İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Gecen carsamba baslafi adet. Persembeden beri doz artttira arttira anca bu kadar buyudu.
Ya sanki ultrasonla bakarken saga sola ultrasonu ilerletirken eli de degiyor gibi oluyor doktorun napiym kadinda bile rahatsiz oluyorum. Erkek istemiyorum o yuzden. Yoksa guvenc hocaya gidicektim ama esim de istemedi. Ben de utaniyorum bi de deidigm gibi sanki eli de degiyor gibi oluyor doktorun.
Bazisi da bu ameliyati olup dogal yoldna bile hamile kaldigini soyluyor. Bilemiyorum
Canım bende Senella Senella ya sonuna kadar katılıyorum. Bence de önce yumurta olayını çözmelisin ameliyat içinde en az iki doktor onayı almanı öneririm. Bu tip ameliyatlarda rezerv etkileniyor diye biliyorum bende.

Kullan bence de, hele arı sütü muhakkak al. Daha önce kullanmadın mi? Arî sütü. Ben tüpten önce clife macun yedim. 2.ayda normal gebe kaldım. Sonra tüpe gittik. Tüpten sonra da yaklaşık bir yıldır, bazen düzenli bazen aksatarak. Omega3 q10, imprly, b kompleks, Astalife, arı sütü, multivitamin, bayağı bir vitamin yükledim bünyeye faydası muhakkak olmuştur diye düşünüyorum. Bir sağlam yumurta oldu mu tamamdır Allahın izniyle, hiç beklemediğin anda gelir mucizen. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin, hep onu istiyoruz cünkü. Gerçekten sağlıklı olmak hepsinden önemli. Cabalamamizdaki amaç elimizden geleni yaptığımızı düşünmek sadece. Pişman olmamak adına.
Daha önce arısütünü iki ay kadar kullandım canım ancak cam tüp içinde portakal suyuna ilave edilen şekliyle. Ancak saf arısütünün daha etkili olacağını düşünüyorum bende. Vitamin konusunda kafam çok karışıktı bir süre sıradan bir multivitamin ve omega3 dışında extra hiç bir şey kullanmadım. Belki onlara da başlarım yeniden dediğin gibi önce sağlık canım :KK15:

Canım bende Senella Senella ya sonuna kadar katılıyorum. Bence de önce yumurta olayını çözmelisin ameliyat içinde en az iki doktor onayı almanı öneririm. Bu tip ameliyatlarda rezerv etkileniyor diye biliyorum bende.
Anladim cnm. Burasi zaten ameliyat olmadan tup bebege baslamiyor. Tutunmasini engeller diyor. Burda transfer olucaksa mecburum yani

Gecen carsamba baslafi adet. Persembeden beri doz artttira arttira anca bu kadar buyudu.
Ya sanki ultrasonla bakarken saga sola ultrasonu ilerletirken eli de degiyor gibi oluyor doktorun napiym kadinda bile rahatsiz oluyorum. Erkek istemiyorum o yuzden. Yoksa guvenc hocaya gidicektim ama esim de istemedi. Ben de utaniyorum bi de deidigm gibi sanki eli de degiyor gibi oluyor doktorun.
Bazisi da bu ameliyati olup dogal yoldna bile hamile kaldigini soyluyor. Bilemiyorum
Canım benim Rabbim kolaylık versin. Ben de çekindiğim için bayan doktora gidiyorum. Ama mecbur kalırsak erkeğe gideceğiz. Dinen serbest zaten sağlık olduğu için. Eşin de ikna olacak zorla da olsa. Ameliyatta da bir sürü erkek oluyor sonuçta. Ama bayan olduğun için zaten hassas davranıyorlar.

