İkizlerle Yeni Hayat

Kızlar yüzüstü yatmaları ayrı bir stres. Benim bir kızım yüzüstü yatıyor. Sırtüstü veya yan uyuyor gece dönüyor. Etrafımdakiler artık kendini kurtarır diyorlar ama ben genede korkuyorum.
Bende kafalarına çok dikkat etmiştim sonradan kendileri istedikleri gibi yatınca şekilleri bozuldu. Yapcak bişe yok

Bende korkarım dönerler diye,rahat bırakamam uyku tutmaz

Merhaba kizlar, bana da bu foruma gecmek nasip oldu. 20 gunluk bebislerimle birbirimize alismaya calisirken cok uykusuz ve yorgun oldugumu gizleyemiyorum..sizde de duzen oyle mi acaba. Her 2-3 saatte uyaniyorlar sirayla meme, mama, gaz cikarma derken sabah oluyo..bide kucaga alistilar mi, gaz sancilarida basladi..bu sorunlarla nasil basedecegimi panik icindeyim..kendimi cok yorgun hissediyorum..ozellikle bebislerimin gaz sancilarini nasil halledecegimi sasiriyorum..
Sizde bu durumlar nasil acaba..

Merhaba kizlar, bana da bu foruma gecmek nasip oldu. 20 gunluk bebislerimle birbirimize alismaya calisirken cok uykusuz ve yorgun oldugumu gizleyemiyorum..sizde de duzen oyle mi acaba. Her 2-3 saatte uyaniyorlar sirayla meme, mama, gaz cikarma derken sabah oluyo..bide kucaga alistilar mi, gaz sancilarida basladi..bu sorunlarla nasil basedecegimi panik icindeyim..kendimi cok yorgun hissediyorum..ozellikle bebislerimin gaz sancilarini nasil halledecegimi sasiriyorum..
Canım benim öncelikle hayırlı olsun bebişlerin ilk günlerim aklıma geldi çok stres yapmıştım çok yorgundum annemlerde olmama rağmen... Gaz iki buçuk üç aylık oluncaya kadar sürüyor sonrasında biraz rahatlarsın ya da alışırsın gece uyanmaları da azalır zamanla RABBİM yardımcımız olsun

Oncelikle bebislerinizle saglikli mutlu gunler diliyorm. Bizde gaz olayi bir aydan sonra basladi siddetle devam ediyor. Ben de dort gozle uc ayin dolmaasini bekliyorum. Tek mi bakiyorsunuz

Hayırlı olsun canım. Bebişlerini sağlıkla büyüt. Eğer tek başına bakmıyorsan bu işleri sırayla yapmanı tavsiye etmem. Çünkü sana dinlenecek Zaman kalmaz. Bende ilk zamanlarda önce süt ardına mama takviye ediyordum. Şimdi birini emzirirken aynı anda ikinci mama içiyor. İlk 3 ay uyumaları tam bir problemdi. Çok aşırı gazlı değillerdi ama gece uyutmaya çalışırken çok zor oluyordu. Şimdi biraz daha iyiler ama huysuz zamanları olmuyor değil. Şimdi düzeltilmiş 5 aylıklar benimkiler. Sezeryan oldu isen kendine dikkat et. Ağır kaldırma. Bırak ev işleri beklesin. Doktorum ilk 2 ay kucağa alışmayacaklarını söylemişti. Bende her ağladıklarında kucağıma aldım. Birde benimkiler erken doğmuşlardı. Şimdi mümkün olduğunca yattıkları yerden oyalıyorum. 2 aydan sonra dönence ve oyun halısı tavsiye ederim.

Hayırlı olsun bebisler kaç kilo ve zamanında mi dogdular.
Gaz icin yapılacak şeyler var sen eminim hepsini denemissindir yine de yaziym

Ayak altlarına acı elma yağı
Karnına ılık havlu
Rezene kimyon tohum demleyip içmek
Zeytinyağı ile masaj
Aklıma geldikçe yazarım

Ben de bunlar ise yaramayinca doktor tavsiyesi ile damla başladım

40 dan sonra çoğunluğun bebekleri düzene giriyor gaz olayı azalıyor
Ben hariç hala 2 saat bir kalkıyorlar ve hasta oldular yine öksürük grip evden cikmadan nasil başarı yorum ayrı buse. Diş derdi vb derken çok zorlanıyorum

3 saatte bir uyanıyorlar sa bence tadını çıkar

Öyle yada böyle zaman geçiyor ve buyiyorlar ALLAH sağlık sihhat versin çocuklarımıza.

Ben süt sağiyorum ana mama ağırlıklı besleniyorlar emzirme işini beceremedim düzene koyamadim yorgunluktan da sut de azaldı bu durumda. Ona çok dikkat etmeni oneririm

hanımlar benim bebişlerim sadece sırt üstü yatıyorlar acaba dönmeyimi bilmiyorlar ne yapmam lazım bilgisi olan varmı. sizin bebekler kaçıncı ayda dönmeye başladılar.

ek gıdaya geçen hanımlar siz çorba olarak ne yapıp veriyorsunuz. önere bileceğiniz tarifler varmı. ne kadar veriyorsunuz.

hanımlar benim bebişlerim sadece sırt üstü yatıyorlar acaba dönmeyimi bilmiyorlar ne yapmam lazım bilgisi olan varmı. sizin bebekler kaçıncı ayda dönmeye başladılar.
3-3,5 aylıkken dönme girişimlerine başladılar. Popo veya bacaklarından destek olarak dönmelerine teşvik edebilirsin. Ve yüzüstü etkinlikleri yaparak sırt kaslarının gelişmesine yardımcı olabilirsin.

