• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkokul Mezunu Olup Açık İlköğretime Giden Arkadaşlar Var Mı ?

brnim annemde erkek kardeşinin eşi için okula yazıldı kız ilkokul mezunuyum ehliyet bile alamıcam deyip üzülüyordu annemde okula yazıl dedi cesaret edemedi kız :) annemde gel beraber yazılalım deyip gaza getirdi, şimdi beraber sınavlara hazırlanıyorlar... (herkese böyle görümce lazım:P)

gerçi annem pek önemsemiyor geçen sınavlarından sonra konuştum diyor ki valla matematikte hangi rakam gözüme hoş geldiyse işaretledim hey allahım yaa sırnaşık şey
:lepi:sırnaşık şey
valla bazen bizde öyle yapıyoz.:kedi:akannehir.

brnim annemde erkek kardeşinin eşi için okula yazıldı kız ilkokul mezunuyum ehliyet bile alamıcam deyip üzülüyordu annemde okula yazıl dedi cesaret edemedi kız :) annemde gel beraber yazılalım deyip gaza getirdi, şimdi beraber sınavlara hazırlanıyorlar... (herkese böyle görümce lazım:P)

gerçi annem pek önemsemiyor geçen sınavlarından sonra konuştum diyor ki valla matematikte hangi rakam gözüme hoş geldiyse işaretledim hey allahım yaa sırnaşık şey

kaydirigubbakcemile3Hiç olmazsa annenin gözüne güzel görünen rakamlar varmış Bana mat.te hiç bişey güzel görünmüyordu Mecburiyetten çizdik bişeyler kafamçokkarıştı

kızlar nerelerdesiniz.
kayıt yenilediniz mi.
yarın son gün haberiniz olsun.
bende dün yeniledim kaydımı
oğlum hastaydı
tamamen unutmuştum eşim hatırlattı.

bende son gün kılpayı yeniledim aklımdan da çıkmıştı 1 hafta kala hatırladım anca son gün yaptırabildim
kızlar diplomalar ne zaman verilir acaba?lise de düşünüyomusunuz ?ben düşünüyorum da meslek mi düzmü onda kararsızım meslek de yüzyüze eğitim veriliyomuş yanıllmıyorsam çoluk çocukla bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

bende son gün kılpayı yeniledim aklımdan da çıkmıştı 1 hafta kala hatırladım anca son gün yaptırabildim
kızlar diplomalar ne zaman verilir acaba?lise de düşünüyomusunuz ?ben düşünüyorum da meslek mi düzmü onda kararsızım meslek de yüzyüze eğitim veriliyomuş yanıllmıyorsam çoluk çocukla bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

ben daha ders çalışmaya başlamadım.alsanaalsanasmile
oğlum hastaydı şimdide ben. inş biran önce iyileşirim de çalışmaya başlarım.:gitme:
ben birde 10 dersten girecegim hepsini geçersem 2 dersten daha girecegim.
yani iki sınav beni bekliyor.
ders seçme olayını nasıl yapıyosunuz benimki otamatik seçilmiş diger döneme ingizce ve din kültürü kalmış. sizce nasıl degiştireyimmi.?:sm_confused:
birde notlar iyi olursa bu iki dersten sınava girmeden de geçme olasılıgım var mı?:delphin:
tecrübeli arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.opuyorumnanaktan

slm kızlarya size sorum olcak benım bı arkadaşım dışardan acıkilkögretime yazıldı bu konu hakkkında pek bılgsı yok internetlede alakası yok oyuzden onun adına soruyorum şimdiiden teşekkür ederim
temmuz sınavı içi ayıt olmuş (martta)aktif hale glmiş ve kitaplarını almış ögrenci kimlik numarasında tabi
size sorum kayıt yenilemeye gerek varmı tekrardan
hıı ilk kaydı yeni kayıt olarak yaptı sınav tarihini bekliyo yenilemeye gerek varmı
birde sınav yerleri belli oldumu teşekkürler

