• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Şu yaş sorununu ortaya atan doktorlara sinir oluyorum. Yaşım 41, amh 3.9, şimdi doktordan çıktım 12 yumurta gördü. Aşılama için merional 75 lik iğne verdi, 310 TL ya ne kadar pahalı, daha çaylatma iğnesi, aşılama işlemi var, hayırlısı bakalım. Bu arada doktorum en son amrliyat derdi şimdi tüp bebek öncesi ameliyat, 6-9 ay bekleme süresi sonra tüp bebek dedi, çikolata kisti, miyım, polip engelliyor demekki, güzel yumurtluyor kadıncağız diyor hemşiresine:) çok uzun süre 6-9 ay, neyse şu an düşünmeyip aşılamaya odaklanmak istiyorum.
Yasin bu kadar problem olucagini ben de dusunmemistim. Cevremde o kadar cok insan vardi ki ileri yasta evlenip anne olan... biz de olucaz inş. Ne diyeyim. Sadece tup bebek konusunda cekimser olan arkadaslar sizi tup bebek fikrine isindirmayan nedir? Bu karari vermeden once iyice bilmek istiyorum. Paylasir misiniz dusuncelerinizi?

Yasin bu kadar problem olucagini ben de dusunmemistim. Cevremde o kadar cok insan vardi ki ileri yasta evlenip anne olan... biz de olucaz inş. Ne diyeyim. Sadece tup bebek konusunda cekimser olan arkadaslar sizi tup bebek fikrine isindirmayan nedir? Bu karari vermeden once iyice bilmek istiyorum. Paylasir misiniz dusuncelerinizi?

Ben çekimser değilim, o yüzden o konuda cevabım yok. :)
Sen naptın, doktor ne dedi?

Benim esim istemiyor olursa dogal yoldan olsun diyor :S ehh biraz da maddiyat tabi.. hayirlisi bakalim.
Senin durumunda olsam baslardim bende muhtemelen. MASLOW MASLOW
E Efembahya canim gozun aydin insallah tek seferde kurtulursun zaman cabuk geciyor merak etme bakalim durumlarin iyi olursa 6 ayda bile hadi baslayalim denebilir. Her seyin hayirlisi..

Kızlar
Aşılama iptal oldu. çünkü yumurta çatlamış. Çatlatması için iğne vururken nasıl çatladı anlamadım ama sonuç olarak sağda yumurta yok, tedavi de yok.. önümüzdeki maçlara bakacağız.

Kızlar
Aşılama iptal oldu. çünkü yumurta çatlamış. Çatlatması için iğne vururken nasıl çatladı anlamadım ama sonuç olarak sağda yumurta yok, tedavi de yok.. önümüzdeki maçlara bakacağız.
Tamam deneyin bugun sonra gun asiri dogal tutsun insalllahhh... ayy heyecanlandim ben senin neden mod dustuuu

Tamam deneyin bugun sonra gun asiri dogal tutsun insalllahhh... ayy heyecanlandim ben senin neden mod dustuuu
Aslında bundan dolayı modum düşmedi.saçma sapan hatalarla geçti bu tedavi onun için canım sıkılmıştı zaten. Üstüne bir de iğne vururken çatlaması kafamdaki soru işaretlerine bir yenisini ekledi. Yoksa aşılama dendiğinden beri ben 3. Tedaviye odaklanmış durumdayım. Ayrıca doktor da dene falan demedi. Öyle bir ihtimal görse derdi herhalde. Yumurta ne zaman çatladı bilmiyoruz ama sonuçta 24 saat geçti diye de dememiş olabilir bilemiyorum. Şimdi kontorle gidip 3. Tedaviyi planlayacağız.

Kızlar
Yanlış yazmışım çatlamaması için iğne vuruyordum çatlaması için değil :) ama benim yumurtalar bildiğin deli.. iğne ilaç işlemiyor. Canları ne isterse onu yapıyorlar :)

Yanlış yazmışım çatlamaması için iğne vuruyordum çatlaması için değil :) ama benim yumurtalar bildiğin deli.. iğne ilaç işlemiyor. Canları ne isterse onu yapıyorlar :)
Yani bi yerde bi eksik var o zmn demi ondan soru isareti.. sadece tup tikali oldugu icin mi tup deniyorsunuz?

Kızlar

Oluyomuş öyle başına buyruk, söz dinlemeyen anarşik yumurta. Şımardılar diyorum ciddiye almıyonuz.
Mart'ta benim aşılama nolacak bakalım. Önceden çatlarsa acımam döverim. Net.

Henuz giremedim. Trafikten biraz geciktik. Bekliyoruz. Ne biliym
Gittik canimcim. Iyi ki de gittik. Karardizdim biraz daha olumsuz cumleler duyacagim diye isteksizdim ancak oyle olmadi. Musmutlu ciktim. Doktor oncelikle cok acelw ettigimi soyledi. Henuz 5 ay olmus ve vajinismus nedeni ile daha yeni yeni normal birlikteik oluyor dedi. Ultrasonda baya yumurta taslagi gordu. Test sonuclariniza pek uymuyor dedi. Test sonucunuzda gorunenden daha fazla yumurta rezerviniz var gibi diyor :) bir dure normal yoldan deneyin. Normal yoldan olacak gibi sizin dedi. Gerci henuz rehim kendini hamilelige hazirlamis gibi degil ama bir sure daha normal yoldan deneyin ve rahat olun dedi :)

Yani bi yerde bi eksik var o zmn demi ondan soru isareti.. sadece tup tikali oldugu icin mi tup deniyorsunuz?
evet tup tikali diye deniyoruz. tedavide kullanilan ilaclarin degismesi gerekiyordu. ilk tedavi ile ayni ilaclar ve ayni doz kullanildi. vitaminli yumurta elde edildi. 7. gune kadar ignelerle zorladi ama basta yanlis baslandigi icin digerleri yetisemedi. igneye ragmen catlamasi oluyor bazen bildigim kadariyla o da bana ve bu aya denk geldi. can sıkmaktan baska ise de yaramadi bu tedavi

Benim esim istemiyor olursa dogal yoldan olsun diyor :S ehh biraz da maddiyat tabi.. hayirlisi bakalim.
Senin durumunda olsam baslardim bende muhtemelen. MASLOW MASLOW
E Efembahya canim gozun aydin insallah tek seferde kurtulursun zaman cabuk geciyor merak etme bakalim durumlarin iyi olursa 6 ayda bile hadi baslayalim denebilir. Her seyin hayirlisi..
Cok teskkur ederim Allah razı olsun. İnsallah

evet tup tikali diye deniyoruz. tedavide kullanilan ilaclarin degismesi gerekiyordu. ilk tedavi ile ayni ilaclar ve ayni doz kullanildi. vitaminli yumurta elde edildi. 7. gune kadar ignelerle zorladi ama basta yanlis baslandigi icin digerleri yetisemedi. igneye ragmen catlamasi oluyor bazen bildigim kadariyla o da bana ve bu aya denk geldi. can sıkmaktan baska ise de yaramadi bu tedavi
Saglik olsun umutlar bitmiyorduuu:)

Back