• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Bir sorum daha var. DHEA kullanıyorum ben, bunu ovulasyondan itibaren bırakıyorum ne olur ne olmaz diye. Aranızda kullanımını bilen var mı?

Doktorum bana birşey dememişti...
ben hic kullanmadim. neden vermisti doktor bu ilaci? yumurtlama icin mi ?

ben de sebebini bilmiyorum. sorumluluk aldikca mi gelisiyorlar acaba? cocukken nasillardi? belki ergenliktendir dedigin gibi. bir arkadasim esi icin derdi ki, " bu tabagi mutfaga gotur " dersen tabak mutfak tezgahina gider, " bu tabagi mutfaga gotur, bulasik makinesine koy" dersen makineye gider. bana komik geliyor bu durum :)
Çok şaşırmadım:)
Komut beyni böyle oluyor gerçekten

ben hic kullanmadim. neden vermisti doktor bu ilaci? yumurtlama icin mi ?
DHEA 35 yaş üzeri kadınlarda yumurta sayısını arttıran bir hormon (ilaç değil). Normalde gençlikte bol bol üretilirken yaşlandıkça miktarı azalan bir hormon. Yaşlanma sebebi.

Bunu kullanan kadınlarda yumurta sayısının arttığı gözlemlenmiş ve tüp bebek için kullanılıyor genelde. Daha fazla yumurta oluşsun diye.

DHEA 35 yaş üzeri kadınlarda yumurta sayısını arttıran bir hormon (ilaç değil). Normalde gençlikte bol bol üretilirken yaşlandıkça miktarı azalan bir hormon. Yaşlanma sebebi.

Bunu kullanan kadınlarda yumurta sayısının arttığı gözlemlenmiş ve tüp bebek için kullanılıyor genelde. Daha fazla yumurta oluşsun diye.
Ben de 37 yim keşke bana da verseymiş doktor. Haftaya tüp bebek tedavim başlıyor. Bu bir hormonsa ay boyu kullanmak gerekmez mi acaba ?

Ya DHEA ile ilgili çok fazla araştırma var. Eğer folikül sayısı her ay düşükse bu zamanla arttırıyor.
Yurt dışında birçok klinikte Tüp bebek tedavisinde başlanılan bir hormon.
Bazı doktorlar buna yanaşmıyorlar nedense ama bu kanıtlanmış birşey artık. Tüp bebek öncesi toplanacak yumurta sayısını arttırmak içn DHEA alınır. Yumurta kalitesi için ubiquinol kullanılır.

Bu çok genel bir uygulama benim bildiğim size neden vermemişler bilmem.

Ayrıca 3 ay kullanmanız lazım. Ne kullanırsanız kullanın 3 ay kullanın çünkü vücuttaki tüm hücreler 3 ayda bir sıfırdan yenilenir. Yani 3 ay içerisinde herşey değişebilir.

Bunun yanı sıra sperm ve yumurta 3 ayda kullanılır hale gelir.

Doktorunuz neden vermiyor bunu ona sormanız lazım :)
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ebedi-genclik-hormonu-39258330

Ya DHEA ile ilgili çok fazla araştırma var. Eğer folikül sayısı her ay düşükse bu zamanla arttırıyor.
Yurt dışında birçok klinikte Tüp bebek tedavisinde başlanılan bir hormon.
Bazı doktorlar buna yanaşmıyorlar nedense ama bu kanıtlanmış birşey artık. Tüp bebek öncesi toplanacak yumurta sayısını arttırmak içn DHEA alınır. Yumurta kalitesi için ubiquinol kullanılır.

Bu çok genel bir uygulama benim bildiğim size neden vermemişler bilmem.

Ayrıca 3 ay kullanmanız lazım. Ne kullanırsanız kullanın 3 ay kullanın çünkü vücuttaki tüm hücreler 3 ayda bir sıfırdan yenilenir. Yani 3 ay içerisinde herşey değişebilir.

