• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ben de cok uykusuzluk yapmisti. Zaten uyku problemliyim. Zaten kocam horluyor. Zaten cocuklar zirta pirta kalkiyorlar. Zaten evin isi gece 12'ye kadar bitmiyor. Ben de sabahlari almaya karar verdim.
ayyy marjo seni görmek isterdim valla yaa öyle güzel yazıyorsun ki.. bu dediklerini ağzından dinlemeyi isterdim :D zaten horluyor zaten çocuklar kalkıyor zaten iş bitmiyor :D

ayyy marjo seni görmek isterdim valla yaa öyle güzel yazıyorsun ki.. bu dediklerini ağzından dinlemeyi isterdim :KK70: zaten horluyor zaten çocuklar kalkıyor zaten iş bitmiyor :KK70:

Horluyor canim. 8 senedir kulak tikaci ile yatiyorum. Yoksa uyumak mumkun degil. Horlayanlari cekmek benim kaderim ama. Annem horlar, kardesim horlar, tatile gideriz, yan odadaki horlar.

Onceki hayatimda ben horluyordum herhalde, simdi de ben hormalama kurbaniyim. Karmamda var.

Horluyor canim. 8 senedir kulak tikaci ile yatiyorum. Yoksa uyumak mumkun degil. Horlayanlari cekmek benim kaderim ama. Annem horlar, kardesim horlar, tatile gideriz, yan odadaki horlar.

Onceki hayatimda ben horluyordum herhalde, simdi de ben hormalama kurbaniyim. Karmamda var.
Ayy dun bende benimkini cektim videoya :D ama bu horlama degil diyor :sus:

Ben de cok uykusuzluk yapmisti. Zaten uyku problemliyim. Zaten kocam horluyor. Zaten cocuklar zirta pirta kalkiyorlar. Zaten evin isi gece 12'ye kadar bitmiyor. Ben de sabahlari almaya karar verdim.

Benimki de horluyor ki ben en ufak seste, dönmede uyanırım. Kilo verdiğinde düzeliyo ama hala veremedi. Benim saat tiktakına bile tahammülüm yok. Lambada sonrası eşim uyuyunca kaçıyorum ben. :p İki kişi uyumam yani mümkün değil. Çaprazlama yatabilmem lazım.
Çare iki yatak odası. :KK31:

Evlenince bekarlık evimdeki mobilyalarıma, beyaz eşyalarıma kıyamadım ben. Hepsi sıfırdan 3-4 yıllıktı, garantileri devam ediyodu, yıpranmamıştı. Yeni gelin evi kafasına da gıcık olduğum için pembik öküz ölüsü ağırlığında eşyalara para vereceğimize yurt dışında gezerek harcadık eşyaya ayrılan parayı. Sadece eşim 2 metre olduğu için özel yapım bi yatak odası ve kocaman bi tv aldık o kadar. Böylece iki yatak odamız olmuş oldu. Otomatik olarak bebek odasını da hazırlamış oldum. Dolap var, şifonyer var, çift kişilik yatak var, bi tek yatağın yanına beşik alacam oldu da bitti maşallah.
Semer hazır da eşek yok işte :))

en iyisi :) sen bize anlat o duymasın :dondurma:
bebegimize yuva ol diye icindeki puruzleri bile temizledik, sen iki senedir kutsal gorevin olan seyi neden yapmiyorsun tembel teneke rahim.. otur sifir.. bitti bu kadar :sinirli:
Hayırlısı olur inşallah. Hızlı bir kolay bir süreç geçsin.
tesekkur ederim guzel dileklerin icin. mutlu sonla biten bir tedavinin baslangicidir umarim :)

benim evlilikle cocukla ilgili en buyuk kaygim hep buydu herhalde. gece 12 ne gun boyu is yapmak da bence kabus :)

