ıkız doğum ücretlerinizi araştırdınız mı??

incisu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
1.283
5
Arkadaşlar merhaba,
bende ıkız bebek beklıyorum ve 25. haftamdayım
doguma az bı zaman kala dogum fıyatlarını arastırmaya basladım
sız dogumunuzu nerede yapacaksınız ve sıze tahmını kaca
cıkacak merak edıyorum.ben kendım ıcın arastırma yaptım.
dogumumu ethıca yada hızmet hastanesınde yapacagım
dr um ethıca ve hızmet hastanesıyle anlaşması var ve dışardan gelicek
dr um dogum ıcın 1500 lira alıcak
yapı kredı ozel saglık sıgortam var
sigortam ethica dan fiyat teklifi almıs
tek bebek ıcın 1700 lira
2. bebek için yapılan işleme göre 300 ila 700 tl arsında
bu 1700 e eklenıyormus.
hızmet hastanesı ıse 2000 lira fıyat vermıs
bu durumda bana 4000 tl limitli poliçe hazırladılar.
ve ben 4000 tl lik hızmete karsılık 2650 lira ödüyorum.
sizlerde hastane ve dogum ücretlerinizi paylasırsanız sevınırımzemuszemus

benim daha çok yeniler canım..sadece çeyreği bitti henüz..
ama acıbadem'de istiyorum doğumu ve senin aldığın fiyat bence çok çok uygun..
eğer memnun kalacağın içine sinen bir yerse hiç düşünme derim..özel için 2650 TL çok iyi ama bu bahsettiğin hastane acıbadem,medical park vs gibi hani şu otel gibi olan hastanelerdense eğer..gerçi değilse de bahsettiğin fiyat fahiş değil bence çok makul..
sevindim senin adına..Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.. :Saruboceq:

canım ne diyonuz siz yaa bu ne fiyatlar böyle ben buradakı özel hastaneme sordum normal 200tl sezaryen 300tl dediler benım eşim emniyet mensubu oyüzden mı acaba anlamadım

doğrudur penses canım doğrudur,
biz istanbulda özel sektörde yiyioruz kazığı,
serbest piyasa,tutturan tutturana,

bak canım ben de Medikal Parkta istiyordum doğumu,
2450 lra sezeryan,250 lira bebek farkı
toplamda yaklaşık 2700 liraya geliyordu.
Dışarıdan doktor gelirse,1650 lira sadece hastaneya para veriyorsunuz...

Fakat yine burda Nisa hastanesiyle görüştük,
650 lira+225 lira da ikinci bebek farkı istiyorlar,
toplamda 875 lira istediler..
Durum burda bu........

Son düzenleme:
ben medical park göztepede düşünüyorum. bunun sebebide küveze ihtiyaç duyulursa ssk dan yararlanalım diye. benim doğumu %100 karşılayan sigortam var. doğum içij ödeme yapmıyacağım ama ikiz farkı falan alıyolarsa karşılamayabilirler..

canım ne diyonuz siz yaa bu ne fiyatlar böyle ben buradakı özel hastaneme sordum normal 200tl sezaryen 300tl dediler benım eşim emniyet mensubu oyüzden mı acaba anlamadım

:1shok: :1shok: :1shok: :1shok: :1shok: :1shok:
200 - 300 TL mi?şaka mı bu?çok şanslısın diyebilirim..
acaba Konya'da mı fiyatlar böyle?Ya da bahsettiğimiz hastaneler arasında bazı farklar var..acıbadem'de sosyal güvencesiz ödenen mebla 10.000TL küsur..Fakat emzirme dersi bile veriyorlar ve bebekler için evinizin koşullarını ayarlamak üzere 3 gün boyunca eve hemşire geliyor ve size yardımcı oluyor..odaları evlerdeki salon salomanje mantığıyla tasarlanmış,3 kapılı..2 kapı dışarda 1 kapı iki odayı bağlıyor böylece ziyarete gelenler size ve bebeğe mikrop taşımıyorlar..hastane kesinlikle dezenfektan vs kokmuyor..odalarda ve koridorlarda yerler gürültü olmasın diye özel bir malzemeyle kaplı..24 saat güleryüzle nezaketle ağırlanıyorsunuz..kendinizi özel ve önemli hissediyorsunuz..Allah korusun bir aksilik olursa gecenin her saati kendi doktorunuz çıkıp geliyor..vs vs vs...
acıbadem sigortanız varsa veya sigortanız acıbademi de kapsıyorsa 5-10 TL gibi bez vs masrafı ödeyip çıkıyorsunuz,yoksa tabi pahalı biraz..ama imkan varsa değer diyorum ben..
deneyimle sabittir kızlar..