Bunun yanı sıra sperm ve yumurta 3 ayda kullanılır hale gelir.

Doktorunuz neden vermiyor bunu ona sormanız lazım :)
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ebedi-genclik-hormonu-39258330
Muhtemelen hormon testlerim normal diye takviye vermek istemiyor. Bir kaç ay önce ultrasonda baktığında 8 folikül vardı. Yeterli geldi demek ki.. Sadece içinde vitamin ve mineraller olan bir folik asit verdi. Sanırım transferden sonra da progestan ekler. Pıhtılaşma, rahim kalınlaşmaması gibi bir sorun yok. Başka bir ilaç da kullandırmıyor bu nedenle.

:)) sana mi demis...ay uykum gelmis ben yatim en iyisi:uykucu:
Muhtemelen hormon testlerim normal diye takviye vermek istemiyor. Bir kaç ay önce ultrasonda baktığında 8 folikül vardı. Yeterli geldi demek ki.. Sadece içinde vitamin ve mineraller olan bir folik asit verdi. Sanırım transferden sonra da progestan ekler. Pıhtılaşma, rahim kalınlaşmaması gibi bir sorun yok. Başka bir ilaç da kullandırmıyor bu nedenle.

Niye vermedi diye size sormadim zaten de. Bana hic bisey vermediler.:-)
Benim de sadece folik asit var :) benim doktorlar alem, eşim sigara içiyor diye takviye vitamin istedik. Bir şey önerdi. Bunu içiyoruz diye çocuğumuz olacak sanmayın bunlar mucizevi şeyler değil, ama öte yandan bunu içmeden de olabilir, bunlar ikinci üçüncü derece nedenler diyor bir tanesi :)

Merhaba kızlar ben 41 yaşındayım. Evleneli 3 yıl 4 ay oldu. İlk 3 ayda hamile kaldım ve 7. Haftada kalbi atmayınca dr 1 haftaya düşmezse kürtaj dyapacağoz dedi. Tabi ben hoplarken zıplarken düştü. 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Dış gebelik oldu. O dönemde rahimde iltahap vardı antibiyotik kullanoyordum dr uyarmadı bende bilmeden hamile kaldım. Sonra laporoskopi ile alındı. Ateş ölçme yöntemiyle tekrar hamile kaldım. Kimyasal gebelik oldu. Sonra tüp bebeğe karar verdik ilk seferde tuttu ama bebek sağlıklı olmadı için 17 haftada aldırdık. Tekrar geçtimiz temmuzda tüp bebek denedik bu sefer rahim yeterli kalınlığa ulaşmadığı için tutmadı. Şimdilrde doğal yolla hamile kalmaya çalışıyorum. Daha başarılı olamadık. Rahimi kuvvetlendirmek için nar yiyorum. Aranıza katılmak ve bilgi alışverişi yapmaktan mutluluk duyacağım. Bu arada ateş ölçümüne devam ediyorum

Merhaba kızlar ben 41 yaşındayım. Evleneli 3 yıl 4 ay oldu. İlk 3 ayda hamile kaldım ve 7. Haftada kalbi atmayınca dr 1 haftaya düşmezse kürtaj dyapacağoz dedi. Tabi ben hoplarken zıplarken düştü. 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Dış gebelik oldu. O dönemde rahimde iltahap vardı antibiyotik kullanoyordum dr uyarmadı bende bilmeden hamile kaldım. Sonra laporoskopi ile alındı. Ateş ölçme yöntemiyle tekrar hamile kaldım. Kimyasal gebelik oldu. Sonra tüp bebeğe karar verdik ilk seferde tuttu ama bebek sağlıklı olmadı için 17 haftada aldırdık. Tekrar geçtimiz temmuzda tüp bebek denedik bu sefer rahim yeterli kalınlığa ulaşmadığı için tutmadı. Şimdilrde doğal yolla hamile kalmaya çalışıyorum. Daha başarılı olamadık. Rahimi kuvvetlendirmek için nar yiyorum. Aranıza katılmak ve bilgi alışverişi yapmaktan mutluluk duyacağım. Bu arada ateş ölçümüne devam ediyorum

