• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci kez opu surecim basliyor

Olumlu düşün böyle umutsuz olma bak ben üç tüp bebek yaptım üçünde elim boş döndüm yine de umudumu kaybetmedim çünkü dedim çıkmadık candan umut kesilmez tabi zor insan mental olarak yıpranıyor ama üstüne üstüne gitmezsek belki hiç sahip olamayacağız tabi ki herşey takdiri ilahi ama gücümüz kuvvetimiz yettiğince mücadele edeceğiz Rabbim elbet bize yardım edecektir yol gösterecektir onun için moralini yüksek tut 🌹❤️
Toparlanacagim insallah ben de🙏🏼 bazen de nasibimizi mi zorluyoruz diye dusunuyorum artik, kismetimizde anne olmak mi yok acaba diye dusunceler sariyor bilmiyorum. Saglikli dusunemiyorum uzuntuden su an bir kac gundur..
Artik sabir ve dayanma gucu degil, tez zamanda mutlu olmak istiyorum ama bebekle ama bebeksiz 🥲

Toparlanacagim insallah ben de🙏🏼 bazen de nasibimizi mi zorluyoruz diye dusunuyorum artik, kismetimizde anne olmak mi yok acaba diye dusunceler sariyor bilmiyorum. Saglikli dusunemiyorum uzuntuden su an bir kac gundur..
Artik sabir ve dayanma gucu degil, tez zamanda mutlu olmak istiyorum ama bebekle ama bebeksiz 🥲
Ay canım bak böyle düşünme lütfen 🥺 olucak ben inanıyorum gerçekten şu an üzüntülü olduğun için böyle düşüncelere kapılıyorsun birkaç gün kendini toparla sonra inan ki tekrar ayağa kalktığında kendin diyeceksin tedavimin üstünde durayım bende ilk olumsuz haberini aldığımda senin gibi birkaç gün yada bir süre diyim üzüntüden herşeyi düşünüyordum ama biraz hayat normale dönünce yine bebek hevesi sarıp tekrar hemen biran önce başlamak istiyorsun 😅 daha yaşın genç ayağa kalk kendini bırakma seni bekleyen embriyon var böyle şeyler düşünme Allah’ın izniyle çok güzel bir Anne olacaksın inşallah Rabbim nasip etsin canı gönülden diliyorum 🤲❤️

Bende tüp bebek işine girmeden ne kadar kafam rahat yaşıyormuşum içine girdim olumsuzluklar üst üste gelince resmen dedim boguluyorum Allahım bu nasıl bir acı bu nasıl bir sıkıntı dedim herhalde bu dünyada ben yanlız kalmışım öyle bir sıkıntı 🥲 dedim ben daha önce nasıl yaşamışım bu 1 yıl sanki bana çok ağır geldi ama pes etmekte istemiyorum şu an daha iyiyim biraz daha toparladım kendimi elhamdulillah Rabbim senin de kalbine ferahlık versin inşallah seni çok iyi anlıyorum buradan sana kucak dolusu sarılıyorum 🥰

8 den 7 olgundu 4 dollendi. Uc tanesi 3.gun gibi 7-8 hucreli kaldi. Biri erken blastta kaldi.
Sperm yine ayni icsi ile secildi. Esimin morfoloji 2 ileri hiz 0
hayırlısı olsun, morfoloji 2 ise imsi kullanmala sebepleri ne acaba bi bilgi verdiler mi? e2 değeriniz nasıldı? 3.gün embriyolarını da dondurmayi tercih etmedi mi :/

hayırlısı olsun, morfoloji 2 ise imsi kullanmala sebepleri ne acaba bi bilgi verdiler mi? e2 değeriniz nasıldı? 3.gün embriyolarını da dondurmayi tercih etmedi mi
Doktorum besinci gun embriyosu calisiyor bu yas gurubunda, genetikli yaptigimiz icin ucuncu gunlere genetik bakilamiyor zaten. Blast olmasi gerekiyor ki biyopsi alinabilsin. Benim kistime ragmen yumurta sayim fena degil e2 1300 kusurdu. 7 olgun cikti. Gecen sefer 9 da 7 dollenme vardi mesela cok iyiydi. Hu sefer olmadi 🫠

Bende tüp bebek işine girmeden ne kadar kafam rahat yaşıyormuşum içine girdim olumsuzluklar üst üste gelince resmen dedim boguluyorum Allahım bu nasıl bir acı bu nasıl bir sıkıntı dedim herhalde bu dünyada ben yanlız kalmışım öyle bir sıkıntı 🥲 dedim ben daha önce nasıl yaşamışım bu 1 yıl sanki bana çok ağır geldi ama pes etmekte istemiyorum şu an daha iyiyim biraz daha toparladım kendimi elhamdulillah Rabbim senin de kalbine ferahlık versin inşallah seni çok iyi anlıyorum buradan sana kucak dolusu sarılıyorum 🥰
Canim basligi guncellemek durumunda kaldim bir oku 🙈 salakligima doymayayim

