İkiz Anneleri Kulübü

Merhaba arkadaşlar...benimde biri kız biri erkek ikiz bebişlerim var...8.ayımızı doldurduk 9.aya doğru gidiyoruz bakalım hayırlısıyla...oğlum 2340 kızım 2260 doğdu sezaryanla...günlerim çok yorucu geçiyor...yardım eden yok..tek başıma büyütmeye çalışıyorum...benimkilerim iştahları hiç yok...ağızlarını kitleyi veriyorlar hemen...ne vereceğimi ne yapacağımı şaşırdım artık..bunalımdayım...bayramdan sonrada hasta oldular ikisi birden..ateşler içinde yandık.. çok şükür şimdi iyiler..ilaçlar alerji yaptı bıraktık..kontrole gidicez...bir de ne verirsem yeseler...offf...kahvaltıda ne vereceğimi bilmiyorum...yemiyorlar...çorba iyi kötü içiyorlar...yoğurt yiyorlar...meyve sıkıyorum yemiyorlar..süt 1 yaşına kadar verme dedi doktorumuz...çok zayıflar yaaa...hiç kiloları yok...doktor normal diyor ama ben biliyorum normal değil çok zayıflar...offfkafayı yemek üzereyim..ilaçlarda iştahlarını kesti...ayyyyy...çıldırmaya az kaldı doktorum nerde.....neyse...işte öyle....çok fazla giremiyorum..vakit buldukça açabiliyorum bilgisayarı...kendinize iyi bakın...byeeeee.....

Son düzenleme:
herkeze sevgiler....ben de ikizlerime 7 haftalık hamileyim...progestan kullanıyorum ,ama bugün her zaman aldığım saatten 2 saat geç almak zorunda kaldım ve bir süre sonra kırmızı renkli akıntım geldi.çok korkuyorum bişey olmasından...acaba ilaç saatim geciktiğinden dolayı kırmızı leke gelmiş olabilir mi sizce???

oxygen ikiz ve çoğul gebeliklerde akıntı ve leke gelişi normal demişti doktorum.Bende devamlı olurdu.Ama ihmal etme.Mutlaka doktoruna danış canım.Sağ salim bebeklerini kucağına alman dileğiyle.

Merhaba arkadaşlar...benimde biri kız biri erkek ikiz bebişlerim var...8.ayımızı doldurduk 9.aya doğru gidiyoruz bakalım hayırlısıyla...oğlum 2340 kızım 2260 doğdu sezaryanla...günlerim çok yorucu geçiyor...yardım eden yok..tek başıma büyütmeye çalışıyorum...benimkilerim iştahları hiç yok...ağızlarını kitleyi veriyorlar hemen...ne vereceğimi ne yapacağımı şaşırdım artık..bunalımdayım...bayramdan sonrada hasta oldular ikisi birden..ateşler içinde yandık.. çok şükür şimdi iyiler..ilaçlar alerji yaptı bıraktık..kontrole gidicez...bir de ne verirsem yeseler...offf...kahvaltıda ne vereceğimi bilmiyorum...yemiyorlar...çorba iyi kötü içiyorlar...yoğurt yiyorlar...meyve sıkıyorum yemiyorlar..süt 1 yaşına kadar verme dedi doktorumuz...çok zayıflar yaaa...hiç kiloları yok...doktor normal diyor ama ben biliyorum normal değil çok zayıflar...offfkafayı yemek üzereyim..ilaçlarda iştahlarını kesti...ayyyyy...çıldırmaya az kaldı doktorum nerde.....neyse...işte öyle....çok fazla giremiyorum..vakit buldukça açabiliyorum bilgisayarı...kendinize iyi bakın...byeeeee.....
canım allah bağışlasın,güle güle büyüt bebeklerini...benim ikizlerimden de biri çok zor yemek yiyor,ve zayıf bir bebek maalesef...doktorumuz bu zayıf bir çocuk olacak,tipi böyle dedi...senin bebeklerin kaç kilo canım???

herkeze sevgiler....ben de ikizlerime 7 haftalık hamileyim...progestan kullanıyorum ,ama bugün her zaman aldığım saatten 2 saat geç almak zorunda kaldım ve bir süre sonra kırmızı renkli akıntım geldi.çok korkuyorum bişey olmasından...acaba ilaç saatim geciktiğinden dolayı kırmızı leke gelmiş olabilir mi sizce???
canım noldu ya??? gerçi kanama normal ikiz gebeliklerde ama gene de doktoru ara lütfen!!!bol bol dinlenmeye çalış ve bizleri de haberdar et...sağlıcakla kal cnm...

