İkizlerle Yeni Hayat

Kızlar benim bebişlerden biri öksürmeye başladı hasta mı oldu yoksa mikrop mu atıyordur?
Öksürmenin bir çok sebebi olabilir canım. Reflüsü olan bebeklerde öksürebiliyormuş mesela. Soğuk almış olabilir. Ihlamur veriyor musun? Benimkilerden birinin de sesi çatallı. Ihlamur veriyorum şimdilik.

Öksürmenin bir çok sebebi olabilir canım. Reflüsü olan bebeklerde öksürebiliyormuş mesela. Soğuk almış olabilir. Ihlamur veriyor musun? Benimkilerden birinin de sesi çatallı. Ihlamur veriyorum şimdilik.
Ihlamur vermedim canım,sesinde bir şey yok maşallah ateşte yok,reflü de birde kesik süt gibi kusma oluyormuş, çok nadir o da oluyor,,bilmiyorum şimdilik bekleyeyim devam ederse doktora götüreyim ama onlarda hemen ilaç yazar diye isteksizim,gerçi başkada nasıl geçirecekler ki,neyse canım size de geçmiş olsun daha kışa girmeden korkuyor insan...

Selam kızlar, inşallah ben de sizler gibi bebeklerimi kucağıma alırım. Tecrübelerinizden faydalanmak için sürekli takipteyim. işik kremi için bepantol mü yoksa sudocrem mi öneriyorsunuz ?
Tatlım bebeklerin hayırlı olsun cinsiyetlerini bilmiyorum ama özellikle kız bebeklerde pişik kremi ve ıslak mendiller cinsel bölgenin kapanmasına ve ameliyatlık durumlara yol açıyormuş. 3 arkadaşımın kızının bebeğinin başına geldi.doktorları söylemiş.ben doğduklarından bu yana pamuk ve su ile siliyorum. Bebek mağazalarında pamuğu bulabilirsin. Her silmede Kuruyana kadar havalandırdım. Çok nadir kızardığında zeytinyağı yada mısır nişastası kullandım.

Ihlamur vermedim canım,sesinde bir şey yok maşallah ateşte yok,reflü de birde kesik süt gibi kusma oluyormuş, çok nadir o da oluyor,,bilmiyorum şimdilik bekleyeyim devam ederse doktora götüreyim ama onlarda hemen ilaç yazar diye isteksizim,gerçi başkada nasıl geçirecekler ki,neyse canım size de geçmiş olsun daha kışa girmeden korkuyor insan...
Diş çıkarma da öksürük ve kusma yapıyor tatlım bir doktora göster hasta mı yoksa diş mi öğrenmiş olursun.

Tatlım bebeklerin hayırlı olsun cinsiyetlerini bilmiyorum ama özellikle kız bebeklerde pişik kremi ve ıslak mendiller cinsel bölgenin kapanmasına ve ameliyatlık durumlara yol açıyormuş. 3 arkadaşımın kızının bebeğinin başına geldi.doktorları söylemiş.ben doğduklarından bu yana pamuk ve su ile siliyorum. Bebek mağazalarında pamuğu bulabilirsin. Her silmede Kuruyana kadar havalandırdım. Çok nadir kızardığında zeytinyağı yada mısır nişastası kullandım.
Sagol canim. Biz kiz bir erkek bekliyorum. Alisverisi bitirmwye calisiyorum :) tesekkur ederim tavsiyen icin

Kizlar arnizda lansinoh un ikili sut sagma makinasini kullanan var mi varsa memnun musunuz cekim gucu ve sesi hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim.

Kizlar arnizda lansinoh un ikili sut sagma makinasini kullanan var mi varsa memnun musunuz cekim gucu ve sesi hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim.
Yeni aldım medela mini den daha ii geldi bana.medela mini bozulmuş gibiydi sanki. Sesi az cocuklar in uyuduğu oda da calustirabiliyorum.

Can'ım kac aylıklar su anda? 11 aydan ince uyku eğitimi hic bir ise yaramadı bizde bende yatır kaldır yöntemini denedim 4 ve 8 aylıkken olmayınca zorlamadım cok..11 aylıkken sallama artık işkenceye dondu bi gun cok sinirlendim ve karar verdim resmen sinirim kararlılık ve sakinlik olarak dondu bana Nasıl sabrettim bilmiyorum 1.5 saat yatakta yat kalk yaptık ve sonunda kabul ettiler sonraki uykular cok daha kolay oldu..eger Yardimci olacaksa uyku rutinimizi anlatayım ben..gece emerken emzirip yataklarına koyup ellerine yada ayakalarina falan dokunuyodum ilk iki beşik arasında bi saat kaldığım bile oldu sonra biri istemedi biri devam etti sonda oksama bitti uyuyana kadar odada kalma durumu vardı nihayet 1.5 yasındayız ve son durum hayallerimdeki gibi gece üstlerini değişiyorum yatırıp üstlerini örtüyorum öpüp iyi gecele diyorum bay bay yapıyorum ve çıkıyorum nadiren biri geri çağırıyor gidip tekrar yatırıp uyumasını söylüyorum ve uyuyorlar cok şükür..sadece bebeklikten beri değişmeyen piş piş sesi kaydetmiştim tele hala onla uyuyolar 2 yasında onu da bırakmayı düşünüyorum cocuklar herseye alisiyo yeterki sabırlı ve kararlı anne babalar olsun
Eklemeyi unuttum 4 aydan sonra gece beslenmesi azalabilir yada bitebilir özel bi durum yoksa suyla devam edebilirsin sık uyanma daha azalır..biz yatmadan birde su içiyoruz mutlaka teklif ediyorum..
Sallayınca uyusalar ona raziyim.ama çarşafta bile uyumuyorlar akşam oldu mu stress oluyorum bunlar nadil uyuycak die. Gündüz bakıcı uyutuyor ayakta sallıyor ben alınca cosuyorlar nazlari bana sanirim