Dun gittigimde yumurta 11 mmye ulasmisti. Bir onceki gun 9.5 mm iken dun 11 mm oldu. Bununla bitlikte foktorun fa dedigi tam istedigimiz ilerlemeyi kaydedemedigimizi iletti doktor ki bunu ben de farkediyorum. Het ay yolunda giden yumurtlama bu ay ignelere ragmen istenen seviyeye ulasmadi. Tek yumurta ile o da gelisirse opu olucak yani. Bu ay gecti bu saatten sonra baska yerle baslayamam. Burda dondurulmus embriyo durucak artik.
Bana diyor ki doktor 3-4 ay deneriz halen ignelerle yumurta gelismezse demek sizin vucudunuzun ignelere karsi direncli oldugunu dusunebiliriz o zaman test yaparz diyor. 4 ay arkadaslar, koca4 ay. Sonra eger testte ilaclara direncli oldugum cikarsa artik hapli ya da kendi halinde yumurta gelisimi ile yumurta takibi mi yapicaklar neyse. O da bir 4 ay en az.sonra hidrosalpenks icin ameliyat olucam. 3 ay da ondan sonra rahim dnlendirilecek. Yani en az 1 yil sonra transfer asamasina geciebilecek. Ne dersiniz bu ise?
Kizlar doktor ameliyattan sonra rahimin uretkenliginde azalma olursa diye ameliyattan once embriyo havuzu olusturalim dedi. Ben diyorum ki ben bu ameliyati olayim. Olsun bitsin. Neticede tikaniklik ve hidrosalpenks 8ayda baya ilerler diye dusunuyorum. Senella Senella bearnguin bearnguin C Capanin Gururu Teyom
Aret hicaya da gidicrm. Kararim karar. Ignesiz olma ihtimali daha guzel. Hem de adam basari odakli demek ki. Riske atmiyor ticari beklenti icin.
Muslumanlik konusuna gelince bizim ulkemizde muslumanlik aile gelenegi gibi bisey. Musluman aileden doguyorsun, musluman oluyorsun ancak muslumanligi yasamiyorsun. En benim diyenler bile ibadet kismina odakli ve ahlak kismini cogumuz unutmusuz. O yuzden musluman veya farkli bir inancla alakali bir durum degil. Ahlakli olmakla ilgili bir konu. Ben iyi insan olma ölcütünu dikkate aliyorum iyi insan opmak cok onemlim isterse dinsiz olsun valla
Sadece sanirim erkek doktora muayene olmaya hazir degilim ben..napsam kizlar. Aret hoca da erkek neticede. Ben cok utanirim. Esim zaten cozutur. Napiym
Ameliyat için de ben hemen oldum. Yumurtaların zarar görme olayını bilmiyordum açıkçası. Ama hidrosalpenks ameliyatı sonrası hamile olanlar da çok canım. Ben de devlet desteklemesi için 2 kez aşılama yaptırmaya karar verdim.

Ameliyat için de ben hemen oldum. Yumurtaların zarar görme olayını bilmiyordum açıkçası. Ama hidrosalpenks ameliyatı sonrası hamile olanlar da çok canım. Ben de devlet desteklemesi için 2 kez aşılama yaptırmaya karar verdim.
Ben de bilmiyordum doktor soyledi. Kesinlikle rezerv etkilenir demiyor. Bir ihtimal var diyor ve rezerviniz az!!!diye tekrar hatirlarak once havuz yapalim diyor. Tabi bu da 1 sene gecmesi demek en az

Ben de bilmiyordum doktor soyledi. Kesinlikle rezerv etkilenir demiyor. Bir ihtimal var diyor ve rezerviniz az!!!diye tekrar hatirlarak once havuz yapalim diyor. Tabi bu da 1 sene gecmesi demek en az

Havuz yapmak demek her opuya tüp bebek parası vermek demekmiş sadece transfer ücretini düşüyorlarmış. + birde havuz ucreti ödüyorsun. Bunları çok iyi sor merkezine, bisey yapmadan önce. Hem senin havuzluk neyin var ki. Yaşın 36, bir yumurta bile çıksa onu transfer éttirirsin. Yaşın 40 üstü değil ki, havuz yapıp olmadığı durumda yaş ilerleyecek yumurta çıkmayacak diye düşünülsün.
Semra hocayı çok beğeniyorlar ama daha ilk tedavide bunları demesi saçma geldi. Resmen moral bozucu şeyler. Biz gitsek ne derdi kimbilir.

