• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinciyi düşünüyor musunuz?

bende 2. düşünmüyorum düşünemiyorum aslında benimde bir tanede kızım olsun onu cicili bicili giydireyim çok istiyorum ama daha çok erken oğlum 4 yaşına gelsin kreşe gitsin öyle zaten babanemizde ben 2. ye bakmam diyo ne yapacağız bakalım hakkımızda hayırlısı

yok düşünemiyourum birinciyi zor doğurdum hemde çok zor ikincisi çok korkutuyor

birinciyi bir doğurayım ikinciyide düşünürüz.eğer çok tatlı gelirse ikinci için hazırlığa başlarım :1: :1:

ben ikinci bir çocuğu düşünemiyorum bile..ben oğlumun bütün küçülen eşyalarını dağıttım bile ikincinin olacağını hiç düşünmüyorum çünkü.acaba ilerde yaşadığım bu zor yorgun uykusuz günleri unutupda fikir değiştirirmiyim sizce.
acaba benim gibi ikinci çocuğu düşünmüyorum diyen var mı????

bende tek düşünüyodum ama kardeş çok önemli..kızım 2 yaşında ve ben 6 aydır korunmayı bıraktım..bu ay 6.denemem hala hamiş kalamadım..inşallah bu ay olur..uykusuzluklar unutuluyo ben unuttum bile..hamiileliğimde zor geçmişti ama hepsi kızımın kardeşi olsun yeterki sıkıntı çekerim...

ben bu yazıyı yazdıkdan sonra akşam eşim kendiliğinden birde kızımız olsun esma oğlumuz biraz daha büyüsünde dedi 2. kız olmazsa 3.de olsun dedi hatta 4-5 kalabalık aile olalım dedi oldu yani hem çalış hem doğur patron kovar beni 2sende 1 doğum izni kaydirigubbakcemile3 herşey bir yana kızım olsun çok istiyorum ama kızım olsun diye 3.yü doğururmuyum hiç sanmıyorum inşallah sağlıkla 2. bebeğim kız olur allahım herkesin gönlüne göre versin

hele bir minik kuşumu büyüteyim...inşallah 4-5 yıl sonra çok istiyorum 2. çocuğu...kardeşlerimi düşündükçe kızımı kardeşsiz bırakmak yanlış olur gibi geliyor...iyiki kardeşlerim var...:Saruboceq:

2.yi düşünmüyorum diyenler büyük konuşmayın.......doğurmasam ben doğurmazdım....4-5 sene sonra insan bir bebek daha istiyor...ben asla diyordum ama şimdi prensesim yeniden neşelendirdi yuvamızı...özlemişiz bebeği.üstelik 2.çocuk ilki kadar sıkıntılı olmuyo.hem hamilelik,hem doğum,hem lohusalık ,hem de bakım yönünden..............benim ilk hamileliğim,doğumum,lohusalığım kabus gibiydi ama 2.de herşey muhteşemdi...........

bende planlıyorum kızım 1, sınıfa başlayınca hamile kalıcam 1, sınıf yazı dogum.. hatta aylarıda hesaplıyorum ekimde hamile kalsam kızım yaz tatiline girerken dogum olur. böylece gazlı zor dönemler yaz tatilinde atlatılır. böylece kızım okuldayken bebegimlede rahat rahat ilgilenir dışarıya çıkıp işlerimi hallederim. adı bile belli buglem asya:) tabi kız olursakaydirigubbakcemile3

Daha öncede yazmıştım yine aklıma geldi. ben istiyorum ama şimdi değil hala hasta olmadım ama hamile değilim çooook rahat hamilelik geçirdim 9 ay çalıştım bebeğimde çook uslu hiç yormadı beni herşeyini kendim yaptım. sezaryanla doğum yaptım ve doğumdan onbeş gün sonra kaynanamı annemi herkesi yolladım kendi ayaklarımın üzerinde durdum kimsenin yardımını almadım. ikinci bebeği hep istedim. Ama şimdi değil düşünsenize hamilsiniz bebeğinizde yeni yeni yürümeye başlarken nasıl peşinden koşacaksınız onu kucağınıza bile alamazsınız size en ihtiyaç anında yanında olamazsınız en az iki yaşına kadar ikinci yok. yapabilene kolayy gelsin

canım ya benim kızım 7 ay okadar usluyduki anlatamam.akşam koyardım sabah uyanırdı beni hiç üzmedi..ama 7. aydan sonra içindeki canavar çıktı şimdi durdurabilene aşk olsun.inanılmaz bişey oldu..seninki daha küçükmüş inşallah değişmez..

canım ya benim kızım 7 ay okadar usluyduki anlatamam.akşam koyardım sabah uyanırdı beni hiç üzmedi..ama 7. aydan sonra içindeki canavar çıktı şimdi durdurabilene aşk olsun.inanılmaz bişey oldu..seninki daha küçükmüş inşallah değişmez..

