Iktisat mezunları bakabilirmisiniz?

alan düşünüyor musun bilmiyorum ama b den gireceksen okul açıldığında eş zamanlı başla. ortaöğretimdeki 81 lsansta 70 yada en iyi ihtimalle 72 ye falan denk gelir. ve iibflilerin atanması en az 85 86 puan. iyi bir program yaparsan halledersin. kyk borcunuda ertele bence. yıllar geçince aradan kpss daha zor.

Güzel bir öneri, hatta 80li puanlar da yetmiyor, 90 falan almak lazım. KPSS'yi yapıp yapamayacağını önceden kestirmesi lazım zira kredi borcunu da erteleyecekse en fazla 1 sene ertelesin, 1 yıllık faizi 1000 tl civarında diye biliyorum. Baş belası ya, bende de var o borç. KPSS olmuyorsa hemen bir işe girip kyk'yı ödemeye başlamalı bence. KPSS için en fazla 3 yıl, yani 3 deneme. Allah'ın hakkı 3'tür, 3 kere denesin, olmuyorsa çalışıp kyk borcunu ödemeye baksın bence. Bu da benim tavsiyem.

kpss 3 deneme b grubu için 6 yıl ediyor maalesef. sistem o kadar berbat ki mahvettiler kadroları. sağlıkçı değilsen ölcen. haziranda 2. alımdı ve puan 87 küsür sadece doğuda gördü. kasım ataması her zaman az olur. ne bilim her şeyi hesaplamak gerekiyor. ben iki kere denedim bölüm atamam yok hiç, genel kadro el yakıyor. Allah yardım etsin.

Ben işletme mezunuyum, ben de sizin gibi bankacı olmak ya da kpss arasında kalmıştım. İkisi de olmadı, özel şirketlerde çalıştım hem de çok da iyi şartlarda. O nedenle ikisini de aramıyorum. Devlette staj yapmış biri olarak size tavsiyem eğer iş saatleri yönünden kafam rahat olsun, maaşım düzgün olsun ama tayinim nereye de çıkarsa giderim diyorsanız bir sorun yok. Bir de devlette vergi müfettişliği vb bir alanda çalışmıyorsanız bir aşamadan sonra olduğunuz yerde kalırsınız kolay yükselemezsiniz diye biliyorum. Ama hırslıyım, mesai de yaparım, gece geç saatlere kadar da kalırım hem de kariyer yaparım diyorsanız bankayı seçebilirsiniz.

Ben iktisat değil de maliye mezunuyum o yüzden yardımcı olabilirim. 2013te mezun oldum ben bir sene kpps alana çalıştım ama yüksek bir puan alamadım. Sana tavsiyem bir yıl müfettiş veya uzman olabilmek için alana çalış. Ben şu an bir kamu bankasında çalışıyorum. Bir tavsiyem daha var özel bankalar en son seçeneğin olsun.

Yok ben o şekilde hesaplamadım, sadece b için hesaplamadım. Şimdi, 2016'da B de yapılacak ya hani, 2016'daki kpss B, 2017'deki KPSS A ve 2018'deki KPSS B'yi hesaplayarak gittim yani iki tane kpss B, bir tane de kpss A için deneme... Sadece KPSS B denemek evet 6 yıl demek ve bu da koca bir ömür, o kyk borcu dağ olur, tepe olur, zaten yeterince fazla yani az bi para değil. Şu anda bile o borç 10.000 tl'nin altında değil. Zor ya onun yerine yılmadan usanmadan özel sektör için çabalamak bile daha mantıklı.Her şeye bir insan nasıl yetsin öyle değil mi. O 3 deneme işte açıkladığım gibi, en iyi ihtimal yani. Ha bir de puanın 2 sene geçerli olması durumu falan da var ki onu hiç katmadım bile, o apayrı bir konu.

