İkizlerle Yeni Hayat

Selam herkese bzide alisverisimizi tamamliyorz yavas yavas bolca citcitli badi aldim tulum aldim yaz bebekleri olcaklari icin daha cok body kullanilir heralde acemiyim cokda bilmiyorm ama şu ic zibinlardan fazla almak gerekiyomu acaba? Bide battaniye birer tane hastane cikisinin var birer tanede biz aldik onlar biraz sonbaharlik ama yetermi acaba? Hep 0-3 ay aldim ben ya yikanincada belki biraz ceker diye ama kaliplar kucuktu buyuk olmaz insalah bakalim insalah guzel gunlerde giydirmek nasip olur... Baska gereken seyler varmi acaba giyim olarak unuttugum?

İnanın öyle olacak zmaan ne çabuk geçiyor diyor insan zaten evde çok tempolu bir bakım süreci olduğundan zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor tabii ki zor ama Allah kolaylık veriyor,
C cincikk gaz sancilari tuttugunda nasil hallettin peki.ayni anda tuttugunda ozellikle.bizim hoplama zıplama ile bile zor çıkıyor gaz.benim bebikler mi gazli ben mi beslemeyi bilmiyorum acaba

Ben dogumdan itibaren hem mama hem meme veriyirum.sma mama kullanıyoruz. 950 gr paket en fazla 10 gun gidiyor.benim cocuklar iyi yiyor sanirim 60cc 90 cc arası iciyorlar daha bir ayliklar tabi bide meme emiyolar.bez olarak preminium kullaniyorum bende bir bebegim 2200 dogdu yinede o bezi kullandim.ilk bir hafta 10 gun icinde 3-4paket gitmişti bizim.

bebekleri 2000gr ve civarı doğan annelere bir sorum var yenidoğan kıyafetleri oldu mu? hafif bol da olsa idare edilebilir mi? yoksa uzun bir süre prematüre kıyafetleri mi kullandınız?
Benim bir bebek 2 200 dogdu illaki idare edilabilir ama eli kolu seçilmiyor insan nasil tutacagini bilmiyor.dogumdan sonra bir tane prematüre kiyafet aldim yetti.hemen buyuyorlar zaten

Merhaba kizlar benimde bebisler 37.hafta da biri 2200 digeri 3450 dogdu.oysa ultrasonsa 2700-2900 görünüyordu.benim ilk iki hafta annem.yanimdaydi sonra bir hafta yanliz kaldim aimdi gene iki hafta annem var sonra uzun bir sure bakici buki caya kadat yanlizim.benim.bebeklerim hic yeni dogan diger bebekler gibi yiyip misil mosol yatmadilar zingir zingir agladilar uyanip ilk zamanlar 2-3 saat simdi iae 5 saate kadar direnip yatmiyorlar.en uzun yattiklari zaman ise 3.5saat suana kadar.ben mama +meme veriyirum.cogu zaman enwrjim kalmiyor mamaya yukleniyiruz.benim bir tane sallanan ahsap beşiğim var.cok rahat sigiyorlar.biri agladiginda digerinin rahatsiz olma durumu simdilerde baaladi gibi.ama sunu diyim gece disinda cocuklar evde heryerde yatiyor ana kucagi tekli koltuklar vs.sut pompasi lansinoh 2li aldim cok isime yaradi 15dk sagiyorum hic biriktirme yapamiyirum ama.bebek arabasi kuzenimden kalan arkali onlu bir tane var 1ay oldu daha hic kullanmadik.biberonu avent aldim.4tane var ama iki tanesi yetiyor hwr defasinda kaynar su ile calkaliyorum.ikiz annesi iseniz hic ideal mantilikli anne olma tribine girmeyin olmuyor ya da ben beceriksizim.emzik vermeyelim diyirdum simdi bas yardimcimiz oldu sallamaya alismasinlar diyiorduk caresiz kalinca sallanan besigi ucuruyoruz. Kucaga alisturmayin olayini asla yapamazsiniz.onlar aglamaktan katilirken canınız gidiyor. Cok opmeyelim çocukları diyorduk simdi yanaklarini yiyoruZ; ) Bide bebeginizi o gun geken misafir varsa ya da anne baba pinpirik olmayin verin baksinlar sizde dinlenin.ben en cok bundan yakiniyorum.birde ben catlaklarsan yana sanssizim malesef 15kilo aldim 72ile doguma girdin bur hafta icinde 56oldum.karnim yasli teyzeler gibi oldu karnim çatlak ve sarkık. Karnimdan 10kilo cikmis dr hesabina gore puff diye sonunce böyle oldu.ama benim hayatıma anlam katan iki aşkim oldu.insan üzülüyor ama onlara değer