oğlum hastaydı şimdide ben. inş biran önce iyileşirim de çalışmaya başlarım.:gitme:
ders seçme olayını nasıl yapıyosunuz benimki otamatik seçilmiş diger döneme ingizce ve din kültürü kalmış. sizce nasıl degiştireyimmi.?:sm_confused:
birde notlar iyi olursa bu iki dersten sınava girmeden de geçme olasılıgım var mı?:delphin:

canım geçmiş olsun her ikinizede ben 8 dersten gırıcem 2 ing. ben dıger derslere yogunluk verıyorumkı puan ortalamasıyla yabancı dılden gecerım dıye benım derslerde otomatık secılmıs... kıtaplarımı aldım ama hıc tık yok kafa almıyor :bbo: :bbo:

kolaygelsin kıslar......
teşekkürler.
tecrübeli liselim sorumada cvp versen olmaz mısempatiksalakcinni
slm kızlarya size sorum olcak benım bı arkadaşım dışardan acıkilkögretime yazıldı bu konu hakkkında pek bılgsı yok internetlede alakası yok oyuzden onun adına soruyorum şimdiiden teşekkür ederim
temmuz sınavı içi ayıt olmuş (martta)aktif hale glmiş ve kitaplarını almış ögrenci kimlik numarasında tabi
hıı ilk kaydı yeni kayıt olarak yaptı sınav tarihini bekliyo yenilemeye gerek varmı
hayır kayıt yenilemeye gerek yok zaten kaydını yaptırmış.
bu kayıt yenileme sınava girip diğer sınıfa geçen veya geçemeynler için.opuyorumnanaktan
canım geçmiş olsun her ikinizede ben 8 dersten gırıcem 2 ing. ben dıger derslere yogunluk verıyorumkı puan ortalamasıyla yabancı dılden gecerım dıye benım derslerde otomatık secılmıs... kıtaplarımı aldım ama hıc tık yok kafa almıyor :bbo: :bbo:
sağol canım.
ayyy ben daha kitabın yüzüne bakmadım bi iyileşsem ahh.
ben de zaten mat ve ing. sıfır desem yeridir bakalım ne olacak.
inşallh hayırlısıyla geçeriz.
ama çalışmakta gerekli
biz armut piş ağzıma düş istiyozakannehirsempatiksalakcinni
başarılar kolay gelsin hepimizekaydirigubbakcemile5

bir dersten muaf olabilmek için o dersten sınav olmuş ve başarısız olmak gerekiyor canım. girdiğin bütün derslerin yılsonu ortalaması 50 olursa başarısız 2 dersten geçiyosun( 2. sınavdan sonra hesaplandı benimki ve girip başarısız olduğum 2 ders ten muaf oldum)umarım anlatabilmişimdir

seviyom canım neden kendin şeçmedin dersleriniki?? sen seçmayince otamatik seçiyorlar.:olmaz:. din dersini seçememen kayıp olmuş senin için . keza sorular kolay ve yüksek puan çıkıyor bu dersden ve ortalamayı yükseltiyor .
keşke din dersini seçmiş olsaydın .kaydirigubbakcemilesıksık sayfanıza girip konturol edin canlarım ya opuyorumnanaktan
ama tabiki bu engel deyil geçebilirsin 10 dersden girip ortalamanı tutturursan o 2 kalan dersten girmene gerek kalmadan geçersin ...alkisalkisalkis
ama ager ortalaman düşük olursa bi dahaki sınava tekrar girmek zorunda kalırsınki oda öbür seneye sarkar ...
sana tavsiyem bu derslere iyi çalışıp ortalama ders başına 50 puan gelecek şekilde sınavda başarılı olman ..
o zaman bu sene mezun olur yeni yıla liseye kaydını yaptırabilrisin hadi ders çalışmaya .olumunekankayizsmile
sinemcim yanlış anlamadı isem 3. dönem için kayıt olmuş arkadaş ve kitaplarını alıp 3. dönem sınavı bekliyor dimi ?..
bi sorun yok böyle bu durumda sınavda başarılar .a.s.
netten eger bakamıyorsa sen yardımcı olabilirsin çünkü ders seçmaler sonuçlar ve yeniden kayıt hep netten görünüyor . bu konudada arkaşına ardımcı olmak sana düşüyor galiba .yerimseniben

bu senenin izlenecek tarihleride burada .
SIRA NO
YAPILACAK ıŞ ve ıŞLEMLER
BAŞLAMA TARıHı
1.​

