• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci el esya !!!

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.573
503
323
Merhaba arkadaslar

1.5 aylik hamileyim 🧿🙏🙏🥰 ilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!

Kayınvalideler eskiden alışmışlar ondan kaynaklanıyor bu. Herkes birbirinin eşyalarıyla büyür mantığı nerde görsem tanırım.
Eskiden alınamazdı bu kadar bolluk yoktu onlarada hak ver. Kötü amaçla olduğunu zaten kendinde düşünmüyorsun.
Daha ilk zamanlardasınız hamileliğinize yoğunlaşın, zamanla anlatırsınız kendine yeni ve kendi zevkinize göre almak istediğinizi.

ilk bebek ilk heyecan.. sizi anlıyorum.
ama mama sandalyesiydi bebek arabasıydı gibi şeyler bence elden ele geçmeli.
ziyanlık resmen. tabi bunu bende yaptım şimdi anlıyorum.
o sebeple kırılıp sinirlenmeyin kötü niyet yok.
nasıl istiyorsanız öyle yapın siz. biz aldık teşekkür ederiz deyin. biz bir model beğendik onu alacağız deyin geçin.

Kayınvalideler eskiden alışmışlar ondan kaynaklanıyor bu. Herkes birbirinin eşyalarıyla büyür mantığı nerde görsem tanırım.
Eskiden alınamazdı bu kadar bolluk yoktu onlarada hak ver. Kötü amaçla olduğunu zaten kendinde düşünmüyorsun.
Daha ilk zamanlardasınız hamileliğinize yoğunlaşın, zamanla anlatırsınız kendine yeni ve kendi zevkinize göre almak istediğinizi.
Kayinvalidem ile bi sorunum yok gercekten hep en basindan beri iyi anlastik dusuk tehlikem vardi geldi kaldi yanimda isimi yapti hasta haliyla Allah razi olsun. Ama iste uzuyor beni bu tarz seyler, sunu yapmak istiyorum diyorum ozenme oyle seylere paranizi harcamayin , bos yere hic birsey almadim.bu gune kadar. Iyi niyetlidir eminim ama onlarda biraz beni anlasa keske, eltim dun mama sandalyesinden bahsediyor, yani en azindan o dusunseydi keske, ilk cocugu olacak baska.seyler dusunuyordur diye, aksam esime soylemek zorunda kaldim, dedim.ben hayir diyemiyorum malesef evde de yer yok gonderirlerse , ben istemiyorum sen istiyor musun dedim, hayir dedi benim ilk evladim her seyini alacagiz dedi

hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah. 🧿♥️ Bana da eşimin ablaları ve annesi ne gerek var bebek odasına bir beşik yeter annesinin yanında odasında yatacak zaten diyip durdular taa hamileliğimin başından 6.ayına kadar. Evim 3+1 ve bebek odası yapabileceğim yatak odama yakın ve evimin tek müsait odasında bir yatak ve gardrop vardı kv sürekli orda kalıyordu. Meğersem dert başkaymış görümcelerim annelerine yer kalmayacak diye istemiyorlarmış o odayı bebek odası yapmamı 😂 annesi ben evden atılıyorum triplerine girdi. Ağlamalar vs. Sonuç ilk çocuğum hevesimi tabiki alcagım gücüm varsa dedim hamileliğimin 7.ayından itibaren orası oğlumun Odası oldu.
bende yeni şeyler alınması taraftarıyım bütçe müsaitse. İlk çocuk ilk heves bu bambaşka. Maalesef her aile bunu yaşamaya izin vermiyor özellikle kv ve görümceler. O zamanlar annem olsaydı hayatta daha 5.aydan ilkokula kadar olan herşeyini halletmişti birde bizde ilk torun kızımın istediği gibi olacak herşey diye gözdağıda vermişti. Keşke olsaydı :(

Neden o an cevap vermediniz ki? " Gerek yok anneciğim, bu ilk çocuğum ve ben her şeyi yeni,kendi zevkime göre almak istiyorum.Eltim isterse ihtiyacı olan bir aileye verir.Hem daha sevap.." vs diye geçiştirebilirdiniz.
Başkalarını mutlu etmek için istemediğiniz şeylere katlanmak zorunda değilsiniz.

Bebeğiniz hayırlı olsun.Önecelikle kendiniz üzmeyin böyle şeylerde.İkinci el kıyafet konusuna gelince, artık bu tarz şeyler sorun olmamalı.Dünyayı yeteri kadar kirleten insanoğlunun sürdürülebilir bir yaşam sürerek ikinci el eşyaları kullanması kadar normal bir şey olamaz.Benim ikiz kız çocuklarım var ve benimde maddi durumum elverişli olmasına rağmen birçok şeylerini ikinci el aldım.Bebekler zaten çok hızlı büyürler ve bu yüzden kıyafete para harcamak gereksiz oluyor.Eğer bu konuda hassasiyetiniz varsa beşik, bebek arabası gibi şeyleri ikinci el almanızı öneririm.😊

Eskiler bir çocuğun kıyafetini atmaz yeni doğana da giydirirdi. Yokluk vardı çünkü .

