İkizlerle Yeni Hayat

Ben gündüzleri heo emziriyorum memede uyumadiysa mama veriyorum biberonla yiyor.gece kimi zaman emziriyirum ama cogu zaman sadece mama veriyoruz.uyuyakalmaktan korkuyorum çünkü. Ayrica emzirmeden sonra cok rahat 60cc mama yiyorlar.bazen 90u zorluyor lar. Sutumu sagdigimda bir gogusten kimi zaman 60kimi zaman 70-80 cikiyor.herlade benim.sutumun doyuruculugu yok.mamayi sma kullaniyiruz similaci deniyim dedim bir bebegim cok asiri huzursuz oldu.asiriiii gazliyiz.yatarken bir suru pirtlar yapiyorlar uyandiklarinda hala gaz sancisi ...
Sma bizde kabızlık yaptı.buyuk kutu almıştık yarısı duruo hemen bıraktık. Aptamil in conformil kulkaniyorum gaza kaka ya çok ii gelio.gunduz sutum cok az.sagdigimda 40 fln ancak çıkıyor.gece 150 yi buluo 2 ye buluyorum 75 de yetmi o.mama takviyesi gerekio. Gündüz zaten mama ağırlıklı. En fazla 10 dk uyuyorlar.hic dinlenemiyoruz.gece de şanslı ysak 2 saate bir uyanıyorlar.

Sma bizde kabızlık yaptı.buyuk kutu almıştık yarısı duruo hemen bıraktık. Aptamil in conformil kulkaniyorum gaza kaka ya çok ii gelio.gunduz sutum cok az.sagdigimda 40 fln ancak çıkıyor.gece 150 yi buluo 2 ye buluyorum 75 de yetmi o.mama takviyesi gerekio. Gündüz zaten mama ağırlıklı. En fazla 10 dk uyuyorlar.hic dinlenemiyoruz.gece de şanslı ysak 2 saate bir uyanıyorlar.
Gece gündüz Arasında bu kadar fark olması enteresanmış... Bütün bunlar dinlenememekten canım. Bu saat olmuş yatacağım daha:KK43: mama konusunu kafama takmıyorum artık. Bizde biraz ishal durumu var birinde. Gözlüyorum şimdilik. Her seferinde doktora taşımak istemiyorum. Hırpalanıyorlar diye...

Herkes ayni seyi yasiyor demekki. Bizim gazimiz azaldi ama yine de devam ediyor. Sanirim benimkiler hep aglayan bebekler olacak. Oyle geliyor. Geceleri bazen guzel uyuyorlar 3-4-bazen 5 saat uyuduklari oluyor. Ama gunduz sizinkiler gibi. Benimkiler 18inde 3 ayi doldurmus olacaklar. Yorgunluk hep var ama bir gulumsemeleri yetiyor.
Dun hastaneye goturduk ve cok yorucu ve komikti. Esim arabayi park etmeye gitti. Ben de bebekleri ikiz arabasina yatirdim. Anında ikiside aglamaya basladi. Emzik de almadilar. Yanimda da diger kizim. Ikizler agliyor ben guluyorum. Asansore bindik hala agliyorlar. Ben gulmeye devam. Asansordekiler de guluyor. Asansore de oyle bir binmisiz ki. Asansorun en arkasinda kaldik. Büyük bir asansordu. Inerken tum Asansordekiler yol verdi. İkiz arabasi ancak cikti. Bu arada bizimkiler hala agliyor. Doktorun odasinin onune geldik. Birini aldim kucagima sakinledi. Digerini de baska bi kadin yardima geldi. Al dedim. Oyle sustular. Doktor odasinda yokmus, yanindaku sekreteri bizimkilerin aglamasina dayanamayip doktora tel acip cagirmis. Gelur gelmez bizi aldilar. Yani ise de yariyor. ama eve geldigimde dayak yemis gibiydim.

Herkes ayni seyi yasiyor demekki. Bizim gazimiz azaldi ama yine de devam ediyor. Sanirim benimkiler hep aglayan bebekler olacak. Oyle geliyor. Geceleri bazen guzel uyuyorlar 3-4-bazen 5 saat uyuduklari oluyor. Ama gunduz sizinkiler gibi. Benimkiler 18inde 3 ayi doldurmus olacaklar. Yorgunluk hep var ama bir gulumsemeleri yetiyor.
Dun hastaneye goturduk ve cok yorucu ve komikti. Esim arabayi park etmeye gitti. Ben de bebekleri ikiz arabasina yatirdim. Anında ikiside aglamaya basladi. Emzik de almadilar. Yanimda da diger kizim. Ikizler agliyor ben guluyorum. Asansore bindik hala agliyorlar. Ben gulmeye devam. Asansordekiler de guluyor. Asansore de oyle bir binmisiz ki. Asansorun en arkasinda kaldik. Büyük bir asansordu. Inerken tum Asansordekiler yol verdi. İkiz arabasi ancak cikti. Bu arada bizimkiler hala agliyor. Doktorun odasinin onune geldik. Birini aldim kucagima sakinledi. Digerini de baska bi kadin yardima geldi. Al dedim. Oyle sustular. Doktor odasinda yokmus, yanindaku sekreteri bizimkilerin aglamasina dayanamayip doktora tel acip cagirmis. Gelur gelmez bizi aldilar. Yani ise de yariyor. ama eve geldigimde dayak yemis gibiydim.
Ben her hastaneden geldiğimde dayak yemiş gibiyim:)) sen kontrollerini nerede hangi doktora yaptırıyorsun canım ve memnun musun?

