İkiz Anneleri Kulübü

yok nuraycım nerde öksürük takır takır yani geçmiyor grip geçti ama öksürük malesef.Umarım siz biraz daha iyi olmuşsunuzdur.

çok kötü u hastalık.. bende gece bugrayla ugraştım ateşi insdirmek için ama inmedi 37 ile 38 arasında gitti geldii..
bi bezle yatırdım ama nafile..

selam kızlar, seher derya ve ikizler bebişlerinize geçmiş olsun.. umarım en kısa sürede atlatırlar yada atlatmışlardır..
malesef bende çok az emzirebiliyorum biri güzel emiyor olduğu kadarını ama diğeri çok mücadele ediyor emmmemek için önce makine vardı sağıyordum şimdi küçük pompaylada çok çıkmıyor.. yani çok az genelde mamayla besleniyoruz bizde ve bu aralarda pre aptamili bırakıp bebelaca geçeceğiz çünki 2 gün dayanmıyor ve çok pahallı eşim dün hero baby lactum almış onu veriyorum 2 gündür ama bugün bebelac alacak sanırım içerikleri aynıda ambalaj farkı var..
bugünde 2. ay aşılarımızı yaptırdık geldik umarım bebişlerde huzursuzluk yaratmaz.. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...

nazlı melekcim bilirim o zorlukları.Biz erken doğdukları için sadece eczanelerde satılan prematil mamayla başlamıştık ve 36 ytl idi o zaman.İki gün gidiyordu.Bir ay zor yetiştirdik parayı.Sonra milupa 1 numaradan devam ettik.Fakat küçük olan yani Ege Milupayı sevmedi.Yemedi çocuk.Doktorumuzda Bebelacı önerdi bize.Dolayısıyla biraz olsun rahatladık.Bebelac fiyat olarak çok uygun çünkü.Bir yaşından sonrada kestim mamayı.Şimdi süt içiyorlar ve tabiki herşeyi yiyorlar.Yani Bebelac yada Milupa çok farklı değilmiş doktor öyle söylemişti cnm.Ama tabi bebeğin gelişimive isteğiyle alakalı.Mesela benimkiler biri Milupa biride Bebelacla büyüdü

Kizlar gecmis olsun kuzulara bizde bayramda hastaydik ailecek cok zormus cocuklarin tum duzeni alt ust oldu eskiden 8 de uyurlardi simdi 11 kaydik buyuzden.Neyseki iyi oldular.Bende emzirme konusunda kotuyum benimkileri 4 aya kadar emzirdim ama ile birlikte sonra isetmediler makinayla sagip veriyorum ama su aralar sutum cok azaldi neyskie 6 ayimizi doldurduk tek tesellim bu.
Bizde kucuk dogdugumuz icin enfamil pramature kullanmistik turkiyede baska bir isimle cikiyor olabilir.birde arada Similac kullaniyorum.Ama benim sansim sizinki kadar para harcamiyorum her dokotr kontrolumuzde bedava veriyor dokotrumuz bize birde surekli indirim kuponlari geliyor bir keresinde de iki koli gondermisti mama firmasi.Cogul bebeklere boyle yapiyorlarmis.Az kaldi yasimiza ondan sonra elveda diyicez mamaya insallah.

nazlıcıgım tşk e canım daha hastalıgı atlatamadık canım .. ardam ii de bugram kötü hala bebegim bi üsür ilacı var bid e buhar verilio...
bend eöle yaptım emziriyodum ayriettende mama veriodum yetmiodu çünkü senin bebişler nasıl canım :)çok zor valla allahım yardımcımız olsun..

slm bu bölümü yeni gördüm zaten bize böyle bir bölüm şarttı teşekkürler. kuzucuklarımız hastalanmış geçmişolsun bir gün hasta bir gün iyi büyüyüp gidiyoruz allah ın izniyle.