Hala insanlar bebek kıyafet ve eşyalarını birbirleri ile paylaşıyor çevremde. çünkü bebek çok hızlı büyüyor. eşyanın eskimeye fırsatı bile kalmıyor. Yepyeni duruyor. İyi niyetle masraf yapılmasın diye teklif etmişlerdir altında boş yere anlam arayıp üzülmeyin

Bir de kayinvalidem diyor hastaneye devamli neden gidiyorsun, onlar.getirip goturmeye cok meraklidirlar bosa gidiyorsun diyor, doktor kontrolunde olmam lazim neticede, aklima birsey takiliyor doktorumu ariyorum onlar oyle derler sen ac bana sor diyor, yani daha ilk aylarda boyleyse dusunemiyorum

Merhaba arkadaslar

1.5 aylik hamileyim 🧿🙏🙏🥰 ilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Cocugun yediği helal giyydiği haram derler
Karı koca calısıyordk ilk bebegimizdi herseyi kardesimden aldık
Bence tüketim acısından da mantıklı bosa tüketim 0 almak
2 cocuk büyüttü,benimki 9 aylık oldu kücülenleri hamile arkadasım istedi yollucam.4.cocuk olcak😂
Herkesin kendi fikri tabi ama mama sandalyesini kullanmam demek niye?

Kayinvalidem ile bi sorunum yok gercekten hep en basindan beri iyi anlastik dusuk tehlikem vardi geldi kaldi yanimda isimi yapti hasta haliyla Allah razi olsun. Ama iste uzuyor beni bu tarz seyler, sunu yapmak istiyorum diyorum ozenme oyle seylere paranizi harcamayin , bos yere hic birsey almadim.bu gune kadar. Iyi niyetlidir eminim ama onlarda biraz beni anlasa keske, eltim dun mama sandalyesinden bahsediyor, yani en azindan o dusunseydi keske, ilk cocugu olacak baska.seyler dusunuyordur diye, aksam esime soylemek zorunda kaldim, dedim.ben hayir diyemiyorum malesef evde de yer yok gonderirlerse , ben istemiyorum sen istiyor musun dedim, hayir dedi benim ilk evladim her seyini alacagiz dedi

İnsanlar böyle malesef ne hissedeceğinizi düşünmüyorlar. Bu sadece onlara özgü bir durumda değil biz milletçe empati özürlüyüz. Eşinde zaten senin gibi düşünüyor. En fazla alır ihtiyaç sahibi birine verir sevabını paylaşırsın. Birde düşük tehlikesi atlatmışsın gereksiz stres yapmana değmez bu tarz şeyler.

Bebeğiniz hayırlı olsun.Önecelikle kendiniz üzmeyin böyle şeylerde.İkinci el kıyafet konusuna gelince, artık bu tarz şeyler sorun olmamalı.Dünyayı yeteri kadar kirleten insanoğlunun sürdürülebilir bir yaşam sürerek ikinci el eşyaları kullanması kadar normal bir şey olamaz.Benim ikiz kız çocuklarım var ve benimde maddi durumum elverişli olmasına rağmen birçok şeylerini ikinci el aldım.Bebekler zaten çok hızlı büyürler ve bu yüzden kıyafete para harcamak gereksiz oluyor.Eğer bu konuda hassasiyetiniz varsa beşik, bebek arabası gibi şeyleri ikinci el almanızı öneririm.😊
Tesekkur ederim, Allah razi olsun 🙏🙏🙏 evet haklisiniz aslinda, yeri geliyir ben de baskalarinin kiyafetlerini giyiyorum bunda rahatsizlik duymuyorum, ancak ilk bebegim insan özenmek istemez mi, her seyin iyisi guzelo olsun istemez mi, simdiden bile o kadar cok seyin hayalini kuruyorum ki :(( yani hamilelik ile ilgili kitaplar alayim bebek bakimi vs , alayim diyorum gülüyor kayinvalidem, belki bebek arabasi vs sonradan bana da fuzuli gelecektir ama suan boyle dusunuyorum :((

Cocugun yediği helal giyydiği haram derler
Karı koca calısıyordk ilk bebegimizdi herseyi kardesimden aldık
Bence tüketim acısından da mantıklı bosa tüketim 0 almak
2 cocuk büyüttü,benimki 9 aylık oldu kücülenleri hamile arkadasım istedi yollucam.4.cocuk olcak😂
Herkesin kendi fikri tabi ama mama sandalyesini kullanmam demek niye?
Ama bakin istedi arkadasim diyorsunuz , ben istemedim ki, istesem ben de rahatlikla soyelrim abla.bana verir misin diye, benim heyecanimi anlamiyip.guluyorlar herseyime, doktora gidisime karisiyorlar, hamilelik ile ilgili kitaplar alisima karisiyorlar, belki bu karismalarindan dolayi mama sandalyesi istememe fikri inadimdan olmus olabilir onu kabul ediyorum 🙈😊