canım ben daha önce acıbademe gidiyordum micromda orda oldu. gerçekten 5 yıldızlı otel konforunda. ama acıbadem sigortan varsa şanslısın çünkü gecelik küvez fiyatı 2000 tl.:umursamaz:bende acıbadem düşünüyordum doğum poli cem geçiyor orda ama bebişleri almıyor ve küvez gerekirse diye korktum:sinifsinif:

kızolar bende medicana da yapacağım.. hiç para ödemeyeceğim.. benim sigortam %100 karşılıyor..allah hepimizin yardımcısı olsun

ya özel sigortası olan için iyi de özel sigortası olmayan için 10000 küsür ne demek ama yaaa,
o bebekler doğana kadar yapılan masraflar da cabası..
Allah olmayanın yardımcısı olsun,sonuçta bir hastanede 15 gün kalıp birinde 2 gece tutmuyorlar,her halukarda iki gece kalıyorsunuz en fazla..
Benimde çok yakın bir arkadaşım orda yaptı doğumunu,özel acıbadem sigortası vardı onun da,evet çok güzel,çok şık,ama belli bir imkan gerekiyor,
yani ebnim eşim devlette doktor,halimize binlerce şükür,fakat farklı önceliklerimiz var,
yani trilyonlarım olsa,gidip acıbademde o paraya doğum yapmam:umursamaz:tabi bu benim fikrim...

aynen hymarry arkadasım sana katılıyorum bu ne yaaa sonuçta parayı sokakta bulmuyoruz değilmi bende tüm sartları kosulları düşünüp bu hastaneye karar verdım benım içinde temızlık en önemlısı tabı ama yok 2 hemsire ders verecekmış falan bunlarda çok önemlı değil benım için sonuçta doğumuma hemşire olan teyzem de gelecek hemsireyse hemsıre ne gerek var yaaaaa

fiyatları okudukça şok oluyorum benim doktorum bana bebek başına 1,500 alırım diyordu kii ünv hastanesinde doğum yapacağım nasipse devlet karşılıyor herşeyimizi ama adam espri yapıyordu acaba ciddimiydikii :roflol: kafam karıştı :sm_cool: o zaman ayvayı yedik :sm_confused:

üstteki fiyatlar gerçekten çok pahalı ayrıca bebek başına fiyat almak ne demek sonuçta bir kere kesiyorsun iki dkkada çıkayorsun bebekleri geri işlemi dokor yapmıyorkii bumudur yaniii ayrıca tatile değil doğuma gidiyoruz valla yazık bizlere yaa o paralar kolay kazanılmıyor 10,000 gibi bir fiyatla bebeklerin kaç yaşına kadar masraflarını karşılar raaht rahat değilmi ....

Ya muhakkak bu parayı veenler var,herkesin ilgi ve alakasına saygı duyuyorum,
mesela ben medikal parka alıştırmıştım kendimi baştan beri,şimdi başka bir hastane vasat gelebiliyor,
ama 10.bin lira çok büyük para,dediğim gibi ben vermemm..

