- 4 Temmuz 2018
- 2.432
- 7.096
- 158
- 44
Ben ilk hamile kaldığım zaman yazmıştım burda arkadaşlar bilir beniInsallah sende bu yolda basariya ulasip arkadaslarima umut olucaksin:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben ilk hamile kaldığım zaman yazmıştım burda arkadaşlar bilir beniInsallah sende bu yolda basariya ulasip arkadaslarima umut olucaksin:)
Yok kuzum estağfurullah olur mu sen daha tecrübelisinAaa tereciye tere satmisiz o zaman :))
Zaten kendi yumurtası ile değil başkasının yumurtası ile hamile kalmış. Rahim o yaşta da bebeği taşıyor demek ki.Oo 53 de bayaa bi ileri yasta hamilelik yani.
Benim annem o yasta annane olmustu :)
Zaten iş bir kaliteli yumurta bir kaliteli spermi yakalamakta :)Evet ben paylaşmıştım. Bazı doktorlar önemsemiyor bazıları önemsiyor. Benimki önemsemiyor. Ben elde ettiğim yumurta ve kalitesine bakarım diyor. Çok yumurtası olup istediğimiz ölçüde yumurtası oluşmayan yığınla kadın var diyor. Rezervi düşük olup bi tane kaliteli yumurtası olan da çok diyo.
Tüp bebek tabiki bekleme sürecini kısaltıyor gibi bakabiliriz. Ama ben Kasım’dan beri vitaminli yumurta ile uğraşıyorum. Ne biliyoruz tüp bebek yapınca hemen olacağını. Bazı sorunlar hemen ilk ayda tüp bebekle de aşılmayabiliyor. İki kez aynı şey oldu bu arada amh 2,41 diğer tüm hormon testlerim de normal. Yani biz tedaviye başlamayı konuşurken bile hamile kalabilirsin yeter ki yumurta kanalın olduğu taraftan gelsin diyordu doktorlarım. Bir aşılama oldu Pazartesi de ikinci olacak belki. Hala ortada bırak bebeği pozitif bir test bile yok. O nedenle fırsat varsa tüp bebek düşünülmeli bence.Kizlar ben bu yolda yeniyim. Biriniz hemen dususe gecebiliyor diyorsunuz biriniz de hemen dusmez diyorsunuz :) ben de neye inanacagimi sasirdim. Inanmak istedigimin ne oldugu belli tabi o ayri da
panic_attack
Bu testin sonucunu merak ediyorum. Çevresel faktörler ve yaşam biçiminin üreme sağlığı üzerine etkileri :)Ben kendi üzerimde yaptığım deneyle sizi aydınlatacağım ama sonuçlarım çıkınca tabi inş. :/
1 yıl boyunca aynı yerde birkaç defa tekrarlanan testleri kıyaslarız ne ne kadar düşmüş, çıkmış. Sigarayı bırakınca, antioksidanlarla, omega 3lerle ne değişmiş görecez bakalım.
Istanbuldayim. Tup bebek konusu bugun netlesti bende. 6 ay doluyor cunku. Bir kismi vajinismusla bir kismi da catlatma ignesi nedeni ile bosa giden 4 ay var. Geri kalan zamanda da oyle boyle olmadi iste... devlet destegi olmaz bana cunku bizde devlet sigortasi yok. Sandik var.Oyle deme kismetliyim sansliyim deee.. her seyin zamani var ne kadar dogru biliyor musun? Istanbulda miydin? Tup bebege baslicagin bi yer var mi? Devlet destegiyle mi yaparsin?
Hadi insalla. Benim sigara kullanimim da oldu bi donem. Baya da suyunu cikarmistim. Biraktim ama o da etkili olmustur bu dusuk deger uzerindeBen kendi üzerimde yaptığım deneyle sizi aydınlatacağım ama sonuçlarım çıkınca tabi inş. :/
1 yıl boyunca aynı yerde birkaç defa tekrarlanan testleri kıyaslarız ne ne kadar düşmüş, çıkmış. Sigarayı bırakınca, antioksidanlarla, omega 3lerle ne değişmiş görecez bakalım.
