D
death
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi death
benim düşüncemde bunların aksi değilki biranem istemezmiyimo ğlumun okumasını,ona söylediğim başka alternatifinin olmadığı onun görevinin okumak olduğu,çok konuşuyorum aklına girsin diye allahı nasıl anlatsamki sizlere bilmiyorum kendimi ifade edemiyorum parmak uçlarımla işte.6 yaından beri yardımlar alıyoruz dr ile durumum müsade etikçe götürdüm,elimden geleni yaptım fakat bu ceza bana çok değilmi okadar çok çocukDurumun gerçekten zor allah yardımcın olsun Zaten çocuğunu tekrar kazanmak istemesen buraya konu açmazsın ben böyle düşünüyorum.Bana göre çocuğunuzu büyütürken yanında olmamanız dolayısıyla oğlunuz sizi ve babasını cezalandırıyor Kalbındeki anne baba boşluğu onu böyle sınır tanımaz bir hale getirmiş yanlız oğlunuz daha küçük yeniden kazabilirsiniz mücadele edin asla ama asla okuldan almayın okumaya mecbur olduğunu onun kafasına kazıyın okuldanmı kaçıyor gidin okulun kapısında bekleyin yada sürekli takıp edin.Beraber çalıştığım bir ablamız vardı anlattıkların aynı onun yaşadıkları en son babaya gönderdi oğlunu ordada tutanamadı çocuk sonra tekrar annesinin yanına geldi çok asiydi ve annesi öyle bir davranış sergilediki ona sahip çıktı mecbursun dedi okumaya şu an oğlu üniversitede o zamanlar ona kızıyorduk bırak rahat bırak oğlunu yakasına bu kadar yapışma diye ama gerçektende iyi yapmış yoksa oda aynı şekılde başına buyruk olacaktı bence mücadele edin konuşun hiç bıkmadan anlatın ergenlik döneminde yoksa hiç lafınızı dinlemez
Hiç huyum olmamasına rağmen bütün yorumları okudum. Söyleyecek çok söz var ama susuyorum. Tek söyleyeceğim lütfen çocuğunuzu işinin uzmanı adam gibi bir psikiyatra götürün. Gerçekten tedaviye ihtiyacı var oğlunuzun. Öyle okuldan almakla, işe sokmakla olacak şey değil.
Anladığım kadarıyla çocuğunuzda sevgi eksikliği var ve sizlerden intikam alıyor bir an önce bunun önüne geçmelisiniz.
sevgi eksikliği deyip çıkıverdiniz işin içinden nereden biliyorsunuz anlıyorsunuz anlamadım yaaa, ben arkadaşımın kuzenlerimin çocuklarına bile aşkla yaklaşan biriyim kendi çocuğumamı eksik olucam.psikolog,psikiyatr,uzman hepsine gittim canım be yetmedi okulun rehber öğretmeni de devredeydi,bencede siz tüm yazıları okumayın okumamış kadar yorum yapıyorsunuz zaten.tabi şimdi senin çocuğun sağlıklıdır allah ömür versin sen aklandın kaka olan benim oğlumun sorunları var ya davulun sesimisali çalıp durmayın ricaederim ya.
anne-babası ayrı olan çocuklarda benzer sorunlar çok yaşanıyor. birlikte olan çiftlerde bile bu sorunlara meslek hayatımızda sık sık rastlıyoruz, anormal bir durum değil, merak etmeyin.
çektiğiniz zorlukları az çok tahmin edebiliyorum, ama çözümü yanlış yerde arıyorsunuz.
öncelikle, oğlunuzu çalıştırmak fikrinden vazgeçin. daha yaşı çok çok küçük. üstelik 8. sınıfa kadar okuması zorunlu.
bir süre babası ile kalması faydalı olur umarım. ben çok baktım, biraz da babası baksın, diye düşünmeyin lütfen. babası okula giderek rehberlik hocasıyla görüşsün, yeterli gelmiyorsa okulun ram a yönlendirmesi gerekiyor oğlunuzu. rehberlik hocası sizi yönlendirecektir.
psikiyatrist ne teşhisi koydu acaba? psikiyatristle birlikte bence uzman bir ergen psikoloğu ile, terapiler yardımıyla oğlunuzu kazanabilirsiniz.
okuldan uzaklaştırırsanız, yanlış kişilerle arkadaşlık ederek iyice kontrolden çıkar. 11-12 yaşında kontrol edemediğiniz çocuğu 3-5 sene sonra nasıl kontrol edeceksiniz?
psikolog sizleri de yönlendirecektir. uzmanların önerisine göre çocuğunuza yaklaşın.
ergenliğe bu psikoloji ile girmesini ilerde daha büyük zararlarla atlatmamak için en kısa zamanda çözüm bulmaya çalışın. çözüm bulun ki, ilerde ne sizin ne de başkalarının başını ağrıtmasın çocuğunuz.
birçok uzmana gitmişsiniz ama iyi bir uzmana denk gelmemişsiniz heralde.
özel kurumlarda çalışıyordum, şimdiye kadar karşılaştığımız sorunlu öğrencilerde, velilerle yaptığımız görüşmeler sonucu uzmanlara yönlendirdiğimiz çocuklar oldu. gidenlerin çoğunda büyük gelişmeler elde ettik. sizin bir gelişme elde edememenize şaşırdım :sm_confused:
oğlunuz çok farklı bir örnek olsaydı, konunun uzmanına yönlendirilirdi ve bir şekilde çözüm bulunurdu.
çocukların ders başarısından çok, kişisel gelişim ve başarısı önemli. etütlerle ders eksiklerini gidermek yerine, biraz sevginiz ve desteğiniz, biraz uzman önerileriyle hareket edin.
sizi eleştirmek için bu kadar şeyi yazmadım. çabuk pes etmeyin ve çözüm aramaktan vaz geçmeyin lütfen. yoksa ilerde çok pişman olabilirsiniz. iyisiyle kötüsüyle her gelişmeden, en az oğlunuz kadar siz de etkileneceksiniz. inşallah o da sizin bu çabalarınızı fark edip daha fazla sizi yormaz.
Arkadaşım yazdıklarınızı okudum ve her yorumu da okudum. Hoşunuza gitmeyen yorumlara verdiğiniz tepkiyi anlamak mümkün değil. Ben yazdıklarınıza göre yorum yaptım. Unutmayın ki eşinizle düzeninizi bozmak istemeyen ve ikinci bir boşanmayı kaldıramayacağınızı söyleyen sizsiniz ben değilim.
Haaa çocuğunuza kaka demedim asla daa demem, benim çocuklar hakkındaki hassasiyetimi bilmenize tabiki imkan yoktur. Zaten yorum yaparken sizi düşünerek değil çocuğunuzu düşünerek yaptım ben yorumumu.
Benim çocuklarıma gelince, Allah tüm çocuklara uzun ömür versin, sağlıklılar ama bende büyük oğlumu psikiyatra götürüyorum. Size adam gibi doktor bulun derken tecrübelerimi aktarmıştım. Bende sizinki gibi bir dert olmasa da çocuğumun problemleri yüzünden doktor kapıları aşındırmış biriyim hanımefendi, neyin ne olduğunu az çok biliyorum. 20 küsür doktordan sonra doğru doktoru 2 ay önce buldum ve adam gibi doktor bulun dedim size de, götürdüğünüz doktorlar malesef çözüm üretememişler ama bunun çözümü var ve yol göstermek istedim.
Size hayatınızda başarılar dilerim.