boy kaç canım..?Elektronik çay ve frambuazlı pasta da olsun, çok seviyorum ya:)
İştahlı sayılmam aslında ama yaş ilerledikçe ve hareket de az olunca, hayatım boyunca kilo almak isterken birden kilomdan rahatsız olmaya başladım.
64, en fazla 67 balık etli olarak görünebiliyorum ama şimdi 72, 73 oldum
Uzun süredir de bakmadım kiloma ama verdiğimi sanmıyorum, almadıysam iyi
Evde baskül var ama tartılmam
Çalışıyorum. Siz çalışıyor musunuz?
Yani sen 25 yaşında farklı bir problemi olan hastayla 40 yaşında yumurta rezervi az olan hastaya aynı standart tedaviyi uyguluyorsun sonuç olumsuz olup sebebi ne olabilir diye sorulduğunda yaşın 40 ne bekliyordun yanıtı veriyorsun öyle mi ?AhhhSenella ahhh canım bu Cem var ya bu Cem yatacak yeri yok. Bugün bütün sinkaflı sözler Cem'e gelsin
Marjo canım ben 36 yaşında evlendim 38 yaşında çocuk istemeye başladığımda ilk gittiğim doktor muayene etmeden bu yaşta öyle her istediğiniz an çocuğunuz olmaz ki deyip elime tüp bebek broşürü tutuşturup göndermişti beni sokaklarda salya sümük ağlayarak dönmüştüm evime hiç unutamam o günü... Bu sebepten böyle pozitif ve yaşa takılmayan doktor söylemleri duyduğumda çok mutlu oluyorum
merhaba
ben yenı aranıza katıldım
bende bearnguin le aynıyım sanırım ,41 yaşındayım 1 kez tüp bebek denemem oldu ama maalesef negatif sonuçlandı 2cisini denemeye korkuyorum ,tekrar aynı uzuntüyü yaşıycam gibi geliyor bana
ama yaşımda ilerliyor artık ne yapıcagımı şaşırdım ,
Benim de tek tupkapali cikti hsgde. Doktor acik olan taraftan hamile kalabilecrgimi soyledi. Sadece benim yasim ileri oldugundan hemen cocuk istemem nedeni ile ve amh degerlerim dusuk oldugundan dolayi 6 ay sonunda olmazsa tup bebek tedavisini tavsiye etti. Senin yasinda olsam bu kadar kasmazdim kendini. Mutlaka olucak senin gorursun. Hatta az once de baska bi arkadadin haberini aldim. 10 yillik evli. Bir turlu olmuyordu cocuk. Yumurtlama ile ilgili problemi vardi hem de. 83 dogumlu bi kadin. Oglu olmus simdibosa dememisler erken kalkan yol alir,erken evlenen dol alir diye. Her halikarda bizden daha genc bi anne olucaksin allahin izniyle. Keske ben de oyalanacagima erkenden evlenseydim. Hayat iste... is guc pesinde kosarken kendimizi unuttuk
merhaba canım... evet keşşke daha da aktif olunsaaMrb ablalar arkadaslar :) bu sayfayi okumak oyle iyi geliyor ki ne guzel destek oluyorsunuz birbirinize bende 30 yasindayim bazen acaba gecmi kaldim diyorum cunku etrafimda 20 li yaslarda evleniyorlar genelde ve bazi insanlar oyle baski kuruyorki oyle konusuyorlarki artik olmaz heralde diyorum birazcik anlayis olsa insanlarda
Onceleri surekli aciklama yaptim iki defa dusuk yaptim ama artik ogrendim guzel kapatiyorum cenelerinimerhaba canım... evet keşşke daha da aktif olunsaa
sen çevrendekileri, herkesi boş ver... 30 çok güzel bir yaş... ben kızımı 30umda aldım kucağıma....
çenelerini kapatmayı dene çok güzel oluyor
testlerini yaptırdın mı bak pıhtılaşma diyorlar... ilk neyse de çoğu kişi yaşıyor bunu 2.cide artık testlerini halletmen gerek... ne kadarlık evlisiniz? ne kadar süredir istiyorsunuz?Onceleri surekli aciklama yaptim iki defa dusuk yaptim ama artik ogrendim guzel kapatiyorum cenelerini
Beş senelik evliyim ilk dusugum 5 yada 6 haftalikti ikincisi 10 haftalik oldu kalbi durdu sonrasinda genetik test yaptirdik ve pihtilasma cikti ama ben iki senedirde korunuyordum korktu hamile kalmaya . uc aydir korunmuyorum olmayinca yumurta takibi yapti dr ben istedim yani ama o ay sadece 3 defa birliktelik oldu olmadi bebek bide zorumla amh testi istedim dr istemedi ama adamin yakasindan dusmedim valla 1.78 cikti dr normal dedi ama bilmiyorum normaldir heralde iki gebeligimde de hemen kalamadim zaten korunmasiz 7. Ayda olmuştutestlerini yaptırdın mı bak pıhtılaşma diyorlar... ilk neyse de çoğu kişi yaşıyor bunu 2.cide artık testlerini halletmen gerek... ne kadarlık evlisiniz? ne kadar süredir istiyorsunuz?
