• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Evlilik ve Çocuklar

Kızım maalesef başka şehirde. Babası ve babannesiyle. Benim annem babamda orda. Dogup buyudugum yerde yani. Yanima gelmek simdilik istemiyor. Universitede istanbula belki gelirim diyor. Duzenimi bozmak istemiyorum okulumu seviyorum diyor bir de ortamima girmek istemiyor ve ben de haliyle sokmak istemem. Esime gelince, "ben sana ogluma yemek yap odasini topla ardini topla demiyorum. O kendi halinde yasiyor sana ne zarari var diyor. Ayni evde sessiz irtibatsiz iki insanin ne demek oldugunun farkinda degil. Olay sadece is yapmak yapmamak da degil. Evimde hic kimseyim...ve ben varmiyim yokmuyum rahatsiz olur muyum olmaz miyim...Bir de esim mesela eski esinin de evine gidip arada bir kaliyor. Beraber yemek yiyiyorlar. Annesi oglu bizde diye surekli yemek yolluyor. hafta sonlari buyugunu esim annesine birakiyor kucugunu bize getiriyor. bu gidis gelislerde de plansizlik oluyor. Mesela, bir gun oglu baba anneme birak bu hafta sonu dedi. ben de cocuk gidecek kucugu de o hafta sonu gelmeyecek diye esimle plan yaptik. Ben ayrica hostesim. Yatilarim oluyor. Her hafta sonu evde olamiyorum. O hafta sonu evde olunca plan yaptik. Aksama kadar oglunu annesine birakacak diye bekledim. Aksam oglu gitmekten vazgecti. Simdi plansiz irtibatsiz olunca olmuyor bu işler. Cocugun kafasina gore yasayamam ben. Bir duzen bir plan olmali. Ayni evde yasamayi kabul etmisim. Sineye cekmisim. Ses etmemisim. Cocugun basinda normal anneler gibi onu yap bunu yap onu yapma bunu yapma demesini bilmiyor muydum. Yapmadim hata mi ettim. Kendince karisan eden yok rahat. cocuk kafasi boyle dusunur. Ama babasi köprü olabilirdi. Disipline edemiyor kontrolsüz otel gibi bireyler tarafijdan kullanilan bir evi ben kabul edemedim acikcasi. Bu konuda tepki gosterince esimin verdigi tavri tarzi yaklasimini hic kabullenemedim.
Bir şey diyeyim mi, boşa nikah kıymışsınız.
Yaşadıklarınız tam bir yatılı ev yardımcısı görevidir, cinsellik hariç.
18 yaşında adam, annesine diyebilecek miydi burası benim evim çık git diye de, eşiniz size dedirtebiliyor?
Ne olur kızınızın yanına dönün, genç bir kızın tek ihtiyacı annesidir herkesten önce.
İlk aşkını anlatmak ister, ilk el ele gezmesini, ilk ayrılık acısını, süslenmeyi ve en önemlisi güçlü bir kadın olarak erkeklere ve hayata dur demeyi sizden öğrenecek; babasından değil...

sen kucak açtığını düşünüyorsun ama karşıdaki öyle düşünmüyor hayatım,bir de oradan bak olaya. :KK66:
babana saygin yokmus...ancak bu kadar diyebilirim...halen o evde misin? burada yeni es cocuk ustunlugu tartismiyoruz. o kadinin da senin de hayatin var. ve boyle yeni hayatlarda cok mutlu olanlar var. eş çocuk bunu isterse benimserse olabiliyor. tepkilerle olmuyor maalesef...sonuc nefret ettigin bir kadin babanin hayatinda yasiyor...entegre diye bir sey var...

h

haklisiniz. bana da acılı bir tecrube oldu. kizim 15 ine girecek. erken anne oldum...belki gün gelir dersimi almisim yaaa kizim istanbula geldigi vakit birlikte ev acariz artik onunla.
En başta da söylediğim gibi bence kızınızla daha çok vakit geçirin bu konuyla ilgileneceğinize kızınızla ilgilenin .
Ayrıca üvey çocuk sizi sevmek zorunda değil elbette ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saymak zorunda bunu da unutmayın .
Özür dilemeden de dönmeyin illa dönecekseniz de

