İlaç bırakmak

zmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
89
2
arkadaslar depresan ılaclarını bırakmak zor mu 5 tane hapım kaldı bıraktıktan sonra ne olacak cok merak edıyorum ve korkuyorum bu knuda kullanıp bırakanlar yaza bılırler mı? ya bırakamazsam? yada bıraktıptan sonrakı etkılerı olur mu cok tedırgınım??

Bir anda kesmezsen ilacını bir etki ile karşılaşmazsın. Doktorun dediği şekilde bırakmalısın. :1closedeyes:

bence doktorunuzla konusmadan bırakmayın.

ılacı kesmeye sen karar veremezsin. Bunu doktorun karar verecek.Eğerki sende gelişmeler kaydederse bıraktırır. Fakat ilaçtan sonraki halinle ilgili bir şüphen olmasın,mutlaka eski düzenine gelirsin, ilaca bağlı kalma sakın.

hepınıze cok tesekkur ederım.ılaca basladıktan 2 hafta kadar normalınden daha kotuydum ıkı hafta sonra duzelmeye basladı sımdı hersey normal,ilacı bıraktıktan sonra aynı sıkayetlerım devam ederse dıye takıntı oldu sanırım bu gıdısle yan etkısı olmasa da olmus gıbı hıssedıp ılaclara devam edecegım offfffffffffffffff

sen kendini ilaçla iyi olduğun düşünesine inandırmışsın bi kere,bende öyle düşünüyordum ama bıraktım ilaç içmeyi.bence sende doktor kontrolünde azalt sonrada kes çünkü zmnla içtiğin dozunda az geldiğini düşünüp yükseltceksin belkide.bizde insanız sinirlenebiliriz üzülebiliriz doğamız neyi gerektiriyosa onu yaşamalıyız,ilaçlar çare olmamalı.

dogru soyluyorsun ılaca baslamadan once sadece sınırlenıyordum basladıktan sonra beynım yanmaya basladı sıkıntıdan duramıyordum oksuruk bı yandan ılacın butun yan etkılerı oldu sımdı tek korkum ılacı bırakmak degıl ılacı bıraktıktan sonra bu etkılerı tekrar yasamaktan korkuyorum

ne kadar zamandır anti depresan kullanıyorsun bilmiyorum ama bu tarz ilaçlar tedavi amçlıdır.etkilerini 6 aydan sonra tam olarak gösterir.uzun zamandır kullanıyorsan asla birden bırakma .bu ilaçlar çeyrek yarım tam olarak başlanır genelde.ve aynı şekilde bırakılır ama ilaçları bırakmana her zaman dr karar verir.o sana nasıl b ırakacagını anlatır.bende 2 yıl kullandım

bana bu hapı norolojı verdı sıkayetlerın devam ederse psıkıyatrıye gıt dedı 1 ay olacak kullanalı 28 tane var ıcınde yan etkılerını yasadıktan sonra endıselerım daha da arttı onun sıkıntısını cekıyorum

ilacın içeriğini okuduğunda zaten ilk 14 günün zorlu bir dönem olduğunu hatta kullanıcıların intihar eğilimi dahi gösterecegi yazıyodur.fakat yaşadığıın şikayetler fazla ağır bir ilaç kullandığındanda olabilir direk günde 1 tane alıyorsanız ondanda olabilir yada evhamdır.mesala bende anti depresanı kullandığım 2. gün kendimi cok iyi hissetmeye başlamıştım.halbuki etkisi tam olarak 6 ay sonra gösteriyor.eğer ki bunalımlarınız devam ediyorsa psikyatr gitmak en iyi çözüm.2 yıldan sonra anladım ki cok rahatsız bir ruh halim varmış.bunu tedavi olduktan sonra anladım

seni cok iyin anliyorum bende biraktim ilaci alternatif seyler kullaniyorum
sari kantaron falan taslarla tedavi ama benim doktorumun tavsiyesi bir daha baslamamak ama ruh hali cok degisken oluyor sevincli uzuntulu gulmeli aglamali havalar bulutlu iki hafta olacak boyle yagmurlu icim bir tuhaf oldu

