İkinci Çocuk / Tek Çocuk

bi yanım hepppppppppppppppppp tek cocuk olmak istemisti
bi yanım sa
3 yada 4 kardes olup gündüz herkez isinde aksam eve gelince bi curcuna olsun kimi kitap okusun kimiyle dizi izleyelim kimi gelsin bizi cekemesin falan :)))

malesef 2 kardesizz ve diger kardesim benim zıttıma buzdolabı catlasan konusmaz

suan cocugum yok ama allah kısmet ederse 3 cocugum olsun isterim 2 kız bi oglan insallalhhhhhhh dua edin kızlarrr

Yeni doğum yapmis biri olarak yorum yapim tek mi 2 cocukmu dersen ne desem bilemedim 2.cocugumu dogum yaptim carsamba günü.
Ilk cocugu cok istemistim bi bebegmz olsun falan derken erken dogumla bi oglum oldu dogumdan 2 3 ay sonra kazayla 2.ye hamile kaldim daha biri yeni dogmusken ilk baslarda kabullenemedim ilk bebegmle ilglnmicem diye sonralari benmsemeye basladim ve cok zorlu bi hamilelik gecirdim ilkinde istedm zaman dnlenebliyodum cnku cocuk yoktu baska rahattim ama 2.de ilk bebegm zaten kucuk hep ilgi istydu hamile halimle agrilar riskler baya zorlandim zor bi hamilelik gecirdim yine riskim oldu halde dinlenemedm ilk cocugmla vakit gecremedm ilglenmem zor oldu .
Carsamba gnu sezeryan günüm belrlendi ve dogum yaptim spinal denen lanet dogumu sectim yine ilkinde hc bi sorun yasamamisken bunda acayip bi bas agrisi ile karsilastim dogumdan snra agrilar vs ertesi gunu hastneden ckip eve geldimde inanlmaz bas agrilari cekip saatlerce agladim dün acile gttim serumlar yedim öksrmekten dikislerim kanadi.
Bugun sabah ayni seyler bas agrisi bir basladi sabah 8de aksam 8e kadar agladim ne cocugu emzrebldm ne dger oglumla ilglnebldm aksama kdr agladim lavbya zor gttim hastnye gtmeye mecalim bile yokdu ki araba zaten sallandikca dikislerim aciyo yreyemiodum bile aksam braz haffledi sabah baslayp aksama gcyr ama o surede deliriyor insan resmen cok zorluk cekiyorum hala 2.cocugmlada ilglnemyrm sagolsun esimde olmsa halim harap zaten.
Ama bidaha cocuk mu allahm olmayana versin zor heleki biri kücükken baya zor iylesmmem nekdr surcek bilmyrm ama yetemyrm smdden ((

kızım 3,5 yaşında, oğlum 11 aylık olacak ve iyiki de kardeş yapmışım diyenlerdenim.evet yaşları yakın biraz zor oluyor ama değer doğrusu.kızım babasıyla parka gidip döndüğünde kardeşiyle bir araya geldiklerindeki mutlulukları görülmeye değer.benim iki abim var ve yaşamımın her alanında gece gündüz maddi manevi yanımdalar.ve kızımda bu hayatta omuz omuza bir canı olsun istedim.sevgide hüzünde hep birbirlerine destek olsunlar yoldaş olsunlar.. KARDEŞ CAN'DIR...

Cocuklar arasinda en az 5-6 yas olmali bence. Anneler kolay buyutmek icin pespese yapiyo anladigim kadariyla ama kardeslik bilinci icin yas farki cok olmali. Yoksa cocuklar rekabet halinde buyuyor. Arkadas olsuna inanmiyorum arkadas disarda cok insana kardes abi abla lazim. Kadinin menopoz kaygisi yoksa cocuklarin arasi acik olmali bence.