kızlar benim kanamadan 18 gün sonra kahve rengi geldi ........doktora gittim endol ve progestan verdi rağım boyu 49 mm iyi dedi doktor açılma vs.yok ama tedbir için ilaçlarımıızı verelim yat dedi sadece tuvalete gdiiyorum....geçen çarşambadan bu yana endolu günde 4 kere alıyorum hep az azda olsa leke geldi..bugün sabah hiç bişey yoktu taki progestanı atana kadar attıkdan sonra yine çok az geldi leke
ama idrarımda yok ..silerkende yok...acaba ilaçdanmı kaynaklanıyor

kızzlaar ya çok üzgünüm,lekelenme bugün de devam ettiği için izmit te dr.uma gittim.ultrasonda iki keseyi de gördük ama biri diğerine göre daha küçük, gelişimi zayıf dedi.kalp atışı vardı ama ben ve eşim pek göremedik.dr.um gördü kalp atışını.ek ilaç vermedi progetan ve prognovaya devam...cumartesi kontrolüm var tekrar ,heyecanla bekliyorum ...içim acıyor çok üzülüyorum umarım bebeğim beni bırakmaz...

kızzlaar ya çok üzgünüm,lekelenme bugün de devam ettiği için izmit te dr.uma gittim.ultrasonda iki keseyi de gördük ama biri diğerine göre daha küçük, gelişimi zayıf dedi.kalp atışı vardı ama ben ve eşim pek göremedik.dr.um gördü kalp atışını.ek ilaç vermedi progetan ve prognovaya devam...cumartesi kontrolüm var tekrar ,heyecanla bekliyorum ...içim acıyor çok üzülüyorum umarım bebeğim beni bırakmaz...

cnm kötü düşünme lütfen bak ben kaçıncı haftadayım başıma neler geldi....bazen herşey olacağına varır takma diyorum ama çok üzülüyorummm

mrh benim ikikere ikizlerim oldu , iki hamilelim dogaldi, ilk ikizlerim , ikiz kizlarim simdi 19 yasindalar ve yedi sene sonra istemiyerek ve korundum halde tekrar ikiz oglarim dünyaya geldi.simdi onlarda 13 yasindalar.

canım neler hissettiğini anlıyorum ama bazen olacakların önüne geçilmiyor...ayrıca pozitif düşün lütfen...bişey olmaması için dua edelim...bebeklerin ve sen sağlıcakla kalın...

oxygen lütfen kendini hemen üzme .Bebeğin seni bırakmayacak tatlım.Birinin gelişimi yavaş olabilir, daha ufak olabilir.Hatta bu doğduktan sonrada böyle gidebilir.Benim bebeklerimden biride böyleydi.Dördüncü ayda gelişimi çok geriden gelen bebeği almayı bile düşünmüştü doktor.Biz izin vermedik ve on beş gün sonraki randevumuzda bebek hızla gelişmeye başlamış diğerine yetişmişti.Sen kendine dikkat et.Hemen telaşlanıp kendini yıpratma.Sen üzülürsen bebeklerinde üzülür.Ve gelişimleri için senin huzurlu ve rahat oluşun çok önemli.Benim ikizlerimden Ege hep geriden geliyor Efe'ye göre.Her konuda.Hem beslenip büyümesiyle aradaki kilo farkı ,hem nörolojik olarak gelişimi.Ama bu ikizlerde çok normalmiş.Sende doktoruna gittiğinde herşeyi sor.Aklına takılan herşeyi içini rahat ettirene kadar sor canım.Bizlerede haber vermeyi sakın unutma.

canım allah bağışlasın,güle güle büyüt bebeklerini...benim ikizlerimden de biri çok zor yemek yiyor,ve zayıf bir bebek maalesef...doktorumuz bu zayıf bir çocuk olacak,tipi böyle dedi...senin bebeklerin kaç kilo canım???

saol canım..allah hepmize bağışlasın çocuklarını...kızım çok zayıf dayanamıyorum onu öyle görmeye..sinirlerim iyice yıprandı..kızım 6.5 kilo oğlum 8 kilo...oğlum da o kadar çok kilolu değil ama doktor iyi dedi...offf....kızımı soruyorum doktora nasıl diye...iyi diyor..toplar kendini...ama bilmiyorum ya..tek çocuklara göre oturmaları tutunarak durmaları gerek ama nerde....herkes de bişey diyo iyice kafam bozuluyo....senin çocukların kaç kilo...?

kızzlaarr çok sağolun bana moral verdiniz.lekelenme az önce bitti gibi..inşallah bi daha gelmez..