Bebeklerinizi sallamadan uyutabiliyor musunuz? Elektrikli besikler çok lazım mı acaba?iki bebek olunca insan her şeyi düşünüyor elim ayağıma dolasmasin sonra:) bir de hastaneye 1 paket bez yeterli mi bizim ev başka şehirde hastane başka şehirde küvezde de kalabilirler sonuçta. Evde baya bi bez var gerekirse yine alıp boşuna masraf etmek istemiyorum evde o kadar çok varken.küvezde kalınca bezini mamasini bırakıyor muyuz? Bir de bebekler kuvezdeyken bizim de hastanede kalma şansımız oluyor mu?

Bebeklerinizi sallamadan uyutabiliyor musunuz? Elektrikli besikler çok lazım mı acaba?iki bebek olunca insan her şeyi düşünüyor elim ayağıma dolasmasin sonra:) bir de hastaneye 1 paket bez yeterli mi bizim ev başka şehirde hastane başka şehirde küvezde de kalabilirler sonuçta. Evde baya bi bez var gerekirse yine alıp boşuna masraf etmek istemiyorum evde o kadar çok varken.küvezde kalınca bezini mamasini bırakıyor muyuz? Bir de bebekler kuvezdeyken bizim de hastanede kalma şansımız oluyor mu?
Ben sallama yanlısı değildim ama yapmayacağım dediğin şeyleri yaparken buluyorsun kendini:) küvezde kalırlarsa bez, alt açma,mama, süt zenginleştirici ve Islak mendil istiyorlar belirli aralıklarla. Hastanede kalmana izin vermiyorlar. Ben günde sadece 10 dk görebilmiştim bebişlerimi.. Bebek yoğun bakımları ücretsiz ama...

Ben her hastaneden geldiğimde dayak yemiş gibiyim:)) sen kontrollerini nerede hangi doktora yaptırıyorsun canım ve memnun musun?
Canim ben karabukteyim. Dogum yaptigim hastaneye goturdum 2 ay. Ozel hastaneye. Ama bundan sonra devlete gidecegim. Cok masraflı oluyor zaten. Devlette de iyi doktorlar var. Rutin kontrolleri yapiyorlar. Pek fark yok

Elektrikli besikk var bende.oglumdan kalma.stork dondolino.valla en buyuk kurtarici su an.cunku kizim sallanmak istiyo.eve ilk geldigimizden beri bu boyle.oglum aramiyo .onu kucakta salliyoruz hafif.cogunlukla da mama da veya meme de uyuyolar:))
1 paket yetmisti bize.hastaneden vermicekler mi.gerci ben de almadim .

Kuvezde bez ıslak mendil getirin diyorlar.bebegin yanında kalmıştım ben.
Bebekleri kaç günde banyo yaptırıyor sunuz ben haftada 2 yaptiriyor um o da baya yorucu oluo uykusuzluk bi yandan.annemle 2 mız bakıyoruz ama yetisemiyoruz. Sutum olmuyor emzirme işini de beceremedim. 5 dk emip yoruluyor lar uyuyakaliyorlar memeyi bosaltamiyorlar.doymadiklarindan duzgun uyku uyumuyorlar.sagmak daha kolay gelio vicdan azabı duyuyorum emziremedim. Beceremedim.sut de yok gerçi mama yoğunlukta.

arkadaşlar benımde ikizlerim olacak alışverişe başlıcam artık kıyafet olarak neler almalıyım 0-3 ay olanlar gözüme buyuk geldi yeni doğan 5 li setler den ne kadar almak lazım birde tulum mu rahat oluyo alt üst takım mı kaçar tane alıcam bilemedim birde ikiz bebek arabası kullandıgınız memnun kaldıgınız ürün varmı tecrubelerınızden faydalanmak isterım..

Bebekleri kaç günde banyo yaptırıyor sunuz ben haftada 2 yaptiriyor um o da baya yorucu oluo uykusuzluk bi yandan.annemle 2 mız bakıyoruz ama yetisemiyoruz. Sutum olmuyor emzirme işini de beceremedim. 5 dk emip yoruluyor lar uyuyakaliyorlar memeyi bosaltamiyorlar.doymadiklarindan duzgun uyku uyumuyorlar.sagmak daha kolay gelio vicdan azabı duyuyorum emziremedim. Beceremedim.sut de yok gerçi mama yoğunlukta.
Biz iki gunde bir banyo yaptiriyoruz. K.v. var yanimda ama haftaya gidecek. O zaman zorlanacagim. Benimkiler de oyle pek istekli emmiyorlar. Benim de cok sutum olmuyo malesef. Sagsam da az cikiyor

Bende haftada 2 yıkamaya çalışıyorum. Iki günde bir yıkayabilsem süper olacak ama havalar biraz serin gidiyor. Tek başına yıkamayı beceremem diye düşünüyorum. Süt konusunda vicdan yapmıyorum oluruna bıraktım.