Bir iki doktordan görüş almadan ameliyatını olma. Eğer ameliyat ile 3-4 ay ara vermen gerekiyorsa yumurta toplayıp öyle olman daha mantıklı. Ikinci olarakta ameliyattan sonra normal yolla hamile olacaksan onun içinde değer. Inşallah hakkında en doğru kararı verecek yolu Rabbim karşına çıkarır. Iyi araştırılması gereken bir konu.

Tes
Havuz yapmak demek her opuya tüp bebek parası vermek demekmiş sadece transfer ücretini düşüyorlarmış. + birde havuz ucreti ödüyorsun. Bunları çok iyi sor merkezine, bisey yapmadan önce. Hem senin havuzluk neyin var ki. Yaşın 36, bir yumurta bile çıksa onu transfer éttirirsin. Yaşın 40 üstü değil ki, havuz yapıp olmadığı durumda yaş ilerleyecek yumurta çıkmayacak diye düşünülsün.
Semra hocayı çok beğeniyorlar ama daha ilk tedavide bunları demesi saçma geldi. Resmen moral bozucu şeyler. Biz gitsek ne derdi kimbilir.

Bir iki doktordan görüş almadan ameliyatını olma. Eğer ameliyat ile 3-4 ay ara vermen gerekiyorsa yumurta toplayıp öyle olman daha mantıklı. Ikinci olarakta ameliyattan sonra normal yolla hamile olacaksan onun içinde değer. Inşallah hakkında en doğru kararı verecek yolu Rabbim karşına çıkarır. Iyi araştırılması gereken bir konu.
Yasim 38 cnm. Topige ilk geldigimde 37 idim. Artik 38 oldum. Rezervim dusuk diye havuz yapicaklarmis. Bu zaman zarfinda deneme yanilma tahtasina donecegim. Birkac ay igneli debiycekler. Olmazsa da artik baska bir yola bakicaklar yumurtlama icin. Bu zaman zarfinda benden geriye ne kalir ben bilmiyorum. Acikcasi her opuda tup bebek ucreti odeyecegimi bilmiyordum ancak muhtemelen oyledir. Mantiken 1 tup bebek tedavi ucreti odeyip 1 yil o bölümün benle ilgilenmesini beklemem mumkun degil. Bazen diyorum ticarethane mantigi mi? Sonra yine de iyi niyetli olmaya calisiyorum. Bu kadar nam salmis bir merkez bana mi sardiricak yani? Bu kadar hasta memnun. Kotu biyer olsa niye memnun kalsinlar. Demek benim amh baya kotu ki boyle oldu. Millet 0.01 amh ile bile tup bebek deneyip basarili olabiliyor. Ben de adetleri duzenli olan ,her ay en az q yumurtasi olan biriyim. Gerci negatif sonuc alan da cikip dertli haliyle burda pek yazmaz. Ben sirada beklerken negatif sonuc icin haber verilen hstaya da sahit oldum orda. Herkes pozitif sonuc aliyor degil yani.
Ameliyat sonrasi kendiligindne hamile kalanlar varmis evet. Tabi herkesin durumu da kendine ozel. Belki onlarin rezervi daha iyidir.
Son olarak bugun su catlatma ignesine basladik. Gunde 3 igne vuruluyorum. Bunlarin etkisi ile midir nedir sıklıklar aglama krizlerine tutulmaya basladim ve kendimden geciyorum krizler sirasinda. Simdi daha iyiyim ancak 1 saat once cokccok kotuydum. Kisacasi igneler bana hic yaramadi dostlar
Bende operasyondan sonra rezervim olumsuz etkilenirse diye havuz yapmak istiyorlar. Once havuz yapip sonra ameliyat sonra transfer. Her ay 1 yumurta icin de can dayanmaz yani