Hoşgeldin. Genetik test ve pıhtılaşmatesti yaptırdın mi
Narı ne kadar tüketiyorsun, yumurtlamaya kadar mi?

merhaba hosgeldin.
kayiplarin icin uzuldum.zorluklarla dolu zamanlarmis. ama umarim geride kalmistir ve bu sene senin yilin olur.. yeniden hamile kalirsin ve saglikli bir gebelikten sonra da bebegine kavusursun.

Evet canım mola iyi gelecektir kesinlikle, inşallah hayırlı bir iş bulur. Bu süreçte bir B planı da yaptım. Kendi işimi eşime öğrettim. Olur da bir hamilelik gerçekleşirse benim işi idare edecek. Ben arada kontrol amaçlı gideceğim. Ama hayat insanlar plan yaparken başına gelenlerdir. Neler olur Rabbim bilir. En hayırlısı olsun inşallah.

Erkekler çocuk gibidir. Iyi yaptın. 3 günlük dünya için küs kalmaya değmez. Ama rahatsızlıklarını o da sende konuşun ortak bir karar alın.

Erkeklerin laf sokması meşhur dennisgo dennisgo
Benimki de ilk başta yapıyordu laf sokuyorsun diyordum. Hayır benim ki eğitici öğretici bilgi diyordu. Bir gün bende ona yaptım bozuldu tabi. Sonra dedimki eğitici öğretici bilgi bu :)
Düzeldi :)
Kısasa kısas :)

birazda onlar kadinlari dusunsunler. esim ugrasmaz regl e yakin gunleerde benle :) regl den sonra bebis haberleei glsin o zaman
Ahhh nerde nerdeeee

Artık öğrensin eşin de, gergin olduğun günlerde yaklaşmasın:sinirli:
Erkekleri özel bir eğitime tabi tutmak gerek:)
Aynen de onun da aybasi tutuyor herhalde o donemde :)

Kısasa kısas :)

Ahhh nerde nerdeeee

Aynen de onun da aybasi tutuyor herhalde o donemde :)
Öyledir zaten:) hastadan daha hasta, hamileden daha hamile, lohusadan daha lohusadır erkekler :emir_bebek::KK53:
Sen bütün gece emzirir, kucağında zıplatırsın ama uyuyamayan onlar olur:KK70::skandal:
Küçük oğlum daha doğmadan, beşiğini abisinin odasına kurdurmuştum.
Eşim rahatsız olmasın diye:olamaz:
Bebek telsizi aldım tabi ki, yeni doğmuş bebeğin sesini duyabilmek için, beyefendi telsiz cızırtısından rahatsız oldu.
Hayır şimdi diyor ki bir bebeğe daha verecek 15 yılım yok, duyan da gece gündüz kucağından indirmemiş sanacak:sopa:
O kadar kenara çekilip uzak duruyordu ki ailemizden, sanki ben ve çocuklar bir bahçede yaşıyorduk da O da büyük bir bahçe duvarının ardından arada bizi gözetliyordu.

Kaç folikül sayılıyor genelde bakıldığında?
En son, Ekim’de baktığında 8 saymıştı. Yazın da (Ağustos’ta) diğer doktorum baktı sayı söylemedi ama yumurtalıklar iyi görünüyor demişti. Amh istemişti öncesinde yaştan dolayı, değerim de 2,41 çıkmıştı.

Benim de öyle.

Akşam yemekten sonra hem omega 3 kapsülünü hem astaksantin kapsülünü, hem ubiquinolu içiyorum ben. :)

Öğlen kahvaltıdan sonra prenatal multivitamin.

Yumurtlama döneminden regl olana kadar da gece coraspin içiyorum.
Mayıs'tan sonra alayını terk edecem. :mapus:

Back