İlacları hep birlikte aldım bir şey olur mu?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
35
kızlar ben bikaç gündür ilaç içmeye başladım.
b12 ve demir eksikliğim için 5 tane hap 40 şişe de demir ilacı verdi.
bide böbreklerimdee enfeksiyon var onun içinde suya katıp içme şeklinde var.
öğlende yemek yedim hapların hepsini aldım. yani 5 hapı birer saat aralıklı içmedim.
üstüne de demir ilacını içtim. Cahilliğime denk geldi bişiy olmaz sandım
o saatten beri midem bulanıyor.
Geçer sandım ama geçmedi.
İlacların yan etkilerinde mide bulantısı var.
Yemek yiyim dedim yiyemedim.
kötü bişiy olur mu napıyım ?
Annem içme dedi içtim şimdi söyleniyor babam da çok geç geliyor gece yarısından sonra abimde mesaide bugün.
tek başıma gidemem bi yere.

Geçenlerde böyle bir dalgınlığı benim annanemde yapmıştı 6 hapı birden yutmuştu içinde şeker den kalbe tansiyondan kansızlığa kadar baya çeşit hap var.
Ama bi aksilik olmadı gayet iyi bi şekilde günü tamamladı
Umarım sendede olmaz.
Ama şikayetlerin artarsa bi dr ya görünmende fayda var.

umarım herhangi bir yan etkisi olmaz

ama durumun kötüleşirse mecburen gideceksin hastahaneye

1 saat arayla almis bile olsan zaten ayni sey aslinda canim yari omurleri cok daha uzun oldugu icin zaten 5.den sonra vucutta hepsi birden etkili olacakti ayni hesaba gelecekti. yalniz yan etkileri yzunden miden bulaniyordur birsey olmaz birazdan duzelirsin

psikolojik olabilir bu mide bulanması bence şimdi bana birşey olacakmı diye düşündüğünden kafaya taktığından olabilir bu mide bulanması bence bir sorun olmaz

Hemen içmiş oldugunun ilaçların adlarını ve nasıl içtiğini 112 yi yada 184 ü arayarak bildir önemli bi konudur.Anında etki göstermez ama sonrasında kalp böbrek vs vs rahatsızlıklarına neden olabilir ilaçlar.aradıktan sonra yazarsın burayada

psikolojik olabilir bu mide bulanması bence şimdi bana birşey olacakmı diye düşündüğünden kafaya taktığından olabilir bu mide bulanması bence bir sorun olmaz

Bilip bilmeden konuşmayın mide bulantısı vs şeyler bir sorunun belirtisidir.dediğim gibi vakit kaybetmeden 112 yi arayın

Doktorun sana ozellikle birer saat aralikla mi almani soyledi? Oyle soylemediyse hicbir sakinca yok. Ben hastanede hemsireyim, millet 20 tane hapi ayni zamanda aliyor. Bunda korkacak birsey yok. Eger ilacin yan etkisi mide bulantisiysa, bunu tek alsan da yapar, baska ilaclarla alsan da yapar. Bosuna panige kapilmana gerek yok. Bazi ilaclar ac karnina alinir, bazilari yemekle birlikte alinir, bunlara da dikkat etmelisin tabii.

Dün aynı ilaçları bende içtim ölüyorum sandım
Midem felaket bulandı çıkardım..
Bence ilaçların birinin yan etkisi bende içmiyorum artık başım hala ağrıyor dünden beri..
Bende kan ilacı b 12 antibiyotik birde yumurta geliştirmek için bir hap var onları içtim
biri yan etki yaptı ama hangisi bilmiyorum hepsini bıraktım nasıl anlycaz hangisi oldugunu..

Sıcak ne varsa içtim gece çay çorba ancak o şekilde dindi bulantı.
Şimdi bi sorun yok ama tekrar içmeye çekiniyorum.
Tok karına içildiği içinde olabilir bilmiyorum.
Doktorum saat aralıklarını falan söylemedi bu arada. ben hepsini birlikte almıyım diye biraz ara veriyordum.
Belkide hepsini birlikte alınca oldu bilmiyorum

Konu içeriği nedeniyle "Genel sağlık bilgileri" başlığına taşındı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…