fazla haksizlik etmissin sen de...hadsizlik hatta...senin kin dolu iliskin benim actigim kucakla bir degil hayatim. farkli seylerdrn bahsediyoruz
Bende size bir uvey anne olarak yaziyim
O cocuk benim degil , ben dogurmadim , annesi degilim , o yuzden ona ne bagirabilirim ne cagirabilirim
Rahatsizlik duydugum birsey varsa esime yani babasina soylerim o halleder
Sassy tepki vermekte hakli , yasadiklarini bilmediginiz icin tek bir ornekten hadsizlik ettigi kanisina varamazsiniz
Sizin konunizda ise tek suclu var o da esiniz
Cocguyla karisi arasindaki dengeyi koruyamamis
Hem kotu bir baba hem kotu bir koca
Esim ne ogluna laf soyletir ne de bana laf soyletir , ne ben ogluna bagirabilirim ne de oglu bana sesini yukseltebilir
Cunku esim buna musade etmez

18 yaşında adam, annesine diyebilecek miydi burası benim evim çık git diye de, eşiniz size dedirtebiliyor?
Ne olur kızınızın yanına dönün, genç bir kızın tek ihtiyacı annesidir herkesten önce.
İlk aşkını anlatmak ister, ilk el ele gezmesini, ilk ayrılık acısını, süslenmeyi ve en önemlisi güçlü bir kadın olarak erkeklere ve hayata dur demeyi sizden öğrenecek; babasından değil...
işim istanbulda. kizimin babasi calismiyor. işsiz..ben calismak zorundayim. bu da ayri bir mevzu. hikaye uzun karisik cetrefilli aslinda. kucuk yasta evlendim. sonra bwn de asik oldum işte yeniden evlendim. bilemedim yonetemedim hayatimi. ancak buyudum gozlerim acildi

Kesinlikle + 1

O yaslarda kızlar yeni yeni ergenlik regl vs bunları yaşıyorlar konu sahibi bir kız bunu annesiyle yasamatacskta babasıyla mı konuşacak ya da babannesiyle mi ?

Bu arada babası evli mi ?

babana saygin yokmus...ancak bu kadar diyebilirim...halen o evde misin? burada yeni es cocuk ustunlugu tartismiyoruz. o kadinin da senin de hayatin var. ve boyle yeni hayatlarda cok mutlu olanlar var. eş çocuk bunu isterse benimserse olabiliyor. tepkilerle olmuyor maalesef...sonuc nefret ettigin bir kadin babanin hayatinda yasiyor...entegre diye bir sey var...

ben konuşmaya başlarsam konun çok farklı yerlere gider.

Diğer arkadaşların da dediği gibi millet kendi çocuğunun derdine düşmüş en iyisi sen de düş kızının peşine. eşinin hayatına baya entegre olmuşsun belli oluyor. konuya son cevabım.

işim istanbulda. kizimin babasi calismiyor. işsiz..ben calismak zorundayim. bu da ayri bir mevzu. hikaye uzun karisik cetrefilli aslinda. kucuk yasta evlendim. sonra bwn de asik oldum işte yeniden evlendim. bilemedim yonetemedim hayatimi. ancak buyudum gozlerim acildi
Anladım, dönmek gibi bir olasılığınız yok.
Eşinizin niye işsiz olduğuyla ilgilenmiyorum ama kızınızın hayatındaki profil, çalışmayan ve anne babasıyla yaşayan bir erkek modeli.
Doğruyu böyle gördüğü için, gelecekte de bu tarz bir yaşantı ona garip gelmez.
Okulunu değiştirmek istemiyor ama 1 senede alışır.
Kızınızın geleceğini kurtarın diyorum sadece.

ben konuşmaya başlarsam konun çok farklı yerlere gider.

Diğer arkadaşların da dediği gibi millet kendi çocuğunun derdine düşmüş en iyisi sen de düş kızının peşine. eşinin hayatına baya entegre olmuşsun belli oluyor. konuya son cevabım.
son cevabin olmasi guzel. nefretle olan duygularla isim olmaz cunku. nefrete de bulastirma konuyu bence...

