İkinci Evlilik ve Çocuklar

Tek haksız olan eşiniz.
Zor bir durum. Siz de eşinizin oğlu da bir yere kadar haklı.

Sen neden kızını bıraktın boşan kızını al yanına hayatınızı yaşayın

ben olsam o evden gıtrmezdım cocugu postalardım benım evımde benım kuralalrım gecer bu kadar net..!
tabı ev esınızın kendı evı ıse bu durumda gıtmenız gerekır ama o kısmı bılmıyorum...
ayrıca madem evı terk ettınız artık gerı donmeyın yasasın oglu ıle mutlu mesut sızın bır cocugunuz var ve bır kız evlat ben olsam kızımı alır yanıma onunla gezer tozar eglenır zamanımı onunla gecırırdım..

Babasını da oğlunu da evden kovardım. Üstüne tazminat, nafaka. Hakaret ederlerse hakaret davası, uzaklaştırma, koruma tedbiri. Eziyet etmek neymiş görürlerdi.

Yanlis anlamayin ama hic aklim almadi kiziniz o sehirdeyken sizin kalkip baska bir sehirde kendinize yeni bir hayat kurabilmenizi. Yani akil almaz bir sey bence. Cocugunuz duzenini bozmak istemiyorsa (ki o yastaki hicbir cocuk istemez) cocugunuzu birakip nasil evlenebildiniz? Kiziniza cok uzuldum, hepimiz o yaslardan gectik ve o yaslarda anneye ne kadar ihtiyac duyuldugunu biliyoruz. Ayda iki kere degil, her gun sizi gormeye ihtiyaci var ama siz bunu dert etmiyor kocanizi ve kocanizin cocugunu dert ediyorsunuz. Dogururken cocuk denen seyin sorumlulugunun ne buyuk oldugunu bilerek dogursa keske herkes.

Esim esim diyorsunuz da o size es olmamis ki. Esi gibi davranmiyor. Sizi ogluna ezdirmis. Bu olayda kopru vazifesini gormek ona duserdi. Oysa onda caba yok. Sizinle resmen bedava hizmetci tutmak icin evlenmis. Yapolacak en dogru seyi yapmissiniz. Umarim kararinizdan donmezsiniz.

Çocuk sahibi olurken iyi düşünmek gerekiyor.
Bir kız 15 yaşında, anneye en ihtiyacı olduğu dönemde ayrı.
Anne evlendiği adamın oğluyla savaş halinde. 18 yaşında en hareketli dönemde en zor dönemde kimse onu anlamıyor, evde sorun yaşıyor, anne babanın başına atmış, baba oğlunun içinde kopan fırtınalardan bi haber. Çocuk sahibi olma sorumluluğu böyle bişey değil, ne yok sayabilirsiniz, ne ilgisiz davranabilirsiniz, yol göstermek hayatını kolaylaştırmak büyük olarak örnek olmak zorundasınız. Çocuklar ve siz aynı kulvarda değilsiniz, ne sizin savaşınız doğru, ne babanın tavrı, ne kızınızın sizden ayrı olması.

neeeeyy tövbe est. ben hayatta izin vermezdim böyle bir şeye
adam iki evli gibi yahu
vallahi bende şok oldum, zira aynı dert bende de var ama benim lüzumsuz eş evleri dahi bilmiyor 10 sene olmuş ayrılalı..bana da sürekli sen kimsin o çocuk benim her şeyimm diyerek çokkkk neyse

bu arada herkes kadına yüklenmiş. yok kızını terk etmişsin. yok hak etmişsin. yok üvey annesin vb.
yapmayın hanımlar. ne çektiğini ne yaşadığını bilmiyoruz.
bende kızardım böyle kadınlara ta ki benzerini yaşayana kadar. neyse ki benim ilk evliliğimden çocuğum yoktu. onun bulunduğu şehri terk ettim, o şehirdeki havayı 1 dakika bile solumaya tahammülüm yoktu yeni bir sayfa açtım.

ki hanımefendinin kızı 15 yaşında. kendi kararlarını verebilecek yaşta. kolundan tutup getiremezsin. orada yaşamak istiyorsa orada yaşar. kızlar çoğunlukla babalarına aşıktır bunu da unutmamak gerek. belki aynı şehirde olsa bile babasında kalmak isteyecekti.