Son düzenleme:
Tes
Yasim 38 cnm. Topige ilk geldigimde 37 idim. Artik 38 oldum. Rezervim dusuk diye havuz yapicaklarmis. Bu zaman zarfinda deneme yanilma tahtasina donecegim. Birkac ay igneli debiycekler. Olmazsa da artik baska bir yola bakicaklar yumurtlama icin. Bu zaman zarfinda benden geriye ne kalir ben bilmiyorum. Acikcasi her opuda tup bebek ucreti odeyecegimi bilmiyordum ancak muhtemelen oyledir. Mantiken 1 tup bebek tedavi ucreti odeyip 1 yil o bölümün benle ilgilenmesini beklemem mumkun degil. Bazen diyorum ticarethane mantigi mi? Sonra yine de iyi niyetli olmaya calisiyorum. Bu kadar nam salmis bir merkez bana mi sardiricak yani? Bu kadar hasta memnun. Kotu biyer olsa niye memnun kalsinlar. Demek benim amh baya kotu ki boyle oldu. Millet 0.01 amh ile bile tup bebek deneyip basarili olabiliyor. Ben de adetleri duzenli olan ,her ay en az q yumurtasi olan biriyim. Gerci negatif sonuc alan da cikip dertli haliyle burda pek yazmaz. Ben sirada beklerken negatif sonuc icin haber verilen hstaya da sahit oldum orda. Herkes pozitif sonuc aliyor degil yani.
Ameliyat sonrasi kendiligindne hamile kalanlar varmis evet. Tabi herkesin durumu da kendine ozel. Belki onlarin rezervi daha iyidir.
Son olarak bugun su catlatma ignesine basladik. Gunde 3 igne vuruluyorum. Bunlarin etkisi ile midir nedir sıklıklar aglama krizlerine tutulmaya basladim ve kendimden geciyorum krizler sirasinda. Simdi daha iyiyim ancak 1 saat once cokccok kotuydum. Kisacasi igneler bana hic yaramadi dostlar
Bende operasyondan sonra rezervim olumsuz etkilenirse diye havuz yapmak istiyorlar. Once havuz yapip sonra ameliyat sonra transfer. Her ay 1 yumurta icin de can dayanmaz yani
Canım bizim gibi hastalara havuz sistemini uyguluyorlar bana bahçecideki doktor da Aret hoca da aynı şeyi söyledi havuz yapılacak...! Benim bir kaç yumurta görülse de bir tanesi geliştiği için iki ayrı doktor da aynı şeyi söyledi ve evet Senella Senella nın dediği gibi her bir yumurta bir tüp bebek ücreti ancak eğer opu da yumurta çıkmazsa yani yumurtanın içi boş çıkarsa yarısını alıyorlar. Aynen benim yaşadığım gibi. Bu kadar parayı verip çocuk sahibi olsam çocuğumu neyle büyüteceğim acaba diye çok sorgulamıştım tedavi dönemlerimde kendimi. Velhasıl işimiz zor be canlar Rabbim isteyene uğraştırmadan nasip etsin :dua:
Ahhh benim canım bilmezmiyim o günde en az üç seans ağlama krizlerini :KK43: bir kere o iğnelerle hormonların tepetaklak oldu bu bir, istenildiği gibi gelişme olmadı doktoruna göre bu iki, şu an tam da en çok ihtiyacın olduğu dönemde eşin destekçin değil bu üç, tedavinle ilgili kafanda soru işaretleri var bu dört :KK43: neyse sebepleri daha da çok çoğaltıp sıkmayayım canını. Güçlü olmaya çalış canım ağla tabi rahatla ama sonrasında toparlanabil imkanların doğrultusunda elinden geleni yapıyorsun çünki olur olmaz Allahın takdiri bak bana aylarca hatta yıllarca uğraştım olmadı olmayınca olmuyor ne yapayım şimdi yemeyeyim içmeyeyim gezmeyeyim gülmeyeyimmi hayatı zindan mı edeyim kendime eşime sevdiklerime bu hayat bizim için sunulmuş bir armağan tadını çıkararak yaşayacağım elbette, tabiki çok istiyorum bir evlat sahibi olmayı ama nasip değilse çabalasanda olmuyor bu gerçeği yani çocuğun olamayabilir böyle bir ihtimal var gerçeğini kabul edip tedavine devam edersen daha rahat olursun canım kafan rahat olursa bedeninde rahatlar :KK15:

