• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinciyi düşünüyor musunuz?

kızlar ilk benim galiba..benimki 6 aylık oldu bile:66:.kızım 22 aylık.ben çalışmıyorum zaten çalışmadığım için düşündüm..bütün sıkıntılar bitip tam rahata erdiğim dönemde hamile kalmak ve başa dönmek istemedim

2 si büyüsün dedim pişman değilim.başa çıkabileceğime inanıyorum..şuan bakıyorum kızımın kardeşe o kadar ihtiyacı varki..ben doğru bir karar verdiğime inanıyorum,inşallah öyledir..elbette ilk aylar zorlayacak bunu bekliyorum ama annem yanımda olacak,eşimde ilgilidir

ilkinin 2 yaş sendromu,2. nin dünyaya alışma süreci 2 si aynı anda olacak ama geçer bunlarda.

bende 2009 mart annesıyım ve dun ıkıncıye hamıle oldugumu ogrendım aslında planlamıyoduk yazın dusunuyorduk bıze süprızz yaptı ıkısı bır arda buyucekler :49::52:

kadercim gözünaydın senin adına sevindim canım Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.

Son düzenleme:
kızlar ilk benim galiba..benimki 6 aylık oldu bile:66:.kızım 22 aylık.ben çalışmıyorum zaten çalışmadığım için düşündüm..bütün sıkıntılar bitip tam rahata erdiğim dönemde hamile kalmak ve başa dönmek istemedim

2 si büyüsün dedim pişman değilim.başa çıkabileceğime inanıyorum..şuan bakıyorum kızımın kardeşe o kadar ihtiyacı varki..ben doğru bir karar verdiğime inanıyorum,inşallah öyledir..elbette ilk aylar zorlayacak bunu bekliyorum ama annem yanımda olacak,eşimde ilgilidir

ilkinin 2 yaş sendromu,2. nin dünyaya alışma süreci 2 si aynı anda olacak ama geçer bunlarda.

Allahım hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin canım

bende düşünmüyorum ama büyükler bugünleri unutup istersin diyolar ve ikinci için şimdşiden baskılar başladı bakalım hayırlısı

sakın ha sakın ikinciyi düşünmüyorum demeyin siz sadece kendinizi düşünerek ikinciyi düşünmüyosunuz şimdi bana nasıl böyle söylüyosun rahat diyeceksiniz. ben tek çocuğum harika birşey tek çocuk olmak özellikle maddi yönden.çok güzel imkanlarla büyüdüm benim giydiğimi başkası giyemiyordu gerçekten çok harika hala öyle ve hiçte şımartılmadım her dediğim alınmazdı ama her imkanım da vardı amaa inanın hiçbirşeyim olmasaydı da kardeşim olsaydı.annem o kadar pişmankii. beni anneannem ve dedem büyütmüş çalıştıkları için.ikinci zamanında bakıcıya vermeye kıyamam demiş yapmamış.şimdi çok pişman.hayranım kardeşi olanlara.tabi her kardeş iyi anlaşamıyor ama iyi anlaşanlar da çoğunlukta.ablası kardeşi olanlar kendinizden pay biçin.bir derdiniz sıkıntınız olduğunda kime telefon açıyorsunuz.ben annemle babamla arkadaş gibiyim çok iyi anlaşıyoruz ama yine de konuşabildiğim şeyler bir yere kadar oldu.ve allah onlara uzun ömür versin olmadıklarını düşünemiyorum yalnız kalıcam çünkü.çok arkadaşım oldu hepsine kardeş gözüyle baktım kiminden kazık yedim kiminden yemedim ama arkadaşla konuştuklarınız da sınırlı oluyor. çevremde o kadar kişi beni dinleyerek 2.çocuğu yaptılar ki şimdi bana dua ediyorlar.hiçbiri de pişman değil.ben böyle konuşurken derlerdiki sen birini doğur o zaman konuşalım.ben şimdi hamileyim.hayırlısıyla bir oğlum olacak inşallah. 2.yi ne zaman yapacağımız da belli. çok ara vermeye niyetim yok.allah nasip ederse çok vakit geçmeden eşim de ben de istiyoruz. ve ben de çalışan bir anneyim. öğretmenim.o yüzden bir kere daha düşünün. maddi durumları özel nedenleri saymıyorum tabi.ben sadece bütün bunlar normalken (özel hayat,maddi durum) sırf rahat bozulmasın diye ikinciyi yapmayanlara sesleniyorum.