kızlar selamlar, evet prematil mama sadece eczanelerden alabildiğimiz için fiyatı pahallıydı bizde zorlandık gerçekten.. sonra pre aptamile geçtik ama bizim adamlar 1 günde 24 saatde bitiriyorlar hergün mama alıyor babamız oyüzden beblaca geçtik o daha uygun içerik olarakda aynıymış o zaman niye fazla vereyim..
dün aşımız vardı çocuklar akşama kadar süt dökmüş kuzu gibi mamayı yeyip uyuyorlardı.. günlerdir olmadığı kadar çok rahat bir gün geçirdim ama akşam normale döndüler..
bugün kaan bebişimi tekrar doktora götürmek zorunda kaldık.. oğluşumun göbüşü şişmiş ve göbek fıtığı olmuştu doktor bir sene içinde geçer müdahaleye gerek yok demiş içimiz rahatlamıştı ama dün akşamda altını değiştirirken sağ kasığında bir şişlik gördüm gazdır dedik ama netde araştırınca kasık fıtığı olduğunu anladık.bugü cuma gecikmeden doktora gitik oda kasık fıtığı dedi..çocuk cerrahisine gecikmeden gösterin ameliyat olması gerekiyor dedi.. birde çok ağlatmayın dedi ama bütün gün bebişlerle t6ewk başıma anca idare ediyorum elişmden geldiğince ağltmamaya çalıştım doktor işi pazartesiye kaldı.. pazartesiye kadar nasıl idare edeceğim bilmem ameliyatda kesinleşirse annemi çağırmadan olmayacak sanırım gündüzden beri çok üzgünüm.. çok başım ağrıyor şu an.. ameliyat olmazsa kısırlık olabilirmiş ilerde ve daha kötü sonuçlar.. şimdi düşündükçe başım dahada çok ağrıyor.. ne deyim inşallah çok çabuk atlatırız bu durumu...
sehercim buğra bebeğe tekrar geçmiş olsun.. çabuk atlatır inşallah..
rüzgarım sizede geçmiş olsun..çok şükür siz atlatmışınız...
kezbancay sende hoşgeldin canım..

kızlar selamlar, evet prematil mama sadece eczanelerden alabildiğimiz için fiyatı pahallıydı bizde zorlandık gerçekten.. sonra pre aptamile geçtik ama bizim adamlar 1 günde 24 saatde bitiriyorlar hergün mama alıyor babamız oyüzden beblaca geçtik o daha uygun içerik olarakda aynıymış o zaman niye fazla vereyim..
dün aşımız vardı çocuklar akşama kadar süt dökmüş kuzu gibi mamayı yeyip uyuyorlardı.. günlerdir olmadığı kadar çok rahat bir gün geçirdim ama akşam normale döndüler..
bugün kaan bebişimi tekrar doktora götürmek zorunda kaldık.. oğluşumun göbüşü şişmiş ve göbek fıtığı olmuştu doktor bir sene içinde geçer müdahaleye gerek yok demiş içimiz rahatlamıştı ama dün akşamda altını değiştirirken sağ kasığında bir şişlik gördüm gazdır dedik ama netde araştırınca kasık fıtığı olduğunu anladık.bugü cuma gecikmeden doktora gitik oda kasık fıtığı dedi..çocuk cerrahisine gecikmeden gösterin ameliyat olması gerekiyor dedi.. birde çok ağlatmayın dedi ama bütün gün bebişlerle t6ewk başıma anca idare ediyorum elişmden geldiğince ağltmamaya çalıştım doktor işi pazartesiye kaldı.. pazartesiye kadar nasıl idare edeceğim bilmem ameliyatda kesinleşirse annemi çağırmadan olmayacak sanırım gündüzden beri çok üzgünüm.. çok başım ağrıyor şu an.. ameliyat olmazsa kısırlık olabilirmiş ilerde ve daha kötü sonuçlar.. şimdi düşündükçe başım dahada çok ağrıyor.. ne deyim inşallah çok çabuk atlatırız bu durumu...
sehercim buğra bebeğe tekrar geçmiş olsun.. çabuk atlatır inşallah..
rüzgarım sizede geçmiş olsun..çok şükür siz atlatmışınız...
kezbancay sende hoşgeldin canım..