çok güzel anlatmışsın canım. Aynı şeyleri bende birebir yaşıyorum:))

Bebeklerin saglıklı ya boşver karnını estetikle gerdir ilerde ..
Benim sorum şu acaba altını açarken ne kullanıyosun alt acma bezi varmış canbebe bi kere de çöpe mi gidiyo onlar ne alayım acaba

Sıcakta iç zıbın lazım mı acaba ben hep uzınkollu cıtcıtlı body aldım ve altpatikli.
0 ve 3 ay aldım.
yenidoğanlar 56cm diye zıbınları 50cmlik aldım minicik duruyo..
battaniye 2 tane sette var ama 4tanr daha penye alıcam 2de pike alıcam..
Çıtçıtlı tulum da aldım 56 62 cm falan al 3ay giyermiş daha çok şey lazım da 30.haftada alıcam artık..aslında tecrübemsıfır

Ben badyleri hep kisa kol yol yada atlet gibi aldim cunku yaz sicagi olucak diye ama tulumlar uzun kol birer battaniye daha alayim en,iyisi premature hicbisey almadim ama birer tane almam gerekicek galiba

Hastaneye götürmek için 2 biberon yeterli mi acaba yani her bebege birer tane? Bir de aranızda huggies kullanan var mı? Ben huggies 1 numara aldım baya bi iNS memnun kalırım. Bir paket de molfix premature almam lazım sanırım 1 numaralar büyük geliyormuş çünkü. Hastanede kendi g oturduğunuz mamayi kullanabiliyor musunuz yoksa illaki Dr mu tavsiye ediyor?

Bir de benim çok kasılmam oluyor ama ağrı sancı hissetmisyonumuz. Dr sadece magnezyum verdi ama bi faydasi olduğunu düşünmüyorum. Sizin kasilmalariniz ne zaman başlamıştı yani erken doğum mu olur acaba...

Ben badyleri hep kisa kol yol yada atlet gibi aldim cunku yaz sicagi olucak diye ama tulumlar uzun kol birer battaniye daha alayim en,iyisi premature hicbisey almadim ama birer tane almam gerekicek galiba
Bence 2 ser prematüre al normaller 56cm yenidoğanlar kocaman.
burada sıcak ama kime sorsam uzun kol al dedi yenidoğan çok üşürmüş zaten ince oluyo penyeleri iç zıbınsız giyer diye düşündüm üşürse sen de battaniyeni örtetsin penye

Bir de benim çok kasılmam oluyor ama ağrı sancı hissetmisyonumuz. Dr sadece magnezyum verdi ama bi faydasi olduğunu düşünmüyorum. Sizin kasilmalariniz ne zaman başlamıştı yani erken doğum mu olur acaba...
Canım ben daha hissetmedim onlar hazırlıkmış okudum sende ne zaman basladı aklına iyi şeyler getir magnezyum bende de var ama ihmal ediyrum acıkçası.
Bi de şu kasılnayı anlamıyrumkarnım tepeleşmiyo gerilmiyo acaba ben mi fark etmiyrum 26.hafta da baslayan da var okudum

Benim de 26 civarı başladı ama ben hep kafasını dayiyor sanıyordum meğerse kasilmaymis

İyi tek kalabilmussin ben dusunemiyorum vallahi bir aylik oldular ikisi birden bagirinca sasiriyom ne yapacami sancilari cik birde cok ikiniyolar ama kakalari kabiz gibi degil abpamadim niye ikuniyolar.sen birini emzirirken veya beslerken digerini nasil durdurdun benimkiler ikisu birden uyanip acim diye agliyolar

Kizlar ferrum demir damlasini kullaniyormusunyz ?bebislere nasil veriyorsunuz?
Bizimkilerin giysileri mahvoldu.ictikten sonra bile salyalarina ellerini suruyolar ust bas kalmiyo hep lekeledik.Bu yuzden bir tatli kasigi suyla karistirip biberobla vermeye basladim ama yanlis mi acaba?

Gaz icin sap ve biogai verdi dr sab i mamaya katiyorum biogai yi kasikla
Sizde bolemi kullaniyoosunyz?

Ic zibin hic kullanmadim.alma bence.onun yerine premature body al bence.battaniye birer tane daha koy.kusabiliyolar yere dusuyo filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…