Tup bebekte neye gore ilerleniyor nasil olucak? Kaliteli yumurta olusmasini mi bekliyorlar? Benim 2 aydir kistim oldu. Ondan nasil kurtulucam acaba?Zaten kendi yumurtası ile değil başkasının yumurtası ile hamile kalmış. Rahim o yaşta da bebeği taşıyor demek ki.
Zaten iş bir kaliteli yumurta bir kaliteli spermi yakalamakta :)
Tüp bebek tabiki bekleme sürecini kısaltıyor gibi bakabiliriz. Ama ben Kasım’dan beri vitaminli yumurta ile uğraşıyorum. Ne biliyoruz tüp bebek yapınca hemen olacağını. Bazı sorunlar hemen ilk ayda tüp bebekle de aşılmayabiliyor. İki kez aynı şey oldu bu arada amh 2,41 diğer tüm hormon testlerim de normal. Yani biz tedaviye başlamayı konuşurken bile hamile kalabilirsin yeter ki yumurta kanalın olduğu taraftan gelsin diyordu doktorlarım. Bir aşılama oldu Pazartesi de ikinci olacak belki. Hala ortada bırak bebeği pozitif bir test bile yok. O nedenle fırsat varsa tüp bebek düşünülmeli bence.
Kistlerden çok anlamıyorum ama yumurtlamada oluşan kistse adetle atılmıyor mu ya da burada bir ilaç veriyorlar onunla düşüyor. Daha önce olmadığı için çok bilgim yok.Istanbuldayim. Tup bebek konusu bugun netlesti bende. 6 ay doluyor cunku. Bir kismi vajinismusla bir kismi da catlatma ignesi nedeni ile bosa giden 4 ay var. Geri kalan zamanda da oyle boyle olmadi iste... devlet destegi olmaz bana cunku bizde devlet sigortasi yok. Sandik var.
Hadi insalla. Benim sigara kullanimim da oldu bi donem. Baya da suyunu cikarmistim. Biraktim ama o da etkili olmustur bu dusuk deger uzerinde
Tup bebekte neye gore ilerleniyor nasil olucak? Kaliteli yumurta olusmasini mi bekliyorlar? Benim 2 aydir kistim oldu. Ondan nasil kurtulucam acaba?
1. tedavide 4 gun tup bebek tedavisi icin igne vurdum bir yumurta catlamaya hazir digerleri kucuk diye tup bebekten asilamaya gectim. tutmadi. bu ikinci tedavim. bunda da 7. gun igneleri vurdum yine bir vitaminli yumurta vardi bugun sagda 2 tane oldular. yarin tekrar kan verecegim ve ultrasonda bakilacak ne yapacagimiza karar verecek doktor. az folikul ile tup bebek tedavisini surdurmuyor, kucukler buyukleri yakalayamiyor.. birak asilamayi normal yoldan olmamasi icin neden yok deniyor yeter ki sagdan gelsin yumurta.. bir suru tuhaflik anlayacagin kuzum..dennisgo tup bebekten asilamaya mi gecmis oldun canim anlayamadim.
Hmm.. yetismesin 2 yumurta toplasin yerlestirsin iste.. digerlerini neden onemsiyor. Bilmedigimden soruyorum kuzum.1. tedavide 4 gun tup bebek tedavisi icin igne vurdum bir yumurta catlamaya hazir digerleri kucuk diye tup bebekten asilamaya gectim. tutmadi. bu ikinci tedavim. bunda da 7. gun igneleri vurdum yine bir vitaminli yumurta vardi bugun sagda 2 tane oldular. yarin tekrar kan verecegim ve ultrasonda bakilacak ne yapacagimiza karar verecek doktor. az folikul ile tup bebek tedavisini surdurmuyor, kucukler buyukleri yakalayamiyor.. birak asilamayi normal yoldan olmamasi icin neden yok deniyor yeter ki sagdan gelsin yumurta.. bir suru tuhaflik anlayacagin kuzum..
offf cok uzun ismis bu da. Ne bilem ne diyem. Cevremde gec yasta evlenip de dogal yoldan cok hamile kalan oldu. Hic boyle olucagini dusunmemistim. Yilumurta kisti evet ama 2 donemdir gitmedi regl ile. Kizilaya gittim bugun daha koklu bir kurulus diye ama doktor bi ilac bile vermedi. Kadin bi korktu bisey oldu kadina. Sen tup bebek merkezi olan biyere git diyip durdu. Bidaha da kizilaya gidenin... gecn de altintepe tip merkezinde kan alacak hemsire kadin oyle ilgisizdi ki koluma bi bant bile yapistirmadi. Bant yapistirmadiniz dedim elime banti tutusturdu. Kendin yapistir dedi. Kizilaydan anladim anliycagimi. Notum 0Kistlerden çok anlamıyorum ama yumurtlamada oluşan kistse adetle atılmıyor mu ya da burada bir ilaç veriyorlar onunla düşüyor. Daha önce olmadığı için çok bilgim yok.