bearnguin bearnguin havuz yontemini bastan biliyordum ancak sunu anlayamiyorum. Vucudunuz ilaca direncli ise bunu test ile belirliycez diyor. Testi de ancak 3-4 ay deneme sonrasinda yapabiliriz diyor. Ne alaka ki. Parasi ile degil mi. Simdi niye yapmiyor da beni 4 ay surunduruyor?
Bu durumda senellaya havuz yapilmamasindan anliyorum ki Senella Senella 'nin rezervi kisitli degil. Bu yuzden ona havuz yaomadilar

bearnguin bearnguin havuz yontemini bastan biliyordum ancak sunu anlayamiyorum. Vucudunuz ilaca direncli ise bunu test ile belirliycez diyor. Testi de ancak 3-4 ay deneme sonrasinda yapabiliriz diyor. Ne alaka ki. Parasi ile degil mi. Simdi niye yapmiyor da beni 4 ay surunduruyor?
Bu durumda senellaya havuz yapilmamasindan anliyorum ki Senella Senella 'nin rezervi kisitli degil. Bu yuzden ona havuz yaomadilar

Hayır canım bende kendime havuz yapılır diye düşünüyordum. Bende hep 1 yumurta olurdu muayene de, klomen kullandım tek yumurta catlatma iğnesi kullandığım ay tek yumurta büyüdü.
Benim Amh 0.34 rezervim ortada.

Neyse bahceci de onca iğneye tek yumurta büyüdü. Zaten o ıgneler olmasaydı da benim o tek yumurtam kendi kendine büyüyecekti. Benim iğnelerde psikolojim bozuldu, göğsümde kistimsi şeyler cıktı. Kısaca yaramadığını hissettim.

Neyse burdaki muayene de ise gene sağ da 1 yumurta gördü solda da çok küçük var dedi. Bir tane de 27mm yani gecen aydan kalan folikül kesecigi dedi (yani yumurta atilmis kesecigi kalmis boş) Dedim gene bir yumurta ile girecem anlaşıldı. Ama hic degilse daha az maliyetle atlatırım. Sonra ilacı kullandıkça o küçük büyüdü peşinden bir küçük daha cıktı. Ilaç kestik kendi halinde büyütmeye devam etti. Son opu saatine kadar en küçüğünün dahi büyümesini bekledi. Bence ıgneler baskiluyordu bende. Hap ve kendi haline bırakması (birde bi vitamin verdi yumurta geliştirici imiş o da fayda etmiş olabilir) işe yaradı. Yani 3.gün çok yumurta görmedi.

Saçmalıyor ben kobaymiyim 3-4 kere deneyecekmiş. Varsa test yapsana ne duruyorsun. Ilk opunu ol hayırlısıyla inşallah kaliteli bir embriyo olur önüne bakarsın. Baktin olmadi hem ameliyatını sorarsın başka doktorlara, hem tüp bebeğe başlamasan bile folikül sayını kontrol ettirirsin normal kadın dogumcuda.

