İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Cevat hoca harika gerçekten. Çok korkarak gitmiştim, zerre hissetmedim yaa.

Çektirdim canım. Hiç bişey hissetmedim. Bazıları burda ağrı oluyor yazmışlardı, sanırım makineyle ilgili ya da tüpleri tıkalı olanlar ağrı hissediyor olabilir. Ekrandan ilacın yayılmasını izledim. Insan istersemez tereddüt yaşıyor ama muayeneden bile daha kolay

Atlatamadım sanırım baksana nasıl hamile kalmak istiyorum:)
Sanki birşey yarım kaldı içimde ve tamamlamak zorundayım.
Hayat gayem o imiş gibi..
Aslında belki de ben başka çocuk istemiyorum çünkü cidden keyfime düşkün biriyim hani şöyle çoluğu çocuğu erken yaşta büyütüp keyfine bakmak isteyen tiplerden:rapci:ama bu yarım kalmış hamilelik sürecini psikolojik olarak tamamlamak istiyorum.
Gerçi çocuklarla çok iyi anlaşırım ve bu olgun yaşımda bir çocuk yetiştirmek isterdim o ayrı da ben düşük sonrası ilk zamanlar sadece hamile kalmak istedim, yeni bir bebek doğacağını bile prk aklıma getirmedim.

Bende ayni bu sebepten bu basliktayim. Bukadar cok isteyecegimi bilsem oglanin hemen arkasindan ugrasirdim 5 sene beklemezdim yani. Aklimizda yoktu hic. Gul gibi geciniyoduk. Habersizce gelen gebelik ve kurtaj beni costurdu resmen. Yarim kalan hamilelik gibi tamamlamak istiyorum. 40 yasindayim. Bugun dr daydim. Reglin son gunu. Istersen 11 inde gel yumurtlama ya bakalim soyliyim dedi sana iliski icin. 31 euro tutuyomus. Sigorta karsilamiyomus yuh. Dedim kalsin bu ay ovulasyon testlerini deniiym. eger olmazsa bir sonraki ay yapariz onu diye dusundum. Acaba yaptirsammi kesin sonuc olur cunku dimi.

Bu arada herkese iyi seneler hayirli bebisler insallah

Sagolasin. Cok icten yazmissin, ne kadar guzel dilegin varsa senin icin de olsun.

Belki Eylul ayinda cok strese girdin ve yumurtlamani engelledi bu stres. Conezim Q10 kullaniyor musun? Biraz pahali birsey ama yasi ilerlemis hanimlarda bir kac ay icinde yumurta kalitesini cok arttiriyor (senin yasin kacti bu arada?). Gunde 200-400 gr arasi aliniyor. Cok kaliteli bir balik yagi ile birlikte alirsan daha da iyi olur. Tabii istersen yine de bir doktoruna sor. Ben dusukten sonra kullanmaya basladim Coenzim Q10. Ekim ayinin sonundan itibaren. Bu ay o kadar cok seffaf akintim oldu ki anlatamam. Hic bu kadar olmamisti (ama sans iste tutmadi). Ayrica cilde de cok iyi geliyor.

Sakin bugunu es gecmeyin. Insallah Ocak ayinin ortasinda guzel haberleri alirsin. Esin de sen de cok mutlu olursunuz.

------------
Ubiquinol kullanın (Coq10'ın daha iyi emilen bir versiyonu). Bilimsel araştırmalar bu suplementin gençleştirme özelliği olduğunu söylüyor. Yumurta kalitesini genetik bozukluk olmamasını sağlayarak arttıran birşey ve vücudumuzda doğal olarak üretiliyor ancak yaşlandıkça miktarı azalıyor. Mutlaka kullanın.

Aynı şekilde, 35 yaş üstü için DHEA kadınlarda doğal bulunan bir hormon zamanla azalıp yaşlanmaya sebep oluyor. Bilimsel olarak bu da yumurtaların daha kaliteli olmasını sağlıyor. Yumurta kalitesinin yüksek olması demek bebeğin tutunma şansının yüksek olması anlamına gelir.

Folic acid (balık yağı) hem yumurta oluşumunda önemli rol oynar hem de bebekte nöral tüp bozukluklarını engeller. Bu nedenle zaten hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren kullanmanız gerekir. Bu da yıllardır bilinen bir gerçektir

Okumak isteyen ingilizce bilen arkadaşlar varsa bilimsel makaleleri yollarım.

Kolay gelsin,

------------
Ubiquinol kullanın (Coq10'ın daha iyi emilen bir versiyonu). Bilimsel araştırmalar bu suplementin gençleştirme özelliği olduğunu söylüyor. Yumurta kalitesini genetik bozukluk olmamasını sağlayarak arttıran birşey ve vücudumuzda doğal olarak üretiliyor ancak yaşlandıkça miktarı azalıyor. Mutlaka kullanın.

