 3 kucuk vardi bu ay. Sadlgdaki guc bela buyudu ancak soldakiler gelismedi. Onlar da buyuse ne iyi olurdu ancak.igneler hem ocagima.incir agaci dikti hem beni mahvetti hem de fayda etmedi
Iste onu diyorum. Perhiz olmasa biz biseyler yapardik da yapamiyoruz.Iyi öncesinde muayene etmeleri. Bana bahceci de önce muayene bile etmemişlerdi. Direk opuya almışlardı. Perhiz süreniz olmasa biseyler yapılır ama ilişki de bulunmakta yumurtanın çatlamasına sebep oluyormuş. Opu içinde 3 gün perhiz istemişlerdir. Hayırlısı artik hakkında sona yaklaştın. Belki de bu tedavi sana bayağı katkı sağladı.
Cetroide aldıysan onlar lazım olur atma sakın.
Ben test zamanını bekliyorum şimdilik. Herhangi bir belirtim yok. Olmadigim iğneleri şimdi oluyorum kan sulandırıcı progestan fitil vs. Bunlarda vücudumu moratti. Ama yapcak bisey yok bunu tüm tüp bebek tedavileri veriyor.
Canım işallah istenilen şekilde olgunlaşır yumurtan ve işallah içi doludur. Opudan korkma inan benim kadar korkan olmamıştır 3 gün uyuyamamıştım hiç bir şey hissetmiyorsun zaten insanı ürküten tarafı ameliyathaneye giriş anın orada bile rahatlatıyorlar korkmayın çok kısa sürecek vs diye. Yumurtanı mecburen donduracaksın ameliyattan sonra olur transferde nasipse. Ben ameliyattan sonra herşeyin düzeleceğine çok inanıyorum.Iste onu diyorum. Perhiz olmasa biz biseyler yapardik da yapamiyoruz.
Iste eger o sureclere gelirsem ayrica o igneleri de olacagim da ayrica oncesinde de birsuru igne oldum. Sadece cetrotide degil, gonal f menogon. Hepsi kaldi elimde. Illallah dedim illallah. Iste tek yumurta ile transfer olayim diyorum da simdi onu da olamiycam. Hidrosalpenks icin ameliyat olucam once. Oncesinde havuz yapalim dediler de ben bu opudan sonra ameliyat olmaya karar verdim gibi.
Hayirli olsun cnm. Insallah tutunmustur bebis. Guzel haberler alicaz inşallah senden
Canım yarın test günün Rabbim sevindirsin seni çifte bayram yaşatsın işallah amiiinnnOlan oldu şu tedavin hayirlisiyla olsun bitsin de önüne bakarsın. Baktin tek yumurta oldu transfer ettirirsin. Havuz olayına girip tekrar iğnelerle uğraşma. Tabi etkilemek istemem seni, sen kendin kendine güzel bir plan çizersin.
Belki o 3 yumurta klomenle gelişirdi, iğne ters tepti demek ki. 4 yumurta şahane olurdu.