2009-1. Dönem için yeni kayıt başlama tarihi
02.02.2009

2.​

2009-1. Döneminde öğrenim göreceklerin Halk Eğitim Merkezlerine başvuracakları son tarih
10.07.2009

3.​

2009-1. Dönemi için yeni kayıt yapanların evraklarının AıO Müdürlüğüne gönderileceği son tarih
15.07.2009

4.​

2009-1 Dönem için kayıt yenileme
1-31.07.2009

5.​

2009-2. Dönem için yeni kayıt başlama tarihi
01.09.2009

6.​

2009-1. DÖNEM SINAVI
14.11.2009

7.​

2009-1. Dönem Sınav Sonuçlarının yayınlanması
11.12.2009

8.​

2009-2. Döneminde öğrenim göreceklerin Halk Eğitim Merkezlerine başvuracakları son tarih
22.01.2010

9.​

2009-2. Dönemi için yeni kayıt yapanların evraklarının AıO Müdürlüğüne gönderileceği son tarih
27.01.2010

10.​

2009-2. Dönem için kayıt yenileme
21.12.2009

15.01.2010

11.​

2009-3. Dönem için yeni kayıt başlama tarihi
25.01.2010

12.​

2009-2. DÖNEM SINAVI
13.03.2010

13.​

2009-2. Dönem Sınav Sonuçlarının yayınlanması
09.04.2010

14.​

2009-3. Döneminde öğrenim göreceklerin Halk Eğitim Merkezlerine başvuracakları son tarih
28.05.2010

15.​

2009-3. Dönemi için yeni kayıt yapanların evraklarının AıO Müdürlüğüne gönderileceği son tarih
02.06.2010

16.​

2009-3 Dönem için kayıt yenileme
03-28.05.2010

17.​

2010-1. Dönem için yeni kayıt başlama tarihi
31.05.2010

18.​

2009-3. DÖNEM SINAVI
17.07.2010

19.​

2009-3. Dönem Sınav Sonuçlarının yayınlanması
06.08.2010

20.​

2010-1 Dönem için kayıt yenileme
10.08-03.09.2010

© 2008 Açık ılköğretim Okulu.​

Son düzenleme:
seviyom canım neden kendin şeçmedin dersleriniki?? sen seçmayince otamatik seçiyorlar.:olmaz:. din dersini seçememen kayıp olmuş senin için . keza sorular kolay ve yüksek puan çıkıyor bu dersden ve ortalamayı yükseltiyor .
keşke din dersini seçmiş olsaydın .kaydirigubbakcemilesıksık sayfanıza girip konturol edin canlarım ya opuyorumnanaktan
ama tabiki bu engel deyil geçebilirsin 10 dersden girip ortalamanı tutturursan o 2 kalan dersten girmene gerek kalmadan geçersin ...alkisalkisalkis
ama ager ortalaman düşük olursa bi dahaki sınava tekrar girmek zorunda kalırsınki oda öbür seneye sarkar ...
sana tavsiyem bu derslere iyi çalışıp ortalama ders başına 50 puan gelecek şekilde sınavda başarılı olman ..
o zaman bu sene mezun olur yeni yıla liseye kaydını yaptırabilrisin hadi ders çalışmaya .olumunekankayizsmile

ayyy teşekkür ederim.
dün bende çok kararsız kaldım acaba degiştirsem mi diye ve din dersiyle matı degiştirdim.
bak sen böyle deyince heycanlandım inş. 10 dersi de geçerimde 2 dersten kurtulurum.
cvp için çok teşekür.olumunekankayizsmile
evet buratıda ihmal etme sana ihtiyacımız olabiliropuyorumnanaktan