Heeee. Iste ben diyince yanlis ifade ediyorum sanirjm kendimi ama yani deger mi sence cocuk konusunda isteksiz bir adamdan 3.bir cocuga. Yani... bisey diyemiyorum fazla ben de yeni evliyim. Anne degilim. Belki anlayamiyorum amma 2 evladin da aile icindeki bu sogukluktan olumsuz etkilenir. 3.cocuk geldiginde esinle arandaki sogukluk daha artarsa onlara da yazik degil mi. Erkekler genelde bencil ben goruyorum. Cocuktan sonra degisen hayata alisamiyorlar. Istiyorlar ki kadin hep onlara heyecan yasatsin. Istedikleri zaman yakinlasma vs... ama hayat oyle degil tabi erkekler de cok bencil yetistirildiginden ve genelde iliski surecinde sevgilileri tarafindan da beyaz atli prens kpltuguna oturtulduklarindan hep oyle gidecek saniyorlar. Bebis gelip de tahtlari sarsilinca da allak bullak oluyorlar. Akışına birak bence. 3. Cocuk olucaktir senin ama bu konuyu pek esinle konusup da evliliginizi yipratma. Halihazirda iki evladin var. Onlar da etkilenmesin huzursuz ortamdan. Be inaniyorum sen Marjo Marjo ve can09e can09e mutlaka hamile kalicaksiniz :KK66:
Da ben bu yaki isinden umidi kestim. Ya bu topikten yaki ile hamile kalan kisi dedikleri arkadas 26 yasinda. Kirsalda o yasta kizlarin nerdeyse ben yasta analari var :KK70: onlar her turlu hamile kalir zaten. Ben onun yasinda olsam baya bi akisina birakirdim. Bizim yasimizda diilmis ki o arkadas
Ya canım işte ben bütün duygularımı paylaşıyorum, demek istediğini anlıyorum, haklısın da ama bir çocuğum daha olmasını isteme hakkım olduğuna da inanıyorum.
O bir hayat olacak, bir insan olacak yani bir çocuk demek, sadece mutlu bir çiftin birbirine atıp tuttukları, eğlendikleri bir oyuncak değil ki
O bebek her zaman benim çocuğum olacak, iyi bir evliliğim olmasa da hiç pişman olmayacağım biliyorum ama önemli olan bunu kaldırabilecek güç var mı:110:
Kendimde o gücü bulduktan sonra hiçbir şeyin sorun olacağına inanmıyorum.
Ben mutlu evliliğime değil de kendime bir çocuk istiyorum:)
Ama eşim korunuyor tabi o başka, her ay çalışma yapıp ümit etme şansım bile yok,sadece bir ay ümitlenmiştim.
Olsun yine de takip ederim burayı:KK68:

Ya canım işte ben bütün duygularımı paylaşıyorum, demek istediğini anlıyorum, haklısın da ama bir çocuğum daha olmasını isteme hakkım olduğuna da inanıyorum.
O bir hayat olacak, bir insan olacak yani bir çocuk demek, sadece mutlu bir çiftin birbirine atıp tuttukları, eğlendikleri bir oyuncak değil ki
O bebek her zaman benim çocuğum olacak, iyi bir evliliğim olmasa da hiç pişman olmayacağım biliyorum ama önemli olan bunu kaldırabilecek güç var mı:110:
Ama eşim korunuyor tabi o başka, her ay çalışma yapıp ümit etme şansım bile yok,sadece bir ay ümitlenmiştim.
E heralde takipte kalicaksin canim.. sensiz buralarin tadi olur mu?
Olsun senin koca geri cekilmeyi bir kontrol yontemi olarak kullanmaya devam ettigi muddetce umut da var sans da.:KK50::KK45:

E heralde takipte kalicaksin canim.. sensiz buralarin tadi olur mu?
Olsun senin koca geri cekilmeyi bir kontrol yontemi olarak kullanmaya devam ettigi muddetce umut da var sans da.:KK50::KK45:
L lyly cnm benim korunuyor dedigin geri cekilme miydi :) o baya garantisiz bi yontem. O yontemle korundugunu sanip cocuk sahibi olan cok. Hersey allahtan. 1.2.yi veren yine verir kizlar. Bense yine bi belirsizlik icerisindeyim. Tup bebek disindaki yontemlerle yani dogal yollarla hamile kalanlar genelde gencler. Bu gidisle ben de tup bebek surecine gecis yapicam

benim evlilikle cocukla ilgili en buyuk kaygim hep buydu herhalde. gece 12 ne gun boyu is yapmak da bence kabus :)

Maalesef...Cocuk isteyen kimseyi korkutmak istemem (ki butun zorluklarina ragmen biz de ucuncuyu istiyoruz) ama hayatin tamamen degisiyor. Eskisi gibi ozgur degilsin; su saatte yatayim, bu satte kalkayim, sunu yiyeyim, bunu iceyim, bunu kendime alayim, suraya gideyim kalmiyor artik. Tek cocuk zor, hele iki cocuk cok ama cok zor. Biz tekten sonra zorlandik, ama ikinciden sonra ben caresizlikten bunalima girdim (yurtdisinda yalniz olmak iki cocukla beni zorladi). Tek cocukla esinle yine ozel bir hayatin olmaya devam ediyor. Kisa tatillere cikabiliyorsun, enerjin hala oluyor, ne bileyim biri cocuga bakarken digeri dus aliyor, bir gun biriniz erken kalkiyor, digeri uyuyor. Ama iki cocuk oldu mu bir suru seyi unutuyorsun.