Bende haftada 2 yıkamaya çalışıyorum. Iki günde bir yıkayabilsem süper olacak ama havalar biraz serin gidiyor. Tek başına yıkamayı beceremem diye düşünüyorum. Süt konusunda vicdan yapmıyorum oluruna bıraktım.
Senin bebekler kuvezde kaldığı için kilo almaları önemli. Süt mama farketmez bence de.benimkiler emiyor du normalde ama ciddi derece sarilik oldular.ii beslemeniz gerek denilince panik oldum.ne kadar yedikleri ni göruym die sagip verdim.artik da emme işine donemiyorum alistilar.saglikli sıhhatli olsunlar da napalım.onemli olan o.

Benimkilerinde hic farki yok ama o hafta ben.ikisini ayni anda emzirmeyi denedim basardim.ama kilolari birbirinden cok farkli oldugu icin dengelemekte cok zorlandim.sonra ikisine mamayi ayni anda verdim.sonraki gunler merhamet ettikee bana ayni anda aglamadilar.birde o donem oyke deli gibi gazli degillerdi. Dunden beri gene yanlizim inanilmaz gazlari var. Ve kucakta hoplaya ziplaya rahatliyorlar aa bir sey.suan yatakodasinda onumde emzik iki dolu biberon ve atletle heran emzorebilir vasiyette cocuklarin basini bekliyirum. Ben fiyaskoyum bu konuda:KK66:
Yinede basarmisin masallah benum hic cesqretim yok yalnuz kalmaya.bugun rop icin goturdum cerrahoasaya ilk muayeneyi gectiler 3.evredeymus gelusumleri tekrar cagirdilar kobtrole hayret sorun cikarmadilar cok sukyr eve gelince uyandilar

Senin bebekler kuvezde kaldığı için kilo almaları önemli. Süt mama farketmez bence de.benimkiler emiyor du normalde ama ciddi derece sarilik oldular.ii beslemeniz gerek denilince panik oldum.ne kadar yedikleri ni göruym die sagip verdim.artik da emme işine donemiyorum alistilar.saglikli sıhhatli olsunlar da napalım.onemli olan o.
Aynen canım Sağlıklı olsunlarda gerisi hiç önemli değil. Onun için kendimizi yıpratmayalım. Hı emzirebilsek büyük kolaylık olurdu. Çünkü sağmak zaman alıcı. Dışarı çıkarken sağma işlemini yapamıyorum o da rahatsızlık veriyor.

Yinede basarmisin masallah benum hic cesqretim yok yalnuz kalmaya.bugun rop icin goturdum cerrahoasaya ilk muayeneyi gectiler 3.evredeymus gelusumleri tekrar cagirdilar kobtrole hayret sorun cikarmadilar cok sukyr eve gelince uyandilar
Geçmiş olsun. Bizde rop yaptırdık. Anne sütü iyi geliyor diyorlar. Bizimki evre1 deydi. Ikinci kontrolde gerilemişti. İnşallah seninkilerde öyle olur.

Cnm emzirmek daha kolay.bak pes etme sakin.ugras emzirmek icin.zamanla ceneleri guclenir daha guzel emerler.
sut olayi hepimizde yetersiz zaten.ben de uzuluyorum ama neyapalim sartlar boyle.dedigin gibi uykusuzluk ve yorgunluk cok zorluyor

Biz iki gunde bir banyo yaptiriyoruz. K.v. var yanimda ama haftaya gidecek. O zaman zorlanacagim. Benimkiler de oyle pek istekli emmiyorlar. Benim de cok sutum olmuyo malesef. Sagsam da az cikiyor
Tek mi bakacaksin sonra canim.
valla sut hepimizde sorun demek ki.
benim de artip cosmadi bi turlu.
mama ne kullaniyosun.her ogunde mi veriyosun.kac ml

Tek mi bakacaksin sonra canim.
valla sut hepimizde sorun demek ki.
benim de artip cosmadi bi turlu.
mama ne kullaniyosun.her ogunde mi veriyosun.kac ml
2 hafta tek bakicam. Sonra yazin esimle. Kavga gurultu bakacaz. Eylulde 2 yardimci bulursam calisacam. Yarim gun. Benimkiler mamayi cok yiyor. Her ogunde 90 cc. Gazlari olunca emmiyorlar ve cogunlukla da gazli oluyorlar. Ondan mama yiyorlar. Gece guzel emiyorlar sadece. Hero baby kullaniyorum ben. Sen nasil yapiyorsun.

X