ikiz gebelikte kasılma ile ilgili

Arkadaşlar bol sıvı içmek çok yararlıymış kasılmaları önlemede..3-4 litre sıvı almak gerekiyormuş..Böyle olunca herhalde su ile besleniliyor kaydirigubbakcemile3 şaka bir yana bu kadar sıvı içince wc den çıkamaz olur insan herhalde..Bazı arkadaşlar magnesium diasporal kullanıyorlar..Gerçekten işe yarıyor mu ? Günde kaç kez alıyorsunuz ?

haklısın ama her 6 saatte bir nidilat almaktanda kasılıyorum çok ilaç içiyorum...... dr.umumun biri öneriyor diğeri önermiyor.. öneren prof.önermeyen doktorumsa yüzde 1 de olsa bebeklerin kalbi durur demişti... bol sıvı almak güzelde wcden çıkamıyorum malesef...

Magnesium da yararlı demişlerdi..

korkma cnm. ben de bir sürü ilaç alıyorum sonuçta dr lar verdi .inşallah bir şey olmadan kurtuluruz.

mrb arkadaşlar bende 21 haftlakı ikizlere hamileyim benimde cok sık karnım acayip sertleişiyor sanki yarıldı yarılaacak o derece alt kasıklarım aşağı doğru çekliyor sanki ve ara ara ayda 1 falan acayip sağ kasık sancısı çekiyorum ama dayanılcak gibi deil sağ bacağımı hiç oynatamıyorum 3 kere yaşadım bunu ama inşş bidaha olmaz çok berbat bir sancı çünkü sizlerde oldumu bu tarz sancılar?

Dr una sorsana canım.magnesium diasporal öneriyor genelde dr lar..

arkadaşlar benim kasılmalarım 11-12. haftalarda başladı, üstelik tekil gebelik.
2 defa hastaneye yattım.ikişer şişe serum aldım. rahimdeki kontraksiyon usg ile sürekli gözlendi.
o günden sonra su şişesine yapışık yaşıyorum.günde en az 4 litre sadece su içiyorum. sadece su diyorum, aldığım diğer sıvıları katmıyorum yani.
allaha şükür şu anda bir problemim yok.kasılmalar devam etmiyor. ama suyu azalttığım zamanlarda mesela dışarıya çıkacağım zaman wc problemi yüzünden çok içemediğimde karnım sertleşiyor. çalışanlar için zor tabii ama evde olanlar tuvalet sorununa katlansın ama suyu ihmal etmesin bence.

evet gerçekten su önemliymiş arkadaşlar dr um da söyledi...inşallah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız .

selam kızlar .. çarşamba gunu nst sonucumda 1 saatte 8 tane tepeleme sancım çıktı. 1 parmakta açılmam varmış ... 33 haftamdayım ikizlerime....drum direk yatış dedi ... nidilat ve 3 şişe 1000lik serum tedavisi sonunda azda olsa rahatladım .. ciğer geliştirici iğne yapıldı. 2 doz ..fakat sancılarım devam ediyordu...prepear adında serum takıldı oda çarpıntı yaptı bende. nefesim kesilcek ölcektim sandım.. hemen kestirdi drum.. şimdi eve çıktım her 4 saatte bir nidilat alıyorum ama kasılmam ve sancım halen devam ediyor.. çok korkuyorum umarım35 haftamızı doldururuz...

cnm merak etme ikiz gebelilklerde mutlaka oluyor böyle kasılmalar.

selam canım ...kasılmalar beni uykumdan uyandıracak kadar ağrılı geçiyor..çok korkuyorum kızlar sizdem ibenimgibisiniz...

selam canım ...kasılmalar beni uykumdan uyandıracak kadar ağrılı geçiyor..çok korkuyorum kızlar sizdem ibenimgibisiniz...

