Çok haklısınız. Benim de henüz hiç çocuğum olmadığı için sizin açınızdan daha kolay bakabiliyorum.
Bir şeye birden fazla kez sahip olmayı istemenin şiddetiyle hiç sahip olmayıp istemenin şiddeti ve dolayısıyla sonunda yaşanan hayal kırıklığı aynı olamaz. Hele biyolojik bi ihtiyaçta hiç olamaz.
-Güdüleri, biyolojik saati "anne olman lazım, anne ol" diye sayıklayan bir kadının hisleriyle ikinci kez anne olmayı isteyen aynı tutkuyla çocuk istiyor olamaz.
-Hiç çocuk sahibi olmamış bir ailede koca da çocuk istiyordur, korunmuyordur ve bu da iki kişilik yük taşıyorsun, iki kişilik hayal kırıklığı yaşıyorsun demektir.
-Hiç çocuk sahibi olmayan ya da olamayacağını öğrenen bir kadın artık evlat edinecek derecede anneliği tatmak ister ama zaten çocuğu olan bir kadın çok param var, hayır olsun, sevaptır mantığı dışında bir çocuk evlat edinme fikrini aklına bile getirmez. Çok çok nadirdir ilk çocuktan sonra ikincisini evlat edinen.
-Bu iki farklı durum psikolojik ve fizyolojik açıdan aynı olsaydı
tüp bebek raporu öncesi mevcut bir çocuğun olmaması şartı da aranmazdı mesela.
O yüzden 35'inden önce, yani bünye "nerde kaldı bu bebeeek" diye bağırmaya başlamadan önce anne olmuş birisiyle hiç doğurmamış bir kadının ruh hali bir olamaz.
Yani o yüzden kendi adıma ben, burada ikinciyi, üçüncüyü isteyen arkadaşlarım üzüldüğü zaman teselli edecek cümle bulamıyorum. Bir kere diyorum "zaten var, şükret" diye, sonra tıkanıyo. Hayır utanmasalar bunalıma girecekler yani çok ilginç :) Zaten giren olursa elimde sopayla bekliyorum burda.
Ahanda merdanem. Çok seviyorum onları, hepsi deli ama bizimle duygu yarıştırmasınlar bence ayıp oluyo yani şşş..
Ben 2 ay iğneli tedaviden sonra Ocak'ta aşılamayı deneyecek daha yolun başında olan biri olmama rağmen şimdiden tüm olumsuz sonuçlara kendimi hazırlıyorum. Kaç kere tüp bebek denerim, kaç yıl daha beklerim, evlat edinebilir miyim yoksa bu kendi bebeğim olsun hissi hep devam mı edecek acaba sorularını hep kendime soruyorum ve yüzleşmeye çalışıyorum kendimle. Eşimle de konuşuyoruz her ihtimali ki ilerde bu yüzden birbirimizi suçlamayalım. Ne için evlendiğimizden emin olalım. Eşim benden daha heyecanlı çünkü, ona kalsa ilk iğneli tedavi ayında ikiz olacaktı mesela öyle pozitif adam. O heyecanlı, hayalci taraf; ben tedbirli, gerçekçi taraf.
Herneyse..
Bence en az 3 ay hiç aksatmadan vitamin, mineral, antioksidan takviyesi alarak spor yapın ve psikolojik destek alın. Sonra bir kez daha tüp bebek deneyin. Her şey en kısa zamanda gönlünüze göre olur umarım.