İkinci cocuktan sonra siz de böyle oldunuz mu ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.057
6.803
398
Hamileligimin 5.ayına kadar calistim sonra riskli gebeligimden dolayi isten cıktım ama patronlarım benden cok memnunlardı bugün calısmak istiyorum desem basla derler hala da aynısını diyorlar.Bebegim 5.ayıni gecti anne sütü alıyor sadece sürekli kucakta durmak isteyen bir bebek 4 yasinda bir cocugum daha var onu da okula ben götürüyorum ben aliyorum bebegimle birlikte.Hic bir seye yetisemiyorum esim olmasa yeminle yemek dahi yapamam yemekten kastim da makarna pilav kostur kostur okula götür sonra is yap saati geldi al sonra eve gelince büyük olani doyur ufağı uyut giydir doyur bu tempodan cok sıkıldım böyle hissettigim icin kendime kiziyorum ama gün icinde eşim yokken kendime ayirdigim 5 dk bile yok.Arada cocuklari anneme birakip esimle bir seyler yapiyoruz ama evimde tek basima haldir huldur degil de sakin sakin temizlik yapmayi özledim ben ki doguma gitmeden 1 gün önce evin her yerini silip evi piril piril etmis öyle gitmis insanim simdi ise evin her tarafi pis gibi geliyor geliyor degil pis hatta.
Esim benim gibi yapamiyor en fazla makineye camasir atip calistirabiliyor süpürebiliyor yalap salap ama o da 2 3 defa abla tuttuk sagolsun esimden hallice yapti arkasini toplarken daha cok yoruldum.Esim ne tam manasiyla benim gibi cocuk bakabiliyor ne de temizlik yapabiliyor bak cocuga temizlik yapacagim diyorum her seyi sormaya geliyor sundan verilecek mi hangi esyayi giydireyim yelek olsun mu corap degissin mi bazen bilerek yaptigini düsünüyorum her seyi de sormazsın.
Ya da cocuk emmek istiyor falan modum düsüyor kafamin ici patlayacak gibi oluyor bebegim gece 4 olmadan uykuya dalmiyor haliyle gec kalkiyoruz sonra okul temposu falan o kadar bunaldım ki her gece ağlıyorum.Calisma hayatimi iş ortamimi özlüyorum öglenleri yedigimiz yemekleri topluca katildigimiz davetleri gecen gün isyeri bir fuara gitmis is arkadaslarim da katilmis fotografa bakip agladim saatlerce ben tuvalete zor gidiyorum diye.Benden size tavsiye cocuğunuz tamamen büyümeden en azindan 6 7 yasina gelmeden ikinciyi düsünmeyin.Benimki korunurken oldu iyi ki var iyi ki olmuş ama annelik de robotluk degil ya cok bunaldim.Beni bir gazlayın nolur cok bunaldım bu durumdan

Bırak kalsın masada ekmek
Testide su
Ayna puslu, pencere camı kirli
Bırak kalsın saçların dağınık,
Gözlerin uykulu.
Saksıdaki çiçek susuz, kedi
Yalını bekler bir köşede
Bırak kalsın meyve ağaçta,
Kırlangıç havada
Dama düşen ince yaz yağmuru..
Yoruldun artık, bütün gün
Didinip durdun
Toprak bile, gök bile, deniz bile
Bir yerde yorulur
Bırak kalsın süpürge duvarda,
Sabun kovada
Anne, gel yanıma otur.

Biraz bırakın salın.. ev işi nankördür bitmez. Eşiniz de öğrenecek mükemmel olmak zorunda değilsiniz.

Öncelikle ev tertemiz olsun,bebek mükemmel bakılıp siz de çok rahat bir hayat yaşama fikrinden yani mükemmeliyetçilikten vazgeçiyoruz
Her şeyden biraz biraz yapıp ortayı bulmaya çalışıyoruz yani denge
Eşiniz eksik ve yanlış yapmadan nasıl tam öğrenecek siz bütün gün yaptığınız için uzmanlaşmışsınız biraz daha bu konuda rahat olun salın
Kendinize özellikle vakit ayırmadıkça vakit kendiliğinden oluşmaz birilerine sorumluluk vermeniz lazım kolaylıklar dilerim

Ayy o kadar iyi anliyorum ki. Benim bir cocugum var gerci ama yaninda hicbir ev isini dogru duzgun beceremeyen, yemek secen cocuk gibi bir kocam ve surekli evi kirleten iki kedim daha oldugu icin ayni durumdayiz. Ailemdende destek olacak kimse yok. Cok afedersiniz agdayi bile gunlerce firsat kollayip bir bacagimi bitiremeden birakip 2 haftaya bi firsat daha bulabilirsem diger bacagimi yaparak yapiyorum. Bu yorgunluk insani psikolojik olarakta tuketiyor.

19 aylık bir kızım var ve ben çalışıyorum, annem bakıyor. Bu yazı ağlattı beni. Keşke imkanlarım daha farklı olsaydı ve hep onun yanında olabilseydim.

