Yıpranmayan nasıl yıpranmadı, aslında biri onu anlatsa belki daha kolay olacak.
Gerçekten bazı anneler bu konuda çok başarılı, takdir ediyorum. O yüzden belki de kendim tek çocuğa yetebilirmişim gibi hissediyorum.
sanırım bu konuyla ilgili konuşabilirim..
çocuklarımdan şikayet ettimmi bilmiyorum.. hatırlamıyorum... 3. ye hamile olduğumu öğrendiğimde çook ağladım oğlumun doğum gününe daha 1 hafta vardı.. şaşkındım hazır değildim oğlumu emziriyordum.. ameliyatım daha yeniydi.. çalışıyordum annem nasıl bakacaktı.. tüm bu sorulara karşın 7 haftalık hamileydim ve adet bile görmemiştim korunuyordum..
ilk haftalarım kabus gibiydi... evet 3 çocuk hayalimdi ama diğerleri okula başlayacaktı büyüyecekti biz tadını çıkaracaktık hamileliğin.. borçlarımızda bitecekti ücretsiz izin alıp kendim büyütecektim.. olmadı .. ALLAH bizim için farklı bir plan yapmıştı..
ben tüm bunları yaşarken etraftaki herkes ya sen yaparsın.. 3 çocuğu büyütmek sana zor gelmez diyordu herkes..
bunu söyleyenler haklılardı.. ben seviyordum.. hani hiç demedim uykusuzum.. yorgunum.. en zor anlarımda bile kızımı anneme dahi bir saatliğine yollamadım.. ben doğurmuştum ben bakmalıydım.. yettim ikisinede.. kalktım sabah 6 da yemeğimi yaptım evimi temizledim kıyafetlerine kadar hazırladım çıktım evden.. akşam geldim evi topladım yemek yedirdim banyo yaptırdım yatırdım..
ya biri gelsin şunları yapsın.. yada nebileyim az dinleneyim demedim..
mutluydum.. sağlıklıydım.. evimde huzurum vardı.. RABBİM insanların arayıpta bulamadğından bana iki tane vermişti şimdi üçüncüyü hediye etmişti.. şükürler olsun..
ama şu bir gerçek... o dediğin güçlü annelerin birazda fıtratından.. ben hiç öyle gece gezeyim.. alışveriş yapayım.. saatlerce uyuyayım.. kocamla başbaşa kalayım diyen biri olmadım.. ev hayatı aile hayatı hep önceliğim oldu.. birazda bu sebeple..
ama şunu bil bir çocuk için yorulma payı 100 birim iki çocuk olunca 120 birim oluyor.. yani abartılacak bişey yok..
5 seneni bir çocuğu büyütmek için kullanırsın.. sonra bi tane daha yaparsın 5 senen daha gider.. etti 10 sene.. ilk 5 senede iki çocuğu yapıp büyütmek daha karlı..
ben bunu niyemi yapamadım çok istediğim halde 2 sene olmadı..
Kardeş kelimesi bile benim içimi titretmeye yeter.. Biz 3 kardesiz. Bundan 10 sene once babam olacak adam benden bu kadar dedi ve cekti gitti.. Annem ben ve kardeslerim dedemin yanına tasındık. Biz çocuk halimizle birbirimizin yaralarını sardık. Cunku bizi en iyi biz anladık. Cocuk parklarında babası ile eglenen bi çocuk gördüğünde karsılarına gecip saskın saskın bakan kucuk kardesimi aaaa bak surda ne varmış diye ordan uzaklastıran kardeşimdi. Annem hastaneye yattıgında, sımsıkı sarıldık birbirimize.. Gececek elbet diye birbirimizi teselli ettik.. Düğünümde eşimin kulagına "ablamı sakın üzme. Onu üzgün görürsem neler yapabilecegimi ben bile tahmin edemiyorum diyen benim henuz 17 yasında ki erkek kardesimdi. Zor zamanlar gecırdık biz.. Zor seyler yasadık. Her birimizin içinde fırtınalar kopmasına ragmen, hep birbirimize guclu gorunmeye calıştık. Boyle boyle astık o gunlerı. Simdi bile her ihtiyacım oldugunda yanımda olacaklarını biliyorum.. Bir dost, bir arkadas da bunu yapabilir elbet. Tek fark aynı seyleri yasamıs, aynı yoldan gecmiş olmamız.. İşte bu yuzden beni en iyi kardeslerim anlar. Onları da ben..
ağlattın beni.. rabbim eksikliğini göstermesin kardeşlerinin..