• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Senin kiz 10 oldu mu ya? Bebek zor gelmez bu saatten sonra, rahat bakarsin. Baksana kiz kocaman olmus. Iki sene sonra genckizliga adim atmaya baslar, sana yardimci bile olur. Insallah olur bu sene.
Olacak valla 2009lu kizim. Anneler gunu hediyesi kuzum... aramizda 3 gun var mayis dogumluyuz:)
Evet evet daha kolay olur diye dusunuyorum arada.. simdiden yardimci.. ama ergenligine gelecek..iste o zmn napariz bilmiyorum:KK35:

Evet valla en azindan evde kendiniz ilgileniyorsunuz cocuklarla. Calissaydiniz akliniz hep.evde cocukta kalicakti,hem calisip hem cocuk yetistirmek hem evin islerine.kosmak.cok zor. Ben hep dusunuyirdum acaba hepsini birden yapabilir miyim cocuk olunca. Herseyden once evladimdan ayrilabilir miyim diye ama simsi hic dert etmiyorum. Hayirlisi bi gelse annesinin kuzusu :S
Ben calisiyorum marjo evde simdilik.

bebegimize yuva ol diye icindeki puruzleri bile temizledik, sen iki senedir kutsal gorevin olan seyi neden yapmiyorsun tembel teneke rahim.. otur sifir.. bitti bu kadar :sinirli:
Ahahahahaaa bayildim ya. Cok tatli bi azar olmus. Tembel teneke bu minnosluk karsisinda kayitsiz kalamaz. Bu ay bir surpriz yapar bence :KK66: aslinda bu kadar tembel teneke rahim biraraya geldiysek topigin adini hababam sinifi olarak belirlemek gerekirdi :p

tesekkur ederim guzel dileklerin icin. mutlu sonla biten bir tedavinin
baslangicidir umarim :)[/QUO
Heee sen ii bilirsin o zaman @can09e nasil calisan annelik

Evet valla en azindan evde kendiniz ilgileniyorsunuz cocuklarla. Calissaydiniz akliniz hep.evde cocukta kalicakti,hem calisip hem cocuk yetistirmek hem evin islerine.kosmak.cok zor. Ben hep dusunuyirdum acaba hepsini birden yapabilir miyim cocuk olunca. Herseyden once evladimdan ayrilabilir miyim diye ama simsi hic dert etmiyorum. Hayirlisi bi gelse annesinin kuzusu :S

Hic oyle deme, hepsi zor:

Calismiyor olmanin bir de maddi kismi var.
Evin gecimine katkida bulunamadigin icin yasanilan sikintilar var.
Esinin cektigi sikintiyi goruyorsun, cocuklarina maddi konularda yardimci olamadigin icin sikiliyorsun.
Gonlune gore sunu alayim, bunu alayim, suraya gidelim iki gunlugune diyemiyorsun.
Birsey alirken hep sucluluk duygusu icinde oluyorsun.

Anlayacagin hepsi zor.

Ben calismamayi kendim secmedim, maalesef bu ulkede basvurdugum hic bir yerden olumlu cevap alamadim. Daha iki hafta once baska bir yerden red cevabi aldim. Benim elimde olsa yari zamanli calisir, hem kendi emekliligimi garantiye alir hem de cocuklarim icin para biriktirirdim. Hem de cocuklarla vakit gecirirdim. Su anda butun guvencem esim, o da normal bir maas aliyor. Ve ben bu sekilde birisine (esin bile olsa) bel bagalmis olma durumdan hic hoslanmiyorum.

Son düzenleme:
Valla zor tabi calisan anne olmak... hem ev isi hem is hem adam hem bebe yoruyor adami ister istemez.. ama bir rutin olusuyor hic sikma canini.. esim de yapar.. supurur siler arada karnimizi doyurur.. temizlige de oyle aman aman yormam kendimi iste camasir bulasik utu.. kuzunun odevleri adamin gonlu falan derken bakmisim 40 olmusum
Marjo Marjo biz calisiyoz da noluyo yine 2 gunluk biyere gidelim diyemiyoz.. kadin alalim diyemiyoz... niye cunku biz kadindan daha iyi yapiyoz bi de ona para vermenin anlami yok.. disarda zaten yenmiyor... ayy iste herkes bi hayat tutturmus gidiyor...