Büyük kızım birinci sınıfa gidiyor. Küçüğüm 15 aylık. Şu an o kadar zorlanıyorum ki. Kızımın ödevlerini yaptırırken küçüğüm hiç durmuyor. Gürültülü bir ortamda ders yapmaya çalışıyor kızım . Esım geç geliyor onun da çok faydası olmuyor. Yani 6 veya 7 yaş olunca da bu sefer okul dönemi çok zorluyor. Ben geceden yemegimi vs hallediyorum. Baska türlü kızım asla durmuyor. Temizligi de fazla dağılmasına fırsat vermeden geceleri ufak ufak yapıyorum. Yani mutfagı ve salonu toplayıp yatıyorum. Her gün de dikey supürge ile supurunce çok dağılmıyor. Her dustan sonra dusakabini vs temizleyince çok kirlenmiyor. Şu an izindeyim ama çalışınca nasıl olacak ben de bilmiyorum.

Artik son zamanlarda annelerden cok duyuyorum bu sikayeti. Kolik bebekler cogaldi huysuz bebekler cogaldi. Uykusuzlugu dusunemiyorum. Bir ayim kaldi doguma. Korkunc geliyor uykumu tam alamassam migrenim tutacak biliyorum.sinirli agresif biri olacagim..bebeklere cocuklara asla kiyamam yegenlerime bakmisligim var. Tabi kendi cocugum baska
Allahim sabir versin hepimize.herseyi otomatik almaya gayret ettim kendi kendini sallasin oyalansin diye. Reflu yatagindan park bahcesine kadar herseyi hazir ettim biraz buyusun dunyanin oyuncagini alayim beni bir saatte oksa rahat biraksin rahat yataim diye guluyor herkes bana bir kucagina al oyle olmayacak diye. Tabiki cok sukur Rabbim nasip etti saglikla kucagima alayim. Ama ben zaten cok sabirsiz miymiy bir insanim.hamile kaldigimda havalar cok sicakti. Gittim belimdeki saclarimi hemen kut kestirdim ve o an anladimki simdiden sabrim yok. Offff napicaz ya.....gelen onerilere bende acigim valla

Bitmiyor gercekten evim sobali bir de hic temiz kalmiyor zaten beni cileden cikaran da bu 3 ay boyunca hayati tek bir odada idame.ettirmeye calisiyoruz

Ilk kizimdan önce ben de alerjik bebek nedir bilmezdim ilk kizim da öyleydi bu kızım da kolik bebeklerin bir kismi ayni zamanda alerjik oluyor cok dua ettim hamileyken bu bebegim bari alerjik olmasin diye ama.hayirlisi böyleymis demek ki.Insallah sakin bir bebeginiz olur yakin bir arkadasimla 2 hafta arayla dogum yaptik bebegi öyle sakin ki onun eline oyuncak veriyorum saatlerce is yapiyorum diyor ben oyuncak verip namazımı zor kılıyorum

39.haftalk hamileyim ve bizde korunuyorduk güya ama hamile kaldım ve ve ve 14 aylık oğlum var öyle bir stres içindeyim ki anlatamam nasıl olacak nasıl yapacağım diye diye hem doğum stresi başladı hem bebek hem oğlum ev işleri temizlik şu bu bide siz şükredin ki sizin 4 yaş bnm daha bebek nasil altından kalkacğm bilmiyorum sırf bu yüzden annemlere yakin bir eve taşındık çünkü ilk lohusa psikolojisni daha üzerimden atlamış değilim ikincisi nasil olucak hiç bilmiyorum Rabbim biz Annelere sabır versin inşallah

Benim kizim da tabii ki ilkokul gibi degil ama boyama sayilarla eslesme vs ödevleri oluyor babasıyla yapıyorlar ona da ayri vicdan yapiyorum ilgilenemiyorum diye annelik her anlamda yetersizlik hissiymis.Allah size de kolaylik versin elbette calisinca daha zor olur

Allah yardimciniz olsun kolay diyemeyecegim zor ama ablası/abisi kardeşine bakınca o kardeşin ablasına/abisine olan gülüşünü görünce iciniz sıcacık olacak saatlerce güldüremedigim bebegim ablasini görünce kikir kikir ediyor

Desteksizlik insani yoruyor es destegi bile bir yere kadar kadin kadinin halinden daha iyi anliyor

Esim yapiyor evet yapmiyor diyemem ama benim gibi yapmiyor sinirleniyorum biraz törpülemem gerek mükemmeliyetciligimi

Teşekkürler inşallah Rabbim çocuklarımızı korusun inşallah geçecek ,
Sabir lazım birazcık...

Benimkilerin arasında da 4 yaş var tam anlattığın gibiydim,zor zamanlardı.Yemeği, temizliği vs dört dörtlük bekleme oldugu kadar demeyi ve yetinmeyi öğren yoksa kendini yıpratırsin.Esinde üzerine düşenleri yapıyormuş.Eksik yaptıklarına takılmak yerine olmuş olanlara odaklan daha mutlu olursun.O anlar geçmiyor zaman yavasmıs gibi geliyor ama büyüdüklerinde nasılda hızlı geçtiğini anlıyor insan.

Bazen bazı şeyleri gereğinden fazla buyütüyoruz gözümüzde, aslında bıraksak kendi haline olduğu kadar olmadığı kader misali, ama biz malesef tabularımızı yıkamıyoruz. Öncelikle bunu öğrenmek lazım dıye düşünüyorum şayet nacizane fikrim benim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…