Yorumlarında büyük çoğunluğunu okudum,KPSS'yi filan bilmem ama mutlaka son senenizde bir dil kursuna gitmenizi tavsiye ederim.İngilizce orta seviye dahi olsa size artı puan sağlayacaktır.Üstelik dil konusunda çok geç kkalmışsınız.Ben ve arkadaşlarım üçüncü sınıfa geçtik (Ben dgs'ye girdim gerçi bakalım geçtikmi geçmedikmi ama:)) )) Uluslararası ilişkiler,maliye,iktisat okuyan birsürü arkadaşım var ve hepsi en geç 2.sınıfla birlikte dil okulunada başlamışlardı.Bu arada iş konusunda umutsuz değilim ben canınızı sıkmayın derim,mutlaka iş bulursunuz.Özel sektörler için konuşuyorum bunu.Mutlaka hemde.Sadece önemli olan bence sizin işten ne beklediğiniz.Nitekim yorumunuzda çok seçici olmadığınızı çünkü işsizlikten çok korktuğunuzu söylemişsiniz bankalar için.Bu genel bi yargıysa sizin için,asla zorluk çekiceğinizi sanmam. 1300-1500 ile biyerde belki uzun çalışma saatleriyle ama mutlaka iş bulunur.

Bu kalınla üzerinden geçmiş olduğum yerlere yüzde 500 katılıyorum. Genellikle işsiz kalan insanların çoğu maaş beğenmedikleri için işsizler. 4 sene okudum 1500'e mi çalışıcam ben dersen olmaz o iş. Arkadaşımız dil konusunu önceden aradan çıkarmış olsaydı daha iyi olurdu onun için. Ben orta seviyede biliyorum mesela, şimdi bu aralar ortanın üstü seviyeyi halledip ileri seviyeye taşıma hedefindeyim okul açılana kadar. Dil kursuna gidip bunu internet kaynağıyla da pekiştirebilir. İngilizce olsun başka bir dil olsun, ders gibi görülmeyip hayatın kendisi gibi görülünce öğrenmesi ve geliştirmesi daha kolay oluyor. Şu devirde bilmeyeni ayıplıyorlar vallahi. Geçenlerde bana arkadaşım "You are beautiful" ne demek diye sordu, cevap veremedim, ağzım açık kaldı, tutuldum mesela.

Kesinlikle.Yaşamadım bilmiyorum ama bu işsizlik probleminin tamda sizin söylediğiniz şeyden kaynaklandığı inancındayım.Gerçi ben bu konularda kendimi daha şanslı hissediyorum.Uludağ Üniversitesinde okuyorum hemde dil işini yurtdışına dil okuluna giderek hallettim.Yinede mezun olduğumda iyi maaş hayallerim yok başlangıç için.Dişinle tırnağınla denen o şeye,bütün yüreğiyle katılanlardanım.Hepsi zamanla hepsi yavaş yavaş... Yoksa iş bulunur zaten :)

Yani bu öyle bişey ki, 900 TL olsun senin olsun. :) Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Kolay mı düzlüğe çıkmak.

kpss a için hazırlanmayı düşünüyorsanız alan dersleri konusunda kendi bilginizi ilginizi bir ölçün, çünkü a için yeterli bir bilgi ve ilgiye sahip değilseniz bir yılda hazırlanıp olacak iş değil gibi. Kpss b düşünüyorsanız şimdiden başlayın hazırlanmaya.
Sadece kpss'ye umut etmeyin şansınızı özel sektörde deneyin bence. Yabancı dilinizi geliştirmeniz özel sektörde işinize yarar.

açıkçası geri dönme şansım olsaydı. asla kendimi üniversite için paralamazdım. ciddiyim. ufak çaplıda olsa bir işe girer, aöften devlet/özel geçerliğiği olan bir bölüm yazar aynı zamanda dil kurslarına giderdim. üniversite okumak için çabalamak yerine iş için çabalamak lazımmış. bir arkadaşım bilindik bir market firmasına reyon görevlisi olarak başladı şuan bölge müdürü. diğeri sıradan bir halkla ilişkiler firmasına girdi şuan ünlülerle birebir çalışıyor. ve daha bir çok örnek. bense okucam dedim okudum kpss denedim olmadı, iş denedim hep karşıma saçma insanlar çıktı falan. bazen stratejik olmak lazımmış anladım. hele kpss için yıllarını yemek en kötüsü

Günümüzde fazla önemi kalmadı üniversitenin. Ben liseden mezun oldum, bir sene dershaneydi falan derken geçti, 2. girişimde şimdi okuduğum okulu ve bölümü kazandım, bi aksilik çıkmazsa 2016'da yani 23 yaşında mezun olacağım ve okul defterini kapatmayı düşünüyorum. Dahasına katlanamam valla, başlamak lazım. Bana dediler ki İktisat diplomanı aldığın zaman yırt at, 4 senelik başka bir bölüm oku. Ne münasebet yani. Hukuğun bile ayağa düştüğü günleri görüyoruz ne yazık ki. Artık diploma almak eski önemini yitirdiği için olaylar sadece aklını kullanmaya ve iş peşinde koşmaya kaldı. Bir firmaya, bir yere en alt seviyede başlarsın, kademe kademe yükselirsin. Bu kişinin kendi elinde.