Hic oyle deme, hepsi zor:

Calismiyor olmanin bir de maddi kismi var.
Evin gecimine katkida bulunamadigin icin yasanilan sikintilar var.
Esinin cektigi sikintiyi goruyorsun, cocuklarina maddi konularda yardimci olamadigin icin sikiliyorsun.
Gonlune gore sunu alayim, bunu alayim, suraya gidelim iki gunlugune diyemiyorsun.

Anlayacgain hepsi zor.

Ben calismamayi kendim secmedim, maalesef bu ulkede basvurdugum hic bir yerden olumlu cevap alamadim. Daha iki hafta once baska bir yerden red cevabi aldim. Benim elimde olsa yari zamanli calisir, hem kendi emekliligimi garantiye alir hem de cocuklarim icin para biriktirirdim. Hem de cocuklarla vakit gecirirdim. Su anda butun guvencem esim, o da normal bir maas aliyor. Ve ben bu sekilde birisine (esin bile olsa) bel bagalmis olma durumdan hic hoslanmiyorum.
Senin durumun sana ozel amma anne olduktan sonra calismamayi tercih edenler de az degil. Zor oldugu icin. Ben calisan kadinin bedenen ve ruhen daha zorlandigini kastettim. Yoksa tabi ki esi cok cok iyi kazanmayan bir kadin icin zor olur tek maasla evi cekip cevirmek. Ben acikcasi esim cok durumlu olsa ev kadini olmayi tercih ederim artik. Yeteri kadae calistim.zaten. oyle yorgunum ki... :(

Valla zor tabi calisan anne olmak... hem ev isi hem is hem adam hem bebe yoruyor adami ister istemez.. ama bir rutin olusuyor hic sikma canini.. esim de yapar.. supurur siler arada karnimizi doyurur.. temizlige de oyle aman aman yormam kendimi iste camasir bulasik utu.. kuzunun odevleri adamin gonlu falan derken bakmisim 40 olmusum
Marjo Marjo biz calisiyoz da noluyo yine 2 gunluk biyere gidelim diyemiyoz.. kadin alalim diyemiyoz... niye cunku biz kadindan daha iyi yapiyoz bi de ona para vermenin anlami yok.. disarda zaten yenmiyor... ayy iste herkes bi hayat tutturmus gidiyor...

Bosver, en azindan gunun birinde emekli olacaksin. Benim 10 senem o anlamda gitti. Daha da gidecek gibi. Aman neyse, cocuk, bebek konusu basligi altinda SGK'ya dondu mesele.

Senin durumun sana ozel amma anne olduktan sonra calismamayi tercih edenler de az degil. Zor oldugu icin. Ben calisan kadinin bedenen ve ruhen daha zorlandigini kastettim. Yoksa tabi ki esi cok cok iyi kazanmayan bir kadin icin zor olur tek maasla evi cekip cevirmek. Ben acikcasi esim cok durumlu olsa ev kadini olmayi tercih ederim artik. Yeteri kadae calistim.zaten. oyle yorgunum ki... :KK43:

Evet, benim de esim cok iyi kazaniyor olsaydi cok dert etmezdim acikcasi. Isin stresinden kurtuluyorsun oncelikle. Ozel bir emeklilik yaptirirsin, cocuklarinla ilgilenirsin, olur biter. Ama isin icine maddi sikinti girdi mi zor.

Evet, benim de esim cok iyi kazaniyor olsaydi cok dert etmezdim acikcasi. Isin stresinden kurtuluyorsun oncelikle. Ozel bir emeklilik yaptirirsin, cocuklarinla ilgilenirsin, olur biter. Ama isin icine maddi sikinti girdi mi zor.
Aynen aynen. 17 yilim calismakla gecti. Arada 2 de universite bitirmesiydi. Derken bende pil bitti.