merhaba istanbuldan sema .bende 10 haftalık ikiz gebeyim değerli paylaşımlarınızı heyecanla okuyorum.
şimdilik herşey normal inşallah vakti zamanında sağlıklı olarak alırız kucağıumıza bebişlerimizi testler başlayacak dedi doktorumuz biraz bilgi veririmisiniz

merhaba istanbuldan sema .bende 10 haftalık ikiz gebeyim değerli paylaşımlarınızı heyecanla okuyorum.
şimdilik herşey normal inşallah vakti zamanında sağlıklı olarak alırız kucağıumıza bebişlerimizi testler başlayacak dedi doktorumuz biraz bilgi veririmisiniz

hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

öncelikle kan tahlilleri (hemogram, rubella, toxoplazma, HIV...testleri), idrar tahlili yapılıyor.

11-14. haftada tek bebeklerde ikili test yapılıyor. ancak ikizlerde sadece ense kalınlığı ölçülüyor. down sendromu şüphesi varsa 3lü test hatta amniyosentez istiyorlar (inşallah gerek kalmaz)

daha sonraki haftalarda detaylı ultrasonlar çekiliyor.

hangi hastaneye gidiyorsun canım?

merhaba canım aynı hafta olduğumuza sevindim benim SAT 24/10/2008 acıbadem beylikdüzü şubesi dr aylin tatlıadım doktorum 10/01/2009 da kontorlümüz var bakalım hayırlısı 10 günde bir çağırıyor şimdilik bir sıkıtımız yok çok şükür geçen gittiğimizde hareketlenmeye başlamışlar çok heyecanlandık
inş herşey yolunda gider hepimiz için sen hangi doktora gidiyon nerdesin birde senin doğum zamanın belli mi bana doktor haziran yada temmuz demişti ama bir tarih vermedi

merhaba canım aynı hafta olduğumuza sevindim benim SAT 24/10/2008 acıbadem beylikdüzü şubesi dr aylin tatlıadım doktorum 10/01/2009 da kontorlümüz var bakalım hayırlısı 10 günde bir çağırıyor şimdilik bir sıkıtımız yok çok şükür geçen gittiğimizde hareketlenmeye başlamışlar çok heyecanlandık
inş herşey yolunda gider hepimiz için sen hangi doktora gidiyon nerdesin birde senin doğum zamanın belli mi bana doktor haziran yada temmuz demişti ama bir tarih vermedi

semacııım ben hamile değilim, doğum yaptım 40 gün oldu. (kırkımızı çıkartıyoruz :)) iki kızım oldu. koşuyolu medipol hastanesinde Seval Pata idi doktorum. çok iyi, ilgili bir doktor. çok seviyorum kendisini :))) hamileliğimin son zamanlarında her hafta gidiyorduk kontrole, doğumdan sonra 1 kere kontrole gittik 1 aydırda göremedim özledim doktoru :))))) İnsan alışıyor her hafta her hafta :)))))))

Allahım bebişlerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Dikkat et kendine ve bebişlere.

Maşallah allah bağışlasın yaa ne güzel rabbim bizede gösterir inşallah amin inşallah nerde varsa allah herkesin yardımcısı olsun cinsiyetlerini ne zaman öğreneğim ve onları ne zaman hissedeceğim çok merak ediyorum evlatçıklarımı.
Birde beni en çok korkutan erken doğum vakti zamanınında sağlıklı olsunlar da bişey istemiyom. Birde benim sağlık sigortam var o yüzden bakırköy acıbademde yapmak istiyorum doğumu ancak sağlık sigortası bebekleri karşılamıyormuş birde erken doğup küveze girmeleri gerekirse orda yenidoğan y.bakım geceliği 1 bebek için 1 milyar civarıymış eğer öyleyse bu yükün altından kalkamayız o yüzden ssk m var ssk karşılayan bir hastane bulmam gerekecek onun için bahçelievler hizmet hastanesini önerdiler bakalım o zamana daha çok var bakalım hayırlısı ne ise o olsun diyorum sadece.. Bilgilerin için çok teşekkür ederim. Allah sana ve senin gibi tüm annelere bol sağlıklar ve sabırlar versinki bebişlerinize ii bakabilesiniz.. Allah herkesin gönlüne göre versin

merhaba kızlar;

ben de oğluşlarımla 25. haftama girdim. İsimlerine de karar verdik sayılır. Biri Rüzgar öbürü de ya Kuzey ya da Toprak olacak. Sizin de fikirlerinizi bekliyorum. Hangisi daha güzel sizce?

X