ikiz gebelikte kasılma ile ilgili

Kıslar malesef diğer sayfalarda muhattP bulamadım konu açmama rağmen ben 25. Haftalık hamileyim tek bebeğe bir haftadır karnımda k uçuk bı balon sisiyo sonuyo gibi oluyo bazende bisi yürüyor gibi Dr kasilma dedi doguma hazırlayan kasilmalar ama agrilinveya kramp seklinde gelirse haberim olsun dedi yinede tedirgin oldum toplaniyomus gibi ommuyo elimi karnıma koyuyorum küçük bı harket gibi elime geliyor ama tekme gibi hafif o toplanmamı oluyo acaba benim korkum ters bisi olursa Allah korusun fark etmemem

Gülencim dr una haber ver muhakkak....

slm gülencim.. ben gülgüzeli diğer formdan hatırladınmı.. forma giremiyorum uzun zamandır adres değişmiş sanırım... kasılma olayında bebeğin tepe gibi göbeğinde sertleşiyora kalbin birden hızla atıyorsa kasılmadır .. bunu daha ıyı anlamak için nst ye bağlanmalıın ..benim ikiz olduğundan 20 haftalarımda başladı.. şimdi 34. haftamdayım...

arkadaşlar öncelikle herkese güzel bir hamilelik dilerim. bende 22 haftalık ikizlerime hamileyim,bir kaç haftadır bendede oluyor. doktoruma danıştım rahim ağzı ölçümlerime baktı ve normal olduğunu söyledi. bu kasılamalar rahim ağzını silmediği ve ağrılı olmadığı sürece braxton hicks denen yalancı doğum sancıları olarak adlandırılıyor. bazen bende bir günde 6-7 kez oluyor. çarpıntıyla geliyor, göğsümde sıkışma oluyor sonra rahimim elime futbol topu gibi geliyor. 10-20 sn de kendiliğinden geçiyor. bunların normal olduğu söyleniyor ama ben çok tedirgin oluyorm.UMUDUMOL inşallah bizde senin haftalarını görürüz canım.senin kasılmaların hep devam ettimi? herhangi bir laç kullandınmı..?ben magnezium alıyordum,bide doktor idrar yolu enf. için antibiotik başlamıştı bu hafta sonu çok kötü ishal oldum ikisinide kesmek zorunda kaldım...şunuda paylaşmak isterim ben günde 4 lt su içmeye başlayınca kasılmalarım azaldı. ama idrarım geldiğinde hemen yapmazsam o bile tetikliyor kasılmaları. bu konuda başka bilgi ve tecrübesi olan arkadaş varsa bizimle paylaşırsa çok sevinirim...

Geçen hamileliğimde bebeklerimi kaybettiğim günün akşamında benim karnım bir yöne doğru sivriliyordu ve sürekli tuvalete gitme ihtiyacı hissediyordum..Ama tuvaletim olmuyordu tabi..Dr u aradık,rahim ağzının açılmaya başlamış olabileceğini söyledi..Başka bir dr da enfeksiyondan şüphelendi..Hastaneye gitmek üzere evin kapısından çıkmıştık ki artık çok geçti..Bebeklerim biri evin kapısında diğeri de koşa koşa gittiğim evim banyosunda doğmuştu..Ben wcdeyken parmağımla kontrol ettiğimde sıfırlandığını farketmiştim..Yani hani şu rahim ağzı çevresi huni gibi olur ya parmakla çevresinden yoklarsanız...Bu kez o huni kısmı kaybolmuştu,ağız açılmıştı,parmağımla yokladığımda hissedebiliyordum yani.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden acaip bir ağrı hissetmiştim..kendimi yerden yere atıyordum..Çok canım acıyordu..Tam bebekler doğdu bende ağrı falan kalmadı hiç...:çok üzgünüm:

femalex slm arkadaşım... öncelikle kendini rahatlat bizler ikiz taşıdığımız için bu yalancı doğum kasılmaları biraz erken başlıyor.. .önemli olan sık ve ritmik olmaması.. öncelikle doktorunla paylaş durumunu ve nst cihazına bağlan sancın varmı yokmu daha çok emin olursun... varsada korkma sakın tedaviyle ve yatak istirahatiyle yoluna devam ediyorsun.. kendini yorma sakın bol bol dinlen.. bol sıvı tüket..ben kasılmalarımdan dolayı 4 gun devlet hst. 3 gunde özelde yattım...1 parmak açılmam var ve 1.5 aydır yatıyorum evde...iher 4 saatte nidilat içiyorum biraz olsun ıyi geliyo.. ıdrara sıkışık olma sakın oda kasar.. kendini çok dinleme.. umarım hepimiz 37 38 haftalarımızda sağlıklıca doğum yaparız....