kesinlikle. türkiyede hiç bir şeyin garantisi yok. bugün yüzüne gülen kadro/istihdam adı her neyse yarın tamamen kapanabiliyor. benim mezun olduğum bölüm ben okurken gümrük bakanlığından alım yapıyordu. ama ciddi ciddi düşük puanlarla. sonra ben mezun oldum kpss hazırlanırken bizim hakkımızı aldılar ve gümrük kendini merkeziden çekti. iibfye verdi kadroyu. vede tabii mülakatla. dediğin gibi hukuk bile sürünüyorsa diğerlerinin esamesi okunmaz. böyle değildi ya nasıl bu hale geldi bu ülke. nasıl kimsenin umudu kalmadı. herkes alakasız işlerde ve gençler çok umutsuz geleceğinden

tatlım önclikle meslek seçimin için tebrik ederim.. ben de okul dönemimde çok huzursuzdum, iş bulurmuyum diye ama bence en çok çalışma alanının olduğu bölüm :) kpss hayal,torpilin yoksa. imgilizceye yüklen. ben şuan denetim şirketinde, teftiş biriminde çalışıyorum, aşığım mesleğime :)

Merhaba, bende iktisat 4. Sınıf öğrencisiyim. Maşesef derslerim çok yoğun. Ama b grubundan kpss ye hazırlanacağım. Malum çift yılda giriyoruz. B grubu( düz memurluk) atama yapıyor. Alana girersem çıkamam herhalde. Ayrıca düz memur olsamda yeterli.

selamlar kızlar alanım mühendislik. bir uzman yard. sınavına giricem. iktisattan soru gelecek genel olarak: nereden çalışayım sizce. hiç bilgim yok iktisatla ilgili

selamlar kızlar alanım mühendislik. bir uzman yard. sınavına giricem. iktisattan soru gelecek genel olarak: nereden çalışayım sizce. hiç bilgim yok iktisatla ilgili

mikro makro temel bilgilerini biraz edinin kamu ekenomisi üzerine daha sonra geçin.
kolay gelsin

Zaman zaman ben de gerek yurtta gerek okulda, sorunlar çok üst üste geldiği zaman canım sıkılıyor ve keşke üniversite diye tutturmuş olmasaydım diyorum. Annem ve teyzemin beraber yürüttükleri bir iş var, ben 2012'de üniversiteye başlarken onlar da işi yeni kurmuştu. İş dediğim de ticaret. Şimdi onlar işlere yetişemiyorlar mesela, benim okul olmasa orada onların yanında çalışmaya başlardım ve 3 sene oldu tam, 3 sene içinde o işin kurdu olurdum hem de çok genç yaşta. Ama insan hayatın ne getireceğini bilemiyor, iş kurulduğu ilk zamanlar başarısız da olabilirdi mesela, bütün emekler boşa gidebilirdi ve ben okumuyor olsaydım, iş de başarısız olsaydı herhangi bir yere vasıfsız eleman olarak girerdim, herhalde kendimi de zaman içinde geliştirirdim. Ama bugün 18-19 yaşında olsam ne üniversite ne kpss, bir yerde girip çalışmaya başlardım. 4 senelik okuyoruz da ne oluyor, bittiğinde 15 bin TL kredi borcuyla mezun olacağım. Benim 30 yaşına geldiği halde hala daha kpss için çırpınan bi tanıdığım var yahu, her sene giriyor ve atanamıyor, o yaşta hala daha ailesi onu kpss kursuna yolluyor.

Bence iktisat çok güzel bir bölüm ve kendi kulvarında en zor.
Bankalar çok stres.

Kaldı ki hemen iş bulman mümkün değil.

50 tane sınavı, mülakatı, tanıdığı lazım. Halk Banka’sının durumu ortada. İster istemez torpil söker bu işlerde. Düşün mülakatı yapan kişi yeğenini mi alacak seni mi?

Maalesef durum bu..

KPSS de farklı sayılmaz ama ikisini de dene. Devlet her zaman daha rahattır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…