Tüp bebekte de kısa protokolü biliyorum. Adetin 2. Günü hormon testleri ve ultrason yapılıyor rahim içinde kist vs var mı diye bakıyorlar bir de folikül sayıyorlar. Sonra ilacına ve dozuna göre devam ediyorsun. Ben 150 gonal f kullandım bugün 7. Akşam 2 gündür de büyüyen yumurtalar çatlamasın diye ikinci bir iğne vuruyorum. Yumurtalar toplanacak olgunluğa gelince çatlatma iğnesi vurup 36 saat sonra anestezi ile toplanıyor. Foliküllerden kaç sağlıklı yumurta çıkacağı kaçının dölleneceği önemli oluyor. 3-5 günde de transfer ediliyor. Ben bu sürecin yumurta toplama aşamasına gelemedim. Çünkü büyük foliküle küçükler yetişemiyor. Birisi önden gidiyor yani. Tedavimin değişmesi gerekiyor sanırım.
Kaybolmadi iste. Ben de oype umit etmistim ama gitmemisler. Kuculmusler sadece. Agrilarim var. Kasik bolgesinde. Demek ondanmisMASLOW o kistler kendi kayboluyor onemli bir sey degildir.. 4 ay kaybim var diye dusunmen de yanlis.. her seyin zamani var dedigimiz olay tam da bu.. insallah hayirli zamanda gelsin minikler...
Bende bir arkadasim icin heyecanlaniyorum 2 embriyo transfer ettiler sali gunu belli olacak.. insallah hayirli haber duyarim..:)
kuzum bu kismi ben de bilmiyorum. sadece tek ya da iki folikul diye tup bebek tercih edilmiyor iptal ediliyor toplama onu biliyorum. bazen yumurtalar toplaninca disarida devam edemiyor ya belki dogal ortaminda daha iyi olacagini dusunuyordur.. benim tup bebege karar verilmesi tek kanalim olmasindan. doktor da sagda yumurta gordu mu dayanamiyor asilamaya geciyor herhalde :)Hmm.. yetismesin 2 yumurta toplasin yerlestirsin iste.. digerlerini neden onemsiyor. Bilmedigimden soruyorum kuzum.
Anladim hayirlisi bakalim.. yakinda su gün yerlestirilcek haberin gelir..:)kuzum bu kismi ben de bilmiyorum. sadece tek ya da iki folikul diye tup bebek tercih edilmiyor iptal ediliyor toplama onu biliyorum. bazen yumurtalar toplaninca disarida devam edemiyor ya belki dogal ortaminda daha iyi olacagini dusunuyordur.. benim tup bebege karar verilmesi tek kanalim olmasindan. doktor da sagda yumurta gordu mu dayanamiyor asilamaya geciyor herhalde :)
zaman o kadar hizli geciyor ki. tup bebek yapalim dedigimiz zaman dun gibi aklimda. neredeyse 3. tedaviye geldik.Anladim hayirlisi bakalim.. yakinda su gün yerlestirilcek haberin gelir..:)
Hem nasil benim martti son adet tarihli gebeligim.. bir sene oluyor bak:/zaman o kadar hizli geciyor ki. tup bebek yapalim dedigimiz zaman dun gibi aklimda. neredeyse 3. tedaviye geldik.
Amh değeri konuşulmuş. Benim 1 yılda 0.01 deger kadar azalma olmuş. O kadar korkulacak bir düşü olmuyor demekki.
dennisgo tüpün sorunlu olduğu yumurtaliktaki yumurtalar neden önemli değil onu merak ettim. Sonuçta opu da yumurtayı karin boşluğundan geçerek alıyor. Tüp den ilerleyip almıyor.