İkiz gebelik hala şoktayım

Tek yumurta ikizleri ne hamile olmak daha zor diyorlar.cift olduğunuz için sanslisiniz.birde farklı cinsiyet olma ihtimali yüksek.tek yumurtada ikiside kız yada ikiside erkek oluyormus

Teşekkür ederim herhangi bir sağlık sıkıntısı yaşadınız mı?
İkiz gebelikte komplikasyon çok olabiliyor neler yaşadınız?
Tek başınıza mı büyüttünüz anne kaç gibi bi desteğiniz var mıydı ?
Canım ikiz olduğunu duyan hemen herkes olumsuz konuştu bana yok erken doğarlar, yok çok yıpranırsın vs... Hiç kulak asma böyle konuşanlara. Ben 38 haftalık doğum yaptım, iki gün küvezde kaldılar eve beraber döndük. Maşallah gayet sağlıklılar.

Yardim konusunda da ilk 6 ay ev işlerine yardim eden bir yardımcım vardı. Onun dışında ailem yakın oturuyordu sık sık geldiler yardıma sağolsunlar. Yalnız kaldığım zamanlarda çoktu. İnan insan yetebiliyor. Şükür çocuklarımda sakindiler (hâlâ öyleler) ben çok zorlanmadım.

Ama bence zorlanmamamda benim sakin bir insan olmamında etkisi var. Hiç bir şeyi gözümde büyütmedim. Her şeyin üstesinden gelirim diye düşündüm hep. Tabii bazen benimde sabrımın bittiği yerler oldu ordada eşim yetişti imdada.. Çok şükür bu günlere geldik...

Canım ikiz olduğunu duyan hemen herkes olumsuz konuştu bana yok erken doğarlar, yok çok yıpranırsın vs... Hiç kulak asma böyle konuşanlara. Ben 38 haftalık doğum yaptım, iki gün küvezde kaldılar eve beraber döndük. Maşallah gayet sağlıklılar.

Yardim konusunda da ilk 6 ay ev işlerine yardim eden bir yardımcım vardı. Onun dışında ailem yakın oturuyordu sık sık geldiler yardıma sağolsunlar. Yalnız kaldığım zamanlarda çoktu. İnan insan yetebiliyor. Şükür çocuklarımda sakindiler (hâlâ öyleler) ben çok zorlanmadım.

Ama bence zorlanmamamda benim sakin bir insan olmamında etkisi var. Hiç bir şeyi gözümde büyütmedim. Her şeyin üstesinden gelirim diye düşündüm hep. Tabii bazen benimde sabrımın bittiği yerler oldu ordada eşim yetişti imdada.. Çok şükür bu günlere geldik...
Cevabın için teşekkür ederim şuan 5 haftalığım herhangi bir belirtim YÖK ikizde bulantı kusma çok yoğun okurmuş ama bende şuan bişey YÖK acaba boş gebelik mi diye korkmayan başladım

Merhaba kızlar
İyi akşamlar herkese, biz eşimle 8-9 aldır korunmuyorduk polikistik överim vardı ve çocuğunuz olmuyordu soğan kürü yaptım. Sonrasında hamile kaldım..
Fakat bıgun öğrendim ki iki kese varmış yani çift yumurta ikizi.. şoktayım nasıl bakacağım. Asıl doğuracağım, nasıl büyüteceğim bilmiyorum
İkiz anneleri lütfen cevaplayabilir
Beni neler bekliyor ?
Tüm gün ağladım hiçbirşey yiyemedim Rabbime şükürler olsun ikiz olmasından mutluyum ama sanki hiçbirşey yolunda gitmeyecek gibi korkularım var
Desteğinize ihtiyacım var kızlar
Sevgiler hepinize

Not lütfen çocuğu olmayanlar yanlış anlamasın o süreçten bende geçtim çok uğraştım sizi çok iyi anlıyorum ama .. gerçekten nasıl yapacağım duygusu insana bunalrı yazdırıyor.. bende insanım haliyle korkuyorum lütfen anlayışla karşılayın[/Q
Ikisi bir buyur iste bi cirpida bence cok guzel olmus

Merhaba kızlar
İyi akşamlar herkese, biz eşimle 8-9 aldır korunmuyorduk polikistik överim vardı ve çocuğunuz olmuyordu soğan kürü yaptım. Sonrasında hamile kaldım..
Fakat bıgun öğrendim ki iki kese varmış yani çift yumurta ikizi.. şoktayım nasıl bakacağım. Asıl doğuracağım, nasıl büyüteceğim bilmiyorum
Beni neler bekliyor ?
Tüm gün ağladım hiçbirşey yiyemedim Rabbime şükürler olsun ikiz olmasından mutluyum ama sanki hiçbirşey yolunda gitmeyecek gibi korkularım var
Sevgiler hepinize

Not lütfen çocuğu olmayanlar yanlış anlamasın o süreçten bende geçtim çok uğraştım sizi çok iyi anlıyorum ama .. gerçekten nasıl yapacağım duygusu insana bunalrı yazdırıyor.. bende insanım haliyle korkuyorum lütfen anlayışla karşılayın
Valla cok sevindim gozun aydin.basta biraz zorluklari olur ama zaman su gibi gecerr merak etme.bide bakmissin 1 yasina girmisler.2 yasina dogru arkadas olurlar buyuur giderler insallah.hayirla insalalh kucagina alirsin cnm

Cevabın için teşekkür ederim şuan 5 haftalığım herhangi bir belirtim YÖK ikizde bulantı kusma çok yoğun okurmuş ama bende şuan bişey YÖK acaba boş gebelik mi diye korkmayan başladım
Herkezdeolacak diye bisey yok.3 dogum yaptim hic bulantim olmaz,aserme olmaz.cok hafif atlatirim.sende iyi dusun iyi olsun insalalh

