• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

vücudun tepki veriyor mu, mesela kaşıntı gibi şeyler oluyor mu yani sen asidik beslendiğinde rahatsızlık hissediyor musun?
Böyle beslenmeyi bir hafta sürdürsem midemde yanma şikayetleri başlıyor. Hatta bazen ağzıma sürekli asit geliyor. İnat eder de daha da sürdürürsem; Tüm karın boşluğuma yayılan anlamsız ağrılar ve şişkinlik başlıyor. Yani frene basmak lazım. Şu an da ağzıma kadar asit dokuyum sanki. Yere düşen kola gibiyim. Kapağımı açsanız patlarım :)

Böyle beslenmeyi bir hafta sürdürsem midemde yanma şikayetleri başlıyor. Hatta bazen ağzıma sürekli asit geliyor. İnat eder de daha da sürdürürsem; Tüm karın boşluğuma yayılan anlamsız ağrılar ve şişkinlik başlıyor. Yani frene basmak lazım. Şu an da ağzıma kadar asit dokuyum sanki. Yere düşen kola gibiyim. Kapağımı açsanız patlarım :)
Asidik beslenme ne canim?

Benim de 2 defa yapildi sadece:))
Bir yara yakmaca var evlendigim ilk zamanlarda o ne oluyorsa:)) 3 kurtaj bir sezaryen.. bir rahimden parca almaca... ayy Rabbim beterlerinden korusunnn.
Sen de az şey atlatmamışsın canım.. bundan sonra herşey yolunda gider umarım. benim iki ameliyat her sene smear testi.. hepsi bu kadar.

Sen de az şey atlatmamışsın canım.. bundan sonra herşey yolunda gider umarım. benim iki ameliyat her sene smear testi.. hepsi bu kadar.
Ayy sorma yaa.. digerleri de var.. tirnak batigi 2 defa yatagi diktiler artik.. 6 aylik hamileyken cikan basur ameliyati.. 21 yasimdayken nodul ameliyati.. kafadaki ve sirttaki benleri aldirma.. kolumda yag birikmis onu aldirma... 4 20lik disi ameliyatla aldirmaa oyyy oyyy her ayda agda :KK35:

Asidik beslenme ne canim?
Canım et, tavuk, yumurta, çay kahve, rafine şeker olmasa bile yine de şekerliler, ne bileyim mesele kuru meyve, kakao içerikli şeyler ki bu benim için çikolata. Bugün sabahtan beri yediğim herşey süper asidik. Yaninda onu dengeleyecek bir şey yemedim. Bir kaç gündür reçeller, çay kahveler, çerezler.. suçlarım büyük.. bir salata bir sağlıklı sebze yoktu yani :)

Canım et, tavuk, yumurta, çay kahve, rafine şeker olmasa bile yine de şekerliler, ne bileyim mesele kuru meyve, kakao içerikli şeyler ki bu benim için çikolata. Bugün sabahtan beri yediğim herşey süper asidik. Yaninda onu dengeleyecek bir şey yemedim. Bir kaç gündür reçeller, çay kahveler, çerezler.. suçlarım büyük.. bir salata bir sağlıklı sebze yoktu yani :)
Hee bunlarda var bende asidik oluyor yani... ne yapmak lazim.. sebze kurubakla az biraz meyve de var au da 2ltye yakin iciyorum.. daha ne yapmam lazim acaba:)

Ayy sorma yaa.. digerleri de var.. tirnak batigi 2 defa yatagi diktiler artik.. 6 aylik hamileyken cikan basur ameliyati.. 21 yasimdayken nodul ameliyati.. kafadaki ve sirttaki benleri aldirma.. kolumda yag birikmis onu aldirma... 4 20lik disi ameliyatla aldirmaa oyyy oyyy her ayda agda :KK35:
Benim 20 yaş dişlerim de gömülüydü. Neler çektirdiler bana. Şu an hepsi alındı ama hala bazen yerleri diş çıkacakmış gibi kabarıyor ve acıyor. Hayır doktor çektiği dişi göstermese almadı diyeceğim :)
Ya bu arada benim yumurtlama ağrım yok ama şeffaf akıntım var dünden beri. Arkadan gelen o soldaki yumurtalar mı çatlamaya hazırlanıyor acaba.