öyle oldugumu bende farkettimŞeniz

ben anti depresan ilaçlar kullanıyordum ama ilaçların dozları çok yüksek oldugu için bıraktım vücudumda uyusukluk yapıyordu uyandıgımda sanki kendimi kamyon çarpmıs gibi hissediyordum ve çok fazla uyuyordum yinede uykuya doyamıyordum. ilaç kullanımını bıraktıktan sonra bir süre unutkanlık olmaya basladı ilaçları kullanırkende vardı bu unutkanlık ama normalde hafızam fazlasıyla kuvvetlidir o unutkanlıkda bir zaman sonra gecti ama hiç bisey düşünemedim hayal bile kuramıyordum saçma ama gerçek. bence sen doktoruna görün bu düşünceni soyle

nöroloji hapı en az 6 ay kullanmamı söyledi.Korkularımdan bahsettım,ilacı bırakınca basladıgım gunlerdekı yan etkılerı yapar mı dıye.
dedı ılacı daha bırakamazsın 5 ay sonra tekrar kontrole gel dedı.6 aylık kullanım sonucu beyın ılaca bukadar alısmısken nasıl bırakacagım bılmıyorum... psıkıyatrıye gıdeyım mı dedım 6 ay sonra dedı içiyorum bakalım ilaçları sonuc ne olacak bende cok merak edıyorumm.
Eskiden normal doğum tercih edilirdi şimdi doktorların kolayına geldıgı ıcın sezeryan yapıyorlar.
Eskiden hastalıklar tedavi edlmek için uğraşılır testler yapılırdı,yine doktorların kolayına geliyor psikolojık deyıp gecıyorlar bence benım gorusum bu sız ne dusunursunuz bılemem

Bende ilaç kullanan arkadaşlarıma bişi sorucam.. (doktor muayinem yaklaştı ama sizlerden de yardım almak istiyorum)
Kullandığım ilacım 20mg.. (1 yıl kullandım)
Doktorum yarıma düşürdü 1 yıl sonya yani artık 10 mg kullanıyorum (6aydır)
ıiyide hissediyorum kendimi hergün düzenli alıyorum..
Ben bunu 5mg düşürsem mi acaba çok fazla etkiler mi beni?

doktoruna danıssan daha ıyı olur ama bence 5 mg dusur kendını ıyı hıssedersen oyle kullan kendını ılacsız daha ıyı hıssedersen allahın ıznıyle bırakırsın.ılacının ısmını ozelden yazarmısın??

cnm annemde benim 3 yıl antidepresan tarzı ilaçlar kullandı 4-5 tane alıyordu ...ilaçlarınıda baya rahat bıraktı... doktorlar zaten nasıl bırakman gerektiğini anlatıyo her ilacın bi yöntemi var... canını sıkma :))

tesekkur ederım:)) Elimden geldiğince canımı sıkmamaya çalışıyorum.Darısı başıma:dance:

3 aydır yanlış ilaç kullanıyorum. Pratisyen hekim bakmıştı bana, bir kaç gün sonra gidip tekrardan muayene olacağım. Düzelemiyorum gibime geliyor yav. kaydirigubbakcemile

3 aydır yanlış ilaç kullanıyorum. Pratisyen hekim bakmıştı bana, bir kaç gün sonra gidip tekrardan muayene olacağım. Düzelemiyorum gibime geliyor yav. kaydirigubbakcemile

Özel değilse şikayetin neydi? Yanlış ilaç olduğuna nasıl karar verdin?
Bende ilk kullandığımda o ilaç sanki yanlış verilmiş gibi hissediyordum.Gerçi hala öyle hissediyorumkaydirigubbakcemile3 Ben arkadaşlarımın bana yazdıklarımdan okuduklarımdan şunu çıkarttım.Haplarında etkisi var ama en çoğu insanın kendi elinde biz ne zaman kafaya düzelmeyi koyduğumuzda ozaman düzeleceğiz.İlacın sende işe yaramadığını düşünürsen zaten yaramaz,etkisini 6 ayda göstermeye başlıyormuş.Allah hepimize şifa versin.Muayene sonucunu paylaşırsan sevinirim:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…