Eşinizin niye işsiz olduğuyla ilgilenmiyorum ama kızınızın hayatındaki profil, çalışmayan ve anne babasıyla yaşayan bir erkek modeli.
velayet babada. en buyuk cikmazim bu! kizim zonguldakta kalmak istiyorum dedigi aslinda o donemde dedirtildigi icin hakim babaya vermisti. bi de annem yatilarda babam hep yanimda annem bana bakamaz orda kimsemiz yok ben o ucusa gidince korkuyorum demis pedagoga...simdi de burayi seviyorum diyor gecin benim sartlarimi istanbula hic gelmek istemiyor. ben de boslarimda gidiyorum.

kizim bunlari soylediginde daha kucuktu tabi. simdi buyudu. oraya alistim diyor. ben hep gidiyorum. isimi biraksam olmaz. tek dayanagim. bir de cocuk nerde kalirsa orali mi oluyor ne. uzagiz kontrol kurmakta zorlaniyorum. ister istemez oranin etkisinde kaliyor babasinin yani. nafaka yolluyorum ya

belkide gercekleri duymaya ihtiyscim vardi. simdi bir an dusundum de...cok haklisiniz. bitsin bu iliski gitsin. bana neee yaaa. dogru yaaa benim kizim varken bu kiymet bilmeyen elinin tersiyle iten cozum yolu bulmayan adama cocuguna mi kafa yoracam... kizimi gormeye gittigimde bile bana sitem ediyordu. kizin degil derdim ama o adama yani eski esimden bahsediyor o adamla ayni memlekette oldugunu bilmek bile zoruma gidiyor derdi simdiki esim

belkide gercekleri duymaya ihtiyscim vardi. simdi bir an dusundum de...cok haklisiniz. bitsin bu iliski gitsin. bana neee yaaa. dogru yaaa benim kizim varken bu kiymet bilmeyen elinin tersiyle iten cozum yolu bulmayan adama cocuguna mi kafa yoracam... kizimi gormeye gittigimde bile bana sitem ediyordu. kizin degil derdim ama o adama yani eski esimden bahsediyor o adamla ayni memlekette oldugunu bilmek bile zoruma gidiyor derdi simdiki esim
Ama ilk sıkıntıda oğlunu tercih etmiş.. onunki evlat da sizinki meşe kovuğundan mı çıkmış. Bencil herif! Evladınıza ayırın bütün boş vaktinizi. Elinizde fırsat varken anneliğin tadını çıkarın

Sirf sizin icin giris yaptim. Kendi cocugunuza laf anlatabilmenizi ve 12 yasindaki cocuga laf anlatabilmenizi anlarim da 18 yasinda ergen bir erkege laf anlatamamaniz cok cok normal. Adi ustunde ergen..

Ve 6 aydir sogukluk diyorsunuz. Bu sogukluk devam ettikce tabiki de boyle olursunuz. Bu soguklugu cozmeniz gerekirdi tabiki..

Ve kavga etmissiniz esinizin yaninda mudahil olmasi hos olnamamis ama o da o evde yasiyor sonucta. Ikinci evlilik yasarken bunlari goz onunde bulundurmaliydiniz. 18 yasinda bir DELIKANLI nin boyle davranmasi cok normal. Oturup konustunuzuzmu ablacim burasi bizim evmiz ozel alan arkadaslarini getirmeden once haber ver ortqligi toplayim size kek flan yapim diyebilirdiniz. Ama sanirim sizde kaldigi icin tepkilisiniz. O yuzden onu yoksaymaya karar vermissiniz. Hersey konusarak halledilirdi tabiki. 18 yasta oz anne babalar cocuklarina soz geciremiyor siz ablalik yapmaliydiniz bana gore. Bosuna esinizle aranizi bozmussunuz.

Abla yavaş gel

Senden önce o çocuk vardı. Senin pencerenden bakarsak.

18 yaşında ergen diye alttan alamıyorsan topla eşyanı çek git bitir.

Senin kızın da aynısını yaşatacak babasının eşine.

Boşanmış çocuk psikolojisi, kendi kızında yakından tanık olmadın, adamın oğlu batıyor.

Az empati ya
benden once o cocuk yoktu. esim bize ikimize ayri ev acti. cocuklari annedd kalicak dedi. evlenme sartlari soylemleri vaad edilenler farkliydi. kimsenin duzenine gitmedim. benim icin bir ev acip bana hayat kuran uzun sure sadece ikimiz yasadimigiz bir duzendi. cocuk sonradan geldi. arada coook fark var. kimsenin duzenine gitmedim. bana sadece ikimizd bir duzen ve hayat vaadeden bir adama asik olup gittim. aptallik ettim..

