İkinci Evlilik ve Çocuklar

herkese yorumlari icin tesekkur ederim. hepsinin gercekligi ve tutulur yanı var yok degil. bir taraftan kendi hayatimdan bakiyorum ve evet benim hayatim ölsem herkes evlat bile kendi yolunda kalacak. o nedenle olmayani oldurmaya gerek yok. ben de son yasanan kavgadan sonra belliki sogumusum. agziniza yureginize saglik.

Valla konu sahibesi bulduğunuz 2 adam da 5 para etmez.
Kızınızı alın. Siz uçuştayken kalacak anneniz, kızkardeşiniz var mı?
beni cikmaza sokan durum bu olmustu zamaninda. ailem de burda degil. sonradan abim gelmisti yanima su an onunlayim zaten. ikimizin kiraladigi bir ev vardi. abim hep burda ben de onun yanina gittim yine iste.kizkardesim zaten yok. su an kizim kendisi gelmiyor. ikna etmem lazim artik. bence buna yogunlasayim.

Yo bak ben sevindim
Hak verdin bana

Pencereyi genişletirsen, belki daha iyi olur :)

Bu arada ben eşinle olan konuşmaya yorum yapmadım.

18 yasinda cocuga ayri ev bile acilabilir, aslinda cocuk da degil yetiskin. Kendinden sorumlu olmasi lazim. Sanirim bosanmanin bir vicdan azabi oluyor da boyle simartiliyor. Ben bizzat dogurdugum cocuklar icin, o yaslarda kendi hayatlarini kurduklarini hayal ediyorum. Bu acidan birlikte yasamak istemeyisinizi ve kendinden sorumlu olmasini isteyisinize son derece hak veriyorum.

Ancak sizden izinsiz misafir davet edemesin,, gitar calmasin, ... gibi beklentileri de cok gercekdisi buluyorum. Yani sizin de bu kadarina hakkiniz yok. Aslinda iletisimsiz oldugunuz donem kabul edilebilirmis sanki. Bir de cocuk akliyla yasayamam demissiniz bir yorumunuzda, o da cok gercekdisi bir beklenti bence. Degil 12-18, benimkiler 2-5 yaslarindalar, baya baya onlara gore yasiyoruz. Elbette anneleri olmadiginiz cocuklar icin fedakarlik yapmak cok zordur anliyorum ama evlenirken bu ihtimalleri dusunmediniz mi. Cocuk bu yani, illa ki yasanacak bu ve benzerleri bir cok vaka.

Kizinizla ilgili yorum yapmak istemiyorum aslinda, neler yasanmis bilemeyiz. Ama ben de bosanmada cocuklarin annede kalmasini dogru buluyorum. En azindan iletisimi siki tutmaya calisin.

Eğer yavrular küçükse evet anne evlilik yapmamalı , ancak belli bir yaşa gelmişse , anne de kendine bir hayat kurabilmeli.

Bu iyi anne olmadığını göstermez. Yabancı bir yerde bırakmıyor , babasında kalıyor.

Zaten belli bir yaştan sonra bütün çocuklar yuvadan ayrılıyor okul ya da evlilik için.
Annenin ömrü geçmeden kendine bir hayat arkadaşı istemesi hakkı.

Farzedin ki anne evlenmedi ve kızı okul kazanıp başka şehre gitti , sonrası iş evlilik derken anneye uğraşma zamanı ayda bire düşer.

Ben aksi yorumları zalimce buluyorum.

Kadının da hakkı gece yalnız kaldığında çayını yudumlayacağı bir hayat arkadaşı..

Konu sahibi adamına denk gelmemiş o ayrı mesele maalesef.

18 yaşındaki ergenle evin hanımı benim yarışına girmenize ne desem bilemedim.
Eşini dengeyi kuramamış, kurmak istememiş, size de yol göstermiş.
Bu konuda yapacak bir şeyiniz yok.
Hayatınızın akışında haklı sebepleriniz olabilir, belli ki erken yaşta çok şey yaşamışsınız ama ben de en çok kızınıza üzüldüm. Ne olursa olsun kız çocuğu, anneye her anlamda ihtiyaç duyar. Nasıl bir zorunluluk bilmiyorum ama evlatlarımı bırakabileceğim bir yaşam tarzı seçmezdim.
Benimle dünyaya geldiler ve onlardan sorumlu kişi benim.

Hostes olmanızla ne ilgisi var. İsterseniz bir şekilde alırdiniz kızınızi. Sonuçta maddiyat var. Kızınıza göz kulak olacak biri parayla dahi rahatlıkla bulunabilir..... Belli ki sizde yükleri atıp yeni bir hayat kurmak istemissiniz.
Ki ana olmak olabilmek bambaşka bişey. ...
Gerçek ana gibi analarin annelerin ellerinden öpüyorum. ........

Zaten kovulmuşşunuz tabikide boşanın evlat daha değerli adam da oğluna tahammül edemeyen insana karşı evladını seçmiş helal olsun. Evden kovduktan sonra daha devam edilir mi hiç?

