İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Allah kahretmesin. Bu kadına mi kızmali, bu kadını buna yapmaya zorlayan kültürü, zihniyeti mi lanetlemeli bilmiyorum. Ama tek bildiğim biz kadınlar olarak birbirimize sahip çıkmazsak bu böyle sürüp gidecek.

Kültür. Din. Namus kavramı. Ataerkil toplum baskısı. Her şey. "Coğrafya kaderindir" derler ya aynen öyle. Kendi geleceği için zamanında aldıramadığı bebeğe kıydığını düşünüyorum. İstanbul içinde bile alacağı tepki farklıdır ki dünyanın başka yerinde doğsa bunu yapmayacaktı muhtemelen. Etiler'de zengin bir ailenin kızı olarak sevgilinden hamile kalabilirsin, ya da ünlü biri olarak, ya da Kenan Doğulu'dan mesela, kimse gık demez. Ama Bağcılar'da aynı şeyi yaşayan bi kızın başına neler geleceğini hayal bile edemeyiz. Böyle böyle canavara dönüşüyor işte Ortadoğu kadını da. 19 yaşındaymış zaten. Korkudan aklını kaçırmıştır 9 ay boyunca. O yüzden ne yazık ki şaşırmadım ben.

Bu arada fsh yumurta uyarıcı bi hormon. Yüksekliği durumunda gebe kalmak zorlaşıyor ve tıbben bu değerin en fazla 9-10 olması isteniyor. 10'nun üzerine çıkmadığı sürece her şey yolunda sayılıyor. Sağlıklı bi hayat sürerek, bünyenize ve psikolojinize iyi bakarsanız fsh değeriniz düşecektir. :KK66:
B belemir60 panic açıklamış canım ..bir de şu var adetliyken mi ölçüm bunlar?

Yaa tesekkur ederimm :) 30 yasindayim.o zaman niye olmuyo bu cocuk 1 senedir o_O:olamaz:

Rahim filmi ve eşine baktır bence.
Tüplerde sorun olabilir Tsh yüksek olabilir, eşinin morfolojisi sıkıntılı olabilir. Çocuk dediğin kolay bişey değil ki 40 faktör bir araya gelecekte olacak.
Bizler mucizeyiz bunu anladim. Allah'ın mucizelerini uzakta aramamak lazım aynaya baksak gorecez.

Ben kiz kardesimin uzuntusune tanik oldugumda hayati bunca kahretmenin dogru olmadigini soyleyip cozumun yuvanin yikilmasindan psikolojinin bozulmasindan daha mantikli olacagini soylemistim
Ilk zamanlar hem kardesim hemde esi asla yaklasmiyordu
Nasil ki onundeki mesafe uzayinca bir cozum gerekince artik oda eside mantikli secimin bu olucagini anladi vede kuruma başvurdu
Oyle ya bu hayat onlarin
Neden trk yaslansinlar
Bu cocuk karinda degil ama yurekte buyuyecek.evlenecek vede bunlara ins torunlar verecek.
Bak nasil guzel hayaller.

Cok guzel bir karar vermisler. Umarim kolaylikla isleri yoluna girer ve bir cocugun hayatini kurtarirlar. Kiz cocugu alabiliyorlarsa kiz alsinlar. BIr kiz cocugunu topluma kazandirirlar. Bir de cok duyuyoruz evlat edindikten sonra stresten arinip birden hamile kalanlari. Umarim cok guzel olur.

yüksek gibi canım bu durumda napıyorlar bilmiyorum... benimki de düşük artık yaştan dolayı 0,5 falan tutacak mı diye bekliyoruz bakalım :KK50:
Aynen bende bilemiyorum.
Rahim filmi ve eşine baktır bence.
Tüplerde sorun olabilir Tsh yüksek olabilir, eşinin morfolojisi sıkıntılı olabilir. Çocuk dediğin kolay bişey değil ki 40 faktör bir araya gelecekte olacak.
Bizler mucizeyiz bunu anladim. Allah'ın mucizelerini uzakta aramamak lazım aynaya baksak gorecez.
Kesinlikle mucizeyiz.Allahin mucizesi.eşime baktirdik bi sıkıntı yok.tsh normal bitek rahim filmi kaldi ama kimyasal gebelik gecirdigim icin tuplerde bi sıkıntı olmadigini en azindan tek tupun acik olduguna eminim dedi dr.kismet ya demekki zamani var.

Aynen bende bilemiyorum.

Kesinlikle mucizeyiz.Allahin mucizesi.eşime baktirdik bi sıkıntı yok.tsh normal bitek rahim filmi kaldi ama kimyasal gebelik gecirdigim icin tuplerde bi sıkıntı olmadigini en azindan tek tupun acik olduguna eminim dedi dr.kismet ya demekki zamani var.

Pıhtılaşma ve genetik test yaptırın o zaman. Kimyasalın sebebi odur belki. 35 yaş üstü olup üstüne 3 düşük olmadan yapmıyolar çünkü. Sen ısrar et. :)

Cok guzel bir karar vermisler. Umarim kolaylikla isleri yoluna girer ve bir cocugun hayatini kurtarirlar. Kiz cocugu alabiliyorlarsa kiz alsinlar. BIr kiz cocugunu topluma kazandirirlar. Bir de cok duyuyoruz evlat edindikten sonra stresten arinip birden hamile kalanlari. Umarim cok guzel olur.
Kardesimde artik oyle dusunuyor

Diyorki aldiktan sonra bir evladim olursa ablasida tek kalmaz
Beyninde olayi cozdu rshat etti

X