Tebrik ederim sizi çok çabalamışsınız peki hiç KPSS denedinizmi?noterde calıstım
malı musavırın yanında calıstım staj yaptım
dershanede ıktısat dersı verdım aoflılere
vekıl ogretmeenlık yaptım
suan malı musavırım
ha diyince girilmiyor demek istiyorumIlk başta gişe memurluğuna bile girebilirim çünkü işsiz kalma korkusu içimde gitgide büyüyor
Peki ne yapmamı önerirsiniz çevremde iktisat mezunu tanıdığım kimse yok ve soramıyorum sorularımıha diyince girilmiyor demek istiyorum
banka ilan açacak da
sınavı kazanacaksınız da
mülakatı da geçeceksiniz vs vs
hangi üniversiteden mezunsunuzPeki ne yapmamı önerirsiniz çevremde iktisat mezunu tanıdığım kimse yok ve soramıyorum sorularımı
kpss ye gırmem gereken mesleklerde hıc calısmadıgım ıcın aklıma gelmedıTebrik ederim sizi çok çabalamışsınız peki hiç KPSS denedinizmi?
Inşallah önümüzdeki yıl mezun Olacağım büyük bi üniversite değil iç Anadolu'da. GYGK iyi sayılır çünkü gecen yıl ortaöğretim KPSS den hiç çalışmadan 81 almıştım. Ingilizcem pek iyi değil sadece kelime dağarcığım biraz var diyebilirimhangi üniversiteden mezunsunuz
ingilizce biliyor musunuz yani yds'ye girseniz kaç alırsınız
ve bir de gkgy bilginiz nasıl(lise bilgileri türkçe matematik tarih coğrafya vs)
daha 4'e geçecektiniz unutmuşum birdenhangi üniversiteden mezunsunuz
ingilizce biliyor musunuz yani yds'ye girseniz kaç alırsınız
ve bir de gkgy bilginiz nasıl(lise bilgileri türkçe matematik tarih coğrafya vs)
Teşekkür ederim cevabınız için işinizde hep başarılı olmanız dileğimle..kpss ye gırmem gereken mesleklerde hıc calısmadıgım ıcın aklıma gelmedı
adlıyeye, beledıyeye,yerel yonetımlere,ıller bankasına gırmek ıcın kpss ye gırebılırsınız
kpss çok zorlu bir süreçInşallah önümüzdeki yıl mezun Olacağım büyük bi üniversite değil iç Anadolu'da. GYGK iyi sayılır çünkü gecen yıl ortaöğretim KPSS den hiç çalışmadan 81 almıştım. Ingilizcem pek iyi değil sadece kelime dağarcığım biraz var diyebilirim
Evet alan Sınavına giriyoruz. Haklısınız ama bi türlü başlamak için kendimde heves bulamıyorum ama şuan sizinde Dediğiniz gibi başlamam gerek Çalışmaya. Hatta Önümde 2 ay var diyebilirim Ekim 6 da okul Başlıyor çünkü. Evet GYGK bilgimin OLDUĞUNU düşünüyorum. Teşekkür ederim yorum yaptığınız için:)Ben de kpss serüveni yaşayacağım. Geçen sene pek bakmadan 81 aldıysan eğer. En azından orta seviyede gk-gy bilgisine sahipsin demektir. Ben senin yerindeolsam daha önümde aylar varken oturur bayağı sağlam bir biçimde kpss çalışırdım. Yanlış bilmiyorsam sizde kendi alanınızla ilgili sınava giriyorsunuz. Konularınız birikmesin diye okulun başlamasına en az 1.5 ay varken oturun kpss genel kültür genelyetenek konularının yüzde 50 sini bitirmeye çalışın. Sonra kalan kısmı ve alannızla ilgili kısmıda kapsayacak sağlam bir program hazırlayın ve sene boyunmca çalışın bolda soru çözün bence atanabilirsiniz. Özel de düzgün bir yerde iş bulmakta zor çünkü. Öyle günde 6-7 saat çalışmaya gerek yok. Düzenli bir biçimde 2.5-3 saat çok rahat yeter bence.
Haklısınız sanırım bölümüm hakkımdaki önyargılarla bu hale geldim . Hani işim olsun ve banka felan farketmez diye Düşüncelerin arkasına saklanıyorum oysa Dediğiniz gibi çok fazla Seçenek ve daha iyi iş koşulları varken..sonuçta başaran insanlar nasıl başarıyorsa bende yapabilirim..kpss çok zorlu bir süreç
gözünüze kestiremiyorsanız hiç bulaşmayın derim
bankaların uzman yardımcılığı veya müfettiş yardımcılığı, gişe görevlisine nazaran daha fazla para verir
ancak bu pozisyonlara girebilmek için kpss ye hazırlanır gibi hazırlanmak gerekir
ayrıca müfettiş yardımcılığı için ingilizce bilmek gerekir
eğer ben bunu göze alırım diyorsanız bence kpss ye hazırlanın
ben hayatta istemem mesela bankada gişe görevlisi olmayı
ekonomi bakanlığı/hazine müsteşarlığı, gümrük bakanlığı, maliye bakanlığı bünyesindeki pek çok birim( gelir uzman yardımcılığı, vergi denetleme kurulu) daha aklıma gelmeyen bir sürü devlet kurumu/bakanlık iibf'liler için kadro açmakta
şahsen benim son kozum bankacılık/gişe memurluğu olurdu, önce devlet memurluğunu denerdim
aynen öyleHaklısınız sanırım bölümüm hakkımdaki önyargılarla bu hale geldim . Hani işim olsun ve banka felan farketmez diye Düşüncelerin arkasına saklanıyorum oysa Dediğiniz gibi çok fazla Seçenek ve daha iyi iş koşulları varken..sonuçta başaran insanlar nasıl başarıyorsa bende yapabilirim..