Canım şimdilik çook iyi sabah sekiz buçuktan akşam beşe kadar bi ablamızda ben işe başladım çook iyi diyo. gündüz eskiisi gibi uzun uyumuyor ama oynuyo akşamda engeç sekiz otuzda uyuyoo şimdilik iii ama değişecek büyüyecek ilsisi sorunları artacak en rahat dönemleri bu her çocuk öle olmaz mıı büyüdükçe sorunlarıda büyür ama Allah dermansız dert vermesin

Canım şimdilik çook iyi sabah sekiz buçuktan akşam beşe kadar bi ablamızda ben işe başladım çook iyi diyo. gündüz eskiisi gibi uzun uyumuyor ama oynuyo akşamda engeç sekiz otuzda uyuyoo şimdilik iii ama değişecek büyüyecek ilsisi sorunları artacak en rahat dönemleri bu her çocuk öle olmaz mıı büyüdükçe sorunlarıda büyür ama Allah dermansız dert vermesin

tabi haklısın allah dermansız dert vermesin.görümcemin oğlu oldu reyyan delirdi okadar sevdiki anlatamam diyorum bi cocuğumuz daha olsa nasıl olur diye hevesleniyorum 17aylık oldu doğuma kadar 2 yaşında olur ama cesaretim yok

tabi haklısın allah dermansız dert vermesin.görümcemin oğlu oldu reyyan delirdi okadar sevdiki anlatamam diyorum bi cocuğumuz daha olsa nasıl olur diye hevesleniyorum 17aylık oldu doğuma kadar 2 yaşında olur ama cesaretim yok[/QUOT

Annelik başka şeyy şimdilik acele etme şöyle dört yaşına gelsin bi kreşe yollarsın en azından o seni kıskanacak zamanı bulamaz bide onun açısından düşünmek gerek kıskançlık olacak ne kadar aza indirirsen o kadar ii olurr kendini hazır hissettiğinde çocuğunuda hazırlaman gerekk

bende öyle düşünüyorum bi arkadaşımın çocukları arasında 4 yaş var hem diğeri bebeklikten çocukluğa geçiyor herşeyini kendi yapıyor en azından bebek arabasıyla gezmiyor.şimdi rahatım heryere gidiyorum özgürlüğüm kısıtlanmadı ama bidaha olursa en az 2sene rahat çıkamam 24 yaşındayım daha önümde yıllar var önemli olan doğurmaktan çok bakabilmek..

Ben hamileliğim sırasında bunu doğurayım arayı uzatmadan ikincisini yapacağım dedim.ama ameliyathaneden çıkarken ( narkozdan yeni uyanırken ) ikinci çocuğu yapanların hiç aklı yok, nasıl yapıyolar , ne cesaret dedim.aklımdan bunlar geçti.tabi büyük konuşmamak lazım yinede ama bebek bakmak hem çok güzel,süper bişey annelik , bir o kadar da zor.

bende öyle düşünüyorum bi arkadaşımın çocukları arasında 4 yaş var hem diğeri bebeklikten çocukluğa geçiyor herşeyini kendi yapıyor en azından bebek arabasıyla gezmiyor.şimdi rahatım heryere gidiyorum özgürlüğüm kısıtlanmadı ama bidaha olursa en az 2sene rahat çıkamam 24 yaşındayım daha önümde yıllar var önemli olan doğurmaktan çok bakabilmek..

Tabiki önemli olan ona bakabilmek yeterince ilgilenmek. doğurmak kolayy

2.yi düşünmüyorum diyenler büyük konuşmayın.......doğurmasam ben doğurmazdım....4-5 sene sonra insan bir bebek daha istiyor...ben asla diyordum ama şimdi prensesim yeniden neşelendirdi yuvamızı...özlemişiz bebeği.üstelik 2.çocuk ilki kadar sıkıntılı olmuyo.hem hamilelik,hem doğum,hem lohusalık ,hem de bakım yönünden..............benim ilk hamileliğim,doğumum,lohusalığım kabus gibiydi ama 2.de herşey muhteşemdi...........

evet kesinlikle katılıyorum ..benimde aynı ikinçi daha rahat....bende oğlum 6 yaşına gelene kadar hep asla dedim..sonunda baktım oğlum çok yalnız,ve kardeşleri olan çoçuklara öxzeniyordu..neden benimde kardeşim yok diye sitem ediyordu bana....

cumartesi günü kuzenim bebeği oldu ve oraya göz aydına gittik batuhan bebeği çok kıskandı teyzsi alınca bile beni al diye bacaklarına yapıştı bebeği annesi emzirirken fıstık yaptı bebeğe ama biraz cimcik vari oldu ilk başta anlamamıştı oyuncak sanmışdı ama gerçek olduğunu anlayınca hırçın davrandı bebeğe karşı o yüzden biz bebek felan düşünmüyoruz

Back