Kan grubuna göre beslenme konusu da var ama 35 yaş gibi yan etkileri görülmeye başlanıyor yani gençlikte vücut kaldırıyor.
Mesela ben 0 grubuyum, her türlü eti sindirebilirmiş 0 grupları ama karbonhidrat ve mayalı gıdalar, peynir, elma ve portakal sindirimde zorlanılan yiyeceklermiş.
Bende oldukça uyuyor bu anlatılanlar.
Eşim A grubu; A grupları eti hiç sindiremezmiş, illa yiyecekse kuzu ve oğlak eti, o da en az fazla 40 günde bir yenmeliymiş.
Bu da eşime çok uyuyor, et yediğinde resmen hasta oluyor eşim

Son düzenleme:
Benim 20 yaş dişlerim de gömülüydü. Neler çektirdiler bana. Şu an hepsi alındı ama hala bazen yerleri diş çıkacakmış gibi kabarıyor ve acıyor. Hayır doktor çektiği dişi göstermese almadı diyeceğim :)
Ya bu arada benim yumurtlama ağrım yok ama şeffaf akıntım var dünden beri. Arkadan gelen o soldaki yumurtalar mı çatlamaya hazırlanıyor acaba.
Olabilir, şeffaf akıntı ymurtlamanın yakın olduğunu gösterir.
O kayganlık sebebiyle spermler rahatlıkla ilerleyebiliyormuş ve sperm kalitesi bozulmasın diye vajen içinin asit ortamı düşüyormuş.
Bu akıntı koyulaştıktan sonra vajinanın sıvısının koyulaşmasıyla asit artıyor ve o anda yumurta olsa bile sperm yapısı bozulup ilerleyemiyormuş.

Kan grubuna göre beslenme konusu da var ama 35 yaş gibi yan etkileri görülmeye başlanıyor yani gençlikte vücut kaldırıyor.
Mesela ben 0 grubuyum, her türlü eti sindirebilirmiş 0 grupları ama karbonhidrat ve mayalı gıdalar, peynir, elma ve portakal sindirimde zorlanılan yiyeceklermiş.
Bende oldukça uyuyor bu anlatılanlar.
Eşim A grubu; A grupları eti hiç sindiremezmiş, illa yiyecekse kuzu ve oğlak eti, o da en az fazla günde bir yenmeliymiş.
Bu da eşime çok uyuyor, et yediğinde resmen hasta oluyor eşim
Bende sıfırım ve bildiğin etçil bir insanım. Ama ben peynire bayılırım ve elma, portakal da yerim. Peynirsiz bir hayat düşünemiyorum. Mümkün olsa kan grubumu değiştiririm peyniri bırakmamak için :)
Bana diyetisyen eti salata ile öğlen veriyordu. Akşam sebze yoğurt çorba. Çorba da kırk sene içmesem aklıma gelmez. Öyle beslenirken epey rahatlıyor midem. Bir an önce dengeli beslenmeye başlamam gerekiyor.

Olabilir, şeffaf akıntı ymurtlamanın yakın olduğunu gösterir.
O kayganlık sebebiyle spermler rahatlıkla ilerleyebiliyormuş ve sperm kalitesi bozulmasın diye vajen içinin asit ortamı düşüyormuş.
Bu akıntı koyulaştıktan sonra vajinanın sıvısının koyulaşmasıyla asit artıyor ve o anda yumurta olsa bile sperm yapısı bozulup ilerleyemiyormuş.
Evet daha yumurtlama yok zAten ağrım başlamadı. Yumurtlamadan 14 gün sonra adet oluyorsun ya genelde. Ben bu ay ne zaman olacağım en çok onu merak ediyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla ikinci yumurtlamadan 14 gün sonra olması lazım. Acaba yumurtlamayabilir miyim. Zaten bu gelenler solda olduğu için bana bir faydası yok, karavana atıyoruz :)

