• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinciyi düşünüyor musunuz?

ben de 2.yi düşünmeyenlerdendim.oğlum 5 yaşında ve şimdi de bir kızım olacak martta inşallah.inanın 4-5 sene sonra insan herşeyi unutup yeniden istiyo ve aynı heyecanları tekrar yaşıyo.ama en az 4-5 yaş olmalı.hem özlem oluyo bebeğe hem de büyük çocuk kavrayabiliyor kardeş olayını.yazık çocuklarınızı kardeşsiz bırakmayın.ilerde illaki bunun hesabını sorarlar sizden.'neden benim de kardeşim yok 'cümlesini çok cocuktan duydum

Bende hamile değilken 3 çocuk isterdim.Düşük hikayem,zor başlayan ve sağlık sıkıntılarıyla devam eden hamilelikten sonra şimdi eşimde bende bu sağ salim doğsun başka istemiyoruz diyoruz.Bir hamilelikle bu kadar dağıldıysam ikinciye ben diye bir şey kalmaz herhalde.Her yerim arıza çıkardı üstelik daha doğmadılar.Doğunca arkalarından koşturmakla yorgunluk uykusuzluklada mücadele edince bittim demektir.Rabbim olmayanlara nasip etsin biz sağ salim yavrumuzu kucağımıza alıp hayırlarla büyütelimde Allahın izniyle.2. falan yok şimdilik düşünmüyoruz....

cok zor dogum yapıp uykusuz geceler yasasamda bu güzellık ıcın ıkıncıyı yapmayadeger tabıkı düşübnüyorum ıkıncıyı bence düşünmemek bencıllık olur bebegımıze haytta bı kardes vermek gerekır bız annleer zo rgeldıgı ıcın yavrularımızı kardes sevgıısnden mahrum bırakıyoruz

Ben de ikinci için oğlumun doğum gününü bekliyorum.Çocuk kadar güzel birşey yok o nedenle büyük konuşmayın derim ben.Benimkide hiç kolay büyümüyor.Hatta iki gecedir sabah kadar oturuyoruz.Sonra o yatıyor bense işe gitmek için hazırlanıyorum.Şöyle düşünün zaman öylede böylede geçecek.Ve yanınıza kar kalacak en güzel şey o minik kolların boynunuza sarılması.Birde ben evlenir evlenmez hamile kaldım.Ama yinede 3. bile düşünüyorum. :))))

büyük konuşmak deilde, (bikaçımız hariç) ortak dileğimiz çocuklarımız biraz büyüdükten sonra sahip olmak ikinci bebeğe zaten, tabiki çocuk mükemmel, ama şartlarda müsait olmalı, (hem maddi hem manevi) haybeye olmamalı... ilk baştada yazdığım gibi kardeşsiz olmaz ama biraz büyümeli Meriç...

Son düzenleme:
valla ben bugün tekrar karar verdim.asla istemiyorum.resmen 10 aydır uykuyu unuttum.hatta dün gece içimden bi hasta olsamda 2.3 gün yatsam,dinlensem diye geçirdim.inannın psikolojim bozuldu yaaa.sabah işe geldim 2 saat kendime gelemedim.üst üste 3 fincan kahve içdim de anca gözlerimi açabildim.ALLAH ım ne olur artık uyusunnnnnn.gündüz bişey değil harala gürele geçiyo ama gece uykusuzluk çok kötü çookkakannehirakannehir

canım sanırım annelik bunlardan ibaret.... uykusuz geceler, yorgunluklar, stres dolu günler.... ama çok güzel tarifsiz bir duygu aynı zamanda...Allah eksikliklerini göstermesin, herşeye rağmen yanaklarımıza dokunan minicik ellerini hissetmek sonsuz bir huzur veriyor insana bence... onlar olmasa herşey eskisi gibi olacaktı, belki istediğimiz saatte yatabilecektik, istediğimiz şeyi yapabilecektik, ama "evlat" denilen o kutsal duyguyu da tadamayacaktık... güzel olan herşye zor sanırım, biraz büyüyüp birlikte sinemaya gideceğimiz günlerin hayaliyle yaşıyorum:))) tatilde kumdan kaleler yapcağımız günlerin, benimle koca bi herif gibi konuşacağı günlerin hayaliyle....arkadaşlarıyla birlikte oyun aynadıklarını pencereden izleyeceğim günlerin hayaliyle..... sanırım bu uykusuzlukların ardından yaşayacaklarımız süper güzellikte şeyler.....
ikinci çocuk konusunda hala aynı kanıdayım, Meriç biraz büyüdükten sonra kardeşi olsun inşallah :))

ben düsünüyorum ikinci cocugu fakat 3 sene sonra falan
ardi okula baslamis olacak bende evde rahatca minik bebegimi büyütecegim
fakat ben 3 tane isdiyorum
cocuklari cok seviyorum napimm belkide 4 de olur kaydirigubbakcemile3