Benimkiler 6 aylik dönmu yorlar ama sürünerek ilerliyorlar biri ileri digeti geri geri gidiyor doktora sordum normal dedi donmeme isine her bebeğin farklı olurmus

Hayirli olsun bebislerin canim tekmi bakiyorsun yaninda kimse yokmu, gaz sancilari 3 aydan sonra azaliyor diyorlar benimkilerin hic olmadi bilmiyorum o yuzden ama arkadaslardan duymustum aci elma yagini ayaginin altina suruyormussun iyi geliyormus, ilk zamanlar oyle tempo cok yogun oluyor cok yoruluyorsun ama zamanla duzene girince alisiyorsun

Bebeklerin kac aylik yazmamissin benimkiler 4. ayda donmeye basladilar yuzustu donuyolardi ama kafalari kaldirmayi bilmiyolardi simdi 6 aylik oldular yuzustu donunce geri sirt ustu donmeyide ogrendiler

Kizlar disler geliyo bizim buyuk olanin patlamis aksam farkettik kucukte cok mizmiz sanirim onunda geliyo yarinda asimiz var siz asiya gitmeden calpol veriyormusunuz versemmiki acaba hem dis hem asi

Slm kizlar ek gida icin takip ed3cegimiz bi site falan var mi bi 1 aydir falan basdik ama kizlar kilo almiyor dr bise demiyor kilolari icin. et ver dedi sadece ama bence buyumuyorlar ve ben cok geriliyorum bu duruma.kilo icin neler yapmaliyim bi de etkinlik neler yapmaliyim surunmelerine yardimci oluyorum oyuncak koyuyorum .

Slm kizlar ek gida icin takip ed3cegimiz bi site falan var mi bi 1 aydir falan basdik ama kizlar kilo almiyor dr bise demiyor kilolari icin. et ver dedi sadece ama bence buyumuyorlar ve ben cok geriliyorum bu duruma.kilo icin neler yapmaliyim bi de etkinlik neler yapmaliyim surunmelerine yardimci oluyorum oyuncak koyuyorum .
Facebook'ta ek gıda diye bir grup var onu takip edebilirsiniz. Bir de bir kitap var "o tabak bitecek mi?" Diye ben onu aldım okumaya başladım.

Deneyimli ikiz anneleri size bir kaç sorum olacak benim ikinci hamileligim bir oglum var şimdi ikiz ogullarımı bekliyorum hayırlısıyla ilk olarak gebeliginiz boyunca bebişler kilo alsınlar diye özel bir beslenme şekli uyguladınız mı şimdi beni erken dogum korkusu aldı ama öyle ayaklarımı uzatıp oturan bir tip degilim dikkat ediyorum ama öyle abartılı degil şunu sakın yapma diyeceginiz birsey var mı yoksa bebişlerin gelişi tamamen kendi isteklerini göremi oluyo son olarak hastene için oglumda ne hazırladıysam iki aynısının iki katını koydum şu mutlaka olmalı diyeceginiz birsey varmı ve biberon lazım oluyomu ayy çok uzun oldu kusura bakmayın ne kadar tecrübelide olsam ikiz bebişler çok farklı oluyomuş şimdiden çok teşekkürler saglıkla büyütün bebeklerinizi

Deneyimli ikiz anneleri size bir kaç sorum olacak benim ikinci hamileligim bir oglum var şimdi ikiz ogullarımı bekliyorum hayırlısıyla ilk olarak gebeliginiz boyunca bebişler kilo alsınlar diye özel bir beslenme şekli uyguladınız mı şimdi beni erken dogum korkusu aldı ama öyle ayaklarımı uzatıp oturan bir tip degilim dikkat ediyorum ama öyle abartılı degil şunu sakın yapma diyeceginiz birsey var mı yoksa bebişlerin gelişi tamamen kendi isteklerini göremi oluyo son olarak hastene için oglumda ne hazırladıysam iki aynısının iki katını koydum şu mutlaka olmalı diyeceginiz birsey varmı ve biberon lazım oluyomu ayy çok uzun oldu kusura bakmayın ne kadar tecrübelide olsam ikiz bebişler çok farklı oluyomuş şimdiden çok teşekkürler saglıkla büyütün bebeklerinizi

Öncelikle hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim,beslenme açısından özel bir proğram uygulamadım ama bebekler için yemediğim içmediğim şeyleri yiyip içtim,yani balık ve süt,her gün süt,her hafta balık tavsiye ederim ve gün aşırı et ve sebze yemekleri,her gün 1 saat yürüdüm,tabi her gebelik aynı olmuyor ağrınız sancınız yoksa yürüyüş iyi gelebilir.
Hastane için,2 şer tane kıyafet koymuştum gerek kalmadı,biberon götürdük ilk gün onla mama verdik,belki hastanede lazım olmayabilir ama ikizler için göğüs pompası şart var mı bilmiyorum ama yoksa tavsiye ederim...

X