normal tabi... o zaman kısa zamanda kalırsın sen hiç merak etme, keseyi gördüğünüz andan itibaren de iğnelere başlarlar sanırım... benim kuzenim de ilkinden sonra 2 kürtajı oldu... sonra pıhtılaşma görüldü... gebeliği boyunca kullandı ve doğumdan sonra da bir süre daha kullanarak bitirdi...Beş senelik evliyim ilk dusugum 5 yada 6 haftalikti ikincisi 10 haftalik oldu kalbi durdu sonrasinda genetik test yaptirdik ve pihtilasma cikti ama ben iki senedirde korunuyordum korktu hamile kalmaya . uc aydir korunmuyorum olmayinca yumurta takibi yapti dr ben istedim yani ama o ay sadece 3 defa birliktelik oldu olmadi bebek bide zorumla amh testi istedim dr istemedi ama adamin yakasindan dusmedim valla 1.78 cikti dr normal dedi ama bilmiyorum normaldir heralde iki gebeligimde de hemen kalamadim zaten korunmasiz 7. Ayda olmuştu
İnsallah canim Allah ayni acilari yasatmasin isteyen her kulunda anne olmayi nasip etsin cok tsk ederim cvp yorum yaptigin icinnormal tabi... o zaman kısa zamanda kalırsın sen hiç merak etme, keseyi gördüğünüz andan itibaren de iğnelere başlarlar sanırım... benim kuzenim de ilkinden sonra 2 kürtajı oldu... sonra pıhtılaşma görüldü... gebeliği boyunca kullandı ve doğumdan sonra da bir süre daha kullanarak bitirdi...
sen hiç sıkma canını
rica ederim canımİnsallah canim Allah ayni acilari yasatmasin isteyen her kulunda anne olmayi nasip etsin cok tsk ederim cvp yorum yaptigin icin
Elektronik çay ve frambuazlı pasta da olsun, çok seviyorum ya:)
İştahlı sayılmam aslında ama yaş ilerledikçe ve hareket de az olunca, hayatım boyunca kilo almak isterken birden kilomdan rahatsız olmaya başladım.
64, en fazla 67 balık etli olarak görünebiliyorum ama şimdi 72, 73 oldum
Uzun süredir de bakmadım kiloma ama verdiğimi sanmıyorum, almadıysam iyi
Evde baskül var ama tartılmam
Ben de cikmiyorum son iki aydir. 61 kg ye inmistim ama boyle gunde bir paket biskuvi yiye yiye 65'i gecmisimdir.
Ben de cikmiyorum son iki aydir. 61 kg ye inmistim ama boyle gunde bir paket biskuvi yiye yiye 65'i gecmisimdir.
Bak sabahtan beri yediklerim (uzerinize afiyet): iki dilim peynirli borek, muz, fistik ezmesi. Aradan bir saat gecti, deli gibi istahim acik, oturdum bir tabak acili tavuklu makarna yedim. Doymadim misir patlattim. Yine doymadim, oturdum cips yedim. Cok yedim bari saglikli birseyler yiyeyim, karnimi doyurmak icin dedim. Bir elma, iki havuc, yarim nar yedim. Ustune badem yedim. Yok yine doymadim yarim paket cikolatali biskuvi ve bir kasik Nutella'yi govdeye indirdim. Ondan sonra doydum.
Butun bunlarin hepsi 6 saat icinde oldu.
Insallah Canan Karatay bu forumlari okumuyordur.
Ya o anlamda diil de demek istedigim erjeb yasta evlenenlerin bir problemi olsa dahi zamanla cozuluyor genelde ve atiyorum cevremde 10 yillik evli olup da 36 yasinda anne olanlar var. Evet belki onlarin gec olmus oluyor ama her halikarda ihtimallaeri daha fazla ve erken evlenince denemek icin daha uzun bir sure oluyor onunde vs. Vs. Ne bileyim anacım hayirlisi ile olsun da yapicak bisey yok zati zamani geri ceviremeyiz.Ben kesinlikle 20'li yaslarimda anne olmak istemezdim. 30'lu yaslar cok guzel anne olmak icin. Hatta bence 40'li yaslardaki kadinlar daha bile iyi anne olurlar. Inan insan yas ile cok olgunlasiyor. Iki cocuguna yaklasimin bile farkli oluyor yas ilerledikce. Daha anlayisli, daha kiymet bilir oluyorsun. O yuzden cok sanslisin ki boyle guzel bir yasta anneligi tadacaksin.