Bende hamile değilken 3 çocuk isterdim.Düşük hikayem,zor başlayan ve sağlık sıkıntılarıyla devam eden hamilelikten sonra şimdi eşimde bende bu sağ salim doğsun başka istemiyoruz diyoruz.Bir hamilelikle bu kadar dağıldıysam ikinciye ben diye bir şey kalmaz herhalde.Her yerim arıza çıkardı üstelik daha doğmadılar.Doğunca arkalarından koşturmakla yorgunluk uykusuzluklada mücadele edince bittim demektir.Rabbim olmayanlara nasip etsin biz sağ salim yavrumuzu kucağımıza alıp hayırlarla büyütelimde Allahın izniyle.2. falan yok şimdilik düşünmüyoruz....
:lepi::lepi::lepi:

ben 1.yi dogurmadan 2.ci düşünüyorumkaydirigubbakcemile3tüp bebek tedavisiyle oldu,zaman geçince tutması zor olur diye hemen 2.yi de yapalım diyorum:) eşim dur bi 1.ci olsun da belki fikrin değişir diyo.ama çocugumun yalnız büyümesini istemem,kardeşi olsun.Allah verirse tabi.

öncelikler merhaba..kısmet tabiki.de..ben 2ciyi şu birkaç yıl içinde düşünmüyorum....öncelikle ilk göz ağrımız kendisini kurtarsın bebeklikten çıksın..daha sonra allah kısmet ederse.....

bende çalışıyor ve uykusuz geceler yaşıyor olmama rağmen ozanım 2 yaşını bitirip 3e girdiğinde kardeşi yanında olsun istiyorum.

oğlum çok zor bi çocuk 14 aylık ama hala ne uyku düzeni var ne yemek düzeni. sürekli ağlar hep tanıdık kalabalık ve oyun ister. sürekli yapışır bana ne iş yaptırır, ne biyerde rahat ettirir. 1 yaşına kadar günde belki 30 kere kusardı. okadar gazlıki hala gazdan uyuyamaz.küçük bebekliğini siz düşünün ..battaniyede çarşafta sallandı 13 aylığa kadar. hamileyken hep peşpeşe olsun derdim. şuanda düşünemiyorum ama bi yanımda istiyo . galiba tam çıldırmak istiyorum. yıldırım aynı yere iki kere düşmezmiş ama ya ikincide aynı şeyleri yaşatırsa bana diye galiba cesaret edemiycem. ama ilerde de oğlum iyice kıskanç olucak hiç istemicek diye korkuyorum kardeşsiz kalsın istemem. napıcam bilmiyorum.bi çocukla eşimle artık konuşamaz hale geldik kavga edip duruyoruz. ikinci de olursa acaba herşey düzelir mi yoksa rayından çıkar mı bilmem..hayırlısı..

aynı şekilde ben düşünüyodum kesinlikle 2. yi yapmam diyodum ama şimdi ağlum 5 yaşında ve 2. nin doğmasınada 1 hafta var :)

ya ben aralarında 6-7 yıl olsun istiyorum aslında ama birlikte oynayamıcaklar ya o yüzden kafam karışık braz. aslında aralarında 2-3 yıl olsa beraber büyürler de beni bitirürler heralde heheheh

yaw aslında %100 kız olacağını bilsem doğurucam ama ......kız bebekleri çok seviyorum,belki kız olur diye denerim belli mi olur?kaydirigubbakcemile3

ya ben aralarında 6-7 yıl olsun istiyorum aslında ama birlikte oynayamıcaklar ya o yüzden kafam karışık braz. aslında aralarında 2-3 yıl olsa beraber büyürler de beni bitirürler heralde heheheh

aynen katılıyorum biri anaokuluna öteki kucağıma araları az yaş olunca hem seni hem birbirlerini yerler dedi geçen gün bi büyüğüm çokta haklı ya daha doğum acısını atlatamadım beklesin ikinci totoşumda biraz tabi Allah bilir ama benimki sadece bi fikir

şimdilik düşünmüyorum belkide hiç düşünmüyorumdur....kaydirigubbakcemile3....çok acayipp zor bir doğum(hala uyumadan önce aklıma geldikçe uykularım kaçar) ve çok acayip zor bir kız çocuğu....kolikle başlayan süreç gerçekte idilin kolikten ziyade standart bir tip olmadığının anlaşılması ile mantığa büründü...zira sadece yemeği seven bir kızım var..onun dışında uyku asla,banyodan nefret eder,giyinmekten nefret eder,kendi kendine 10 dakika bile oyalanmaz uzun uzun sayabilirim..:))velhasılı beynimin bir yerinde acaba 2.olursa nasıl olur demiyor değilim...ama doğurursamda kızım 3 yaşına girdiğinde hamile kalmayı planlıyorum ki okul zamanı geldiğinde diğer bebeğim yürüsün onu alıp okula gidebiliyim...5-6 yaş aralıklı olanlarda genel sorun ilk çocuğun zor geçen okuldaki ilk yılında annesininde onu yanında yer alamaması....kısmet..mevlam ne eylerse güzel eyler diyorumkaydirigubbakcemile4

Back