• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Il degıstırıp esımın aılesı ıle aynı bınada yasamak

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
358
Merhaba hanımlar,

Bız ıstanbul da ıkamet etmekteyız 6 yıldır evlıyız bu 6 yılda hep kıra hep odedık ve 2 cocugumuz oldu bunun yanı sıra hep kredı borclarımız.

Ben de aralıklı calısmak zorunda kalsam da esımın aldıgı ıyı maas eksı de bıle kaldı.

Benım aılem burada esımınkı denız kıyısı bır sehırde. Tarlaları ve kendı bınaları var.

Orada bı daırem var ınce ıslerı henuz bıtmemıs olsa da. Bahce ıcınde bı ev. Sehır merkezıne 40 dk uzaklıkta. Ilce ıse kasaba gıbı dıyeyım ama yesıl ıle mavının bır arada oldugu bı yer. Fakat kv ıle cok anlasamıyorum kı esımde oyle. Patavatsız bazen bılerek de can acıtıcı konusmaya calısan bı kadın. Bıraz da karıskan. Zamanında cok sorun yasadık eskısıne gore daha ıyı sayılırız ama gene sorunlarımız oluyor. Kayınpederım on numara ınsan. Bır de kayınbıraderım var oda ıyı. sadece kadın baskın.

Sımdı gelelım soruna; Yıllardır oraya tasınmamız ıcın cıddı baskı yıyorduk tasınmadık. Fakat sımdı esıme bı ıs cıktı burada aldıgından daha az maas ama kendı evımız olacak yıllardır ıstedıgım bısey. Herseyın organıgı elının altında sutun yumurtan. Yaz olunca hıc mutfak masrafın yok kendı tarlalarında butıun mahsuller bolca var. Bır de 60 yasındalar zamanla o tarlaların yonetımı bıze kalacak. Iste kararsızlıkj noktası bu; Bu kadar annesı ıle anlasamıyorken gıtmelımıyım. 1700 kıra oduyorum bır suru kredı oduyorum artık bıktım bu kadarındanda. Ama oraya gıdersek ıllakı karısacagı olacak bu dengeyı kurabılecek mıyız ? Sız olsanız napardınız ? Bu arada ege bolgesınde.

Merhaba hanımlar,

Bız ıstanbul da ıkamet etmekteyız 6 yıldır evlıyız bu 6 yılda hep kıra hep odedık ve 2 cocugumuz oldu bunun yanı sıra hep kredı borclarımız.

Ben de aralıklı calısmak zorunda kalsam da esımın aldıgı ıyı maas eksı de bıle kaldı.

Benım aılem burada esımınkı denız kıyısı bır sehırde. Tarlaları ve kendı bınaları var.

Orada bı daırem var ınce ıslerı henuz bıtmemıs olsa da. Bahce ıcınde bı ev. Sehır merkezıne 40 dk uzaklıkta. Ilce ıse kasaba gıbı dıyeyım ama yesıl ıle mavının bır arada oldugu bı yer. Fakat kv ıle cok anlasamıyorum kı esımde oyle. Patavatsız bazen bılerek de can acıtıcı konusmaya calısan bı kadın. Bıraz da karıskan. Zamanında cok sorun yasadık eskısıne gore daha ıyı sayılırız ama gene sorunlarımız oluyor. Kayınpederım on numara ınsan. Bır de kayınbıraderım var oda ıyı. sadece kadın baskın.

Sımdı gelelım soruna; Yıllardır oraya tasınmamız ıcın cıddı baskı yıyorduk tasınmadık. Fakat sımdı esıme bı ıs cıktı burada aldıgından daha az maas ama kendı evımız olacak yıllardır ıstedıgım bısey. Herseyın organıgı elının altında sutun yumurtan. Yaz olunca hıc mutfak masrafın yok kendı tarlalarında butıun mahsuller bolca var. Bır de 60 yasındalar zamanla o tarlaların yonetımı bıze kalacak. Iste kararsızlıkj noktası bu; Bu kadar annesı ıle anlasamıyorken gıtmelımıyım. 1700 kıra oduyorum bır suru kredı oduyorum artık bıktım bu kadarındanda. Ama oraya gıdersek ıllakı karısacagı olacak bu dengeyı kurabılecek mıyız ? Sız olsanız napardınız ? Bu arada ege bolgesınde.
Ben olsaydım daha uygun fiyata bir ev bulurdum. Eşim de ailesine bizim evi kiraya verip parasını bize göndermesini isterdi.