Evet çalışıyorum. Şu nedenle sordum, bana sanki ev hanimlarinin hamile kalma şansı yüksek geliyor. Çalışanlar hep bir koşturmaca da stres altında olduğunda zorlaniyorlar, zor oluyor sanırım.
Kesinlikle... napalim gecimimizi saglamanin derdine dustuk. Cocugumuz rahat etsin,iyi bir gelecegi olsun dusuncesi ile cabalarken ortada cocuk olmadigini da unuttuk
Bence de is hayati tabi ki etkiliyor. Hicbisey olmasa aksam eve yorgun argin geliyoruz. Sonra evdeki Is guc derken cocuk icin calismak da zor oluyor genelde. Calismayan kadin evde butun gun kocayi dusunuyor :) baska ne dusunecek,hakli. Ben de butun gun evde otursam esime karsi daha duyarli olurum,daha kiskanirim ne biliym daha fazla ozlerim. Sonucta da aksam vuslate oyle olunca cocuk olma ihtimali daha fazla
Valla benim koca bayağı saydırıyor cemre
Işte ilk deneme diye umursamıyorlar nasıl olsa ilk, olmazsa bi daha dener diye çok üstünde durmadılar. Bundan sonra gidersek 5.deneme falan mi desek ekstra özen göstersinler.
Valla bizim psikolojiyi bu doktorlar bozdu. Yok istanbul da bir pozitif doktor yok. Tüp bebek yap deniycem doktor yok.Ben evlendiğinde ilk ay hamilekalacagima inanıyordum. Ve kaldım da. Sonra ne zaman doktora gittim. Bir sürü faktör cıktı.
Ahh ahhh bizi böyle korkuya salanlari Allah'a havale ediyorum.
Aynen elalemin işi için çırpınırken kendimizi unuttuk. Şimdi o işleri acele diye iş bekleyenlerin hiçte umrunda değiliz. Zaman yok diyerek kendimize vakit ayırmayı ihmal ermeyecektik.
Sanirim fazlasiyla sorumluluk sahibi olmak,bir de birseylere erismenin kolay olmadigi donemlerde ve ortamda yetismek bizi gelecek kaygili bireyler haline getirdi. Bizim zamanimizda carpe diem mi vardiMASLOW valla haklısın çocuğun geleceği olsun diye çırpınırken. Çocuk ortada yok. Halbuki çocuk olsun geleceği olur bi şekilde demeliydik.
MerhabA yurtdışında mı yaşıyorsunuz ?ben yumurta kalitesi arttırmak için iherb ten sipariş vereceğim ama hangi vitamin markaları iyidir bilmiyorum .bilginiz var mı vitaminler hakkındaGunaydin!
Burada ucret sonradan aliniyor. Hastane eve bir ay sonra faturayi yolluyor. Parayi internet bankaciligi ile havale ediyorsun hastaneye. Faturanin yaninda bir de ekstra bir kagit daha geliyor .Sen onunla saglik sigortasina gidiyorsun, sigortanin karsiladigi butun parayi aliyorsun. Genelde cok buyuk kismini karsiliyorlar. Misal 60 euro verdin diyelim, 52-55 Eurosunu geri aliyorsun. Cocuklar bedava, hic ucret odenmiyor.
Dolayisi ile polip icin aldi mi almadi mi bilmiyorum.
Evet yumurtlama gecti. Ama ben hic hamilelik belirtisi hissetmiyorum. Gerci daha erken, yumurta dollendiyse bile yerlesme daha olmamistir bile. Bugun yumurtlamadan sonraki 5.gun. Ama ne bileyim, olmamis gibi geliyor. Vardir bir hikmeti.
Aslında ayakkabısız 166 olarak hatırlıyorum ama ama sarışın ve ince kemikli olduğumdan sanırım, olduğumdan daha bi ince uzun görünüyorum, 170 gibi görünüyor meselaboy kaç canım..?
Bak sabahtan beri yediklerim (uzerinize afiyet): iki dilim peynirli borek, muz, fistik ezmesi. Aradan bir saat gecti, deli gibi istahim acik, oturdum bir tabak acili tavuklu makarna yedim. Doymadim misir patlattim. Yine doymadim, oturdum cips yedim. Cok yedim bari saglikli birseyler yiyeyim, karnimi doyurmak icin dedim. Bir elma, iki havuc, yarim nar yedim. Ustune badem yedim. Yok yine doymadim yarim paket cikolatali biskuvi ve bir kasik Nutella'yi govdeye indirdim. Ondan sonra doydum.
Butun bunlarin hepsi 6 saat icinde oldu.
Insallah Canan Karatay bu forumlari okumuyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?