Aynı şekilde, 35 yaş üstü için DHEA kadınlarda doğal bulunan bir hormon zamanla azalıp yaşlanmaya sebep oluyor. Bilimsel olarak bu da yumurtaların daha kaliteli olmasını sağlıyor. Yumurta kalitesinin yüksek olması demek bebeğin tutunma şansının yüksek olması anlamına gelir.

Folic acid (balık yağı) hem yumurta oluşumunda önemli rol oynar hem de bebekte nöral tüp bozukluklarını engeller. Bu nedenle zaten hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren kullanmanız gerekir. Bu da yıllardır bilinen bir gerçektir

Okumak isteyen ingilizce bilen arkadaşlar varsa bilimsel makaleleri yollarım.

Kolay gelsin,

Ben de ubiquinol kullanıyorum ancak çok pahalı. Daha uygun olan ubiquinone kaliteli bir balık yağı ile aynı anda alınırsa aynı etkiyi gösteriyor demişti panic_attack panic_attack (o da sanırım Karatay'dan duymuştu). Herkes karsilayamayabilir, dolayısı ile ubiquinone + kaliteli omega 3 de çözüm olabilir bu durumda. Ben de elimdeki kutu bitince ve hala hamile değilsem normal coenzim q10'e geçiş yapabilirim.

Kızlar Merhaba Ben 3-4 gündür Progeny F kullanmaya başladım. Kutusunda aç karnına 2 sert 2 yumuşak kapsül alınır yazıyor ama ben 1 defa öyle içtim midem bulandı akşama kadar ben birer tane içiyorum etkisi azmı olur şuan kullanan varmı aranızda? Zaten oldum olası vitamin haplarını hiç sevmem zorla içiyorum bunu da.

Ben de ubiquinol kullanıyorum ancak çok pahalı. Daha uygun olan ubiquinone kaliteli bir balık yağı ile aynı anda alınırsa aynı etkiyi gösteriyor demişti panic_attack panic_attack (o da sanırım Karatay'dan duymuştu). Herkes karsilayamayabilir, dolayısı ile ubiquinone + kaliteli omega 3 de çözüm olabilir bu durumda. Ben de elimdeki kutu bitince ve hala hamile değilsem normal coenzim q10'e geçiş yapabilirim.

En önemlisi ne alırsanız bir doktorunuza sorun derim. Burada herkes birşeyler yazıyor ama herkesin bilgisi kulaktan dolma ve bu bileşenlerin başka şeylerle etkileşime girmesi ihtimali var. Ayrıca kullandığınız prenatal multivitamin, antioksidan ve benzeri ilaçların ya da suplementlerin fazlası yarar getirmez bazen zarar da verir.

Bazı yazılarda L-arginin kullanıldığını görüyorum L-arginin kadınlarda kalitesiz yumurtlamaya sebep olabilir. bu nedenle önce kan testinizi yaptırın gerçekten ihtiyacınız var mı öğrenip öyle alın. Eğer vücutta yetersizse o zaman işinize yarar l-arginin bunun dışında kullanmayın derim.

Bitkisel çaylar, yağlar da herkeste aynı etki etmez arkasında bir bilim var bu işlerin. Hangi madde neye fayda neye yarar bilin. Örnek PKO'Lu birine fayda edecek şeyler hipotiroidi olana fayda etmeyebilir. Yani sorununuza spesifik araştırın kullanın.

Görüyorum neler neler kullandım işe yaramadı yazanlar var e yaramaz tabi, daha zararı olur. Bilmeden kullanmayalım. Ama şu bir gerçek ki yaş 35 üstü ise hele ki 40 üstü ise DHEA testi yaptırın.

DHEA, Coq10 azsa bunları mutlaka kullanın. Bunlar hem yumurta sayınızı hem kalitesini arttırır.
Ayrıca umutsuz arkadaşlar, bakın kısırlık tarih olacak. Bilim adamları yumurtalıklardaki ve ilikteki kök hücrelerden yeni yumurta yapmayı başaralı çok oldu. Bu nedenle bu bilim gelişiyor. Eninde sonunda bebeğinize kavuşacaksınız. Şöyle düşünün 30 sene önce tüp bebek mi vardı? Bugün herkes yaptırıyor. Kendi yumurtanızla anne olmanız çok yakın sabredin. Allah hepimize anne olmayı nasip etsin, hayırlı, sağlıklı evlatlar versin.

kısırlık tarih olabilir ama paran yoksa yaptıramıyorsun işte o tüpü de ... o yüzden normal yolla denemeye devam demiştik.. ama bu ay olmazsa tamamen bırakırım diye düşünüyorum...
bak yıllardır çalışıyorum doğru dürüsüt ne sağlığından yararlandım ne eğitiminden... neymiş çocuğum var diye beni karşılamıyormuş.. ben de yapmam olur biter napıyım..

Kızlar Merhaba Ben 3-4 gündür Progeny F kullanmaya başladım. Kutusunda aç karnına 2 sert 2 yumuşak kapsül alınır yazıyor ama ben 1 defa öyle içtim midem bulandı akşama kadar ben birer tane içiyorum etkisi azmı olur şuan kullanan varmı aranızda? Zaten oldum olası vitamin haplarını hiç sevmem zorla içiyorum bunu da.