21 aralik 2024
İlk opu sonucu 4 embriyom 5.gune ulasmisti. Genetik bakildi pgt-a ve bir embriyom transfer edilebilir geldi 3ab kalitesi de. Doktorum bu embriyonun tutunma oraninin gayet iyi oldugunu, fakat tabiri caizse ‘elimizi çogaltmak’ adina bir tur daha opu yapmak istedigini soyledi. Acikcasi bizim de dusundugumuz bir durumdu o yuzden kabul ettik. Amacimizin sayica daha çok ve belki mumkunse daha iyi kalitede embriyo olusturmak oldugunu soyledi. Yaklasik iki hafta sonraki adetimle beraber muyanemde bir aksilik cikmazsa yumurta buyutmeye basliyoruz😊🙏🏼 su an icin hicbir vitamin veya ekstra destekleyici bir sey kullanmiyoruz ben de esimde. Varsa tavsiyelerinizi almak ve benzer durumda olanlariniz var mi ogrenmek icin basligi aciyorum❤️

11ocak2025
Yaklasik iki hafta sonra demisim tam uc hafta oldu adetim geciktigi icin. Bugun tekrar muayenemi oldum. Gunde uc adet duphaston ve gonalf ile basliyorum🙏🏼carsamba kontrolum var, gerekirse ilac dozumu arttirma olasiligindan bahsetti doktorum. Surecte neler olucak bakalim☺️bu sefer heyecanli degilim ilki gibi, şerbetlendim :) ekstra vitamin vs yine yazmadi doktorum. Ben de hic sorgulamiyorum acikcasi kafami bulandirmamak adina. Zaten saglikli beslenen biriyim, bu on gun biraz daha ozenecegim bir de uykumu duzenlemeyi planliyorum nispeten✌
Bu yollardan benim gibi cift dikis gecen kadinlarin gozlerinden ekstra opuyorum🌸

17ocak2025
Tedavinin 7.gununden herkese merhaba. Hayatta her seyde oldugu gibi bunda da tecrubeli olmak guzel birseymis acikcasi. Cok daha rahatim bir haftadir ilkine kiyasla, modum yuksek. Gorev gibi ilaclarimi icip ignemi vurulup gunluk hayat akisima devam ediyorum. Iki gun once muayenem vardi, total 6 folikul sayildi, umarim hepsi de doludur🙏🏼 yarin tekrar muayenem var, opu gunume karar verilecek. Bence esas is o zaman basliyor, her gun lab dan gelen telefonlar yurek hoplatiyor. Bu sefer beni degil esimi mi arasalar diye ricada bulunsam diyorum 🙈 5 gun dolunca bu sefer genetik sonucu beklemesi var vs vs. Bir de endolu oldugum icin transfer oncesi baskilama tedavisi uygulayacakmis doktorum, surecler hep uzuyor artik alistik🥲 sonu guzel olsun diyerek beklemeye devam…

18 ocak2025
Muayene sonrasi e2 bakildi, 1329 geldi degerim. Pazartesi kismetse opu🙏🏼 tam senkron buyumemis bu sefer folikuller, oyle olunca ilave igne olmam gerekti.
Meriovert / cetrotide / gonapeptyl x2 /ovitrelle bugunun listesi kabarik 5 igne🙈 meriofert ve cetrotidei ilk kez oldum yalan yok acidi 🤣 aksam da 21.00 de digerleri var. Duphaston bugun ve yarin da devam. Bugun hem hemsirem hem de canim doktorum bize cok moral verdiler, sayi dan ote kalitesi onemli diyerek telkinde bulundular. Ben de umutluyum 🙏🏼