Benim de 2 defa yapildi sadece:))
Bir yara yakmaca var evlendigim ilk zamanlarda o ne oluyorsa:)) 3 kurtaj bir sezaryen.. bir rahimden parca almaca... ayy Rabbim beterlerinden korusunnn.
Amin canım.
Ben de ikinci oğlumdan sonra doğum kontrol hapı kullanıyordum, rahatsızlık yaptı bıraktım.
RİA için doktora gittim, doğumlardan oluşan rahim ağzı incelmesi var, bu da yara görünümünde , illa RİA taktırmak istiyorsan bu yarayı yakalım ama taktırmam dersen hiçbir şeye gerek yok dedi.
Ben de vazgeçtim.
İşte o zaman hamile kalmıştım, düşünce de bende bebek sevdası başladı.
Sonra da iki düşük daha oldu.
Aslında yeni bir bebek aklımda bile yoktu.
Belki de o plansız gebelik ve düşük olmasaydı hiç istemeyecektim bile
O zaman da nasıl hamile kaldım hiç bilmiyorum.
Adet günüm 10 gün geçince öylesine bi test yapayım dedim, çift çizgi çıkınca doktora koştum ama ultrasonda birşey görünmedi, sonra da kanama başladı.
Kanda hcg 37 civarı çıkmıştı, doktor kimyasal düşük dedi.
Sadece en son kalbi duran gebeliğimde kürtaj oldum, diğerleri kendi düştü

Bende sıfırım ve bildiğin etçil bir insanım. Ama ben peynire bayılırım ve elma, portakal da yerim. Peynirsiz bir hayat düşünemiyorum. Mümkün olsa kan grubumu değiştiririm peyniri bırakmamak için :)
Bana diyetisyen eti salata ile öğlen veriyordu. Akşam sebze yoğurt çorba. Çorba da kırk sene içmesem aklıma gelmez. Öyle beslenirken epey rahatlıyor midem. Bir an önce dengeli beslenmeye başlamam gerekiyor.
Elma mümkün olduğu kadar az ve aç olarak yenmeliymiş gerçi zaten tok meyve yemem.
Şanslıyız o zaman çünkü 0 grupları en az hastalık görülen grupmuş, özellikle kanser oranı çok düşükmüş.
Sindirimi çok hassas olduğu için A grupları eğer uygun beslenmezse hastalıklara en açık grupmuş.

Amin canım.
Ben de ikinci oğlumdan sonra doğum kontrol hapı kullanıyordum, rahatsızlık yaptı bıraktım.
RİA için doktora gittim, doğumlardan oluşan rahim ağzı incelmesi var, bu da yara görünümünde , illa RİA taktırmak istiyorsan bu yarayı yakalım ama taktırmam dersen hiçbir şeye gerek yok dedi.
Ben de vazgeçtim.
İşte o zaman hamile kalmıştım, düşünce de bende bebek sevdası başladı.
Sonra da iki düşük daha oldu.
Aslında yeni bir bebek aklımda bile yoktu.
Belki de o plansız gebelik ve düşük olmasaydı hiç istemeyecektim bile
O zaman da nasıl hamile kaldım hiç bilmiyorum.
Adet günüm 10 gün geçince öylesine bi test yapayım dedim, çift çizgi çıkınca doktora koştum ama ultrasonda birşey görünmedi, sonra da kanama başladı.
Kanda hcg 37 civarı çıkmıştı, doktor kimyasal düşük dedi.
Sadece en son kalbi duran gebeliğimde kürtaj oldum, diğerleri kendi düştü
Bu düşüklerin nedeni rahim ağzı incelmesi mi diyeceğim ama kalbi duranda da kürtaj olmuşsun. Bu incelme gebelik devam etse bir sorun olacak mıydı canım? Önce onu tedavi etmek gerekiyor olabilir mi?

Bu düşüklerin nedeni rahim ağzı incelmesi mi diyeceğim ama kalbi duranda da kürtaj olmuşsun. Bu incelme gebelik devam etse bir sorun olacak mıydı canım? Önce onu tedavi etmek gerekiyor olabilir mi?
Yok öyle bir şey olarak anlamadım ben, yara gibi bir kırmızılık ve rahim ağzı mukozasında bir incelme olmuş.
RİA takılırsa ilerler ve gerçek bir yaraya dönüşür demişti doktor.
Tabi o zaman gebelik gibi bir düşüncem yoktu yani o konu konuşulmadı hiç ama sonraki düşüklerimde de aynı doktora gittim, öyle birşey demedi sebep olarak, sadece RİA takılmasına engel demişti o zaman

