Seni çok iyi anlıyorum.
Hatta geçen gece eşim, bir kaza olup da hamile kalırsan aldırırız dediğinde, ben de aynısını söyledim.
Yani bu yaşta istesek ve korunmasak bile hemen hamile kalamayabileceğimi, gençlerin bile artık kolay kolay hamile kalamadığını anlattım.
Lafı hemen kapatıyor.
Şimdiki aklı olsa belki de hiç çocuk sahibi olmak istemeyeceğini, insanların dünyaya bir kere geldiğini, çocuk sahibi olmanın insanın yaşamını çok kısıtladığını söylüyor.
Duyan da çocuklara onun baktığını sanacak:)
Aksine ailede hep kenarda durmayı tercih eden, sadece para kazanarak bütün babalık ve eşlik görevlerini yerine getirdiğini düşünen, sık suk iş için bizden uzak kalan, başka şehirlerde uzun vakit geçiren biridir.
Böyle bir eşten neden bir çocuk daha istiyorsun ki derseniz; bilemiyorum şimdiye kadar yürüttük, ayrılık gibi bir düşüncemiz de olmadığına göre bir kız evladım olsa ne iyi olur fikrindeyim.
Zaten artık çocuklarımın büyüyüp evden ayrılacağı, benim de tek başıma rahat rahat yaşayacağım fikrine çok sıcak bakıyordum.
Çocuk fikrinden çoktandır vazgeçmiştim daha doğrusu bir çocuğum daha olmayacağı fikrini kabullenmiştim ama bu ay hissettiğim bu belirtiler ile yine ümitlendim ve aslında ne kadar çok iatediğimi yine farkederek birden alevlendi bu istek
Aslında olsa gerçekten çok mutlu olacağını düşünüyorum.Esinin ne kadar "hayir, olmayacak" deme hakki varsa senin de o kadar "evet, olacak" deme hakkin var. Esine bence sunu soyle: Kimse dogmus evladi icin "keske dogmasaydi, keske yapmasaydik" demez ama "keske bir cocugumuz olsaydi, keske ikinciyi, ucuncuyu yapsaydik" der.
Yillar sonra geriye donup baktiginda "keske bir kizim olsaydi," deme ihtimali cok yuksekken, "keske bu kizi yapmasaydik," deme ihtimali neredeyse sifir.
Hayatta gercekten de zaman siniri olan tek sey hamilelik. 50 yasinda maalesef cocuk sahibi olamayacagiz bir daha.
Aslında olsa gerçekten çok mutlu olacağını düşünüyorum.
Evet ben olsam kendim istemesem bile, eşim bu kadar istiyorsa onu bundan mahrum bırakmaya içim dayanmazdı
Asla istemediğini sık sık söylüyor ama ben de çok açıkça ısrar etmedim şimdiye kadar, fena mı olur falan diyerek arada espri şeklinde söylemişimdir.
8 yıl önce küçük oğlum 3 yaşındayken doğum kontrol hapı bana yan etki yaptığında burakmıştım, o ara kendi kendimize korunma sırasında hamile kalmıştım,kimyasal oldu, tabi yaş çok daha gençti o sıralar..
4 yıl önce de ben çok istiyor olmama rağmen yine aynı şekilde korunurken hamile kaldım, o da boş kese olunca, eşim sonrasında korunmayalım dedi.
Belki de benim çok istediğimi farketti
2 ay içinde yine hamile kaldım, onun da 8. Haftada kalbi durdu.
Eşim zaten çocuk fikrine sıcak bakmazken bir de üst üste böyle olunca, bana kızdı bile, bak istiyorsun da boşuna kendini yıpratıyorsun, ne gerek var dedi
Zaten son yıllarda tamamen uzak çocuk fikrine hatta yeni evlilerin bile çocuk yapmasına anlam veremediğini söylüyor.
Çocuk demek insanın hayatının çalınması demek gibi şeyler söylüyor
Yine de varsa nasipte geri duramayız
Eşime asla emrivaki yapılamaz veya inatlaşılamaz, ergenlik çağında bir çocuk kadar inat ve egosu yüksek bir insandır.Esinin ne kadar "hayir, olmayacak" deme hakki varsa senin de o kadar "evet, olacak" deme hakkin var. Esine bence sunu soyle: Kimse dogmus evladi icin "keske dogmasaydi, keske yapmasaydik" demez ama "keske bir cocugumuz olsaydi, keske ikinciyi, ucuncuyu yapsaydik" der.
Yillar sonra geriye donup baktiginda "keske bir kizim olsaydi," deme ihtimali cok yuksekken, "keske bu kizi yapmasaydik," deme ihtimali neredeyse sifir.