Anlaşamadığınız kayinvalide ile aynı binada oturmayı bir tarafa koyun olabilecek tüm olumlu yanları diğer tarafa.

Kayınvalide ile oturmanin oluşturacağı olumsuzluklar tüm olumlu yanları siler süpürür.

Gideceksiniz de aynı binaya gitmeyin, yine o ilçede farklı bir ev tutun, kiralar İstanbul'a göre daha ucuzdur muhtemelen.

düşünmeden giderim. tamam sıkıntınız olmuş ama eşinizle kopmamışsınız demek ki ilişkiniz sağlam. korkmayın. hem çocuklarınız için de iyi bir ortam olacağını anladım. ayrıca bir işiniz olsa aynı apartmanda düşünmeden çocuklarınızı bırakabileceğiniz babaanne ve dede olacak. bu büyük avantaj.

Bence gidin derim. Eşinizin size karşı tutumu nasıl? Bir akrabamızın eşi işsiz kaldı sizin gibi aile binaları vardı memleketlerinde hiç gitmek istemiyordu kadın ama ev kira, maaş yok 2 çocuk derken bi gideyim yapamazsam dönerim diye gitti 10 senedir memleketteler iyi ki geldim diyor. Eşi her zaman arkasındaydı ama hatta geçenlerde kayınvalide ile tartışmışlar eşi ben sana demiştim annemle çok sık gidip gelme geçim zor onunla demiş yani kendi ailesini de tanıyordu

Ben gitmezdim galiba.kayinvvalidem ve kayınpederim pamuk gibi insanlardır ama aynı yerde yaşayınca illa özgürlüğü kısıtlanır insanın, sorun yoksa da sorun çıkar mantığıyla hiç onların yaşadığı yere gitmek istemedim.bende istanbulda yaşıyorum çok zor evet ama burada huzurluyuz kaldı ki sizin durumunuzda kv problemi var gittikten sonra geri dönme ihtimaliniz yoksa iyice düşünün hayatınızı derinden etkileyecek bir karar neticede.

Ben olsam asla gitmezdim, borcumun huzurunu kaçırmasına razı olurdum ama kayanayla aynı apartmanda yasamaya asla!!

Aynı yerde yaşadığınız zaman Eşiniz tarafta değiştirebilir, sonuçta annesi et tırnaktan ayrılmaz bunu unutmayın, daha uygun bir ev bulmak , yada daha uygun şartları olan bir sehire yerleşmek daha mantıklı.

Detayli dusunmek gerekiyor. Olumsuz taraflar ömür törpüsü bi kayinvalide ve istanbul dan sonra kucuk bir yere adaptasyon sorunu
Olumlu taraflar ekonomik refah. Cocuklari guvenli bolgede yetistirme. Saglikli beslenme. Seciminizi hangileri agir basiyorsa ona gore yapacaksiniz

Hem karnım doysun hem pastam dursun olmaz.
Aile apartmanında gidiyorsunuz yani bile bile lades.

Siz onlarin size sunduğu hazır eve ve hazır tarlalara sahip olurken illa bi bedel ödersiniz.bu kaynanaya hizmet etmek olur,dırdırini çekmek olur,ailenize müdahale olur.olur da olur.

Ya bu hayatta kendi ayaklarınız üstünde duracaksınız ya da birilerinin kahrını çekeceksiniz.Malesef hayat böyle bi şey.

Büyükşehirde bu kadar ciddi bi kira verip geçinmek zaten zor.Altin kaplamamı bu ev Allah aşkına?

Ben de buyuksehirdeyim biliyorum yani her butceye uygun ev var.Siz sanirim luxe kaciyorsunuz fazlaca.Merak ettigim sey maaslariniz ve meslekleriniz nedir?

Ben olsam villa da verseler aynı apartmanda oturmam

Merhaba hanımlar,

Aslinda aile ile ayni apartmanda oturmak istemem ama bazen şartlar onu gerektiriyorsa otururum.

Sizin yerinizde olsam giderdim madem kredi borcunuz varmis kiraya vereceginize kredi borcunuzu odersiniz.

Mutfak masrafida olmuyacakmis borclarinizi en kisa surede bitirirsiniz,hem cocuklar icinde iyi olabilir bahce,deniz, organik urunler onlar icinde cok iyi olur.