liyodora slm canım yaa çok kötü oldum okuyunca..kaç haftalıktı meleklerin ..

ay bende çok üzüldüm allah kimseye yaşatmasın bide ben bebişler için bikaç bişey aldım. herkes alma diyo bebekleri kaybedersen çok üzülürsün diyolar. bu tedirginliklede yaşanmazki. ben strese giriyorum o zaman. ama bebeklerle ilgili küçücük bişey alsam çok mutlu oluyorum. sizler bu konuda ne düşünüyosunuz

liyodora slm canım yaa çok kötü oldum okuyunca..kaç haftalıktı meleklerin ..

18 haftalıktı canım.yani 4 buçuk aylık..

arkadaşlar ben de şu lilypie çizelgesinden yapmak istiyorum olmadı ama ...:sinifsinif:

liyodora Allah birdaha yaşatmasın canım bu sefer çok dikkat et kendine ...hiç kolay değil yaşadıkların... bende tablo yapamadım kimse yardımcı olmadı..

nisanur slm 30. haftana kadar beğen sonra git toptan ne alcaksan al .. ben öyle yaptım... olumuz düşünme sakın. bu pskolojiyle yaşanmaz..

umudum sen kaç haftalıksın. bende cetvel yapmayı bilmiyorum banada arkadaşlar yaptı

maşallah cnm. sen kritik dönemi atlatmışsın darısı başıma. evdesin dimi. ben çalışıyorum ve doktorum 28 den sonra istirahat vereceğini söyledi. çok korkuyorum o yüzden 28 e bi gelseydim. sürekli yatıyomusun sen. yani dışarıya falan çıkıyomusun?

femalex slm arkadaşım... öncelikle kendini rahatlat bizler ikiz taşıdığımız için bu yalancı doğum kasılmaları biraz erken başlıyor.. .önemli olan sık ve ritmik olmaması.. öncelikle doktorunla paylaş durumunu ve nst cihazına bağlan sancın varmı yokmu daha çok emin olursun... varsada korkma sakın tedaviyle ve yatak istirahatiyle yoluna devam ediyorsun.. kendini yorma sakın bol bol dinlen.. bol sıvı tüket..ben kasılmalarımdan dolayı 4 gun devlet hst. 3 gunde özelde yattım...1 parmak açılmam var ve 1.5 aydır yatıyorum evde...iher 4 saatte nidilat içiyorum biraz olsun ıyi geliyo.. ıdrara sıkışık olma sakın oda kasar.. kendini çok dinleme.. umarım hepimiz 37 38 haftalarımızda sağlıklıca doğum yaparız....

canım ilgine çok teşekkür ederim. yani kendim uzman doktorum ama kadın doğumcu değilim ve kendime hayrım yok...yaşamış kişilerin tecrübesi çok önemli benim için...kasılamalar ritmik değil Allahtan...doktorumda takip et dedi. en son 2hafta önce rahim ağzı ölçümüm gayet iyiydi maşallah. ama işte hep tedirginim. ya şu miadına bir gelse bebekler..çok tedirginim. benim bide pıhtılaşma bozukluğum var hergün kan sulandırıcı kullanıyorum... ben nerdeyse gebeliğin başından beri raporluyum çünkü çok kanamam oldu. şimdi hep evdeyim...hiç iş yapmıyorum.haftada bir yardımcım geliyor tüm ev işini ütüyü yapıyor. ben genelde yatıyorum sadece yemek yapıyorum. onuda bazen annem bazen kayınvalidem yapıyor.yani ben elimden geleni yapıyorum. gerisi allaha kalmış. rabbim hepimizin bebeklerini zamanında kucağına almayı nasip etsin inşallah...

