İkizlerle Yeni Hayat

Ben
Evet haklisiniz ama ozellikle gece birlikte aglamaya baslayinca na yapicagimizi sasiriyoruz. Hamileligm cok kotu gecmisti simdi onu arar oldum. Bi de calismaya baslayinca ne olacak halleri cok merak ediyorum. Neyseki halimden anlayan benle ayni yollardan gecen sizler varsiniz yoksa napardim

Ben annemle bakıyorum ve bitmiş halde yiz kucakta duruyorlar ve uyumuyorlar bu da bizi çok yoruyor uyusalar yemek fln yaparız yeriz hicbirsey e fırsat yok sutum de olmuyor böyle olunca sagip veriyorum ve de mama desteği. Eylulden itibaren yardimci gelecek bakalım nasıl olacak.ALLAHIM sağlık sihhat versin yavrularimiza ve bize.öyle böyle bakicaz ve günler geçicek büyümüş ler ins. Psikoloji de önemli imkanı n varsa yardimci bul.tek bakanları n çocukları uslu anladigim kadariyla.

Kızlar bu bebişlerin eldivenleri ne zaman çıkacak çok sıkıldım bu eldiven olayından:KK51:
Biz eldivenleri 20. Gün gibi çıkarttık, tırnaklarını iki güne bir düzenli keserseniz sorun olmaz ufak tefek çiziyorlar yüzlerini ama çabuk geciyor. Elleri zeka gelişimi icin cok onemli, mümkünse farklı dokudaki nesnelere dokundurun, kendi vucutlarına size ve kardeşine dokundurun:)

Biz eldivenleri 20. Gün gibi çıkarttık, tırnaklarını iki güne bir düzenli keserseniz sorun olmaz ufak tefek çiziyorlar yüzlerini ama çabuk geciyor. Elleri zeka gelişimi icin cok onemli, mümkünse farklı dokudaki nesnelere dokundurun, kendi vucutlarına size ve kardeşine dokundurun:)
20.gün mü:KK57: sadece çizseler iyi ama parmaklarını bazen gözlerine sokuyolar birde acıktılar mı çıldırıyolar korkuyoruz o yüzden,neyse bugün bir kesip deneyelim bakalım:)

20.gün mü:KK57: sadece çizseler iyi ama parmaklarını bazen gözlerine sokuyolar birde acıktılar mı çıldırıyolar korkuyoruz o yüzden,neyse bugün bir kesip deneyelim bakalım:)
Bizde çok tutmadık eldivenleri. Ellerinden tanımaya başlıyorlar kendilerini çünkü. Dokunma, ellerini emme önemli onlar için. Ama yüzlerini Çizme olayı bizde de var. O kadar da kontrol ediyoruz. Bi gecede uzatıveriyorlar tırnakları. Bu acıkma olayı bizde hala var. Uyuyakalmışız 4 saat olmuş çığlıklar atıyorlar:)) doğuştan aç benimkiler.

Bizde çok tutmadık eldivenleri. Ellerinden tanımaya başlıyorlar kendilerini çünkü. Dokunma, ellerini emme önemli onlar için. Ama yüzlerini Çizme olayı bizde de var. O kadar da kontrol ediyoruz. Bi gecede uzatıveriyorlar tırnakları. Bu acıkma olayı bizde hala var. Uyuyakalmışız 4 saat olmuş çığlıklar atıyorlar:)) doğuştan aç benimkiler.
Maşallah aman iştahlı olsunlar da napalım dayakta yeriz yakında onlardan:KK70:

B
Kızlar bu bebişlerin eldivenleri ne zaman çıkacak çok sıkıldım bu eldiven olayından:KK51:

Benimki de 40 .günde alt değiştirirken elinden çıkmış eldiven yüzünü felaket cizdi iz kaldi hatta çok üzülüyorum.geçer dediler ama geçmedi. Kendimi sucluyorum tırnaklarını kesmemistim

B

Benimki de 40 .günde alt değiştirirken elinden çıkmış eldiven yüzünü felaket cizdi iz kaldi hatta çok üzülüyorum.geçer dediler ama geçmedi. Kendimi sucluyorum tırnaklarını kesmemistim
Benim eşimde çok titiz bu konuda ben şimdi denemek için bugün çıkarıcam çizilirse bişey olursa fena söylenir bana

Benim eşimde çok titiz bu konuda ben şimdi denemek için bugün çıkarıcam çizilirse bişey olursa fena söylenir bana
Ben kimseye fırsat birakmadim söylenmeye.baya bi ağladım ettim bakamadım çocuğuma iz kaldi diye hala da gözlerim doluyor.plastik cerrahi cildiye goturdum geçmez dediler sizin bildiginiz bi yöntem var mı.