Bence o şehre gidin, kendi evinizi kiraya verme durumunuz varsa kiraya verin ve orada daha uygun fiyatlı bir eve kiraya çıkın. Ama asla akraba ile aynı apartmana girmeyin. Bir de sorunlu bir kaynana ise hiç girmeyin

ben olsam aram çok iyi olsa bile gitmem.bir yerden sonra o huzur kaçacak çünkü.ordaki ev niye boşta duruyor madem sizin onu kiraya verin ya da satın.burdaki kiranıza katkısı olsun.oturmuş iyi maaşlı işi değiştirmek, daha düşük maaşa geçmek pek akıl karı değil.çocuklarınızı kreşe verip/bakıcı ayarlayıp işe girebilirsiniz part time ya da full time.

giderseniz oraya gömülür kalırsınız. bence iyi düşünün. aynı binada zor. ben kendi ailemle bile evlendikten sonra aynı binada yaşamak istemezdim.

Hepinize tesekkur ederım zaman ayırdıgınız ıcın. Bına aıle bınası 4 katlı ıkı katını aktıf kendı kullanıyor en sonuncu kat esımın ve kıraya vermesı yasak :} yabancı gelıp ustte otursun ıstemıyorlar kı esımde ıstemıyor. Kıra verırsek alacagı paranın hıc bı anlamı yok. Onceden gece calısmalı bı ıste olursa dukkanın yarısı kıraya verılır sıze verırız dıyorlardı yalnız gunduz bı ısı oldu kardesı de merkezden gelıp gıdıyor bu sartlarda ıstemezler kı onlarda ayıp olurmus ev varken kıraya cıkılması

Merhaba hanımlar,

1700kira çok lüks bişey ya. 6yıldır her ay 1700kira ödeyeceğinize ev alıp onun taksidini ödeseydiniz 6sene sonra kendi evinizin sahibi olurdunuz . Hemde kaynanana yakın olmazdın

Ben olsam kesinlikle giderim. Hatta şartlarımız aynı iki çocuğum var çalışıyorum bakıcı sorunu büyük şehrin boğması falan derken eşimin ailesinin yaşadığı küçük bir ile gitmek için çok uğraştık ama tayin durumları olmadı. Hala daha içimde. Git deseler koşar giderim. Ekerim dikerim yerim köy ortamı çocuklarım daha mutlu büyüyecek. Maddi manevi katkısı çok olur sana.

1700kira çok lüks bişey ya. 6yıldır her ay 1700kira ödeyeceğinize ev alıp onun taksidini ödeseydiniz 6sene sonra kendi evinizin sahibi olurdunuz . Hemde kaynanana yakın olmazdın

Hem karnım doysun hem pastam dursun olmaz.
Aile apartmanında gidiyorsunuz yani bile bile lades.

Siz onlarin size sunduğu hazır eve ve hazır tarlalara sahip olurken illa bi bedel ödersiniz.bu kaynanaya hizmet etmek olur,dırdırini çekmek olur,ailenize müdahale olur.olur da olur.

Ya bu hayatta kendi ayaklarınız üstünde duracaksınız ya da birilerinin kahrını çekeceksiniz.Malesef hayat böyle bi şey.

Büyükşehirde bu kadar ciddi bi kira verip geçinmek zaten zor.Altin kaplamamı bu ev Allah aşkına?

Ben de buyuksehirdeyim biliyorum yani her butceye uygun ev var.Siz sanirim luxe kaciyorsunuz fazlaca.Merak ettigim sey maaslariniz ve meslekleriniz nedir?

Ben olsam villa da verseler aynı apartmanda oturmam

Pendıkte ıkamet etmekteyım umranıyeye kadar butun kıralar bu sekılde 20 yasındakı evler 1250 den baslıyor maalesef bız hıc bulamadık. Bundan once eskı oturdugum evde 25 yıllıktı 1300 verıyordum 2 yıl once kı evım hıc luks degıl. bız borclu evlendık maalesef aılelerımız kaba mobılya harıc alamadılar cocuklarda hemen gelınce ev alamadık

Bir buçuk sene kayınvalide ile beraber oturan biri olarak SAKIN GİTMEYİN.
Şu an aramızda 20 saat var ve ben iki saatlik yere tayin isteme konusunda çok tereddüt yaşadım. Istemedik.
Hele aynı binayı düşünemiyorum. 😱😱
Azıcık aşım ağrısız başım.

Back