Sirf sizin icin giris yaptim. Kendi cocugunuza laf anlatabilmenizi ve 12 yasindaki cocuga laf anlatabilmenizi anlarim da 18 yasinda ergen bir erkege laf anlatamamaniz cok cok normal. Adi ustunde ergen..

Ve 6 aydir sogukluk diyorsunuz. Bu sogukluk devam ettikce tabiki de boyle olursunuz. Bu soguklugu cozmeniz gerekirdi tabiki..

Ve kavga etmissiniz esinizin yaninda mudahil olmasi hos olnamamis ama o da o evde yasiyor sonucta. Ikinci evlilik yasarken bunlari goz onunde bulundurmaliydiniz. 18 yasinda bir DELIKANLI nin boyle davranmasi cok normal. Oturup konustunuzuzmu ablacim burasi bizim evmiz ozel alan arkadaslarini getirmeden once haber ver ortqligi toplayim size kek flan yapim diyebilirdiniz. Ama sanirim sizde kaldigi icin tepkilisiniz. O yuzden onu yoksaymaya karar vermissiniz. Hersey konusarak halledilirdi tabiki. 18 yasta oz anne babalar cocuklarina soz geciremiyor siz ablalik yapmaliydiniz bana gore. Bosuna esinizle aranizi bozmussunuz.
boyle de olabilirdi evet. ben de yapamiyorum demekki. en iyisi bitirmek. herkes kendi hayatini istedigi hayati yasar. istedigim hayat bu degil hic olmazsa bjnu biliyorum artik

benden once o cocuk yoktu. esim bize ikimize ayri ev acti. cocuklari annedd kalicak dedi. evlenme sartlari soylemleri vaad edilenler farkliydi. kimsenin duzenine gitmedim. benim icin bir ev acip bana hayat kuran uzun sure sadece ikimiz yasadimigiz bir duzendi. cocuk sonradan geldi. arada coook fark var. kimsenin duzenine gitmedim. bana sadece ikimizd bir duzen ve hayat vaadeden bir adama asik olup gittim. aptallik ettim..
Anladım.
Ama eski eşin de, bir evlilik yaptığını düşün
Kızın ne tepki verir?

Bilmiyorum ben direkt ortada kalanların açısından baktım.

Kızın da gelse, ne olacak? Kaos.

Anladım.
Ama eski eşin de, bir evlilik yaptığını düşün
Kızın ne tepki verir?

Bilmiyorum ben direkt ortada kalanların açısından baktım.

Kızın da gelse, ne olacak? Kaos.
dogru boyle de bakmak lazim. oyle karisik konular ki...cikmazlar bunlar. cocuklar annesinde kaliyor kalicak babalik her yerden yapilir. ben onlarsan babaligimj esirgemem cocuklar da bir yere kadar.. cocuklar da kendi hayatini yasayacak. bak senin de kizin var uzakta ama anne olmadigin anlamina gelmiyor. bu ev bizim ikimizin. cocuklarimiza gore de yasayaxak degiliz. bizi isterlerse bizle yasarlar. istemezlerse kendileri bilir. gibi soylemlerle yola ciktigim bir insan...yanildim öngöremedim. aptalca pesinden gittigim bir aşktı işte. kizimin da benimle olmayisi yokluguyla aklimca kendime belki de yeni bir aile kurmak istedim. valla dusunuyorum da en aptalı da en salagı da benmisim...

velayet babada. en buyuk cikmazim bu! kizim zonguldakta kalmak istiyorum dedigi aslinda o donemde dedirtildigi icin hakim babaya vermisti. bi de annem yatilarda babam hep yanimda annem bana bakamaz orda kimsemiz yok ben o ucusa gidince korkuyorum demis pedagoga...simdi de burayi seviyorum diyor gecin benim sartlarimi istanbula hic gelmek istemiyor. ben de boslarimda gidiyorum.

Madem kızın sorumluluğunu aldı eski eşiniz o zaman çalışsın baksın. Sizin gönderdiğiniz nafakaya bakmasın. Ben sizin yerinizde olsam mahkemeye başvururum nafakar vermem o herifi de anasını da beslemem. Bulmuşlar kazançlı kadını yamanmışlar resmen ohhhh.

Valla konu sahibesi bulduğunuz 2 adam da 5 para etmez.
Kızınızı alın. Siz uçuştayken kalacak anneniz, kızkardeşiniz var mı?

Back