ikiz anneleri deneyimleri,zorluklarını haydi paylaşmayaaa

beril2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
1.044
0
66
Diğer
slmm ikiz anneleri
1 tane çocuğa göre iki tane aynı anda çocuk bakmanın hem bu kadar zevkli hemde bu kadar zor olacağını bilmiyordum.. ikiz çocuklara bakmak heleki erkekse bu ikizler çok zor..Aynı anda ağlayıp aynı anda acıkırlar aynı anda emzirmek zorunda kalırsın ama onların gülüşleri dünyaya bedel.Burada deneyimlerimizi,zorluklarımızı sorunlarımızı hep birlikte paylaşmakm için haydi anneler buyrunn...:16::16:

merhaba benimde ikiz bebeklerim olacak inşalah tek yumurta ikizi...
gercekten bana kendimi özel hissettiriyor bu durum...
ilk üç ay cok ok zorlasada bulantılar kusmalar falan toparlıyorum artık içimde mütiş bir heyecan ve mutluluk var...
bakımlarına gelince araştırıyorum bilgi edinmeye çalışıyorum ama doğduklarında herşey yetersiz kalaçakmış gibi uykulartım kaçıyor..
eşimde bende uzun uzun konuşuyoruz nasıl olur naparız diye....
ALLAH bir kolaylığını verir elbet diyorum veher zaman şükrediyorum..

çok mutluyum bir okadarda korkuyorum...

merhaba benimde ikiz bebeklerim olacak inşalah tek yumurta ikizi...
gercekten bana kendimi özel hissettiriyor bu durum...
ilk üç ay cok ok zorlasada bulantılar kusmalar falan toparlıyorum artık içimde mütiş bir heyecan ve mutluluk var...
bakımlarına gelince araştırıyorum bilgi edinmeye çalışıyorum ama doğduklarında herşey yetersiz kalaçakmış gibi uykulartım kaçıyor..
eşimde bende uzun uzun konuşuyoruz nasıl olur naparız diye....
ALLAH bir kolaylığını verir elbet diyorum veher zaman şükrediyorum..

çok mutluyum bir okadarda korkuyorum...

slm cnm,
benimde tek yumurta ikizleri ve erkek..şuan 3,5 yaşındalar.allah sağ salim kucana almaya nasip etsin.Zor bir süreç hem hamilelik hemde doğumdan sonra.
Bende 7ay kustum 7.aydan sonrada erken doğum riskim başladı sürekli dinlendim.ona rağmen 5,6 kez hastanede yattım ciğerleri gelişmesi için son haftalarda iğneler yedim.En son 35 haftaya kadar durdurabildim.ama doğduktan sonra gülüşeri her sıkıntıyı unutturdular.Bakımları tabi zor oluyor tek çocuğa göre yanında mutlka yardımcın olmalı.neyse çok uzattım merak ettin bişi olursa yarmcı olmaya çalışırım:34:

slm arkadaşlar benimde var ikizlerim ikiside erkek öncelikle rabbim hepimize bağışlasın yavrularımızı....şu an 13 aylık oldular gerçekten bakımı çok zor bide ben gurbetteyim tek başına bakıyorum...saolsun eşim akşamları yardımcı oluyor...tabi bir gülücük attıkları zaman dünyalar bizim oluyor.....bizim sadece uyku sorunumuz var uyku uyumuyoruz....oda beni mahvediyor artık akşam olunca bitityorum...ilk doğduklarında sadece yarım saat uyuyorlardı gece onun dışında hep uyanık kalıyorlardı....şimdi büyüyorlar afacanlar....canları sağolsun:16:

slmm ikiz anneleri
1 tane çocuğa göre iki tane aynı anda çocuk bakmanın hem bu kadar zevkli hemde bu kadar zor olacağını bilmiyordum.. ikiz çocuklara bakmak heleki erkekse bu ikizler çok zor..Aynı anda ağlayıp aynı anda acıkırlar aynı anda emzirmek zorunda kalırsın ama onların gülüşleri dünyaya bedel.Burada deneyimlerimizi,zorluklarımızı sorunlarımızı hep birlikte paylaşmakm için haydi anneler buyrunn...:16::16:
selam kizlar...
benim bir tane kizim var8,5 aylik.sezeryanla dogum yaptim.nedense hamile kalirsam ikiz bebegim olucagini hiss ediyorum.kac gundu kafama takildiyaaa.benim annemde,anne tarafdan,baba tarafda yakin akrabalarimda,esimin amcasinda da ikiz var bunun genetik oldugu da soyleniyor.sizce dogrumu?bir de sezeryan sonrasi ikiz gebelik ve sezryan nasil olur?bilen varsa lutfen paylassin cok merak ediyorum.
Allah hepimizin meleklerimizi korusun ....

Son düzenleme:
İkiz gebelik genetik olabiliyor, benim anna tarafimda vardi. Benimkiler su an 18 aylik. Omurlu olsunlar insaallah. Gebelik once dusuk riski sonrada erken dogum riski olan bir durum. Mesakkatli olan cogul gebelik fazla hormon yukselmesiyle bircok gebelik rahatsizligina davetiye cikariyor. Ama Rabbim insana inanilmaz bir guc veriyor kendinizi taniyamiyorsunuz. Sezeryan oldum ve zorla dik durabildim, karnimin icinde sanki pervane vardi, iki bebek olunca yatamiyorsunda. 15 gun sonra lohusa korsesiyle daha rahatladim. Pesinden felaket uykuz gunler geceler. Benimkkiler bide basta rahatsizlandi, birak uykuyu kendimi unuttum. Yeteerki iyi olsunlarda gerisi birsekilde hallolur. Yardimcisiz baktik, cunku butun yardimlar durumu dahada zorlastiriyor. Allah canlarini sag etsin yine dunyaya gelsem yine ikizlerimi isterim. Allah her isteyend hayirlisiysa versin.

selam kizlar...
benim bir tane kizim var8,5 aylik.sezeryanla dogum yaptim.nedense hamile kalirsam ikiz bebegim olucagini hiss ediyorum.kac gundu kafama takildiyaaa.benim annemde,anne tarafdan,baba tarafda yakin akrabalarimda,esimin amcasinda da ikiz var bunun genetik oldugu da soyleniyor.sizce dogrumu?bir de sezeryan sonrasi ikiz gebelik ve sezryan nasil olur?bilen varsa lutfen paylassin cok merak ediyorum.
Allah hepimizin meleklerimizi korusun ....

slm cnm
evet ikiz gebelikler genetik oluyor.benim hem annem tarafından var hemde eşimin ailesi tarafından var.böyle olunca tabi ikiz olasılığın daha da çoğalıyor.ikiz gebelik normal gebeliklere göre daha da zor.kusmalr daha çok oluyor,erken doğum riskin var,hareketlerin zorlaşıyor 2 tane olunca karnında...sezeryan sonrası da zor.ben doğumdan 1 gün sonra hastaneden çıkmadan önce bayıldım resmen.halsizlik ,daha fazla kanaman oluyor(benim öle oldu yani)yataktan kalmak zor ,emzirirken zor ağrın çok oluyor.tabi bebişlerin için hemen ayağa kalkmak zorundasın...allah uzun ömürler versin meşakatli ve çok zor ikiz bakmak ama ayrıcalıklı ve çok özel ikiz annesi olmak..

Back
X