Hiimmm ben de medela mini kullaniyordum bozuldu lansinoh fiyat olarak da uygun geldi. Tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.
Kaç aylık lar sizin.sağınca ne kadar çıkıyor. Ben çok sagamiyorum malesef. 4 ay medela hastane tipi kiralamis tim. Bu da onla aynı çok fark yok.200 tl aldım

Kaç aylık lar sizin.sağınca ne kadar çıkıyor. Ben çok sagamiyorum malesef. 4 ay medela hastane tipi kiralamis tim. Bu da onla aynı çok fark yok.200 tl aldım
3.5 olduk. Saginca 150-200 arasi cikiyor. Emzirmeyle doyup doymadiklarini anlayamiyorum makina kurtaricim onu cok seviyorum:)

3.5 olduk. Saginca 150-200 arasi cikiyor. Emzirmeyle doyup doymadiklarini anlayamiyorum makina kurtaricim onu cok seviyorum:)
Bende emzirmeye geçtiğimde aynı endişeyi taşıyordum. Ama bu endişemin gereksiz olduğunu anladım. Alışmayla alakalı. Eğer memenizi reddetmiyorlarsa emzirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Pompa bebeklerin çektiği kadar çekemez ve emzirme duygu işidir. Bebeğinizle ten teması demektir ve buda sütünüzü arttırır. Pompayla aynı duyguyu hissedemezsiniz ve bir süre sonra sütünüz çekilebilir. Ama emmiyorlarsa bir şey diyemem.

Bende emzirmeye geçtiğimde aynı endişeyi taşıyordum. Ama bu endişemin gereksiz olduğunu anladım. Alışmayla alakalı. Eğer memenizi reddetmiyorlarsa emzirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Pompa bebeklerin çektiği kadar çekemez ve emzirme duygu işidir. Bebeğinizle ten teması demektir ve buda sütünüzü arttırır. Pompayla aynı duyguyu hissedemezsiniz ve bir süre sonra sütünüz çekilebilir. Ama emmiyorlarsa bir şey diyemem.
Aslinda gayet iyi de emiyorlar. Ama gece onlar uyurken sutum cok oluyor memede duracagina sagim diyorum bi de sabahlari . diger ogunlerde emziriyorum zaten de. Bi de makinam bozuldugunda beri mamaya cok yuklendim sonra da kusuyorlar tabi neyse ben alim kalsin sagarim arada. Bi de onbes gundur hep emziriyorum bakalim bu ayki kilo kontrolleri normal cikarsa devam ederim.

Aslinda gayet iyi de emiyorlar. Ama gece onlar uyurken sutum cok oluyor memede duracagina sagim diyorum bi de sabahlari . diger ogunlerde emziriyorum zaten de. Bi de makinam bozuldugunda beri mamaya cok yuklendim sonra da kusuyorlar tabi neyse ben alim kalsin sagarim arada. Bi de onbes gundur hep emziriyorum bakalim bu ayki kilo kontrolleri normal cikarsa devam ederim.
Emiyorlarsa mutlaka emzirin.aynı hatayi yaptım bisüre sonra biberon a alışıp memeyi birakiyorlar sağacak da vakit olmuo. Şimdi 1 damla süt çıksın die uğraşıyorum.

Emiyorlarsa mutlaka emzirin.aynı hatayi yaptım bisüre sonra biberon a alışıp memeyi birakiyorlar sağacak da vakit olmuo. Şimdi 1 damla süt çıksın die uğraşıyorum.
Sizin ne kadar cikiyor sut. Evet ben de memeden uzaklasmasinlar diye sik sik emziriyorum makina da ekstra oluyor.

Ek gıdacılar ne yapıyorsunuz? Biz ikea'dan mama sandalyesi aldık 2 tane. Oturtarak ek gıda denemesi yapıyorum. Baya sevdiler gibi sandalyeyi:)) birde tadım yaptıracak mevsimlik ne var? Zorlanmaya başladım çeşit bulmakta. Bugün tatlı patates diye bir sebze var onu tattırdım. Beğendiler benimkiler.

X