Ben kimseye fırsat birakmadim söylenmeye.baya bi ağladım ettim bakamadım çocuğuma iz kaldi diye hala da gözlerim doluyor.plastik cerrahi cildiye goturdum geçmez dediler sizin bildiginiz bi yöntem var mı.
Yok valla ama netten bir araştır istersen,çok mu kötü çizdi ki

Bizimkilerde çok gazlıydı şimdi biraz daha azalır gibi oldu. Kız bebeklerde fazla gaz olmaz demişlerdi ama iki bebeğimde de o sorunu yaşadık maalesef. Dikişlerine dikkat et canım açılırsa bebişlerinle ilgilenmen zorlaşır. Yetersizlik olayına gelince ikiz annesi olup bunu yaşamamış olan yoktur sanırım. Eğer mükemmeliyetçi biriysen bundan vazgeçmek lazım. Iki bebeğe tek bebekle ilgilenir gibi ilgilenemezsin. Bunu kabul etmek lazım

Kesinlikle katılıyorum.ben de yardımdan çok hoşlanmayan biriyim.her işimi kendim halletmeyi severim.şimdi de bi bebekle ilgilenirken gözüm hep diğerinde.:KK43:bu da bakan kişiyi tedirgin ediyo haliyle.ama napcan can çıkar huy çıkmaz.

Evet ne yazikki tek bakiyorum. Kv yanimdaydi ama cok panik biri ne banyo yaptirabiliyor ne de tutabiliyordu beni daha cok strese sokuyordu ben de gerek yok dedim gitti. Simdi esimle yalniziz ama o da aksamlari ancak yardimci olabiliyor. Sizin var mi yardimciniz.

Allah yardımcın olsun çok zor.inşlh bebeklerin sakindirler.benimkiler beraber uyumasalar da genelde beraber uyanıyolar. O yüzden yalnız bakmam çok zor oluyo.bazen bikaç saatyalnız kalınca çok stres oluyorum.ama emzik alıyolarsa bi şekilde halledilebilir ama çooook yorulursun.

Son düzenleme:
Slm kizlar benim yardimci basladi sidilik iyi ama ben hala kotuyum kendimi hala kotu hissediyorum midem bulaniyor bacaklarim titriyor surekli aglamakliyim uyanip aglayacaklar diye . Lousaligim boyle degildim. Eski hayatımımi isyiyorum yoksa gene ailelerin yanimda olmasini mi iki çocuğu bas edemiyormuyum bilmiyorum bunlaru nasil buyutecem bilmiyorum kimseye bise soyleyemiyorum halime uzulurler diye esim yardimci sagolsun gece bile uyaniyor ama ben cooook kotuyum

Slm kizlar benim yardimci basladi sidilik iyi ama ben hala kotuyum kendimi hala kotu hissediyorum midem bulaniyor bacaklarim titriyor surekli aglamakliyim uyanip aglayacaklar diye . Lousaligim boyle degildim. Eski hayatımımi isyiyorum yoksa gene ailelerin yanimda olmasini mi iki çocuğu bas edemiyormuyum bilmiyorum bunlaru nasil buyutecem bilmiyorum kimseye bise soyleyemiyorum halime uzulurler diye esim yardimci sagolsun gece bile uyaniyor ama ben cooook kotuyum
Hamilelik sonrası depresyonu olabilir. Öncelikle bir hava değişimi, ikizler olmadan dışarı çıkıp 1 saat yürüyüş yapsanız veya eşinizle başbaşa bir aktivite. Bir bebek dünyaya geldiğinde ebeveynler artık hayatlarının eskisi gibi olamayacağını dÜşünüyorlar. Biz iki tane dünyaya getirdik. Çok yoğun bir tempodayız. Eskiden yaptığımız hiç bir şeyi yapamıyoruz belki ama bu günlerde geçicek canım.

Hamilelik sonrası depresyonu olabilir. Öncelikle bir hava değişimi, ikizler olmadan dışarı çıkıp 1 saat yürüyüş yapsanız veya eşinizle başbaşa bir aktivite. Bir bebek dünyaya geldiğinde ebeveynler artık hayatlarının eskisi gibi olamayacağını dÜşünüyorlar. Biz iki tane dünyaya getirdik. Çok yoğun bir tempodayız. Eskiden yaptığımız hiç bir şeyi yapamıyoruz belki ama bu günlerde geçicek canım.
Kizlari birakacak kimsem yok yardimci yeni basladi . Nefes bile alamiyorum ins bu gunlerde gececek lutfen Allahim yardim et bize.burayada yazmazsam catlayacam

Havalar güzelken bebekleri birakabiliyorsan dışarı çıkman lazim. Gercekten cok iyi geliyor. Birde kendi kendini telkin etmelisin kimse doğduğu gibi kalmıyor, günler geçecek büyüyecekler insallah. Pek cok insan bu durumun üstesinden gelebiliyorsa sende gelebilirsin. Allah bi kolaylık vericek insallah. Bizimkilerde birbirini oyalayacak zamanla:)

X