Bu seneye kadar hiç 2. Yapma niyetim yoktu aslaaa aslaaaa diyordum. Ama 4 yaşını bitirmek üzere olan kızımda aşırı kardeş isteği ortaya çıktı şimdilik geçiştiriyorum oysaki o doğmadan önce 1.cocuk 4yaşındayken 2.doğmalı derdim. Ama zor bebekti ama hepsi geçti gitti. Şimdi bir bebek görüyorum çok canım istiyor ne yalan söyleyeyim. Ama atlatmam gereken işle ilgili bir sınav var onu halletmeden yaparsam kesin birdaha başaramam.şuan dusuncelerim bu yönde.ara verirsen 2.istemezsin diyorlar ama bilmiyorum verimli olamayacaksam benden gidecekse şu aşamada istemiyorum ama gelecek planlarım içinde son 6aydır 2. Çocuk yer almaya başladı. Eşime kalsa o kuduruk bebege rağmen 4 diyor

Öncelikle geçmiş olsun Allah ikisini de sağlıkla büyütsün. Bende spinal anestezi aldım baş ağrısı yaşadım. Neskafe için kahve için kesinlikle iyi geliyor bana hemşireler tavsiye etti. Yatar haldeyken ağrı azalıyor. Zor ama uzanmaya başınızı bir yere koymaya çalışın. Ben kafamı masaya koyup sut sağardım ememediği için sağmak zorundaydım. Benim 1 hafta surup geçti

Bende evlenmeden 3-4 derdim. Kalabalik aileye bayilirdim ama simdi bi kizim var o okula baslamadan ikinciyi dusunmuyorum. Ben kocamla sevgili olmak istiyorum . Kizim buyusun onunla arkadas olmak istiyorum. Hayat telasiyla tukenmek istemiyorum. O yuzden ikiniciyle arasinda 5-6 yas fark olcak belki ama cok da dert degil. Kardes esas buyuyunce lazim bence cok sukur o yonden ben sansliyim. Bakalim, hayallerimdeki 3-4 yalan oldu gibi.Ama 3 olur heralde yani umarim sizde 2 yas sendromunu bi atlatin. ACelesi yok ya. Ama mutlaka bir kardesi olsun bari.

Dusuncelerinize katiliyorum. Fakat kolay buyutmek icin pespese doguram kadinlari anlamiyorum. Neresi kolay 3-5 sene hayattan full siliniyorsun

tabii kendi çocuk derdime dalınca size asıl söylemem gerekeni unutmuşum şuan hazır değilseniz acele etmeyin benim bir abimle aramda 10 diğer abimle 7 yaş fark var ikisiyle de cocukluğum gayet güzeldi bana kitaplar alıp okumayı sevdiren bir abim vardı gibi gibi. Şuan zaten arkadaş gibiyiz. Sizinde görüşleriniz değişecek 1-2 sene sonra. Bir şeyleri kaçırıyorum diye düşünmeyin şuan çocuğunuza maksimum verimle yaklaşıyorsunuz 2 ye bölünmek kolay değil. Kızım tek çocuk ama paylaşmak,anlaşmak insanlarla samimiyet kurmak gibi her konuda kardeşi olanlara kıyasla çok dikkat çeken bir çocuk ne kadar bilinçli diye. Hazır olduğunuz zaman bana kalırsa yapın tek olmasındansa hayatında sorgusuz sualsiz çıkarsız anne babasından sonra sarılacağı biri olsun isterim.