Ev isi desen 2'ye 3'e katlaniyor. Ben mimarim, master'imi da Avrupa'nin en iyi univesitelerinden birinde yaptim, donemi ikincilikle bitirdim. Son 6 senem ev temizlemek, gunde 3 kere dagilan mutfagi temizlemek, haftada 14 kere camasir yikamak, katlamak ile geciyor. Ustune bir de cocuklarin yaptigi daginiklik var. Yani su evin ustune atom bombasi atsa Kuzey Kore, bu kadar daginiklik yaratamaz. Ben de daginikliga tahammul edemiyorum. Hele en korkuncu bulasik makinesi. Tamam, elimizde bulasik yikamiyoruz ama gunde 3 kere doldur, bosalt, yemek yap, mutfagi topla, yerleri sil, gece 10'da sabah kahvalti ve okul icin hazirlik yap...bazen gercekten de cok kotu bir ruh haline sokuyor beni. Cocuklular bilirler L lyly can09e can09e

Tabii bu dediklerim cocuguna kendisi bakan, kendisi buyuten anneler icin gecerli. Kiminin maddi durumu yerinde oluyor. Tutuyor bir bakici, ona baktiriyor (ona annelik denmiyor o durumda, baska birsey oluyor o). Ya da evde gunluk temizlikcisi oluyor, yemek de yapiliyor. O zaman kolay. Ya da anneanne ya da babaannede buyutuyor cocuklari, o zaman da kolay. Benim kaza eseri ucuncuye hamile kalan kuzenim oyle iste: ne yemek pisirir ne baska birsey. Bir gun kayinvalidesinde yiyor, diger gun halamda. Cocuklara da halam bakti bu yasa kadar. Hala da nasil bakacagim diyor simdi ucuncuye...diger bir kuzenim de oyle. Onun da annesi bakti toruna, kendi Instagram'a buzulmus dudakli, zafer isaretli fotolarini eklemekle mesgul.

Offf cok dolmusum, oyle patladim birden.

Ama sunu unutmayin: butun zoruluklarina ragmen cocuk cok ama cok guzel birsey. Bir opucukleri, bir sarilmalari herseyi unutturuyor :)

L lyly cnm benim korunuyor dedigin geri cekilme miydi :) o baya garantisiz bi yontem. O yontemle korundugunu sanip cocuk sahibi olan cok. Hersey allahtan. 1.2.yi veren yine verir kizlar. Bense yine bi belirsizlik icerisindeyim. Tup bebek disindaki yontemlerle yani dogal yollarla hamile kalanlar genelde gencler. Bu gidisle ben de tup bebek surecine gecis yapicam
Hayirlisi olsun hakkinda.. ama sende daha gencsin hepimiz genciz artik 70 yasinda olene de genc diyoruz... tabi sartlarini durumunu en iyi sen bilirsin... arayi da duzelttin yakinda yum.gunlerinn vuhuuu ondan sonra lambada bakarsin gelir...:KK200:

Kızlar adete 3 gün var test yaptım negatif çıktı:KK43:((

Adetin gecerse, gectikten sonra tekrar yap. Bazen adetten once cikmiyor. Cocuklu bir insan olarak benim herkese tavsiyem adetin gecmesini beklemeniz. Ve hic bir belirtiyi hamilelik belirtisi olarak almamaniz. Hamilelik ve gebelik belirtileri ayni, hic bir farki yok.

Maalesef...Cocuk isteyen kimseyi korkutmak istemem (ki butun zorluklarina ragmen biz de ucuncuyu istiyoruz) ama hayatin tamamen degisiyor. Eskisi gibi ozgur degilsin; su saatte yatayim, bu satte kalkayim, sunu yiyeyim, bunu iceyim, bunu kendime alayim, suraya gideyim kalmiyor artik. Tek cocuk zor, hele iki cocuk cok ama cok zor. Biz tekten sonra zorlandik, ama ikinciden sonra ben caresizlikten bunalima girdim (yurtdisinda yalniz olmak iki cocukla beni zorladi). Tek cocukla esinle yine ozel bir hayatin olmaya devam ediyor. Kisa tatillere cikabiliyorsun, enerjin hala oluyor, ne bileyim biri cocuga bakarken digeri dus aliyor, bir gun biriniz erken kalkiyor, digeri uyuyor. Ama iki cocuk oldu mu bir suru seyi unutuyorsun.

