Zaman zaman ben de gerek yurtta gerek okulda, sorunlar çok üst üste geldiği zaman canım sıkılıyor ve keşke üniversite diye tutturmuş olmasaydım diyorum. Annem ve teyzemin beraber yürüttükleri bir iş var, ben 2012'de üniversiteye başlarken onlar da işi yeni kurmuştu. İş dediğim de ticaret. Şimdi onlar işlere yetişemiyorlar mesela, benim okul olmasa orada onların yanında çalışmaya başlardım ve 3 sene oldu tam, 3 sene içinde o işin kurdu olurdum hem de çok genç yaşta. Ama insan hayatın ne getireceğini bilemiyor, iş kurulduğu ilk zamanlar başarısız da olabilirdi mesela, bütün emekler boşa gidebilirdi ve ben okumuyor olsaydım, iş de başarısız olsaydı herhangi bir yere vasıfsız eleman olarak girerdim, herhalde kendimi de zaman içinde geliştirirdim. Ama bugün 18-19 yaşında olsam ne üniversite ne kpss, bir yerde girip çalışmaya başlardım. 4 senelik okuyoruz da ne oluyor, bittiğinde 15 bin TL kredi borcuyla mezun olacağım.
Benim 30 yaşına geldiği halde hala daha kpss için çırpınan bi tanıdığım var yahu, her sene giriyor ve atanamıyor, o yaşta hala daha ailesi onu kpss kursuna yolluyor.