Dusuncelerinize katiliyorum. Fakat kolay buyutmek icin pespese doguram kadinlari anlamiyorum. Neresi kolay 3-5 sene hayattan full siliniyorsun
Yav tek cocuk da insani bagliyo zaten 3-5 sene kasarim ikisi beraber buyur rahatlarim diyolar

Biz de iki kardesiz, benden 3 yas kucuk erkek kardesim var. Zerre kardesligini gormedim. Cocukluktan beri surekli kavga ederiz, haydi o kucukluktu, ikimiz de sucluyduk, buyuyunce gecer degil mi? Ama asla oyle olmadi, buyudukce kavgalarimiz da buyudu. Ben bayan duygusalligi ile ona ablalik yaptim, ya da yapmaya calistim ama kiymet bilmedi, zaten anlayisli biri de degil. Benden once ise basladi(memur) ama 5 kurusunu gormedim. Etrafina cok comerttir, taa koydeki akrabalari toplar yemege goturur, surekli etrafina birseyler ismarlar, mahallenin cocuklarina harcliklar dagitir, akrabalara para verir, surekli millete hediyeler alir ama bana 5 kurusluk ne hediyei vardir bugune kadar, ne de dogru duzgun birsey ismarlamisligi (tum aileyle birlikte gittigimiz 2-3 yemek haric) Sadece dugunumde bir bilezik takti, bir de bebegime yarim altin ile uc elbise aldi o kadar. Hic unutmam, nisanli oldugum sene mecburen babamlar bizden ayri 2 ayligina koye gitmislerdi, babam da zaten kardesim calisiyor, maasli diye bana para birakmadi. Ben utana sikila para istedim kardesimden 50 tl verdi. O parayla mutfak alis verisi yapip, misafirlere birseyler almistim ve o gun bitti o para. 1 hafta kadar sonra yine kardesimden istedim utana sikila, soylene soylene 100 tl verdi. Kendime hicbirsey almiyorum ama arkadaslari davet ediyorum, yemege icmeye para bitiyordu. 2-3 hafta kadar sonra yine istedigimde deliler gibi bagirdi bana. Biz 50 tl ile bir ay geciniyorduk sen ne aliyorsun gibisinden ama oyle boyle degildi bagirmasi. Zaten utana sikila istiyorum, alttan aliyorum, annem-babam yok, kardes kardes gecinelim istiyorum ama iki- uc kurus para icin resmen kavga cikariyordu. Ben istemiyorum senin parani dedim, bir yerden bulup o verdigi paralari da suratina carptim ve aldi o paralari. Dugunumde zerre yardimi olmadi. 3 senedir evliyim, bu sene bebegimle gittim, esimin yaninda ses etmiyor ama esim yokken, annemle konusuyorken (tartismiyorduk, normal annemle konusuyorduk), onunla hic alakasi yok, dondu bana hakaret etti (salak, okuz, gerizekali vs) Dayanamadim, sinirim tepeme cikti, duzgun konus dedim, daha da artirdi bagirmasini, hakaretini. Ben de o anki sinirle dayanamadim, sensin gerizekali, salak vs dedim (cok afedersiniz) Kucagimda bebegim var, kalkti suratimi eliyle kapti, tirnaklariyla parcaladi. O gunden beri konusmuyorum, gelirken vedalastim mecbur ailem uzulmesin diye bir de bayramda mecburen bayramlastim. Allah kimseye boyle kardes vermesin. Yarari hic yok, zarari cok.

Çocuk sahibi değilim ama tek çocuğum. Şöyle söyleyebilirim ki o kardeşe inanılmaz ihtiyaç duyduğum anlar oluyor.
Bence kardeş bambaşka bi şey. Canından kanından bir parça. En yakının. Belki annenden babandan bile yakın. Sizin gözünüzden bakarak bi açıklama getirip fikir veremem belki. Dediğim gibi çocuk sahibi değilim. Ama oğlunuz açısından bakarak diyorum ki bi tanecik daha olsun..
Emin olun kimseye güvenedikleri anlarda birbirlerine güvenip, tutunacak tek bir dalları dahi kalmadığında birbirlerine tutunabilirler.
Keşke benimde bi abim olsaydı, aaahh ah diyerek bitiriyorum. :))

O kadar zor ki çocuk büyütmek..... En büyük ihtiyaç duydugum şey sabır oluyor. 05:45 Te gözlerini açan küçük cadıya gülümsemek biraz zor :)