cnm geçmişolsun üzüldüm oğluşuna ama erkek bebeklerin çoğunda oluyor sakın korkma çabucak atlatır inş. erkekler biraz nazlı büyüyor galiba benimde hep oğlumda bir şeyler çıkıyor. allah çaresiz dert vermesin bu günler geçecek elbette. minik efeleri öpüyorum

nazlımelekcim geçmiş olsun cnm.Benim Efede de vardı aynı sorun.Bir yaşına kadar bekledik.Devamlı kontrol altındaydık.Ve çok şükür geçti.Biliyorum önemli bir sorun ama beklemelisin cnm.Kendinide suçlama sakın.Tek başınasın yapacak birşeyin yok ki.Lütfen üzülme ve doktordan aldığın sonucu bizede bildir cnm.Tekrar geçmişolsun

kezbancığım sende hoşgeldin.Bebeklerden fırsat bulamıyorsun sanırım.Uzun zamandır görüşemiyorduk.Nasıl bebeklerin büyüdüler mi canım?

nazlımelekcim geçmiş olsun cnm.Benim Efede de vardı aynı sorun.Bir yaşına kadar bekledik.Devamlı kontrol altındaydık.Ve çok şükür geçti.Biliyorum önemli bir sorun ama beklemelisin cnm.Kendinide suçlama sakın.Tek başınasın yapacak birşeyin yok ki.Lütfen üzülme ve doktordan aldığın sonucu bizede bildir cnm.Tekrar geçmişolsun

saol deryacım, bir yaşına kadar bekledik demişin genelde netde yazan ve doktorun dediği hemen ameliyat olması gerekiyor yönündeydi sizin kasığındaki küçük bir şişlikmiydi yada bazen su fıtığı oluyormuş geçici ondanmıydı acaba.. bir bezinde bakıyorum şişlik var bir bezini açışımda yok denecek kadar belli belirsiz... bakalım pazartesi çocuk cerrahisi ne diyecek bu duruma.. umarım bizde de amliyata gerek yoktur..:1no2:

saol deryacım, bir yaşına kadar bekledik demişin genelde netde yazan ve doktorun dediği hemen ameliyat olması gerekiyor yönündeydi sizin kasığındaki küçük bir şişlikmiydi yada bazen su fıtığı oluyormuş geçici ondanmıydı acaba.. bir bezinde bakıyorum şişlik var bir bezini açışımda yok denecek kadar belli belirsiz... bakalım pazartesi çocuk cerrahisi ne diyecek bu duruma.. umarım bizde de amliyata gerek yoktur..:1no2:

canım fıtığımız vardı ve aynı zamanda hidrosel yani yumurtalıklarında su toplanması.Bir sürü çocuk cerrahına götürdük.İki tanesi hemen ameliyat dedi.Diğerleri araştırmalar ve tedaviyle halletiler sorunumuzu.Sende bir kaç çocuk cerrahına göster mutlaka.Ve mümkünse araştırma hastanelerinde görev yapan bir doktor olsun.Ben özele götürüyordum ama doktorumuz aynı zamanda Gazi üniversitesi hastanesinin de cerrahıydı.O bizi yönlendirdi diğer doktorlara.Ve en sonunda onun gözetimi altında bekledik bir yaşına kadar ve çok şükür geçti.Ama canım çok dikkat et mümkün olduğunca ağlatma.Gerçi bu ne kadar mümkünde tek başına olunca.Kısırlığa kadar gidiyor sonu.Allah yardımcın olsun cnm.Tekrar geçmiş olsun.

kezbancığım sende hoşgeldin.bebeklerden fırsat bulamıyorsun sanırım.uzun zamandır görüşemiyorduk.nasıl bebeklerin büyüdüler mi canım?

canım arkadaşım çok şü
kür gelebildim. Bizim pc bozuktu tamire gitti o gidiş en sonunda yenisini gönderdiler de kavuştum size. Benimkiler tam birer canavar oldu deliriyorum bazen ama çoook güzelmiş. Sen nasılsın abilerimiz nasıl her şey yolundadır inş.

