Iktisat mezunları bakabilirmisiniz?

Zaman zaman ben de gerek yurtta gerek okulda, sorunlar çok üst üste geldiği zaman canım sıkılıyor ve keşke üniversite diye tutturmuş olmasaydım diyorum. Annem ve teyzemin beraber yürüttükleri bir iş var, ben 2012'de üniversiteye başlarken onlar da işi yeni kurmuştu. İş dediğim de ticaret. Şimdi onlar işlere yetişemiyorlar mesela, benim okul olmasa orada onların yanında çalışmaya başlardım ve 3 sene oldu tam, 3 sene içinde o işin kurdu olurdum hem de çok genç yaşta. Ama insan hayatın ne getireceğini bilemiyor, iş kurulduğu ilk zamanlar başarısız da olabilirdi mesela, bütün emekler boşa gidebilirdi ve ben okumuyor olsaydım, iş de başarısız olsaydı herhangi bir yere vasıfsız eleman olarak girerdim, herhalde kendimi de zaman içinde geliştirirdim. Ama bugün 18-19 yaşında olsam ne üniversite ne kpss, bir yerde girip çalışmaya başlardım. 4 senelik okuyoruz da ne oluyor, bittiğinde 15 bin TL kredi borcuyla mezun olacağım. :KK70: Benim 30 yaşına geldiği halde hala daha kpss için çırpınan bi tanıdığım var yahu, her sene giriyor ve atanamıyor, o yaşta hala daha ailesi onu kpss kursuna yolluyor.
ne yapsın insanlar bir umut işte. o umut değil mi insana hadi dene yeniden diyen.. Allah herşeyin hayırlısını versin benim psikoloji bitti artık kaldırmıyor

bayanlar bu yıl inşallah iktisat 4. Sınıf Olacağım. Okul bitince Aklımda ilk bankaya girip çalışmak var hemen kredi borcumu ödeyim bitsin istiyorum ama KPSS de aklımın bi köşesinde hep var ama hala Aklım çok Karışık.. Ve boşuna okuyorsun diyenlerinde duydukça:KK43:benim sorum aranızda iktisat mezunu olan Varmı ve ne işde çalışıyorsunuz paylaşabilirmisiniz? Herkese teşekkür ederim..
Ben de iktisat mezunuyum Sana öyle diyenler kısmen doğru söylüyor Öyla bankada işe girip çalışayım demek bir miktar hayal aslında :KK66: CV'ni doldurman gerek işe girmen için Kpss den de oldukça yükske puan yapmalısın atanmak istiyorsan İşletmeden sonra en çok mezunu olan bölüm en çok işsizi olan da İmkanın varsa Yüksek lisans yap o zaman bankalarda hemen iş bulursun

Inşallah önümüzdeki yıl mezun Olacağım büyük bi üniversite değil iç Anadolu'da. GYGK iyi sayılır çünkü gecen yıl ortaöğretim KPSS den hiç çalışmadan 81 almıştım. Ingilizcem pek iyi değil sadece kelime dağarcığım biraz var diyebilirim
Süper ingilizcen olması lazım özel sektörde iş bulman için İngilizce işin için lazım değilse bile dil bileni işe alırlar öncelikle Bir de ortaöğretim kpss Lisans kpss yanında çerez :) hiç kıyaslama Deli gibi çalışmazsan lisans kpss den 70 bile alamazsın Ki işe girmek için sana en az 90 lazım

X