Ben 7. Haftamda ogrendim...hic.bir belirti yoktu regle donemi disinda...o bulantilara daha 3 4 hafta var...ben cok agir geçirdim yani bulantim fazlaydi...
Ins sorunusuz atlatirsin canim zaten en fazla 4. Ay ondan sonra cok rahat bi doneme giriyosun

Gözünü sevdiğimin soğanı bırakmışken ikiz bırakıyor herhalde :)
Hahahah aynen canım bende yapmıştım ama pek bi fayda göremedim diyememde çünkü ne var ne yoksa söküp atmıştı idrarın bile leş gibi kokuyo adet desen aynı şekilde zaten ondan sonra bende hamıle kalmısım aynı ay degıl ama. Bendede yumurtlama problemı vardı adetı bıter ınsanında leke gelır ya bende ozaman yumurtluyomusum bende leke gelıyo dıye ılıskıye gıremıyodum oyuzden tam 1sene bekledık salak gıbı hıcbır doktorda anlayamadı cunku yumurtam erken catlıyodu ama ben 28gunde bır adet oluyodum. 5gunde adetım bıtıyodu yumurta 7sınde catlıyodu ben 28.gun adet oluyodum nassıl ama :KK53: tıp bıle apışıp kalmıştı bu duruma:deli:

Kaygilarini anliyorum. 2 bebegi hem tasimak, hem dogurmak, hem de bakmak zor olabilir. Ama Allah ona gore sana direnc verir. Dogumdan sonra yaninizda bir yardimci olsa iyi olur

Biraz zor olacak ama güzel olacak bence. Ben hep ikiz bebeklerim olsun isterdim olmadı şuan için, korkutmak istemem ama olsa zor olurmuş onu gördüm. Bir kızım var 10 aylık annem yardım eder buna rağmen biraz zor oluyor. Çok güzel bir duygu o başka ama hayatın büyük bir kısmı bebek oluyor senin bebekler olacak biraz zor ama güzel olacak bence şimdi dertlenmeyi bırak sadece karnında onlara iyi bak sonrası doğunca belli olur zaten. Sağlıklı beslen stres olma ğzel bak üzülme üzme.

İkizlere hamileyken bulantı kusma yaşadınız ı ? Göğüs ağrısı dışında bi belirim yok boş olmasında korkuyorum şuan 5. Haftadayım
Benim 7. 8. Hafta gibi başladı bulantılarım. Daha erken, inşaallah sağlıkla doğarlar..
Bünyeye göre gebelik belirtileri de değişiyor, kötü düşünme..
8 aylık doğdu benimkiler. Oğlum sadece 45 dakika kuvözde kaldı, kızım hiç kalmadı hemen yanıma getirdiler, ertesi gün çıkmıştık hastaneden, erken doğumdu ama şükür bir sorun yaşamadık.

Benim 7. 8. Hafta gibi başladı bulantılarım. Daha erken, inşaallah sağlıkla doğarlar..
Bünyeye göre gebelik belirtileri de değişiyor, kötü düşünme..
8 aylık doğdu benimkiler. Oğlum sadece 45 dakika kuvözde kaldı, kızım hiç kalmadı hemen yanıma getirdiler, ertesi gün çıkmıştık hastaneden, erken doğumdu ama şükür bir sorun yaşamadık.
Kıyamam ikiz mi doğurdunuz:)
Kaç kilo aldınız ?
Taşımanız zor oldu mu 8 aya kadar

Kalp atışları kaçıncı haftada duydunuz 5. Hafta içerisinde duyulur mu acaba ?
Bu arada cevapların için çok teşekkür ederim
Rica ederim. 5 haftalıkken duyuldu ama tek sanıyorduk. 8. haftamda ikiz olduğu anlaşıldı hatta doktor bekleyelim belki kaybolan ikiz sendromu olabilir dedi çünkü birinin haftası bayaa düşüktü.

Kıyamam ikiz mi doğurdunuz:)
Kaç kilo aldınız ?
Taşımanız zor oldu mu 8 aya kadar
Ben kilo almadım, 75 le hamile kalmıştım, 75 le doğuma gittim. Yalnız ilk aylarda bulantılardan kilo verdim 4 aya kadar, sonraki 4 ay da reflüm vardı yiyemedim. Ama ikinci hamileliğimde hiç bulantım olmadı. Hepsi farklı farklı oluyormuş onu fark ettim.
Taşıma kısmı biraz boyla alakalı bence, benim boyum 1.58, dolayısıyla iki bebek taşımak zor oluyor. Ama dinlendim bol bol, geceleri bazen uyuyamıyordum. Sağa dönsem oğlan hareket ediyor, sola dönsem kız :))) uyutmuyorlar..
son haftaya kadar da çatlaklarım olmamıştı ama son hafta göbeğimde oldu biraz.

Rica ederim. 5 haftalıkken duyuldu ama tek sanıyorduk. 8. haftamda ikiz olduğu anlaşıldı hatta doktor bekleyelim belki kaybolan ikiz sendromu olabilir dedi çünkü birinin haftası bayaa düşüktü.
Beni.m 5 haftaysan gördü Vajinal , Allah Allah niye görünmedi acaba sonradan mı dööllendi ki ?

Merhaba kızlar
Beni neler bekliyor ?
Sevgiler hepinize

Not lütfen çocuğu olmayanlar yanlış anlamasın o süreçten bende geçtim çok uğraştım sizi çok iyi anlıyorum ama .. gerçekten nasıl yapacağım duygusu insana bunalrı yazdırıyor.. bende insanım haliyle korkuyorum lütfen anlayışla karşılayın
Akrabalarinizda yada eşinizin akrabalarinda ikizi olan varmiydi?

X