Elma mümkün olduğu kadar az ve aç olarak yenmeliymiş gerçi zaten tok meyve yemem.
Şanslıyız o zaman çünkü 0 grupları en az hastalık görülen grupmuş, özellikle kanser oranı çok düşükmüş.
Sindirimi çok hassas olduğu için A grupları eğer uygun beslenmezse hastalıklara en açık grupmuş.
Ben de tok karna meyve hiç yiyemem :)
Yok öyle bir şey olarak anlamadım ben, yara gibi bir kırmızılık ve rahim ağzı mukozasında bir incelme olmuş.
RİA takılırsa ilerler ve gerçek bir yaraya dönüşür demişti doktor.
Tabi o zaman gebelik gibi bir düşüncem yoktu yani o konu konuşulmadı hiç ama sonraki düşüklerimde de aynı doktora gittim, öyle birşey demedi sebep olarak, sadece RİA takılmasına engel demişti o zaman
Peki düşüklerin nedeni için genetik önerildi mi?

Ben de tok karna meyve hiç yiyemem :)

Peki düşüklerin nedeni için genetik önerildi mi?
Yok öyle bir şey için talepte bulunmadık.
Nasıl desem zaten gebelik istiyor gibi bile değiliz ki, tek isteyen benim, eşim bu düşüklerde hiçbir şey olmamış gibi davrandı.
Yani bir endişe, üzüntü duyulmadı ki sebebi araştırılsın:110:
Biz hiç ciddi bir şekilde doktorun karşısına geçip, neden benim yeni bir çocuğum olamıyor veya tekrar hamile kalsam yine böyle mi olur demedik ki
Çevrem dahil 'zaten de çok lazım değildi' gibi bir tavır takınıldı.
Bana hep; 'gördün mü bak başına ne işler açıldı, ne gerek vardı iki çocuğun varken' şeklinde davranıldı.
Yeni bir gebelik istenmediğinde böyle bir incelemeye de gerek duyulmadı gibi bir durum vardı.
İlk düşükteki gebelik dediğim gibi plansızdı, ikincide eşim geri çekilme ile korunurken yani yine o istemezken oldu.
Sonra sanırım eşim benim üzüldüğümü görünce, aman boşver korunmayalım dedi ama bebek lafı yine yoktu.
İki ay içinde yine hamile kaldım, onda korunmasızdı, en çok o gebelik devam etti, 10. Hafta kontrolünde, 8 haftalıkken kalbinin durduğunu söyledi doktor yani son kontrolden hemen sonra sanırım
Bu kadar üst üste hamile kalıp eli boş kalmak çok sarsıcı oldu benim için ama sadece benim için:110:
Bir daha da çok sıkı korunmamamıza rağmen (yine geri çekilme) 4 yıldır hamile kalmadım.

Son düzenleme:
dennisgo dennisgo canım bir de aklımdayken yazayım, hem de bu kan grubuna göre beslenme konusunda veri oluşturmuş oluruz:)
Kahve 0 grubu için uzak durulması gereken bir şeymiş.
Ben hayatım boyunca hiç sevememiştim kahveyi, o yüzden mi acaba:)
Bazen hatır için içsem de sanki kokusu iyi gelmez bana ve tok da olsam anında midem boşalmış gibi şiddetli bir açlık hissederim kahve içtiğimde..
Bahsettiğim Türk kahvesi ama diğer filtre kahveleri zaten sevmem, zararlı dendiği için de hiç içmem
Senin kahveyle aran nasıl?

dennisgo dennisgo canım bir de aklımdayken yazayım, hem de bu kan grubuna göre beslenme konusunda veri oluşturmuş oluruz:)
Kahve 0 grubu için uzak durulması gereken bir şeymiş.
Ben hayatım boyunca hiç sevememiştim kahveyi, o yüzden mi acaba:)
Bazen hatır için içsem de sanki kokusu iyi gelmez bana ve tok da olsam anında midem boşalmış gibi şiddetli bir açlık hissederim kahve içtiğimde..
Bahsettiğim Türk kahvesi ama diğer filtre kahveleri zaten sevmem, zararlı dendiği için de hiç içmem
Senin kahveyle aran nasıl?
Ben çalışırken günde bir Türk kahvesi içerdim ama filitre kahve ile aram yoktu. Ama Belçika’ya taşındım güne kahve ile başlar oldum. Sadece tüp bebek tedavisi sürecinde bırakıyorum normalde içiyorum kahve. Bazen birden fazla :)

Back