- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Bir şey diyeyim mi, boşa nikah kıymışsınız.Kızım maalesef başka şehirde. Babası ve babannesiyle. Benim annem babamda orda. Dogup buyudugum yerde yani. Yanima gelmek simdilik istemiyor. Universitede istanbula belki gelirim diyor. Duzenimi bozmak istemiyorum okulumu seviyorum diyor bir de ortamima girmek istemiyor ve ben de haliyle sokmak istemem. Esime gelince, "ben sana ogluma yemek yap odasini topla ardini topla demiyorum. O kendi halinde yasiyor sana ne zarari var diyor. Ayni evde sessiz irtibatsiz iki insanin ne demek oldugunun farkinda degil. Olay sadece is yapmak yapmamak da degil. Evimde hic kimseyim...ve ben varmiyim yokmuyum rahatsiz olur muyum olmaz miyim...Bir de esim mesela eski esinin de evine gidip arada bir kaliyor. Beraber yemek yiyiyorlar. Annesi oglu bizde diye surekli yemek yolluyor. hafta sonlari buyugunu esim annesine birakiyor kucugunu bize getiriyor. bu gidis gelislerde de plansizlik oluyor. Mesela, bir gun oglu baba anneme birak bu hafta sonu dedi. ben de cocuk gidecek kucugu de o hafta sonu gelmeyecek diye esimle plan yaptik. Ben ayrica hostesim. Yatilarim oluyor. Her hafta sonu evde olamiyorum. O hafta sonu evde olunca plan yaptik. Aksama kadar oglunu annesine birakacak diye bekledim. Aksam oglu gitmekten vazgecti. Simdi plansiz irtibatsiz olunca olmuyor bu işler. Cocugun kafasina gore yasayamam ben. Bir duzen bir plan olmali. Ayni evde yasamayi kabul etmisim. Sineye cekmisim. Ses etmemisim. Cocugun basinda normal anneler gibi onu yap bunu yap onu yapma bunu yapma demesini bilmiyor muydum. Yapmadim hata mi ettim. Kendince karisan eden yok rahat. cocuk kafasi boyle dusunur. Ama babasi köprü olabilirdi. Disipline edemiyor kontrolsüz otel gibi bireyler tarafijdan kullanilan bir evi ben kabul edemedim acikcasi. Bu konuda tepki gosterince esimin verdigi tavri tarzi yaklasimini hic kabullenemedim.
Yaşadıklarınız tam bir yatılı ev yardımcısı görevidir, cinsellik hariç.
18 yaşında adam, annesine diyebilecek miydi burası benim evim çık git diye de, eşiniz size dedirtebiliyor?
Ne olur kızınızın yanına dönün, genç bir kızın tek ihtiyacı annesidir herkesten önce.
İlk aşkını anlatmak ister, ilk el ele gezmesini, ilk ayrılık acısını, süslenmeyi ve en önemlisi güçlü bir kadın olarak erkeklere ve hayata dur demeyi sizden öğrenecek; babasından değil...