Kızlar adete 3 gün var test yaptım negatif çıktı:KK43:((
erken gebelik testi miydi? eger negatifse bu ay umarim bir sonraki ay pozitif olur
@lyly cnm benim korunuyor dedigin geri cekilme miydi :) o baya garantisiz bi yontem. O yontemle korundugunu sanip cocuk sahibi olan cok. Hersey allahtan. 1.2.yi veren yine verir kizlar. Bense yine bi belirsizlik icerisindeyim. Tup bebek disindaki yontemlerle yani dogal yollarla hamile kalanlar genelde gencler. Bu gidisle ben de tup bebek surecine gecis yapicam
dun kendi doktorumu dinledim instegramda 40 yas ve ustu bebek isteyenlere 3 ay deneyin olmazsa gelin diyormus. hemen istiyorlarsa da direk tup bebek oneriyormus
Maalesef...Cocuk isteyen kimseyi korkutmak istemem (ki butun zorluklarina ragmen biz de ucuncuyu istiyoruz) ama hayatin tamamen degisiyor. Eskisi gibi ozgur degilsin; su saatte yatayim, bu satte kalkayim, sunu yiyeyim, bunu iceyim, bunu kendime alayim, suraya gideyim kalmiyor artik. Tek cocuk zor, hele iki cocuk cok ama cok zor. Biz tekten sonra zorlandik, ama ikinciden sonra ben caresizlikten bunalima girdim (yurtdisinda yalniz olmak iki cocukla beni zorladi). Tek cocukla esinle yine ozel bir hayatin olmaya devam ediyor. Kisa tatillere cikabiliyorsun, enerjin hala oluyor, ne bileyim biri cocuga bakarken digeri dus aliyor, bir gun biriniz erken kalkiyor, digeri uyuyor. Ama iki cocuk oldu mu bir suru seyi unutuyorsun.

Ev isi desen 2'ye 3'e katlaniyor. Ben mimarim, master'imi da Avrupa'nin en iyi univesitelerinden birinde yaptim, donemi ikincilikle bitirdim. Son 6 senem ev temizlemek, gunde 3 kere dagilan mutfagi temizlemek, haftada 14 kere camasir yikamak, katlamak ile geciyor. Ustune bir de cocuklarin yaptigi daginiklik var. Yani su evin ustune atom bombasi atsa Kuzey Kore, bu kadar daginiklik yaratamaz. Ben de daginikliga tahammul edemiyorum. Hele en korkuncu bulasik makinesi. Tamam, elimizde bulasik yikamiyoruz ama gunde 3 kere doldur, bosalt, yemek yap, mutfagi topla, yerleri sil, gece 10'da sabah kahvalti ve okul icin hazirlik yap...bazen gercekten de cok kotu bir ruh haline sokuyor beni. Cocuklular bilirler @lyly can09e can09e

Tabii bu dediklerim cocuguna kendisi bakan, kendisi buyuten anneler icin gecerli. Kiminin maddi durumu yerinde oluyor. Tutuyor bir bakici, ona baktiriyor (ona annelik denmiyor o durumda, baska birsey oluyor o). Ya da evde gunluk temizlikcisi oluyor, yemek de yapiliyor. O zaman kolay. Ya da anneanne ya da babaannede buyutuyor cocuklari, o zaman da kolay. Benim kaza eseri ucuncuye hamile kalan kuzenim oyle iste: ne yemek pisirir ne baska birsey. Bir gun kayinvalidesinde yiyor, diger gun halamda. Cocuklara da halam bakti bu yasa kadar. Hala da nasil bakacagim diyor simdi ucuncuye...diger bir kuzenim de oyle. Onun da annesi bakti toruna, kendi Instagram'a buzulmus dudakli, zafer isaretli fotolarini eklemekle mesgul.

Offf cok dolmusum, oyle patladim birden.