Ama kardeş sevgisinin Nasıl harika birşey olduğunu iyi bilirim. Kızımın da bir kardeşi olsun isterim ama önümüzdeki 5 yıl degil :)

Sagol canm tesekkur ederim uzandimmi biraz rahatliyor ama 2 cocukla nereye uzaniyosun ki mümkün olmuyo aksam gecmisti gece yine basladi delirmek üzeretim artik smdi yazmayi islattim basima sardim bide.nescafe yaptim icicem ama kafami kaldrdmmi cok agriyor biri agliyor biri surekli yaramazlik pesinde emzjrmek zorundaym emzirirken aglyrm resmen.
Cok kotü bi bas agrisi bu keske genel olsaydim dedirtti bana.
Surekli iciyorum nescafe agri kesici su meyve suyu vs ama banamisin demiyor illaki hizini alacak siiznde böylemi oldu sabah baslayip aksama kdr 1 hafta boyunca sürdümü hep bugünle birlikte 3 gündür cekiyorum daha 4 gün daha katlanamam bu agriya

Henuz anne adayiyim ve bir cok hastalikla mucadele ediyorum ozellikle mide kanseriyim o beni cok zorluyor. Ama eger atlatir, saglikla dogum yaparsam 3-4 sene sonra tekrar bebek isterim.. Cunku ben kardesime cok duskunum.. Onun olmadigi bir dunyada yapayalniz olurdum. Iyi ki var... Cocugum da bunu yasasin isterim. Kardes bambaska bir sey.

Tabii sizin karariniz.

Her cocuk bi kardesi hak eder yalniz tek cocuk olmak ilerisi icinde zor olur ikinci cocuk dusunuluyosa en onemli sey yas farki aradaki yas farki az olmali hem anne hem cocuk icin..benim 2 kizim var aralarinda 5 yas var ve 5 yas cok..yani biri ilkokulu bitirirken biri yeni baslayacak ayni donemi ayni heycanlari ayni zorluklari birlikte yasayamayacaklar birinin sevdigi seyi digeri cocukca bulacak birlikte vakit gecirmekten ziyade herkes kendi yas gurubunu isteyecek onun icin bence 2.cocuk yapilacaksa 2 yasi gecmeyecek sonra basa donmek anne icinde zorlayici oluyor

Benim bir hafta sürdü daha uzun süren tanıdıklarım da vardı bol sıvı alın anesteziyi atmanız lazım kahve tabi bebeğe geçecek ama uygun miktarda tuketmeye çalışın. Çok zor bir ağrı gerçekten dikişlerden daha çok zorluyor insanı

Dikislerim bile bukadar acimiyor en azndan otrnca yatnca acimiyor ama bu bas agrisi napsam gecmiyor surekli bsey iciyorum su meyvesuyu kahve agri kesici ama hc bsey fayyda etmiyor kafami kesseler rahatlcam sanki byle bi aci yok ya allahm yardm etsn valla zor cok zor

İki yaş sendromunu dibine kadar yaşamış bir anneyim..
Kreşimiz inanılmaz iyiydi ve beni çok desteklediler..
Bana hep geçecek dedi kreşimizin sahibesi..
Ben inanmıyordum ona ama gerçekten de 3 yaşında tamamen bitiyor..
O dönemde nasıl insan olacak bu derken şimdi gurur duyuyorum kızımla..
Tek dikkat edilmesi gereken çocukla inatlaşmamak..
Çünkü biz onunla inatlaştığımızda o davranışı öğreniyormuş..
Elbette ki her dediğini yapmayacaksınız ama o konuda da kalmayacaksınız..
Diretmeyeceksiniz..
İlgisini başka yerlere çekmek önemli..
Her inatlaşmasında, anlamsız hareketinde ona kocaman sarıldım..
Öfkelendiğim zamanlar olsa da hep bastırdım ve kararlı oldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…