kızlar büyük konuşmayınnnn istemesem ben istemezdim
ilk kızım doğduğunda allahım buna uzun ömürler ver bana başka çocuk verme diye dualar eden ve kızım 10 yaşına grene kadarda tövbeler eden aman aman bir tane daha büyütmekmi allah korusun allah isteyene versin bana değil diyen ben kızım 10 yaşına girdikten sonra mumla arar oldum 2 düşük yaptım sanırım allahın zoruna gitti 3 sene kadar uğraştım yanitoplm 6 sene kadar ve çok şükür şimdiki kızımı kucağıma aldım
inanın 2. ler özellikle arası fazlaysa çok daha farklı oluyor el bebek gül bebek büyüyor ve sanki elinizde oyuncak bebek oluyor ilki kadar zorlanmıyorsunuz hta büyümesede tadına iyice varsam diyorsunuz
yani deme şu ki benim yaptığım hatayı yapmayın büyük konuşmayın çok pişman olursunuz ilerde

arkadaşım senın kızları erkeklerle değiştir işte o da benım hayatım:Asla yapmıycam dedım.Oğlum 10 yaşına girince tehlikeli olabilecek bir rahim rahatsızlığı nedeni ile ameliyat oldum ve rahim ağzım konizasyon ile alındı.Dr um yapıcaksan yap ilerde tekrarlarsa rahmi alabiliriz dedi ve benim yaşım 27.Ama rahim azğı olmadığı için ya bebek düşerse korkusuyla 3 ay bekledim.Korunmayı bıraktım ve hamile kaldım.Şöyle bir sorunum oldu ilk başlarda oğlum kıyametleri kopardı bugüne kadar her istediği yapılan tek çocuk kardeş fikrine alışamadı.Senin yazının üstünden baya zaman geçmiş ama bana yazabilirmisin kıskançlık durumları nasıl,anlaşabiliyorlarmı?Sen nasılsın psikolojin nasıl?Çalışıyormusun?

selence okudum yazını ve inan benmi yazdım diye defalarca baktım:)
bende2.yi istemezken töbeler ederken...olmayınca dr.dr.gezip testler yapıp 2tanede bebek kaybettikten sonra 2.meleğime kavuştum çok şükür Allahıma.
şimdi 9aylık bebeğim bakmaya sevmeye doyamıyorum yaa:)) hep böyle bebek olsa diyorum büyüyünce özlicem biliyorum...bende büyük konuştum asla 2.istemem diye ayyy nasılda isteniyomuş valla.

oğlum kardeşi için deli oluyo maşşallah.

arkadaşım senın kızları erkeklerle değiştir işte o da benım hayatım:Asla yapmıycam dedım.Oğlum 10 yaşına girince tehlikeli olabilecek bir rahim rahatsızlığı nedeni ile ameliyat oldum ve rahim ağzım konizasyon ile alındı.Dr um yapıcaksan yap ilerde tekrarlarsa rahmi alabiliriz dedi ve benim yaşım 27.Ama rahim azğı olmadığı için ya bebek düşerse korkusuyla 3 ay bekledim.Korunmayı bıraktım ve hamile kaldım.Şöyle bir sorunum oldu ilk başlarda oğlum kıyametleri kopardı bugüne kadar her istediği yapılan tek çocuk kardeş fikrine alışamadı.Senin yazının üstünden baya zaman geçmiş ama bana yazabilirmisin kıskançlık durumları nasıl,anlaşabiliyorlarmı?Sen nasılsın psikolojin nasıl?Çalışıyormusun?

canım...ben yazayım sana.
benimde oğlum 10yaşında 2.kızım oldu 9aylık.ben 2.oğlumun çok aşırı kardeş istemesinden birazda yaptım herkezin kardeşi var ben yanlızmı kalcam demeleri beni çok üzüyodu...
sonunda istediği oldu hemde kız olsun diye dua ediyodu adını bile koymuştu:)
kıskançlık hiç yaşamadım maşşallah diyem...tam tersine kardeşine ciciler alınıyo oğlum nasıl seviniyo anlatamam kızımda şimdiden abici belli:)okuldan geldimi abisi bi başka mutluluk hareketleri yapıyo:)
inşallah sizdede böyle olur.

Back