Öncelikle mehaba arkadaşlar, 27 hafta 3 günlük ikizlerime hamileyim. ikiz anne adaylarıyla çok fazla iletişime geçemedim.Bu yüzden mutsuzum biraz.Nolur paylaşalım. Yalnız hissediyorum kendimi.

nazlıcıgım canım benimde oglumda o sorun var testisin biri yukarda bakalım 6 aya kdar beklicez inmesse bizede ameliyat yolu grnyo .. inş. inerrlerde böle sorun olmas...
pelinaycıgım allahım saglıcakla kucagınada almayı nasip etsin inş. burda her türlü yanındayız canım ... bi sıkıntın olursa seve seve paylaşırız..

seher canım inşallah bebişlerimizde ameliyatlık bir durum yoktur..seni oğluşunada geçmiş olsun..

pelinay canım sende hoşgeldin.. sağlıcakla kucağına alırsın inş. bebişlerini..canım biz buralardayız bir sorun olursa burdaki ikiz anneleri sana yardımcı olacaktır emin ol, yalnız değilsin...

canım arkadaşım çok şü
kür gelebildim. Bizim pc bozuktu tamire gitti o gidiş en sonunda yenisini gönderdiler de kavuştum size. Benimkiler tam birer canavar oldu deliriyorum bazen ama çoook güzelmiş. Sen nasılsın abilerimiz nasıl her şey yolundadır inş.

Maşşallah kuzulara.Dünyaya gelen büyüyor.Doğdular doğacaklar derken büyüdüler işte.Benim zuzular büyüdü canım.Ama büyüdükçe herşey daha da zor oluyor.Çok ama çok yaramazlar.Bazen sinirimden ağlıyorum yetişemiyorum.Heryeri heşeyi kurcalamak istiyorlar.Televizyonun tepesine çıkıyorlar.Dvd müzik seti ne bulurlarsa kaldırıp atıyorlar.Özellikle tencereler tavalar konser veriyoruz evde.Sabah 5.30 da bir başlıyoruz yatana kadar.İşte kezbancım bizim böyle geçiyor.Oturup oyuncaklarla oynayım yok bu çocuklarda muzurluk nerde biz orada.Vallahi Allah bize bol bol sabır versin bizde bu günleri daha az hasarla atlatabilelim.:roflol:

maşşallah kuzulara.dünyaya gelen büyüyor.doğdular doğacaklar derken büyüdüler işte.benim zuzular büyüdü canım.ama büyüdükçe herşey daha da zor oluyor.çok ama çok yaramazlar.bazen sinirimden ağlıyorum yetişemiyorum.heryeri heşeyi kurcalamak istiyorlar.televizyonun tepesine çıkıyorlar.dvd müzik seti ne bulurlarsa kaldırıp atıyorlar.özellikle tencereler tavalar konser veriyoruz evde.sabah 5.30 da bir başlıyoruz yatana kadar.işte kezbancım bizim böyle geçiyor.oturup oyuncaklarla oynayım yok bu çocuklarda muzurluk nerde biz orada.vallahi allah bize bol bol sabır versin bizde bu günleri daha az hasarla atlatabilelim.:roflol:

süpersin vallahi güldürdün beni. Seni anlamıyor da değilim şimdiden bazen çıldırtıyorla sonrasını allah hayor etsin.yaramazları öpüyorum

selam kızlar, bizde bugün oktora gittik ama üniv. hast. randevu almak gerekiyormuş acil bakarlar diye düşünmüştük bizde.. zaten bugün ameliyat günüymüş servise çıktık saolsun doktor baktı kasık fıtığı ama ameliyatı o kadar acil değil dedi... bende ameliyata gerek kalmadan geçermi dedim yok ameliyat olacak ama acil değil şimdilik dedi.. acil ameliyatlık olması için bebekte aşırı sarı yeşil kusma, ateş, kaka yapamama,şişlik büyüyüp sertleşirse ameliyata alınırmış..
yarın randevu aldık tekrar muayene olup kan testleri yapılacak.. bizden şimdilik son durum böyle..

X