Kendi evladımız da olsa ergenlik döneminde gençler değişik davranır. Öz kardeşim ama anneme iş güç anlamında resmen işkence ediyor. Annem söylense de evlat işte ne yapsın... Yani demem o ki sakin düşünün. Empati yapın. Çok zor bir süreç yaşıyorsunuz eşinizle sorunlarınız var. Çocukla değil. Öz evladınız yapsaydı eşiniz yine uyarmasydı yine haksız olacaktı. O zaman da ya çocuk ya ben diyecek miydiniz. Ergen bir çocuk ve aile düzeni olmayan küçük yaşta yıkımlar yaşamış psikolojisi bozulmuş sizi günah keçisi seçmiş...

boyle de olabilirdi evet. ben de yapamiyorum demekki. en iyisi bitirmek. herkes kendi hayatini istedigi hayati yasar. istedigim hayat bu degil hic olmazsa bjnu biliyorum artik

Eger bitirmeye karar verdiyseniz birsey diyemem. Ama evliligi bilmiyoruz icine girine anliyoruz. Ikinci evliligide bilmedigimz icin kolay karar verebiliyoruz icine girince sorunlar bas gosterince keske diyoruz. Bu sizin sucunuz degil. Kendinizi uzmeyin. Genel olarak evlilik zorken ikinci evlilik hele ki cocuklar varsa daha zor olabiliyor. Bunalmis olmalisiniz ki cok cabalamak istememissiniz sizi de cok iyi anliyorum. Hakkinizfa hayirlisi olsun

Boşanın ve kendi kızınıza annelik yapın. Belki kızınızın size olan özlemi ve kırgınlığı sizin mutlu bir hayat yaşamanıza engel oluyordur? Kız çocuğu anne yanında büyümeli. Sizi dış kapının mandalı yerine koyan adamı da hayatınızda tutmayın. Kendi ayaklarınız üzerinde durun. İlla ki bir eşe ihtiyacınız yok. Bir gün olacaksa size gerçekten değer veren biri olsun.

Çocuğun mu ben mi derken aynısını kendi kızınız için de denilme ihtimalini düşündünz mü? Çocuğun haksız olduğu noktalar illaki vardır ama adı üstünde çocuk, tam ergenlik çağında. Burda problem eşinizle sizin aranızda. Çocuğa suç bulmayın şöyle dağınık böyle saygısız diyr.

Elalemin adamının sizi kovan oğluyla ilgileneceğinize ayrılın sadece kendi öz kızınızla ilgilenin

Çocuğun hiçbir suçu yok ..kusur bulacaksan eğitimsiz bırakan anne babaya bul ..oğlum ,evladım ,yavrum,çocuğum ,neyse ,bak burda durmalısın hatta bazen emir kipiyle "duracaksın" diyen bir ebeveyn yerine ,başından atan bir anne ve oğluyla sonraki eşini kıyaslayan ,üstüne seçim yapan cahil bir baba var .esinin çocuğu değerli de seninki değersiz mi ? Neden babasında bırakmak yerine aynı düzenin tam ortasına oturtmadin? Lütfen evlenicem diye babasına biraktim deme ,velayeti onda de :/ bide azıcık ölçün tartın hanımlar ya .. öküz mıknatısı olmayın ..Çok üzülüyorum kadınların şu hallerine .

Şu mübarek ayda feraha kavuşursun inşallah. Allah yardımcınız olsun.Bende benzer sorunlarla karşı kaşıyayım sizi çok iyi anlıyorum....

Bulduğun iki adam da beş para etmez adamlar
Ayrıl o adamdan ve evini kur
Kızını yavaş yavaş alıştır senle yaşamaya
Şöyle böyle susle tatile ikna et Istanbulu dolaştır kızına beraber zaman geçirin
Eski kocanın da nafakasini kes böylece

Ve en önemlisi el alemin hirto adamindan ders al
Bak evlat söz konusu olduğunda nasıl karısını bir kalemde silip atiyor
Sen de evladinin tirnagini dünyadaki tum erkeklere değişme

Şimdi 18 yaşındakinin gözünden bakıyorum olaya. Zor yani. Bu çocuk sizin öz evladınız olsaydı gitarı sorun olmaz, bilakis eğitim için desteklerdiniz bile belki. Annesi başka yerde, kardeşinden ayrı büyüyor. Babası yeniden evlenmiş ve bu yüzden bu koşullar sebebiyle ve ergenliğin de etkisiyle sizinle olan iletişimini nasıl dengeleyeceğini bilemiyor olabilir. Erkek çocuk- baba ilişkisi aslında her ikisi için de çok önemlidir. Bu anlamda belki aralarındaki iletişimsizlik veya sevgiyi tam hissettirememe size yansıyor olabilir. E annesi de Yok her an yanında.. Dağınıklığı konusunda haklı olabilirsiniz ancak zaten dağınık bir hayatın içinde ne kadar düzeni olabilir ki. Sizden özür dilemeleri gerekirdi, ya da oturup sorunları konuşabilmeniz daha etkili olabilirdi. Umarım düzelir. Ama herkesin yapması gereken ilk şey empati.. bence.. hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…