kızlar ben de gidelim 10000 lira verelim demedim siz heralde yanlış anladınız beni..ben de daha önce 20 kere doğum yapıp da 10000 lira ödemedim zaten ki size göre çok çok yeni benim gebeliğim..mutlu son mu hüsran mı daha o bile belli değil Allah korusun..böyle bir bedel ödemek imkan ve tercih meselesi tabiki..benim trilyonlarım olsa ben hiç düşünmem gider çatır çatır doğururum orada..ailemde malesef sağlık görevlisi falan da yok ve bir çoğunuz gibi bu noktaya ben de kolay gelmedim ve çok endişeliyim..
benim sigortam karşıladığı için tercih edebiliyorum ama küvöz olayını hiç araştırmadım tabi henüz çok yeni oldukları için..eğer günlerce küvözde kalmaları gerekirse Allah korusun 2000liradan günde 4000lira ciddi bir para ve tabiki de parayı sokakta bulmuyoruz benim eşim sabah 9da işe gidip gece 1de geliyor hamilelikten önce ben de yardımcı oluyordum ona ve ayrıca öğretmenim ve özel bir okulda çalıştım..çalışanlar özel okulculuğun ne zor olduğunu bilirler..paranın nasıl kazanıldığını çok ama çok iyi biliyorum ben de anlayacağınız..
kötü bir niyetim yoktu..ayıp ya da terbiyesizce bişey yazmadım neden böylesine bir tepkiyle karşılaştım anlayamadım doğrusu..
yine de kırdıysam KUSURA BAKMAYIN..
sevgilerrrr..

bak burcinim yine alıngan takılıyorsun,
sana ben ve diğer arkadaşlardan kimse ne ayıp oralarda doğurulurmu burçin demedik ki,
hatta ben belirttim,özel sigorta varsa ne alaa,ama yoksa vermem,dedim,
ailede sağlık görevlisi olmasının ne alakası var ki,sonuçta duyduğun gibi bizden de bu parayı istiyorlar,ben beni kocam doğurtçak da demedim,
sen nasıl ben parayı verir çatır çatır doğururum diyorsan,biz de görüş bildirip vermeyiz diyoruz,
verene de saygı duyarız da diyoruz...
Bir konu açılıyor,fikir beyan etmek için kimse de alınmasın diye kırk türlü cümleyle işi kıvırmaya çalışıyoruz,yine bişey çıkıyor yaaa...

bu küvöz olayını benim de araştırmam gerek ama daha çok var..çok teşekkürler bilgilendirdiğin için..Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah..

kızolar bende medicana da yapacağım.. hiç para ödemeyeceğim.. benim sigortam %100 karşılıyor..allah hepimizin yardımcısı olsun

bak wavy'nin dediği gibi küvöz olayını da araştır emi bitanem?sonra sıkıntı olmasın..benim de sigortam acıbademi ve medical park'ı %100 karşılıyor ama vakti gelince küvöz olayını bir araştırıyım bari..Allah yardımcımız olsun..

offfffffff offfffffffffffffffff burçincim yaaaaaaa biz ne dedik ki anlamadım ne tepkisi herhalde hamılelığin verdiği bi alınganlık söz konusu olmuş sende konusuyoz işte bi art niyet yok yanii

hymarrycim arkadas bana demek istedi o ailede sağlık mensubu bırının olmadığını ben dedim de teyzem var hemşire diye

tamam canım problem değil..alınganlık yapmadım..bir anda tepkinizi üzerime alınıp şaşırdım o kadar..bu arada ailede sağlık görevlisi olma meselesi seninle hiç alakalı değil bak sen yanlış anlamışsın..diğer arkadaşımın ailesinde hemşire varmış onunla birlikte olabilecekmiş ya benim yok malesef öyle bir destekçim ama ona da kırılmadım ben de sizler gibi görüşümü belirttim sadece..

canım bu tepki sana değilki sisteme dediğin gibi benim eşimde TSK mensubu burada özel bir hastane var kuvez olayı süperr bizim kurum bizi göndermiyor ama aynı yerde çalışan sivil memuru gönderiyor...sistemimizin bozukluğu ben isterdimki özel hastanede doğum yapayım herşey nezih olsun kuvez sorunu yaşamıyayım ama zorda kalırsam gideceğim.. kuvez bir günlük 1,100 bende var 3 bebe düşünün varımızı yoğumuzu satmak zorunda kalacağız bu bozuk sistem yüzünden. Ben hep dua ediyorum allah düşürmesin bazılarının elinee...

offfffffff offfffffffffffffffff burçincim yaaaaaaa biz ne dedik ki anlamadım ne tepkisi herhalde hamılelığin verdiği bi alınganlık söz konusu olmuş sende konusuyoz işte bi art niyet yok yanii

rahatladım bak şimdi saol canım.. buyrunnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…