burada yüklenmemiz gereken beyinsiz düşüncesiz ikinci eş. 18 yaşındaki bir çocuğu nasıl getirebilirsin karının yanına. hadi getirdin neden dengeyi sağlayamıyorsun. neden ezdiriyorsun.
çocuğa kızsın dövsün demiyorum ama dengeyi sağlayamayacaksa ya evlenmeyecekti yada çocuğu aynı eve getirmeyecekti.
konu sahibi. dilerim bir an önce kalıcı bir çözüm bulursun. hakkında en hayırlısı neyse o olsun

vallahi bende şok oldum, zira aynı dert bende de var ama benim lüzumsuz eş evleri dahi bilmiyor 10 sene olmuş ayrılalı..bana da sürekli sen kimsin o çocuk benim her şeyimm diyerek çokkkk neyse

o çocuk ben olmasam olmayacaktı derdim anlayacağı dilde,
çocuğu saksıda yetiştirdiğini sanıyor zaahar

Gidip 2 tane herife (insan bile diyemiyorum) hizmetçilik mi yapacaksınız? Bırakın, keyfinize bakın. Cinsellik mi lazım? Zaten yaşayamıyormuşsunuz oğlu geldiğinden beri, bu da problem değil. Her şey bir kenara huzur bir kenara. Kimse, hiçbir şey sizden önemli değil.

Ay bırak ne çözüm arıyosun? Kurtulmuşsun işte. Oğluyla takılsın bekar evinde. Belki ağızlarına pislikten kırt dolduğunda anlarla yokluğunu.

öncelikle kızınız adına üzüldüm.
hayattaki en değerli varlık anne-evlattır. bakın baba demiyorum anne diyorum.
insanın sığınacağı liman. evlendim barklandım çocuğum oldu hala annemi isterim yanımda. ama siz evlilik uğruna resmen kızınızdan vazgeçmişsiniz. o babasını istedi diyorsunuz ama kız düzenini bozmak istememiş haklı olarak. evlenseydiniz ama kızınızın olduğu yerden kopmasaydınız bu birincisi.

ikincisi kocaman oğlu olan bir adamla evlenmek de sağlıklı değil. çünkü bunların bir kısmının olacağı zaten bellidir ki.
çocuk küçük olsa belki kabullenirdi ama bu yaştan sonra kabullenmesi imkansıza yakın.

bir de adamdaki genişliğe bak eski eşinde yatılı kalıyor yok artık. belki cinsellikte oluyordur nerden bilebiliriz ki?? olmuyor da olabilir ama hep şüpheli. bu bile boşanma sebebi. (çocuklar için elbette birlikte zaman geçirilir ama bu fazla)

son olarak eşin senle evlenmiş olmak için evlenmiş. baksana değer sıfır.
oğluna demeliydi bak oğlum bu evin kuralları var hepimiz uymalıyız. bir düzen oturtmalıyız. ben 4 yaşındaki oğluma bile bunu uyguluyorum. evi özgürce kullanıyor oynuyor eğleniyor ama başkalarını rahatsız etmeden.
adam hiçbir şey dememiş üstüne üstlük oğlan hakaret ederken seni kovarken izlemiş en sonda oğlumu tercih ediyorum deyip çıkmış işin içinden. keşke orta yolu bulalım deseymiş.
heee şu saatten sonra eşimin 18 yaşında oğlu olsa çıkıp gelse aynı evi paylaşamam. rahat rahat giyinemem evimde rahat oturamam falan filan.
bence sen de çabalama olmayacak şeyi oldurmaya çalışma. dön kızının bulunduğu ile bari ona sahip çık

Yahu konu sahibi çocuğunu yeni eşi için bırakmamış ki. Onu nerden çıkarıyorsunuz. Yine çoğu üye sınanmadığı günahın masumu ilan etmiş kendini. Yazık valla...
Konu sahibini de takdir ettim, gayet makul bir şekilde göğüslemiş eleştirileri, özeleştiri de yapabiliyor. Zor bir hayat. Allah kolaylık versin.

azarlamasaymış o zaman kızı, ona mı kalmış geç kalkıp kalkmadığı. çok güzel yapmış valla ben olsam ben de aynısını yapardım.

Bu evlilik sizi ve üniversite kazanıp da yanınıza gelmeyi planlayan evladınızı zorlar,
Her ne şartta olursa olsun kadınların ayrıldıklarında evlatlarını babaya vermesini kabul etmiyorum (sağlık problemi dışında)
10 değil 100 kocayı kurban ederim yavrumun tırnağına,
Yapacağınız çok açık düzeninizi kurmanız bu adamcağız da planlamamıştır belki böyle olacağını,
Ama evladı gelmişse kimsede çocuğuna karım senden rahatsız çık git demez,
Bazen vazgeçmek yenilmek değildir, Yeniden başlamaktır bu evlilik size sinir kat sayısı artışından öte bir şey katmaz.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…