Iktisat mezunları bakabilirmisiniz?

Dilasaa

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
140
103
bayanlar bu yıl inşallah iktisat 4. Sınıf Olacağım. Okul bitince Aklımda ilk bankaya girip çalışmak var hemen kredi borcumu ödeyim bitsin istiyorum ama KPSS de aklımın bi köşesinde hep var ama hala Aklım çok Karışık.. Ve boşuna okuyorsun diyenlerinde duydukçabenim sorum aranızda iktisat mezunu olan Varmı ve ne işde çalışıyorsunuz paylaşabilirmisiniz? Herkese teşekkür ederim..

noterde calıstım
malı musavırın yanında calıstım staj yaptım
dershanede ıktısat dersı verdım aoflılere
vekıl ogretmeenlık yaptım
suan malı musavırım

iktisat mezunu değilim ama kpss sürecinden geçmiş biriyim
daha doğrusu hala bu sürecin içindeyim
bankada hangi pozisyonda çalışmak istiyorsunuz
öyle ha diyince hemen girilmiyor servis/banko görevlisi pozisyonuna bile

Ilk başta gişe memurluğuna bile girebilirim çünkü işsiz kalma korkusu içimde gitgide büyüyor

Peki ne yapmamı önerirsiniz çevremde iktisat mezunu tanıdığım kimse yok ve soramıyorum sorularımı
hangi üniversiteden mezunsunuz
ingilizce biliyor musunuz yani yds'ye girseniz kaç alırsınız
ve bir de gkgy bilginiz nasıl(lise bilgileri türkçe matematik tarih coğrafya vs)

Tebrik ederim sizi çok çabalamışsınız peki hiç KPSS denedinizmi?
kpss ye gırmem gereken mesleklerde hıc calısmadıgım ıcın aklıma gelmedı
adlıyeye, beledıyeye,yerel yonetımlere,ıller bankasına gırmek ıcın kpss ye gırebılırsınız

ve bir de gkgy bilginiz nasıl(lise bilgileri türkçe matematik tarih coğrafya vs)
Inşallah önümüzdeki yıl mezun Olacağım büyük bi üniversite değil iç Anadolu'da. GYGK iyi sayılır çünkü gecen yıl ortaöğretim KPSS den hiç çalışmadan 81 almıştım. Ingilizcem pek iyi değil sadece kelime dağarcığım biraz var diyebilirim

daha 4'e geçecektiniz unutmuşum birden
hangi üniversiteden mezun olacaksınız diye sorumu değiştireyim :)

kpss ye gırmem gereken mesleklerde hıc calısmadıgım ıcın aklıma gelmedı
adlıyeye, beledıyeye,yerel yonetımlere,ıller bankasına gırmek ıcın kpss ye gırebılırsınız
Teşekkür ederim cevabınız için işinizde hep başarılı olmanız dileğimle..

Ben de kpss serüveni yaşayacağım. Geçen sene pek bakmadan 81 aldıysan eğer. En azından orta seviyede gk-gy bilgisine sahipsin demektir. Ben senin yerindeolsam daha önümde aylar varken oturur bayağı sağlam bir biçimde kpss çalışırdım. Yanlış bilmiyorsam sizde kendi alanınızla ilgili sınava giriyorsunuz. Konularınız birikmesin diye okulun başlamasına en az 1.5 ay varken oturun kpss genel kültür genelyetenek konularının yüzde 50 sini bitirmeye çalışın. Sonra kalan kısmı ve alannızla ilgili kısmıda kapsayacak sağlam bir program hazırlayın ve sene boyunmca çalışın bolda soru çözün bence atanabilirsiniz. Özel de düzgün bir yerde iş bulmakta zor çünkü. Öyle günde 6-7 saat çalışmaya gerek yok. Düzenli bir biçimde 2.5-3 saat çok rahat yeter bence.

kpss çok zorlu bir süreç
gözünüze kestiremiyorsanız hiç bulaşmayın derim
bankaların uzman yardımcılığı veya müfettiş yardımcılığı, gişe görevlisine nazaran daha fazla para verir
ancak bu pozisyonlara girebilmek için kpss ye hazırlanır gibi hazırlanmak gerekir
ayrıca müfettiş yardımcılığı için ingilizce bilmek gerekir
eğer ben bunu göze alırım diyorsanız bence kpss ye hazırlanın
ben hayatta istemem mesela bankada gişe görevlisi olmayı
ekonomi bakanlığı/hazine müsteşarlığı, gümrük bakanlığı, maliye bakanlığı bünyesindeki pek çok birim( gelir uzman yardımcılığı, vergi denetleme kurulu) daha aklıma gelmeyen bir sürü devlet kurumu/bakanlık iibf'liler için kadro açmakta

şahsen benim son kozum bankacılık/gişe memurluğu olurdu, önce devlet memurluğunu denerdim

Evet alan Sınavına giriyoruz. Haklısınız ama bi türlü başlamak için kendimde heves bulamıyorum ama şuan sizinde Dediğiniz gibi başlamam gerek Çalışmaya. Hatta Önümde 2 ay var diyebilirim Ekim 6 da okul Başlıyor çünkü. Evet GYGK bilgimin OLDUĞUNU düşünüyorum. Teşekkür ederim yorum yaptığınız için:)