Ama sunu unutmayin: butun zoruluklarina ragmen cocuk cok ama cok guzel birsey. Bir opucukleri, bir sarilmalari herseyi unutturuyor :)
benim tup bebek tedavisine karar verilince bir oglu olan kuzenimin ilk soyledigi sey " yat.. hic bir sey yapma tembellik yap.." olmustu :) ben de yurtdisindayim.maalesef anneanne ve babaanne hayatta degil bizde ama yine de Turkiye' de yaşasak destek olacak yakinlarim vardi. burada kendim bakmaktan korkuyor muyum? insan bilmedigi seyden korkmaz herhalde :) son bes alti yilda aklimdan bile gecmeyecek seylerin icinde buldum kendimi ve bir sekilde insan girdigi kalibin seklini aliyor. sanirim dusunurken daha cok korkuyoruz. yasarken nasil degistigimizi bile anlamiyoruz. annelik farkli bir sey sonucta. herkes bir sekilde degisiyor. ben normalde rahat birisiyim anne olursam icimden de degisik bir insan cikmazsa o rahatliklA tek basima bakacagimi dusunuyorum. ailedeki bir cok kisi Turkiye tatillerin sıklaşır burada rahat edersin diyor.fakat bu bana hic gercekci gelmiyor :) ailem yardim eder fikri ile cocuk karari vermedik sonucta. kendimize guvendik. merak ediyorum nasil bir macera bizi bekliyor :)

Bosver, en azindan gunun birinde emekli olacaksin. Benim 10 senem o anlamda gitti. Daha da gidecek gibi. Aman neyse, cocuk, bebek konusu basligi altinda SGK'ya dondu mesele.
Sende ordasin gelecegini yine de dusunmek zorunda misin? Bahmiyo mu devlet.. orda sartlar daha iyi diye biliyordum..
Benim de yasa daha cok var senem ve prim doldu da... kizim universiteden mezun olunca emekli olurum heralde:))
Aslinda 2. Olsaydi cikardim diye dusundum bi ara ama beni gazladilar... calis sen napcan dediler bende calisiyorum bakalim :)
Insallah seninde gonlune gore bir yer olsun..

erken gebelik testi miydi? eger negatifse bu ay umarim bir sonraki ay pozitif olur

dun kendi doktorumu dinledim instegramda 40 yas ve ustu bebek isteyenlere 3 ay deneyin olmazsa gelin diyormus. hemen istiyorlarsa da direk tup bebek oneriyormus

benim tup bebek tedavisine karar verilince bir oglu olan kuzenimin ilk soyledigi sey " yat.. hic bir sey yapma tembellik yap.." olmustu :) ben de yurtdisindayim.maalesef anneanne ve babaanne hayatta degil bizde ama yine de Turkiye' de yaşasak destek olacak yakinlarim vardi. burada kendim bakmaktan korkuyor muyum? insan bilmedigi seyden korkmaz herhalde :) son bes alti yilda aklimdan bile gecmeyecek seylerin icinde buldum kendimi ve bir sekilde insan girdigi kalibin seklini aliyor. sanirim dusunurken daha cok korkuyoruz. yasarken nasil degistigimizi bile anlamiyoruz. annelik farkli bir sey sonucta. herkes bir sekilde degisiyor. ben normalde rahat birisiyim anne olursam icimden de degisik bir insan cikmazsa o rahatliklA tek basima bakacagimi dusunuyorum. ailedeki bir cok kisi Turkiye tatillerin sıklaşır burada rahat edersin diyor.fakat bu bana hic gercekci gelmiyor :) ailem yardim eder fikri ile cocuk karari vermedik sonucta. kendimize guvendik. merak ediyorum nasil bir macera bizi bekliyor :)
Yok erken gebelik testi değildi, ucuz gebelik testlerindendi

Senin durumun sana ozel amma anne olduktan sonra calismamayi tercih edenler de az degil. Zor oldugu icin. Ben calisan kadinin bedenen ve ruhen daha zorlandigini kastettim. Yoksa tabi ki esi cok cok iyi kazanmayan bir kadin icin zor olur tek maasla evi cekip cevirmek. Ben acikcasi esim cok durumlu olsa ev kadini olmayi tercih ederim artik. Yeteri kadae calistim.zaten. oyle yorgunum ki... :KK43:
yasamadim bilemem tam olarak ama sadece bir gozlem benimkisi.. calisan kadinlar ise donmekte zorlaniyor ama bebeklerini guvenecekleri birisine birakmislarsa ayni zamanda iste olmak onlar icin nefes almak gibi oluyor. calismayanlar veya isten ayrilip surekli cocuk bakanlar bir molaya ihtiyac duydugunda gebelde firsat bulamiyor sanki.
ben de calismamaktan sıkılmıs durumdayim. Marjo Marjo dedigin gibi esin tek cabaliyor gibi oluyor. saolsun esim bu konuda her zaman pozitiftir. benim de evde yaptiklarimi gorur. ama ikimiz de para kazaniyor olsak hersey daha kolay olurdu. o gunler de gelecektir diye umutluyum :)