Saçmalıyor ben kobaymiyim 3-4 kere deneyecekmiş. Varsa test yapsana ne duruyorsun. Ilk opunu ol hayırlısıyla inşallah kaliteli bir embriyo olur önüne bakarsın. Baktin olmadi hem ameliyatını sorarsın başka doktorlara, hem tüp bebeğe başlamasan bile folikül sayını kontrol ettirirsin normal kadın dogumcuda.
Tekrar konustum. Takibi saglayan iki doktor var. Bugun digeri ileydi randevu. Oyle 4 ay beklemeye gerek yok ki bence sizin reseptorlere karsi bir direnciniz de soz konusu degil diyor. Yine de onumuzdeki ay tekrar ayni sey olursa o zaman hemen testi yapariz niye bekleyelim 4 ay dedi. Havuz icinnher ay ayri ucret odeyecekmisim. Bilmiyorum ki ne oldum boyle. Paranin da sınırı var. Ben nasil her ay 20.000 tl yetistiricem. Ilaclarim zaten 10.000 Tl tuttu

Cnm haklisiniz pozitif olmaliyim ancak benim sorunum sadece tek yumurtaya baksa zaten pozitiftim. Tup bebek icin doktora gittim ve hidrosalpenks nedeni ile transfer cok ileri bir tarihe kaldi. Benim soeunum tek yumurtaya ve sperme kalsa ben de cok pozitiftim. O gun sabahtan biliyorsum ne kadar umutlu gittim ama simdi soylemeye bile utandigim bir hastaligin teshisi kondu. Tüp tikanikligi kurtaj,dusuk gibi nedenleele oluyormus ya da atesli bir hastalik nedeni ile ve doktor esimin yaninda sordu bunlari bana. Esimin de aklina kurr dusmustur. Ben gözümü onda actim. Ne kurtaji ne düsügü. Doktor da dedi sizin tupler bi sekilde etkilenmis diye. Fazla uzatmadi yoksa aile faciasi bile cikar boyle seylerden. Kimseye acik acik soyleyemiyorum. Insanlar bi arastirsa bu hastaligin sebebini gorunce beni de ne zannedicekler. Yine de sag olun. Desteginiz iyi geliyor bana ama ben 8 ay once o hsg sonucunu alip uzuldugumde de bana negatif olma diyorlardi ve 8 ay sonra icerdeki.sıvi birikintisi buyudu. Hastaligim ilrledi. O zaman da hakliydim demek pozitif olamamakta. Napayim bilmiyorum. Olmayacak bu is hissediyorum da dedigim gibi ben elimden geleni yapicam. Seren serengile cok sevindim bu arada. Iyi bi kadin o. Cok da istiyordu. Allah mesut etsin.
Geçirdiğiniz enfeksiyonlardan bile tupler tıkanır sadece kürtajla olacak birsey değil bu.utanılacak bir durum yok ortada bekar insanlarda bile olur hiçbi idrar yolu vajinal iltihap yaşamadini? En sık nedeni tedavi edilmemiş iltihap diyor utanılacak birsey yok kendinizi bukadar suçlamayın

Tekrar konustum. Takibi saglayan iki doktor var. Bugun digeri ileydi randevu. Oyle 4 ay beklemeye gerek yok ki bence sizin reseptorlere karsi bir direnciniz de soz konusu degil diyor. Yine de onumuzdeki ay tekrar ayni sey olursa o zaman hemen testi yapariz niye bekleyelim 4 ay dedi. Havuz icinnher ay ayri ucret odeyecekmisim. Bilmiyorum ki ne oldum boyle. Paranin da sınırı var. Ben nasil her ay 20.000 tl yetistiricem. Ilaclarim zaten 10.000 Tl tuttu

Eee bu ay şimdi opu olmayacak mi yani? Yanlış mi anlıyorum. Her ay 20 bin vermek kimin harcı. Bir dahaki adette iki doktora git o zaman. Aret hocaya da gene memorial de.