Hayatta gercekten de zaman siniri olan tek sey hamilelik. 50 yasinda maalesef cocuk sahibi olamayacagiz bir daha.
Evet aslında, bahsettiğim konuşmada bu niyetle demiştim, istesek bile hemen olacağını mı sanıyorsun, dedimMaddi durumunuz yerinde, aileleriniz de destekliyor. Bence soyle soyle: Zaten hamile kalma ihtimalim dusuk (dusuk olmasa bile), korunmayalim, hamile kalirsam 42 yasina kadar kalirim, kalmazsam bir daha konusunu acmayacagim de. Belki boyle birseye evet diyebilir.
Ben yurtdisindayim, bu sene yanlis bir kararla aldigimiz evimiz bizi buyuk bir borca surukledi, ben calismiyorum, ailelerimiz yakinimizda degil. Buna ragmen ucuncuye cesaretlendik. Evet insanin hayatindan ozgurlugunu caliyor cocuk, ama yerine koydugu o sevgi? O sabahlari gelip tukuruklu tukuruklu opmeye calismalari, sarilamalari, annecim seni cok seviyorum demeleri, kokulari, sicakliklari, gulusleri...herseye deger.
Çok haklısınız, bütün zorluklara değerMaddi durumunuz yerinde, aileleriniz de destekliyor. Bence soyle soyle: Zaten hamile kalma ihtimalim dusuk (dusuk olmasa bile), korunmayalim, hamile kalirsam 42 yasina kadar kalirim, kalmazsam bir daha konusunu acmayacagim de. Belki boyle birseye evet diyebilir.
Ben yurtdisindayim, bu sene yanlis bir kararla aldigimiz evimiz bizi buyuk bir borca surukledi, ben calismiyorum, ailelerimiz yakinimizda degil. Buna ragmen ucuncuye cesaretlendik. Evet insanin hayatindan ozgurlugunu caliyor cocuk, ama yerine koydugu o sevgi? O sabahlari gelip tukuruklu tukuruklu opmeye calismalari, sarilamalari, annecim seni cok seviyorum demeleri, kokulari, sicakliklari, gulusleri...herseye deger.
O kadar güzel ifadeler kullanmışsınız ki çok teşekkür ederim fikirleriniz için, normalde çok etkili olabilirdi, belki yine olacak kesinlikle denemeye değerEsinin ne kadar "hayir, olmayacak" deme hakki varsa senin de o kadar "evet, olacak" deme hakkin var. Esine bence sunu soyle: Kimse dogmus evladi icin "keske dogmasaydi, keske yapmasaydik" demez ama "keske bir cocugumuz olsaydi, keske ikinciyi, ucuncuyu yapsaydik" der.
O kadar güzel ifadeler kullanmışsınız ki çok teşekkür ederim fikirleriniz için, normalde çok etkili olabilirdi, belki yine olacak kesinlikle denemeye değer
Ama eşime bunları söylediğimde alacağım cevap şu olacak; "Hayır asla böyle bir pişmanlık duymayacağım."
Çünkü o herşeyin en iyisini bildiğini, herşeyi doğru yaptığını düşünür her zaman..
Yine de umarım bahsettiğiniz cümleleri kurabilme fırsatım olur, bir an gelir mümkün olur belki
Sadece elimde doğruluğu tartışmalı bir test var, bilemiyorum şu an yani ama belirtilerim sebebiyle hamile olabilirim diyorum.Hamilelik hesabı yaparken profile mi yansıdı yoksa gerçekten hamile misiniz? :)
Sadece elimde doğruluğu tartışmalı bir test var, bilemiyorum şu an yani ama belirtilerim sebebiyle hamile olabilirim diyorum.
12, 13 Aralık bat
Anlayamadım ben de, belki de idrarı fazla damlattım.Amanin! Silik bi test mi yoksa?
Benim bat da 13 Aralık ama az önce adet ağrısı gibi ağrılarım başladı bile.
Silik pozitif var ama control çizgisi çığrından çıkmış. Bi test daha yapın bence.
Anlayamadım ben de, belki de idrarı fazla damlattım.
Yarın tekrarlarım
Belirtilere bakılırsa kesin hamileyim ama:)Ay hadi hayırlısı. :)
silik pozitif de çıkınca gebelik takvimine bakayım dedim.Ay hadi hayırlısı. :)
O maşallah gözünüz aydın. Darisi başımıza burdaki arkadaslarla birlikte. Üstünüze alınmayın lütfen, bu forumda genel olarak istemeden hamile kalmak, korunarak hamile kalmak yazılarını çok okuyoruz.
Benden bundan sonra korunarak deneyeceğim, işin sırrı burda galiba :)panic_attack ne dersin. Vitamin hikaye :)