Ahahah niye kiskaniyon sen yapamiyon diye:KK53:

Ne kıskancam beaa! Avam avam, ucuz ucuz takipçi ve yeni "talip"ler kasan kadın hareketleri bunlar. Şeyma Subaşı styla. O güzel bari gene. Çirkinlere atom bombası atasım geliyo görüntü kirliliğinden.
Kadın dediğin cool olur. Dudağını büzüp ergen ergen poz vermez. Bir tane arkadaşım yoktur öyle mal pozlar veren. Hiç sevmem. Seveni de sevmem. Yorum yazarım altına rezil ederim direkt, affetmem. Herkes kendine çekidüzen versin. Kimse saçmalamasın ve canımı sıkmasın benim! Hıh! :63:
Ahahahsyh :D

yasamadim bilemem tam olarak ama sadece bir gozlem benimkisi.. calisan kadinlar ise donmekte zorlaniyor ama bebeklerini guvenecekleri birisine birakmislarsa ayni zamanda iste olmak onlar icin nefes almak gibi oluyor. calismayanlar veya isten ayrilip surekli cocuk bakanlar bir molaya ihtiyac duydugunda gebelde firsat bulamiyor sanki.
ben de calismamaktan sıkılmıs durumdayim. Marjo Marjo dedigin gibi esin tek cabaliyor gibi oluyor. saolsun esim bu konuda her zaman pozitiftir. benim de evde yaptiklarimi gorur. ama ikimiz de para kazaniyor olsak hersey daha kolay olurdu. o gunler de gelecektir diye umutluyum :)
Benim cevremde gozlemlediklerim cok zodlaniyorlar. Surekli bakiciyi ya da anneyi kayinvalideyi yani cocuk kimdeyse onu arayip cocugu soruyolar. Ne yedi ne icti hatta bazen yemek yedi mi yemedi mi. Cok zor. Cocuk da biraz kendini bilmeye basladi mi anne ise giderken agliyor. Bazen nneye

Benim cevremde gozlemlediklerim cok zodlaniyorlar. Surekli bakiciyi ya da anneyi kayinvalideyi yani cocuk kimdeyse onu arayip cocugu soruyolar. Ne yedi ne icti hatta bazen yemek yedi mi yemedi mi. Cok zor. Cocuk da biraz kendini bilmeye basladi mi anne ise giderken agliyor. Bazen nneye
benim cevremdekilere dair gozlemim boyle. cok zorlananlar genelde guvenecek kimsesi olmayanlar. cocuklarinin iyi oldugundan emin olmayinca hic bir sekilde huzurlu olamiyorlar normal olarak.

Ne kıskancam beaa! Avam avam, ucuz ucuz takipçi ve yeni "talip"ler kasan kadın hareketleri bunlar. Şeyma Subaşı styla. O güzel bari gene. Çirkinlere atom bombası atasım geliyo görüntü kirliliğinden.
Kadın dediğin cool olur. Dudağını büzüp ergen ergen poz vermez. Bir tane arkadaşım yoktur öyle mal pozlar veren. Hiç sevmem. Seveni de sevmem. Yorum yazarım altına rezil ederim direkt, affetmem. Herkes kendine çekidüzen versin. Kimse saçmalamasın ve canımı sıkmasın benim! Hıh! :63:
Ahahahsyh :KK70:
Abooooovv tamam bisiy demedik beyaaa... Allahtan dudagimi buzdugum tek fotom yok ahahah..

Back