27ocak2025
Buraya guncelleme yapmistim fakat tekrar yapmak durumunda kaldim. Embriyolarimizin dun 6.gunuydu. Mecburen gozlemliyorlardi besinci gun istenen gelisim olmadigi icin. 7 yumurtanin 4 u dollenebilmisti ve birinin gelisimi iyiydi sadece. Fakat o da blast degildi sabah dokuz gibi aradiklarinda. Ben o girdigim ruh haliyle telefona bile bakmadim attim bir kenara. Nasil agladim icim cikti uzuntuden sinirim bozuldu inanilmaz. Bugun de buraya girene dek ne esim ne ben bakamadik hic es dosttur diye. Asla ulasamamislar bir actim biri dun blast olmus ve dondurulmus. 🥹 inanamadik tabii ki. Gel gor genetik bakiliyor ve embriyo kalitesi 3bb. Yani genetik baktirmaya deger mi bilmiyorum. Embriyolog tabi ki deger bence yollayin diyor genetik merkezine. 3bb ile hamilelik elde eden bir suru insan var dedi. Ama simdide genetikten gecen sefer 4 embriyodan 1 i gecebildigi icin pek umudumuz yok ustelik bunun kalitesi daha dusuk. Kafamiz corba 😫
Evet şimdi gördüm 👀 çok sevindim en azından birtanesi kalmış elhamdüllilah ben bu genetik işlerden çok anlamıyorum ama dilerim sağlıklıdır inşallah bence hiç kafanı yorma dondurılmuş zaten kendini toparlayınca transferini yaparsın Rabbim nasip kısmet etmişse önünde kimse duramaz kalitelerine çok takılma en iyi kalitedeki embriyolar tutunmuyor inan ki onun için kalbini ferah tut Allah’a bırak Rabbim inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin inşallah 🤲🥲

Evet şimdi gördüm 👀 çok sevindim en azından birtanesi kalmış elhamdüllilah ben bu genetik işlerden çok anlamıyorum ama dilerim sağlıklıdır inşallah bence hiç kafanı yorma dondurılmuş zaten kendini toparlayınca transferini yaparsın Rabbim nasip kısmet etmişse önünde kimse duramaz kalitelerine çok takılma en iyi kalitedeki embriyolar tutunmuyor inan ki onun için kalbini ferah tut Allah’a bırak Rabbim inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin inşallah 🤲🥲
Ay cok sasirdim dun nasil kendimi kaybettiysem tum dunyayla iletisimimi kesmisim. Kac kez aramislar, yani bilmiyorum tabi saglikli gelebilir mi yollasak da genetige, gecen 4 taneden 1 i gelebilmisti cok umudum yok. Hatta esime hic para harcamasak mi dedim onun icin inan ki.. ama en azindan komple cop olmadi buna sukrediyorum. Bir tane de olsa kalabildi

İnan ki herşeyi araştırmak kurcalamak iyi değil yani Rabbim dilerse oldurmayanı oldurur İnşallah bence hiç teste yollama dilerim sağlıklıdır inşallah bizim ki hiç genetik felan bilmeyiz direk transfer olduk 😹 İnan ki çok araştırdıkça paranoyak oluruz 🫣boşver akışına bırak Rabbim yüzüne baksın inşallah 🤲🤗

Ay cok sasirdim dun nasil kendimi kaybettiysem tum dunyayla iletisimimi kesmisim. Kac kez aramislar, yani bilmiyorum tabi saglikli gelebilir mi yollasak da genetige, gecen 4 taneden 1 i gelebilmisti cok umudum yok. Hatta esime hic para harcamasak mi dedim onun icin inan ki.. ama en azindan komple cop olmadi buna sukrediyorum. Bir tane de olsa kalabildi
Çok şükür hamdolsun Rabbime seni anlıyorum üzüntüden dünyadan kopuyorsun Rabbim yüzüne baksın çektiğin sıkıntıları sana güzel bebek müjdeleriyle müjdelendirsin inşallah 🤲🥹

İnan ki herşeyi araştırmak kurcalamak iyi değil yani Rabbim dilerse oldurmayanı oldurur İnşallah bence hiç teste yollama dilerim sağlıklıdır inşallah bizim ki hiç genetik felan bilmeyiz direk transfer olduk 😹 İnan ki çok araştırdıkça paranoyak oluruz 🫣boşver akışına bırak Rabbim yüzüne baksın inşallah 🤲🤗
Gercekten oyle kurcaladikca bir sey cikiyor ogrenmek de fazla iyi degil🙈 cahillik mutluluk demiyorlar bosuna. Zaten biyopsisi alinip donduruldugu icin ona sonra da baktiraviliriz acelesi yok yani bakalim 🥲

Gercekten oyle kurcaladikca bir sey cikiyor ogrenmek de fazla iyi degil🙈 cahillik mutluluk demiyorlar bosuna. Zaten biyopsisi alinip donduruldugu icin ona sonra da baktiraviliriz acelesi yok yani bakalim 🥲
İnşallah inşallah öyle vallahi bizde hiç doktor ne diyor öyle ilerliyoruz bize ne diyorlarsa evet tamam diyoruz tamam 😁 embriyo glue bile sonradan öğrendim üçüncü için gittiğimde doktoruma sordum gülümsedi ve zaten embriyo gule uygulandığını söyledi şu an ücretsiz yapıyorlarmış ondan dolayı herkeste uyguluyorlarmış tekrara uygulayacağız dedi ama ilerde dedi o da ücretlenecek onun için ekstra ücret ödemek lazım doktorum dedi siz şanslısınız ücretsiz uyguladınız dedim ne şanslıyız ne şanslıyız hiç sorma 😅 çok araştırmak insanı yıpratıyor önce Allah’a sonra doktorlarına güven akışına bırak ❤️🤗

