Ben anladım seni bir üvey anne olarak =)
Ama nasihatımı tekrarlıyorum, uğraşma ve emek verme hak etmeyen insanlarla
Kalbini kırmak istemem ama bir gerçek var ki kocan adam değil
Ben üvey anneyim ve boşanmış bir çiftin de çocuğuyum, hiç bir zaman ne annemin ne de babamın hayatı üzerinde hak iddia etmedim, ben onların çocuğuydum ve bana verebildiklerini yaşadım, 6 yaşındaydım boşandıklarında ve kendi tercihimle 14 yaşıma kadar babamda kaldım ve annemi 8 sene görmedim. Ama maalesef herkes benim gibi de düşünmek zorunda değil, çocuklar ebeveynlerinin hayatını parsellemeyi hak görüyorlar ve ebeveynler de kendilerini boşandıkları için suçlu hissederek bu arsızlığa çanak tutuyorlar. Doğrusu şudur budur diye iddia edemez kimse her hayat kendine özeldir, kendine has şartları vardır.
Senin bakacağın şey gördüğün değerdir, şu durumda değer görmüyorsan emek verme, adam çocuğunu tercih etmişte miş miş geçiniz bunları herif hödük, baba olabilir ama nikahlandığı kadına adil davranamıyorsa adam değildir, iki kere iki dört. Ben emek verdim, çünkü eşim hak etti, bir kez bile incitmedi ne beni ne çocuklarını, aldığım kararlara hep saygı duydu şükür ki düzenimizi oturttuk, eşin bunu sağlayamıyor ise hiç uğraşma.