- Konu Sahibi papatya1977
benimkiler iki oğlan. 2300 ve 2900 doğdular.50 cm. idiler.tam zamanında sezaryen oldum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşlar ben şu an 9 haftalık ikiz bebeklere hamileyim:CüvCüv:.çevremde insanlar sürekli ikiz bebeklerin erken doğduğundan ve genelde küvözde kaldığından söz ediyorlar.ben hazır canlı örnekler bulmuşken bunu araştırmak istedim.sevgiler...:teytey:
merhaba.
benim ikizlerim 37+1 haftalık biri 2500gr diğeri 2200 gr doğdular.ikiside erkek.küvezde yatmadılar.sarılık olunca yattılar.şimdi 19 aylık oldular.
sormak istediğin sorular varsa yardımcı olmak isterim.
arkadaşlar ben şu an 9 haftalık ikiz bebeklere hamileyim:CüvCüv:.çevremde insanlar sürekli ikiz bebeklerin erken doğduğundan ve genelde küvözde kaldığından söz ediyorlar.ben hazır canlı örnekler bulmuşken bunu araştırmak istedim.sevgiler...:teytey:
Selamlar, öncelikle gecmisler olsun Allah bebeklerine upuzun sağlıklı ömürler versin. Şunu merak ettim, erken doğum riskin varmış ciğer geliştirici iğne olmuş muydun? Aslında kızının kilosu ve doğum haftası iyiymiş, neden küzözde uzun kalmıştı acaba? Ben de 34. haftamdayım ve benim de erken doğum riskim var, hastanede yattım birkaç gece, nidilat kullanıyorum, ciğer geliştirici oldum 10 gün önce ikişer doz. O yüzden bu konuyla çok ilgileniyorum...
Çok maceralı bir gebeliğim oldu :)
23 haftalıkken erken doğum riski atlattım rahim ağzına serklaj atıldı.
34+2 de yüksek tansiyon nedeni ile doğum yaptım.
Kızım 2.200 oğlum 1.590 dı.
Kızım 23 gün oğlum 29 gün küvezde yattı.
Ve küvezdeyken aynı fotoğraftaki gibi el ele tutuşurken rastladım. :)
İlk zamanlar çok zorluydu. Ziyaretçi almadık odalarına 3 ay sıkı koruyup kolladık.
Ama çok şükür 2 ay sonra kimse erken doğmuş ve düşük kg da doğmuş demezdi.
Şimdi 8 aylıklar.
Rabbim tüm gebişlerin sağlıklı bir hamilelik geçirmesini nasip eylesin inşallah...
Selamlar, öncelikle gecmisler olsun Allah bebeklerine upuzun sağlıklı ömürler versin. Şunu merak ettim, erken doğum riskin varmış ciğer geliştirici iğne olmuş muydun? Aslında kızının kilosu ve doğum haftası iyiymiş, neden küzözde uzun kalmıştı acaba? Ben de 34. haftamdayım ve benim de erken doğum riskim var, hastanede yattım birkaç gece, nidilat kullanıyorum, ciğer geliştirici oldum 10 gün önce ikişer doz. O yüzden bu konuyla çok ilgileniyorum...
Henüz bebeklerim doğmadı ama doktorumun tahmini üç kilonun altında olmazlar diyor, ben canım ne istediyse onu yedim, ilk kızımda 35 kilo almıştım vermem bir yıl bile sürmedi, ikizlerde 38 haftalığım 25 kilo aldım şu ana kadar, hiç yemekten korkmadım, Canım ne çektiyse onu yedim, gece yarısı sabah ezanı fark etmedi benim için, gecenin üçünde dürüm istediğimde oldu, haa extra besleyici diyorsan eğer özel bi hassasiyet göstermedim, fakat kusma dönemimde süt ürğnlerinden tiksindiğim için çok fazla tüketemiyorum, onun için de sabah akşam osteocare kalsiyum alıyorum hepsi o... Her gebenin tarzı farklı, ben bu şekilde geçirdim...tamamen farklı bi soru olcek ama kilosu iyi olan bebişlerin anneleri ne yediniz neler tavsiye edersiniz bünyeden bünyeye değişiyo diyorlar ama yinede bende ikiz anne adayı olarak merak ettim ne yapmalıyız ne yemeliyiz ??