canım ilgine çok teşekkür ederim. yani kendim uzman doktorum ama kadın doğumcu değilim ve kendime hayrım yok...yaşamış kişilerin tecrübesi çok önemli benim için...kasılamalar ritmik değil Allahtan...doktorumda takip et dedi. en son 2hafta önce rahim ağzı ölçümüm gayet iyiydi maşallah. ama işte hep tedirginim. ya şu miadına bir gelse bebekler..çok tedirginim. benim bide pıhtılaşma bozukluğum var hergün kan sulandırıcı kullanıyorum... ben nerdeyse gebeliğin başından beri raporluyum çünkü çok kanamam oldu. şimdi hep evdeyim...hiç iş yapmıyorum.haftada bir yardımcım geliyor tüm ev işini ütüyü yapıyor. ben genelde yatıyorum sadece yemek yapıyorum. onuda bazen annem bazen kayınvalidem yapıyor.yani ben elimden geleni yapıyorum. gerisi allaha kalmış. rabbim hepimizin bebeklerini zamanında kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Allah sağlıklı ve zamanında doğumlar nasib etsin de o zamana dek ye iç yat lüküs hayat yapıcaz mecburen...:kedi: kaydirigubbakcemile3

Allah sağlıklı ve zamanında doğumlar nasib etsin de o zamana dek ye iç yat lüküs hayat yapıcaz mecburen...:kedi: kaydirigubbakcemile3

canım ya zaten hep senin yaşadıkların geliyor aklıma. hayatta çok az olay bu kadar aklıma yer etmiştir. bir kaç arkadaşıma anlattım onlar bile şok oldular. ama tecrübenin iyiside kötüsüde bişeyler öğretiyor insana. ben birçok şeye senin sayende daha çok dikkat eder oldum..6 yıl fakültede öğrenmediğimiz şey kalmıyor ama inasan tecrübe edince daha bir farklı kavrıyor herşeyi...hiçbir şey kitaplarda yazdığı gibi değil...umarım bu sefer sende o acı şeylerin hiçbirini yaşamayacaksın, sağlıklı güzel bir hamilelik geçireceksin. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

canım ya zaten hep senin yaşadıkların geliyor aklıma. hayatta çok az olay bu kadar aklıma yer etmiştir. bir kaç arkadaşıma anlattım onlar bile şok oldular. ama tecrübenin iyiside kötüsüde bişeyler öğretiyor insana. ben birçok şeye senin sayende daha çok dikkat eder oldum..6 yıl fakültede öğrenmediğimiz şey kalmıyor ama inasan tecrübe edince daha bir farklı kavrıyor herşeyi...hiçbir şey kitaplarda yazdığı gibi değil...umarım bu sefer sende o acı şeylerin hiçbirini yaşamayacaksın, sağlıklı güzel bir hamilelik geçireceksin. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Aminnnn canım :Saruboceq: :1hug:

nisan-nur çok şükür zor sınıntılı günlerimi geride bıraktım ama kolay olmadı tabiki..ben son 1.5 aydır sürekli yatıyorum. dışarıya çıkmak gezmek hayal unuttum o gunleri yatağa bağlıyım bebeklerim için...açılmamda var 1 parmak ..ayakta duramıyorum baskı yapıyorlar canım .. annem yanımda sürekli ..doktora bile çok zor gidip geliyorum durumum bu...

slm ..rica ederim bizler paylaşarak öğreniyoruz..zaten yaşanmışlıklar en güzel net cevaptır .. illaki aynısı olcak değil ama genelde ortak noktamız belli.. bol bol dinlen çok faydası var .. bol sıvı su tüket..pozitif ol herşey güzel olucak inşallah.. ben kendimi çok hırpaladım ama yanlış yapmışım...sağlıklı sıhhatli kuzularımızı alırız kucağımıza inşallah

arkadaşlar benimde hikyayelerim pek güzel değil
ikiz gebelikte yaşadım tek gebelikte
şu an 3. gebeliğim tek bu sefer
bu hareketler kasılmamı bilmiyorum
15.haftamda bu korkuyu yaşadım
gece hemen hastaneye gitttik
tam o arada aynı sertlik oldu
2 hemşire baktı v nst ye girdim
sancı değilmiş
bebek bir yere toplanıyomuş
ikizlerde aynı sıkıntıyı yaşamıştım
sancıda bütün karın sertleşiyo sanırım arkadaşlar bir bölge değil