Sancı tutacak ne var ki bunda?
Kimse çocuğunuza zorla birşeyler giydirecek değil.
İlk çocuk diye özenmek isteyebilirsiniz ama özellikle mama sandalyesi, bebek arabası gibi eşyalar gayet kullanılabilir.
Düzgün olan kıyafetlerde giydirilir bence ki ben kuzenlerinin kıyafetlerini giydirdim çocuklarıma, siz yine yenilerini de alırsınız isterseniz.
İlla istemiyorsanız da uygun bir dille söyleyin geçin.

Odayı nasıl yapacağınıza da siz karar verirsiniz. Kayinvalideniz öyle dediyse dedi.

Son düzenleme:
Bir de kayinvalidem diyor hastaneye devamli neden gidiyorsun, onlar.getirip goturmeye cok meraklidirlar bosa gidiyorsun diyor, doktor kontrolunde olmam lazim neticede, aklima birsey takiliyor doktorumu ariyorum onlar oyle derler sen ac bana sor diyor, yani daha ilk aylarda boyleyse dusunemiyorum

Annemin bir lafı var "Duyduğunu duymamazdan, gördüğünü görmememezden gel der" malesef bizim yapmamız gereken o yoksa hayat zehir olur bize.
Daha dur doğunca başlıyacak asıl uyuduğuna,uyandığına,yediğine içtiğine kadar karışılacak. Duyduğunu duymamaya alıştırman lazım kendini biran önce.
Hee hee diyip bildiğini yap sadece 🤣

Yeni annelerin tüketim çılgınlığı... Yeni alın her şeyi, hevesiniz geçince anlarsınız aslında insanların doğru şeyler söylediğini.

Ablamın ilk bebeği ailedeki ilk bebekti. Kıyafetlerde dahil bütün bebek eşyaları sülaleyi dolaşıp ikinci bebeğe geri geldi.

Bence kibarca ilk bebegim herseyine ozenmek istiyorum siz bir ihtiyaç sahibine verin ben sıfır almak istiyorum deyin kibar ama vurgulu net .mesaj yerine ulaşır zaten kv arsız ve israrciysa ona çok kibar olmayın o zaman anne ben heves ediyorum param pulumda var eski istemiyorum müdahale etme lütfen deyin geçin
Ama kullansanız cidden daha iyi olur sanki çünkü bebekler cabuk büyüyen canlılar:)

Merhaba arkadaslar

Aslında bebek arabası, mama sandalyesi, belki sadece ilk aylar yatılan sonra kullanılamayan beşiği, bazı güzel kıyafetleri o şekilde kullanmak mantıklı bence. Onlara vereceğiniz parayı çocuğunuza yatırım hesabı açıp orada değerlendirebilirsiniz. Yani mama sandalyesi sıfır olsa ne olmasa ne, tabi yeni anne olacaksınız en yeni en güzelleri olsun istiyorsunuz ki içinize sinenleri alın kıyafetleri vs ikinci el giydirmeyin istemiyorsanız ama bazı şeyler de ikinci el olabilir. Benim ikinci el verecek hiç yakınım olmadı her şeyi sıfır aldım ama şimdi ikinci geliyor, ikinci kıyafetler ve yatağı hariç abisininkileri kullanacak. Sapasağlam eşyalar neden kullanılmasın ki??

Her şeyi arkadaşlarımdan alıyorum mis gibi :)) ikinci bebeği düşünmeyen arkadaşım a’dan z’ye bebeğinin eşyalarını bana yolluyor. Ne gerek var diye düşünüyorum. Ben de karşılarım her şeyini ama 5 kez giyilcek tuluma 50 tl vermek saçma geliyor :)) eltim de hiç teklif etmedi bak sen diyince fark ettim :))

bende sizin gibiydim çocugumun herseyini 0 aldim bebek arabasi besigini kiyafetlerini
kiyafet besim tamam ona sonuna kadar katiliyorum
ama araba mama sandalyesi bunlar cok kisa sonem kullanilan seylermis ve verdigim paraya uzuldum acikcasi yurudukten sonra arabaya binmiyolar bi sure sonra mama sandalyesinden inip kendileri masaya oturuyor tercih sizin tabiki herseyi sifir olsun istemek her annenin hakki ama bunuda dusunun.
bizim kizin kiyafetleri ardindan dogan 4.cocugu buyutuyo bebek arabasi besigi 2.cocugu buyutuyo helali hoş olsun kullanana ama boyle seylere illa sifir olsun diye tutturmasaymisim keske

Back
X