canım ben doğum yaptım 27 gün oldu ama benimde kasılmalarım çok oluyordu bi ara. bi sağ taraf bi sol taraf . magnezyum kullanmaya başlayınca geçmişti. telaş etme hayırlısıyla kavuşursun inşallah kuzularına..

selam pamukşeker .. takip ediyorum burdan senide gözün aydın darısı başımıza inşallah...bende nidilat bile çok fayda etmiyor ki düşün her 4 saatte bir alıyorum... kasılma olayında bebeklere bi zarar olmuyodur inşallah...

umudum benimde kasılmalarım oluyor ama düzenli değil diye takmıyorum, genellikle sol tarafıma yatarken( ki hep öyleyim wc dışında) kasığımda hafif bi burulma ardından kalp atışlarımda bi çarpıntı mı diyim yoksa yavaşlama mı ama kalbim bi tuhaf atmaya başlıyo ve bu arada da göbeğimin üzerinde sıkı bir tepe.. sancı olarak hissetmiyorumama bunlar beni endişelendirmeli mi? dr.um 12-15 dk. da bir ritmik olmadığı sürece korkulacak bi durum değil, eğer öyle olsaydı mutlaka anlardındiyor? böyle olduğum bi akşam yattım hastanede sancı falan çıkmamıştı 29. haftadaydım ozaman..

canım saolasın

nidilat okadar kullanmak sakıncalı demişti dr bana çarpıntıları artırır demişti. hastaneye ilk gittiğimde ağrılarım artınca 32. haftada nidilat vermişlerdi saatte bilmem kaçtane. ağrılarımı kesmişti sonradan ilacıda kestiler. eczası bi arkadaş uyduruk bi firmanın uyduruk bi ilacı demişti ne kadar doğruysa.. o yüzden en güzeli dinlenmek bol bol ve rahat olmak canım.. vaktinde gelir inşallah kuzuların canım..

Eczacı arkadaşının yanlışı var...
Nidilat Sanofi Synthelabo ılaç A.Ş.
Etken Maddesi : Nifedipin ..Bunun üzerine bir sürü tıbbi makaleler var,araştırsın bir arkadaşın..Kadın doğumcu dr lar öneriyor....

herhalde fiyatı ucuz olduğu için öyle dedi..ama saçmalamış uyduruk diye ..........Hayat kurtaran ilaçlardandır..

Mesela ben tefor kullanmak durumundayım hayat boyu..O da çok ucuz diye o da uyduruk mu yani ?

Biraz araştırma yapsın..Bu ilaç pahallıya satılmıyor diye yanlış yönlendirmesin insanları.

http://www.perinataldergi.com/20030111009 tavsiye ederim bu gibi tıbbi kaynaklara göz atmasını..

Son düzenleyen: Moderatör:
selam kevser ...eger sancın varsa nst de mutlak çıkardı.. bunu sen mutlaka anlarsın...demekki çok yoğun yaşamıyorsun sen kasılmaları... bende bebekler toplanıyo göbeğimden çıkıcak sanıyorum ve i nefesim kesilcek gibi oluyo..kalbim daha bi hızla atıyor...bu bazen yoğun bazen az oluyor.. ruh halinlede pozisyonunlada çok alakalı... 34. haftamdayım şu an....

kızlar nidilat ne kadar etkili bilmiyorum ama ben kulllanıyorum...

Kıslar malesef diğer sayfalarda muhattP bulamadım konu açmama rağmen ben 25. Haftalık hamileyim tek bebeğe bir haftadır karnımda k uçuk bı balon sisiyo sonuyo gibi oluyo bazende bisi yürüyor gibi Dr kasilma dedi doguma hazırlayan kasilmalar ama agrilinveya kramp seklinde gelirse haberim olsun dedi yinede tedirgin oldum toplaniyomus gibi ommuyo elimi karnıma koyuyorum küçük bı harket gibi elime geliyor ama tekme gibi hafif o toplanmamı oluyo acaba benim korkum ters bisi olursa Allah korusun fark etmemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…