Geçirdiğiniz enfeksiyonlardan bile tupler tıkanır sadece kürtajla olacak birsey değil bu.utanılacak bir durum yok ortada bekar insanlarda bile olur hiçbi idrar yolu vajinal iltihap yaşamadini? En sık nedeni tedavi edilmemiş iltihap diyor utanılacak birsey yok kendinizi bukadar suçlamayın
Enfeksiyondan da oluyormus ancak atesli, cok siddetli hastaliklarda olur diyor doktor. Siz oyle bir hastalik gecirdiniz mi dedi. Cok sık hastalandigimi, agir gribal enfeksiyonlar gecirdimi soyledim ancak oyle bir hastalikla olmaz diyor. Esimin de yaninda soyleyince hos olmadi. Esim de bozuk bu duruma. Pes etti simdiden..neyse anne babasi geldiler. Ikna ettiler. Basladiniz artik birakmak olmaz dediler. Bende zaten bekarken oldu sanirim 2 aylik evli idim tikaniklik tanısı kondugunda. Muhtemelen bekarken oldu bu rahatsizlik. Enfeksiyon cok oluyordu da doktor yok oyle olmaz ya asiri bir atesli hastalik olucak, hastanede yatma seviyesine gelmis olucaksin diyor ya da kurtaj ve dusuk durumlarinda olabilir dedi.

Eee bu ay şimdi opu olmayacak mi yani? Yanlış mi anlıyorum. Her ay 20 bin vermek kimin harcı. Bir dahaki adette iki doktora git o zaman. Aret hocaya da gene memorial de.
Olucak canimcim. Bu ay tek yumurta icinnopu olucak. Ama bir sonraki ay yine olucak. Yine bi tup bebek parasi gidicek. Aadece transfer parasi vermiycem bu ay. Zaten ilaclara 10.000 gitti. Tup bebek parasi da gidicek ayrica. Hesap kapardi

Enfeksiyondan da oluyormus ancak atesli, cok siddetli hastaliklarda olur diyor doktor. Siz oyle bir hastalik gecirdiniz mi dedi. Cok sık hastalandigimi, agir gribal enfeksiyonlar gecirdimi soyledim ancak oyle bir hastalikla olmaz diyor. Esimin de yaninda soyleyince hos olmadi. Esim de bozuk bu duruma. Pes etti simdiden..neyse anne babasi geldiler. Ikna ettiler. Basladiniz artik birakmak olmaz dediler. Bende zaten bekarken oldu sanirim 2 aylik evli idim tikaniklik tanısı kondugunda. Muhtemelen bekarken oldu bu rahatsizlik. Enfeksiyon cok oluyordu da doktor yok oyle olmaz ya asiri bir atesli hastalik olucak, hastanede yatma seviyesine gelmis olucaksin diyor ya da kurtaj ve dusuk durumlarinda olabilir dedi.
Doktorunuz çok abartmiş gerçekten ,bi dünya insan var sizinle aynı durumda olan bende sürekli iltihap olurdu hafif tıkanıklık vardı ve rahim filmi çekilirken açıldı mesela.sizin yasinizdan dolayı iltihaplanmadan falan uzun yıllar boyunca tıkanmıştir .biz kadınlar hemen suçluluk psikolojisine giriyorum erkeklerin karşısında ,rahat olun.herkesin bünyesi farklı doğal olarak sebebi de farklı olacak

Aynı hastanede takip eden iki doktor ve çelişen yorumlar. Doktorların yorumları bile birbirinden farklıyken senin kafanın karışması çok normal. Havuz yöntemi çok pahalı bir tüp bebek tedavi şekli canım. O yüzden bizler gibi rezervi az hastaların tedavisi,rezerv durumu normal olup tüp bebek deneyenlerden çok daha maaliyetli oluyor ve klinikler seviyor bizler gibi hastaları ne kadar çok opu o kadar kazanç. Bir gün Aret Hocanın kliniğinde muayene sıramı beklerken bir hastayla konuşmuştuk 1 yıldır tedavide olduğunu havuz yöntemi denendiğini yaklaşık 40.000 tl ye yakın ödeme yaptığını söylemişti sağlıklı 3 yumurtaya ulaşabilmek için. O konuşmadan sonra muayene olmadan gitsemmi diye düşündüğümü hatırladım :KK43:

X