Arkadaşlar merhaba,
bende ıkız bebek beklıyorum ve 25. haftamdayım
doguma az bı zaman kala dogum fıyatlarını arastırmaya basladım
sız dogumunuzu nerede yapacaksınız ve sıze tahmını kaca
cıkacak merak edıyorum.ben kendım ıcın arastırma yaptım.
dogumumu ethıca yada hızmet hastanesınde yapacagım
dr um ethıca ve hızmet hastanesıyle anlaşması var ve dışardan gelicek
dr um dogum ıcın 1500 lira alıcak
yapı kredı ozel saglık sıgortam var
sigortam ethica dan fiyat teklifi almıs
tek bebek ıcın 1700 lira
2. bebek için yapılan işleme göre 300 ila 700 tl arsında
bu 1700 e eklenıyormus.
hızmet hastanesı ıse 2000 lira fıyat vermıs
bu durumda bana 4000 tl limitli poliçe hazırladılar.
ve ben 4000 tl lik hızmete karsılık 2650 lira ödüyorum.
sizlerde hastane ve dogum ücretlerinizi paylasırsanız sevınırımzemuszemus
canım ne diyonuz siz yaa bu ne fiyatlar böyle ben buradakı özel hastaneme sordum normal 200tl sezaryen 300tl dediler benım eşim emniyet mensubu oyüzden mı acaba anlamadım
:1shok: :1shok: :1shok: :1shok: :1shok: :1shok:
200 - 300 TL mi?şaka mı bu?çok şanslısın diyebilirim..
acaba Konya'da mı fiyatlar böyle?Ya da bahsettiğimiz hastaneler arasında bazı farklar var..acıbadem'de sosyal güvencesiz ödenen mebla 10.000TL küsur..Fakat emzirme dersi bile veriyorlar ve bebekler için evinizin koşullarını ayarlamak üzere 3 gün boyunca eve hemşire geliyor ve size yardımcı oluyor..odaları evlerdeki salon salomanje mantığıyla tasarlanmış,3 kapılı..2 kapı dışarda 1 kapı iki odayı bağlıyor böylece ziyarete gelenler size ve bebeğe mikrop taşımıyorlar..hastane kesinlikle dezenfektan vs kokmuyor..odalarda ve koridorlarda yerler gürültü olmasın diye özel bir malzemeyle kaplı..24 saat güleryüzle nezaketle ağırlanıyorsunuz..kendinizi özel ve önemli hissediyorsunuz..Allah korusun bir aksilik olursa gecenin her saati kendi doktorunuz çıkıp geliyor..vs vs vs...
acıbadem sigortanız varsa veya sigortanız acıbademi de kapsıyorsa 5-10 TL gibi bez vs masrafı ödeyip çıkıyorsunuz,yoksa tabi pahalı biraz..ama imkan varsa değer diyorum ben..
deneyimle sabittir kızlar..
ya özel sigortası olan için iyi de özel sigortası olmayan için 10000 küsür ne demek ama yaaa,
o bebekler doğana kadar yapılan masraflar da cabası..
Allah olmayanın yardımcısı olsun,sonuçta bir hastanede 15 gün kalıp birinde 2 gece tutmuyorlar,her halukarda iki gece kalıyorsunuz en fazla..
Benimde çok yakın bir arkadaşım orda yaptı doğumunu,özel acıbadem sigortası vardı onun da,evet çok güzel,çok şık,ama belli bir imkan gerekiyor,
yani ebnim eşim devlette doktor,halimize binlerce şükür,fakat farklı önceliklerimiz var,
yani trilyonlarım olsa,gidip acıbademde o paraya doğum yapmam:umursamaz:tabi bu benim fikrim...
aynen hymarry arkadasım sana katılıyorum bu ne yaaa sonuçta parayı sokakta bulmuyoruz değilmi bende tüm sartları kosulları düşünüp bu hastaneye karar verdım benım içinde temızlık en önemlısı tabı ama yok 2 hemsire ders verecekmış falan bunlarda çok önemlı değil benım için sonuçta doğumuma hemşire olan teyzem de gelecek hemsireyse hemsıre ne gerek var yaaaaa
canım ben daha önce acıbademe gidiyordum micromda orda oldu. gerçekten 5 yıldızlı otel konforunda. ama acıbadem sigortan varsa şanslısın çünkü gecelik küvez fiyatı 2000 tl.:umursamaz:bende acıbadem düşünüyordum doğum poli cem geçiyor orda ama bebişleri almıyor ve küvez gerekirse diye korktum:sinifsinif:
kızolar bende medicana da yapacağım.. hiç para ödemeyeceğim.. benim sigortam %100 karşılıyor..allah hepimizin yardımcısı olsun
bak burcinim yine alıngan takılıyorsun,
sana ben ve diğer arkadaşlardan kimse ne ayıp oralarda doğurulurmu burçin demedik ki,
hatta ben belirttim,özel sigorta varsa ne alaa,ama yoksa vermem,dedim,
ailede sağlık görevlisi olmasının ne alakası var ki,sonuçta duyduğun gibi bizden de bu parayı istiyorlar,ben beni kocam doğurtçak da demedim,
sen nasıl ben parayı verir çatır çatır doğururum diyorsan,biz de görüş bildirip vermeyiz diyoruz,
verene de saygı duyarız da diyoruz...
Bir konu açılıyor,fikir beyan etmek için kimse de alınmasın diye kırk türlü cümleyle işi kıvırmaya çalışıyoruz,yine bişey çıkıyor yaaa...
offfffffff offfffffffffffffffff burçincim yaaaaaaa biz ne dedik ki anlamadım ne tepkisi herhalde hamılelığin verdiği bi alınganlık söz konusu olmuş sende konusuyoz işte bi art niyet yok yanii