YILSONU BAŞARI PUANININ (YBP) HESAPLANMASI:
Dersin Ağırlıklı Puanı (AP) : Ders saati sayısıyla, sınavdan alınan puanın çarpımından elde edilen puandır.
Yılsonu başarı puanı (YBP) : Ders ağırlıklı puanların toplamının ders saatleri toplamına bölünmesiyle elde edilen puandır. Her sınıfın YBP ayrı hesaplanır.
Ortalama ile sınıf geçme : ılköğretimin 6, 7 ve 8’inci sınıflarında, Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla YBP 50 ve üzerinde olan öğrenciler bulundukları sınıfta başarısız oldukları iki dersten başarılı sayılarak bir üst sınıfa geçerler.
arkadaşlar girmediğiniz dersten muaf olamıyorsunuz o derse girip başarısız olmuşsan oratalamayla geçiyorsun

Dersin Ağırlıklı Puanı (AP) : Ders saati sayısıyla, sınavdan alınan puanın çarpımından elde edilen puandır.
Yılsonu başarı puanı (YBP) : Ders ağırlıklı puanların toplamının ders saatleri toplamına bölünmesiyle elde edilen puandır. Her sınıfın YBP ayrı hesaplanır.
Ortalama ile sınıf geçme : İlköğretimin 6, 7 ve 8’inci sınıflarında, Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla YBP 50 ve üzerinde olan öğrenciler bulundukları sınıfta başarısız oldukları iki dersten başarılı sayılarak bir üst sınıfa geçerler.
arkadaşlar girmediğiniz dersten muaf olamıyorsunuz o derse girip başarısız olmuşsan oratalamayla geçiyorsun

hadi ya offf.bilmiyorumkismile:gitme:mafoldumben:sinifsinif:ohaoldumsmileohaoldumsmileakannehir

mrb arkadaşlar benim 8. sınıftan 3 dersim kaldı mat. fen. ve ing.
önceki dönem sınavda din kültüründen 85 -inklaptan 80 -türkçeden 65- almıştım şimdi ingilizceyi ortalamayla geçebilirmiyim sizce
ben toplamda 300 puana ulaşılabilirse başarısız derslerden muaf olunur diye duymuştum doğrumu acaba

önceki dönem sınavda din kültüründen 85 -inklaptan 80 -türkçeden 65- almıştım şimdi ingilizceyi ortalamayla geçebilirmiyim sizce
ben toplamda 300 puana ulaşılabilirse başarısız derslerden muaf olunur diye duymuştum doğrumu acaba

arkadaşım meb in sitesine girebiliyorsan zaten muaf olduğun dersler yazar .

Ortalama ile sınıf geçme : İlköğretimin 6, 7 ve 8’inci sınıflarında, Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla YBP 50 ve üzerinde olan öğrenciler bulundukları sınıfta başarısız oldukları iki dersten başarılı sayılarak bir üst sınıfa geçerler.
ben öyle bilmiyorum . ben mezun oldugumda eksik puanın kaçmıştı egerki eksik puanım kalmasa ben o 2 derse girmedende mezun oluyordum oratalama puanla ...a.s
hadi ya offf.bilmiyorumkismile:gitme:mafoldumben:sinifsinif:ohaoldumsmileohaoldumsmileakannehir
orta ögretimde toplam puan önemli diye biliyorum seviyorum .yerimseniben
benim bildigimde bu canım ortamala puan önemli ..300 oldumu. geçiyorsun .

ben eger .7 ve 8. derslerini verdigimde 8. sınıfr dersininn toplamından 300 almış olsaydım.. kalan 2 derse girmedende geçerdim .

300 puan alıpda yok sen o derslerdende sınava mutlaka gireceksin diyceklerin hiç sanmıyorum ...
yani önemli olan 300 puanı doldurmak .

arkadaşlar keşke dediğiniz gibi olsa ama yukarıdaki yazımı meb den kopiledim yanlış anlamış olabilirmiyiz acaba...

Back