Sabah 1 sert 1 yumuşak kapsül, akşam yine 1 sert 1 yumuşak kapsül. Tok karna içebilirsiniz. Bir ay kullanmıştım onu ben.

En önemlisi ne alırsanız bir doktorunuza sorun derim. Burada herkes birşeyler yazıyor ama herkesin bilgisi kulaktan dolma ve bu bileşenlerin başka şeylerle etkileşime girmesi ihtimali var. Ayrıca kullandığınız prenatal multivitamin, antioksidan ve benzeri ilaçların ya da suplementlerin fazlası yarar getirmez bazen zarar da verir.

Bazı yazılarda L-arginin kullanıldığını görüyorum L-arginin kadınlarda kalitesiz yumurtlamaya sebep olabilir. bu nedenle önce kan testinizi yaptırın gerçekten ihtiyacınız var mı öğrenip öyle alın. Eğer vücutta yetersizse o zaman işinize yarar l-arginin bunun dışında kullanmayın derim.

Bitkisel çaylar, yağlar da herkeste aynı etki etmez arkasında bir bilim var bu işlerin. Hangi madde neye fayda neye yarar bilin. Örnek PKO'Lu birine fayda edecek şeyler hipotiroidi olana fayda etmeyebilir. Yani sorununuza spesifik araştırın kullanın.

Görüyorum neler neler kullandım işe yaramadı yazanlar var e yaramaz tabi, daha zararı olur. Bilmeden kullanmayalım. Ama şu bir gerçek ki yaş 35 üstü ise hele ki 40 üstü ise DHEA testi yaptırın.
Kesinlikle katılıyorum.ben alt tarafı bitkisel dedim incir kürünü denedim kist oluştu.soğan kürünü denedim zehirlendim.bu sağan kürü her insana göre değil.bundan hiç bahsedilmiyor.valla ben soğan zehirlenmesi yaşadım hastanelik oldum.

DHEA, Coq10 azsa bunları mutlaka kullanın. Bunlar hem yumurta sayınızı hem kalitesini arttırır.
Ayrıca umutsuz arkadaşlar, bakın kısırlık tarih olacak. Bilim adamları yumurtalıklardaki ve ilikteki kök hücrelerden yeni yumurta yapmayı başaralı çok oldu. Bu nedenle bu bilim gelişiyor. Eninde sonunda bebeğinize kavuşacaksınız. Şöyle düşünün 30 sene önce tüp bebek mi vardı? Bugün herkes yaptırıyor. Kendi yumurtanızla anne olmanız çok yakın sabredin. Allah hepimize anne olmayı nasip etsin, hayırlı, sağlıklı evlatlar versin.
İyide canım oldum 44 daha ne kadar bekleye eğiz :) en fazla bir iki yıl sonra olan çocuğa zaten ne hayrımız dokunacak.onun doğru dürüst büyüdüğünü bile görebilecek miyiz.

Hanimlar merhaba tekrardan.bisey sorucam doktor beni adetin 2. Günü cagirmisti yarin gidicem alttan muayenede edermi acaba ya? Yoksa sadece hormonmu bakar? Bakmasin lütfen ya :dua:

Hanimlar merhaba tekrardan.bisey sorucam doktor beni adetin 2. Günü cagirmisti yarin gidicem alttan muayenede edermi acaba ya? Yoksa sadece hormonmu bakar? Bakmasin lütfen ya :dua:
Bana bakmadilardi sadece testleri yazdi.. sonuclari gostermeye gittigimde ben demistim ultrasonla bakmayacak misiniz diye oyle bakti folikulleri oyle goruyor.. bi sorun gorunmuyor dedi...

Bana bakmadilardi sadece testleri yazdi.. sonuclari gostermeye gittigimde ben demistim ultrasonla bakmayacak misiniz diye oyle bakti folikulleri oyle goruyor.. bi sorun gorunmuyor dedi...
Himm bi bakmasi iyi aslinda yani bi bakima.ama ne biliyim ya cok tuhaf bi durum.karindan baksa gorunmezmi?

Himm bi bakmasi iyi aslinda yani bi bakima.ama ne biliyim ya cok tuhaf bi durum.karindan baksa gorunmezmi?

Bana 2. Ve 3. Günlerimde yumurta sayımı için ve kist oluşmuş mu diye görmek için hep ultrasonla bakıldı. Sadece hormon tahlili için de o günlerde çağrıldım.
4. Günde vajinal bakmıştı onda da ben olur dediğim için. :)

Bana 2. Ve 3. Günlerimde yumurta sayımı için ve kist oluşmuş mu diye görmek için hep ultrasonla bakıldı. Sadece hormon tahlili için de o günlerde çağrıldım.
4. Günde vajinal bakmıştı onda da ben olur dediğim için. :)
Iyy ben hic istemiyorum ya simdiden kasılıyorum ya isterse doktor diye.yani zorlamaz heralde deilmi? Zorlayadabilir devlet hastanesi sonucta :olamaz:

X