Haklısınız sanırım bölümüm hakkımdaki önyargılarla bu hale geldim . Hani işim olsun ve banka felan farketmez diye Düşüncelerin arkasına saklanıyorum oysa Dediğiniz gibi çok fazla Seçenek ve daha iyi iş koşulları varken..sonuçta başaran insanlar nasıl başarıyorsa bende yapabilirim..

aynen öyle
yalnız kpss süreci hakkında daha fazla bilgiye sahip olmalısınız
puan türleri nelerdir
nasıl hesaplanır
hangi kurum hangi puan türü ile alım yapar
kurumlar klasik sınav mı yapar test mi yapar

mesela ekonomi bakanlığı sınavı iki oturumdan oluşur
sabah oturumu ingilizce-türkçe, türkçe-ingilizce çeviri, ingilizce kompozisyon yazarsınız
öğleden sonraki oturumda da beş tane klasik soruya cevap verirsiniz ayrıntılı biçimde şekil çizerek(mikro makro bilirsiniz işte)
her oturumdan 70'i geçme şartı vardır
işe 30 kişi alınacaktır örneğin(sallıyorum bunu, o sene kaç kişilik kadro açarsa yani), beş katı yani 150 kişiyi mülakata çağırıyorum der, en yüksek alan 150 kişi mülakata girmeye hak kazanır

ancak maliye bakanlığı test sınavı yapar ingilizce sormaz mesela(örnek vermek için bunu salladım tam hatırlamıyorum nasıl sınav yaptığını)

ben sadece bir-iki kurumu örnek vermeye çalıştım, genel süreç bu şekildedir, insan kpss sürecinin içine girmeden anlamıyor maalesef durumu, sabır gerekiyor :)

kpss görünce dayanamadım yorum yapayım dedim :) tabiki herkesin zekası,bilgisi,kısmeti farklıdır ama bir kpss mağduru olarak tavsiye etmem ömrüm ders çalışmakla çürüdü hele ki a grubundan bahsediyorsunuz o ayrı bir illet... kpss geçerli not alırsın,yds den geçerli not alırsın sonra kurum sınav yapar onu kazanırsın ondan sonra mülakat yapar işine gelirse alır bu bir kısır döngü... lisans mezunu olarak sınava gir soruları gör ortaöğretimden çok farklı...İktisat mezunu olarak her işi yapabilirsin özel şirketlere gir finans departmanlarına,bankada yüksel ama biraz fazlaca çalışırlar yoğun ve stresli

Iibf mezunu arkadaslarim biraz zorlandi..
Umarim hak ettiginiz yere gelirsiniz.

Hiç kasma, kendini sıkma güzel kardeşim. Kısa süre önce ben de bu konularla kafayı bozmuştum lakin son bir yıldır strese hiç gelemiyorum, hemen sağlık problemlerim nüksediyor sanki yaşlıymışım gibi. Ben de 4. sınıfa başlayacağım okul açılınca, zaman su gibi geçecek. KPSS çalışacağım ama ne yalan söyleyeyim alan sınavlarını hiç gözüm almıyor. Ben de İktisat okuyorum bu arada, üstelik benim okulum da büyük ve ünlü değil. Ne önemi var güzel kardeşim, bizim de kısmetimiz orasıymış yani, zaten sen Boğaziçi de okusan ve kendini geliştirmesen her halükarda işsiz kalırsın. Adamlar işe girdiğin zaman senin yapabildiğin işin güzelliğine, düzgünlüğüne bakıyorlar. KPSS, YDS falan yemin ediyorum boş işler ya. Boş derken, sistem yanlış. Bu kadar insanın emeğiyle oynuyorlar, 12 soru mu ne hatalıydı yani geçen haberlerde gördüm. Bir de koskocaman yazmışlar oraya Eğitimciler çok başarısız oldu falan diye. Yani saçma sapan bişey yapıyorlar ve topu insanlara atıyorlar. Ben var ya günde 8 saat KPSS çalışırsam ve sonunda atanamazsam çok kötü bunalıma girerim ve çıkamam, yemin ediyorum. Tabi bu benim düşüncem, başkaları farklı düşünür.

Ama benden sana söylemesi, bu sene staj başvuruları yap bankalar için en azından ve İngilizceni geliştir. Artık kursa mı gidersin kendin mi çalışırsın o sana kalmış ama İngilizce lazım, hatta İngilizce'nin hükmü kalmadı artık, daha şimdiden yanında bir dil daha bilmeni istiyorlar. 5 sene içinde İngilizce biliyor olmanın da bi anlamı kalmayacak, daha zaman var neyse ki. Kendine güveniyorsan KPSS falan uğraş, en azından GY GK uğraş yani. Bir de memurluk sınavıyla bitmiyor bu işler, atanacaksın kim bilir nereye, tek başına bambaşka bir şehirde yapabilecek misin? Belki bazı kişiler buna gülebilir, yahu ne var bunda diyebilir ama ben son zamanlarda ailemi bırakıp uzak bir şehirde tek başıma yaşamak istemediğime karar verdim mesela, sırf bu bile beni KPSS olayından soğuttu. Memur oldum bundan sonra her şey güzel olacak diye bişey yok. Mezun olunca da iş beğenmezlik yapma.

Aman boşver yaa, sen önce bi mezun ol bakalım, son senede okulu uzatanlar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…