Benim doktorlarım mesela çok embriyo oluşmadıysa hiç risk almıyorlar vücudunu taze transfere karşı önceden hazırlıyorlar rahim kalınlığı vs hormonların uygunsa direk transfer ediyorlar diyor laboratuvarımız ne kadar iyi donanımlı da olsa ana rahim gibi olmaz bazen laboratuvarda ilerlemez durur ama ana rahimde belki devam eder diye tabi ki çok sık düşük yapmışsan yada başka bir sorunun vs varsa tabi ki genetik falan bakarlar yani kişiye özel tedavi uygulanıyor açıksası ❤️

İnşallah inşallah öyle vallahi bizde hiç doktor ne diyor öyle ilerliyoruz bize ne diyorlarsa evet tamam diyoruz tamam 😁 embriyo glue bile sonradan öğrendim üçüncü için gittiğimde doktoruma sordum gülümsedi ve zaten embriyo gule uygulandığını söyledi şu an ücretsiz yapıyorlarmış ondan dolayı herkeste uyguluyorlarmış tekrara uygulayacağız dedi ama ilerde dedi o da ücretlenecek onun için ekstra ücret ödemek lazım doktorum dedi siz şanslısınız ücretsiz uyguladınız dedim ne şanslıyız ne şanslıyız hiç sorma 😅 çok araştırmak insanı yıpratıyor önce Allah’a sonra doktorlarına güven akışına bırak ❤️🤗
Benim doktorlarım mesela çok embriyo oluşmadıysa hiç risk almıyorlar vücudunu taze transfere karşı önceden hazırlıyorlar rahim kalınlığı vs hormonların uygunsa direk transfer ediyorlar diyor laboratuvarımız ne kadar iyi donanımlı da olsa ana rahim gibi olmaz bazen laboratuvarda ilerlemez durur ama ana rahimde belki devam eder diye tabi ki çok sık düşük yapmışsan yada başka bir sorunun vs varsa tabi ki genetik falan bakarlar yani kişiye özel tedavi uygulanıyor açıksası ❤️
Benim kistim oldugu icin tazeye uygun degilmisim asla. Ilk baslarken tedaviye oyle olur saniyorduk cok heveslenmistik biz de🥹 evet doktorumun dedigini yapmayi seviyorum ben de, sorgulayacagiz tabii ki sonucta o ilaclari kullanan biziz hasar alan biziz ama onlar kadar bilemeyiz ki hicbirimiz. Benim kendi jinekologum bile tup bebek yapmadigi icin yorum yapmiyor hic Mesela yanlis yonlendirmemek adina beni. Bizdeki hic gebelik olusmamasjndan oturu genetik yaptirmamiz cok sartmis ama belki baska doktor bizim durumumuzda yaptirmazdi bilemem ki 😟 ne derse yapiyoruz dedigin gibi.
Bak sansliymissin canim sen de glue isini ben de burada sizlerden ogrendim, hic bilmiyordum. Transfer de olamadigim icin hic zamani gelince soracagim doktoruma

Benim kistim oldugu icin tazeye uygun degilmisim asla. Ilk baslarken tedaviye oyle olur saniyorduk cok heveslenmistik biz de🥹 evet doktorumun dedigini yapmayi seviyorum ben de, sorgulayacagiz tabii ki sonucta o ilaclari kullanan biziz hasar alan biziz ama onlar kadar bilemeyiz ki hicbirimiz. Benim kendi jinekologum bile tup bebek yapmadigi icin yorum yapmiyor hic Mesela yanlis yonlendirmemek adina beni. Bizdeki hic gebelik olusmamasjndan oturu genetik yaptirmamiz cok sartmis ama belki baska doktor bizim durumumuzda yaptirmazdi bilemem ki 😟 ne derse yapiyoruz dedigin gibi.
Bak sansliymissin canim sen de glue isini ben de burada sizlerden ogrendim, hic bilmiyordum. Transfer de olamadigim icin hic zamani gelince soracagim doktoruma
Anladım canım geç olsun güç olmasın inşallah dilerim önümüzdeki ay transfer olursun seninle bizde bu heyecanı yaşamak nasip olsun aynen embriyo glue muhakkak yaptır şansın bir tık daha yükselir Allah’ın izniyle sen tüm önlemleri al gerisi takdiri ilahi canım 🤲🥰

Back