Ev isi desen 2'ye 3'e katlaniyor. Ben mimarim, master'imi da Avrupa'nin en iyi univesitelerinden birinde yaptim, donemi ikincilikle bitirdim. Son 6 senem ev temizlemek, gunde 3 kere dagilan mutfagi temizlemek, haftada 14 kere camasir yikamak, katlamak ile geciyor. Ustune bir de cocuklarin yaptigi daginiklik var. Yani su evin ustune atom bombasi atsa Kuzey Kore, bu kadar daginiklik yaratamaz. Ben de daginikliga tahammul edemiyorum. Hele en korkuncu bulasik makinesi. Tamam, elimizde bulasik yikamiyoruz ama gunde 3 kere doldur, bosalt, yemek yap, mutfagi topla, yerleri sil, gece 10'da sabah kahvalti ve okul icin hazirlik yap...bazen gercekten de cok kotu bir ruh haline sokuyor beni. Cocuklular bilirler L lyly can09e can09e

Tabii bu dediklerim cocuguna kendisi bakan, kendisi buyuten anneler icin gecerli. Kiminin maddi durumu yerinde oluyor. Tutuyor bir bakici, ona baktiriyor (ona annelik denmiyor o durumda, baska birsey oluyor o). Ya da evde gunluk temizlikcisi oluyor, yemek de yapiliyor. O zaman kolay. Ya da anneanne ya da babaannede buyutuyor cocuklari, o zaman da kolay. Benim kaza eseri ucuncuye hamile kalan kuzenim oyle iste: ne yemek pisirir ne baska birsey. Bir gun kayinvalidesinde yiyor, diger gun halamda. Cocuklara da halam bakti bu yasa kadar. Hala da nasil bakacagim diyor simdi ucuncuye...diger bir kuzenim de oyle. Onun da annesi bakti toruna, kendi Instagram'a buzulmus dudakli, zafer isaretli fotolarini eklemekle mesgul.

Offf cok dolmusum, oyle patladim birden.

Ama sunu unutmayin: butun zoruluklarina ragmen cocuk cok ama cok guzel birsey. Bir opucukleri, bir sarilmalari herseyi unutturuyor :)
Hakkaten iyi dolmussun kuzum sen.. :))
Evet bende sanslilardanim gerci evde kalip kendin bakman daha buyuk sans da neyse artik...
Ananesi ve babannesi arasinda gidip geliyor hala seneye kendini kurtarir diyorum kismetse artik 10 olacak..
Bence sen instayi falan kaldir... ohhh ben cok rahatim bir tek kk var.. burda da sevdigim insanlarla yazisiyorum.. kim ne yemis ne icmis nereleri gezmis dudak buzup foto mu atmis hiiic ilgilenmiyorum:-)
2 cocuk daha zor evet gorumceden biliyorum... biz yine rahatiz.. ona ragmen 2.yi istiyoruz:KK71:
Hakkimizda ne hayirli ise onu versin Rabbim..
:KK74:

Evet bende sanslilardanim gerci evde kalip kendin bakman daha buyuk sans da neyse artik...
Ananesi ve babannesi arasinda gidip geliyor hala seneye kendini kurtarir diyorum kismetse artik 10 olacak..
Bence sen instayi falan kaldir... ohhh ben cok rahatim bir tek kk var.. burda da sevdigim insanlarla yazisiyorum.. kim ne yemis ne icmis nereleri gezmis dudak buzup foto mu atmis hiiic ilgilenmiyorum:-)
2 cocuk daha zor evet gorumceden biliyorum... biz yine rahatiz.. ona ragmen 2.yi istiyoruz:KK71:
Hakkimizda ne hayirli onu versin Rabbim..

Senin kiz 10 oldu mu ya? Bebek zor gelmez bu saatten sonra, rahat bakarsin. Baksana kiz kocaman olmus. Iki sene sonra genckizliga adim atmaya baslar, sana yardimci bile olur. Insallah olur bu sene.

Evet iste bak bunlardan. Hepsini dovesim var. Cins:

gicik.jpg

Evet valla en azindan evde kendiniz ilgileniyorsunuz cocuklarla. Calissaydiniz akliniz hep.evde cocukta kalicakti,hem calisip hem cocuk yetistirmek hem evin islerine.kosmak.cok zor. Ben hep dusunuyirdum acaba hepsini birden yapabilir miyim cocuk olunca. Herseyden once evladimdan ayrilabilir miyim diye ama simsi hic dert etmiyorum. Hayirlisi bi gelse annesinin kuzusu :S

Back